Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, nikos121 said:

Δηλαδη μπορει να ειχε τσακισει το κλειδι, μπορει να ειχε αδυνατισει, μπορει να το ζορισε, μπορει να ειχε πανσεληνο αλλα η κλειδαρια αποκλειεται να ηταν 20ετιας ασυντηρητη και φθαρμενη 

Μάλλον αποκλείεται με δεδομένο ότι μόλις αφαιρέθηκε το σπασμένο κλειδί συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Lord_Vader είπε

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Σήμερα μου έσπασε το κλειδί μέσα στην κλειδαριά της κοινόχρηστης πόρτας στην πολυκατοικία. Πλήρωσα κλειδαρά για να αφαιρέσει το σπασμένο κλειδί.

Γνωρίζετε αν μπορεί να μπει αυτό το έξοδο που προέρχεται από ζημιά μετά από κανονική χρήση στα κοινόχρηστα? Αναφέρομαι στο έξοδο που αφορά τον κλειδαρά και όχι το κόστος του καινούργιου κλειδιού.

Ζητάω τη βοήθεια του κοινού :)

Άμα δεν τρολαρετε. Πραγματικά με τον τρόπο που σκέφτονται κάποιοι, λέω πάλι καλά που δεν είμαστε ακόμα χειρότερα σαν χώρα κι από αφρικανικό κράτος. 

Το κλειδί που έσπασε μέσα ήταν το δικό σου. Άρα εσύ θα πληρώσεις τον κλειδαρα. Δεν έχει καμία δουλειά κανένας άλλος ενοικος της πολυκατοικίας με αυτό το ζήτημα. 

3 ώρες πριν, Lord_Vader είπε

Δεν πλήρωσε ο γείτονας, εγώ πλήρωσα.

Αυτό που ρωτάω είναι αν ζημιά που προέρχεται από νορμάλ χρήση σε κοινόχρηστο χωρο ανήκει στα κοινόχρηστα

Αναφέρομαι στον κλειδαρά και όχι στο σπασμένο κλειδί 

Δεν έσπασε η κλειδαριά, το δικό σου κλειδί έσπασε. 

3 ώρες πριν, The_Judas είπε

εξαρτάται,  είχε η κλειδαριά προϋπάρχοντα προβλήματα;

μου έχει τύχει στη δουλειά να έχει η πολυκατοικία προβληματική κλειδαριά...

ταλαιπωρία 3-4 λεπτά καθε μερα να ανοίξω επειδή δεν έπιανε καλα...

Σε αυτή την περιπτωση, το ξέρουν όλοι πως υπάρχει πρόβλημα και ήταν θέμα χρόνου κάποιο κλειδί να σπάσει εκεί μέσα. 

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Και εσυ που μενεις στην πολυκατοικια γιατι δεν εβαλες λιγο wd40;

Παντα φταίει ο άλλος 

Τώρα θα σου πει.... Γιατί να πληρώσω εγώ το λιπαντικό και να μην το πληρωσει όλη η πολυκατοικία 😁

1 ώρα πριν, nikos121 είπε

Στις συνιδιοκτησιες δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Δεν μπορει να πηγαινει ο καθενας και να κανει το μερεμετακι του, την επισκευουλα του επειδη ειναι χομπιστας.

Δεν ειναι δικη του δουλεια ή δικη μου να μπει WD40 ή να μονωσουμε λιγο τα καλωδια που προεξεχουν απο καπου στον τοιχο... ή να ριξουμε και μια συντηρησουλα στον λεβητα επειδη σκαμπαζουμε πεντεξι πραγματα. Στη τελικη μπορει μολις να μετακομισαμε και να μην εχουμε γνωση των προβληματων. Με την ιδια λογικη να χρεωθει και το ασυντηρητο ασανσερ που χαλασε ενω ανεβαινε σπιτι του.

Αν εγω οντας ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ, παω να κανω το καλο οπως λες και ψεκασω με κολλα, σιλικονη ή κανω οποιαδηποτε ζημια στην κοινοχρηστη πορτα δεν θα μου ζητησουν ευθυνες οι υπολοιποι ενοικοι; Ξερεις εσυ αν δεν θα πεταχτει σε 1 μηνα ο περιεργος του 5ου και θα πει α εσυ την χαλασες σε ειδα που την μαρκαλευες μια μερα. Η μηπως θεωρεις οτι δεν γινονται αυτα; Τα χειροτερα γινονται

Υπαρχει ορισμενος απο την γενικη συνελευση διαχειριστης που επιλαμβανεται τετοιων θεματων και προβαινει στις απαραιτητες ενεργειες. Φωναζει τον ειδικο για την χ, ψ δουλεια αποδειξουλα για να περαστει στα κοινοχρηστα εξοδα και γεια σας.

Συμφωνα με τα παραπανω και εφοσον εχει γινει (οπως λεει ο φιλος) κανονικη χρηση, ναι φταιει καποιος αλλος. Μπορει να φταιει και η ελαττωματικη κλειδαρια. Σιγουρα οχι αυτος

Δηλαδη μπορει να ειχε τσακισει το κλειδι, μπορει να ειχε αδυνατισει, μπορει να το ζορισε, μπορει να ειχε πανσεληνο αλλα η κλειδαρια αποκλειεται να ηταν 20ετιας ασυντηρητη και φθαρμενη 

Συμφωνώ με αυτό που λες μόνο εφόσον είσαι άσχετος με το οτιδήποτε. Κατά τα άλλα. Το λιπαντικό το χρειαζόμαστε και για το σπίτι μας για ένα σωρό εφαρμογές. Σιγά τα αυγά, ούτε 30 δευτερόλεπτα δουλειά δεν είναι, ψεκάζεις χωρίς να δει κανένας και τελείωσε ωραία και καλά το θέμα. 

• Confused 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Συμφωνώ με αυτό που λες μόνο εφόσον είσαι άσχετος με το οτιδήποτε. Κατά τα άλλα. Το λιπαντικό το χρειαζόμαστε και για το σπίτι μας για ένα σωρό εφαρμογές. Σιγά τα αυγά, ούτε 30 δευτερόλεπτα δουλειά δεν είναι, ψεκάζεις χωρίς να δει κανένας και τελείωσε ωραία και καλά το θέμα. 

Αρα θα αφηνουμε ενα χαρτι στην εισοδο και θα λεμε. Χαλασε η κλειδαρια οποιος δεν ειναι ασχετος ας δοκιμασει να την φτιαξει.

Επισης εχει χαλασει και ο καυστηρας κατω. Αν εχει κανείς καμια ιδεα ας κατεβει κατω να ριξει και εκει μια ματια.

Ναι ακριβως αυτο. Το σπιτι μας ειναι δικο μας αμα θελουμε το σπαμε ολο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikos121 είπε

Αρα θα αφηνουμε ενα χαρτι στην εισοδο και θα λεμε. Χαλασε η κλειδαρια οποιος δεν ειναι ασχετος ας δοκιμασει να την φτιαξει.

Επισης εχει χαλασει και ο καυστηρας κατω. Αν εχει κανείς καμια ιδεα ας κατεβει κατω να ριξει και εκει μια ματια.

Ναι ακριβως αυτο. Το σπιτι μας ειναι δικο μας αμα θελουμε το σπαμε ολο.

Εντελώς άκυρη η σύγκριση του θέματος του λιπαντικου με το οτιδήποτε άλλο. Ξαναλέω αρκετοί και αυτοί που γνωρίζουν το έχουν ήδη μέσα στο σπίτι τους για κλειδαριές, μεντεσέδες, μπαλκονοπόρτες. Δύο ψεκασματα στην οπη εκεί που μπαίνει το κλειδί και τέλος. Άσε που άμα πας και το πεις στον διαχειριστή και είναι άσχετος, θα καλέσει κλειδαρά και θα χρεωθεί όλη η πολυκατοικία από 50 ως 100 ευρώ επίσκεψη και να σου βγει μέχρι και ακόμα ακριβότερο από το να αγόραζες ένα λιπαντικό.

Μερικές δουλειές επιβάλλεται να τις κάνουν οι ένοικοι μεμονωμένα και όχι για όλα να περιμένουν κεντρική λύση από την διαχείριση. Μια περίπτωση που μου έρχεται αμεσα στο μυαλό και φροντίζουμε μεμονωμένα εμείς, όσοι θέλουν να είναι ευσυνειδητοι, είναι πχ όταν λερωθεί η είσοδος και το ασανσέρ από τα σκουπίδια, όλο και κάποιος αναλαμβάνει να καθαρίσει μόνος για να μην βρωμάει ο θάλαμος και να μην κολλάνε τα παπούτσια σου από τα ψαρονερα του ελληναρα που δεν τα καθάρισε, έτσι καθαρίσουμε ασανσέρ και διάδρομο από το να περιμένουμε την καθαρίστρια. Επίσης κάθε ένας που σφουγγαριζει το σπίτι του, καθαρίζει λίγο και μπροστά από την πόρτα του. Κοκ. 

Καμία απολύτως σχέση με δουλειές ανελκυστήρα, καυστήρα που απαιτούν εξειδικευμένα συνεργεία και το οτιδήποτε λάθος εκεί κοστίζει τόσο σε χρήμα όσο και σε ασφάλεια - σωματική ακεραιότητα. Αλλά ακόμα και έτσι, αν ήμουν εγώ υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, καυστηρτζης και τεχνικός ανελκυστηρων, και γνώριζα καλά το θέμα, πολυ ευχαρίστως να προσφερθω να κάνω κάτι τζάμπα η σε μικρότερο κόστος για να μην φεσωνεται όλη η πολυκατοικία με κόστη, ειδικά υδραυλικά και ηλεκτρολογικα, το ασανσέρ είναι πολύ ειδικό κομμάτι, θες υπογραφή στο βιβλίο συντήρησης, έρχεται μια εταιρεία και αναλαμβάνει δεν παίρνει οποίος θέλει τα κλειδιά να αναλάβει εργασίες εκεί ακόμα και τεχνικός να είναι.

Τέλος πάντων, αντε γιατί πολύ πλατιασαμε, καλό βράδυ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πολλών ειδών δικαστήρια..

Κάποια απο αυτα ειναι:

Το πλημμελειοδικειο

Το ειρηνοδικειο

Και το γνωστο σε ολους εδω μεσα, ινσομνιοδικειο.

Ο ts δεν ηταν υποχρεωμενος να ριχνει λαδι στην κλειδαρια.. ειναι δουλεια του διαχειριστη ή οποιου φροντίζει (αν γινεται αυτο) την πολυκατοικία. 

Εξαλλου ηταν καινουρια η κλειδαρια οποτε πολυ καλα εκανες και πληρωσες εσυ τον κλειδαρα, δε δινεις και δικαιώματα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insoholic είπε

Υπάρχουν πολλών ειδών δικαστήρια..

Κάποια απο αυτα ειναι:

Το πλημμελειοδικειο

Το ειρηνοδικειο

Και το γνωστο σε ολους εδω μεσα, ινσομνιοδικειο.

Ο ts δεν ηταν υποχρεωμενος να ριχνει λαδι στην κλειδαρια.. ειναι δουλεια του διαχειριστη ή οποιου φροντίζει (αν γινεται αυτο) την πολυκατοικία. 

Εξαλλου ηταν καινουρια η κλειδαρια οποτε πολυ καλα εκανες και πληρωσες εσυ τον κλειδαρα, δε δινεις και δικαιώματα. 

Αναφορά σε κείμενο

Γνωρίζετε αν μπορεί να μπει αυτό το έξοδο που προέρχεται από ζημιά μετά από κανονική χρήση στα κοινόχρηστα? Αναφέρομαι στο έξοδο που αφορά τον κλειδαρά και όχι το κόστος του καινούργιου κλειδιού.

Ζητάω τη βοήθεια του κοινού

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, Ukforthemoment said:

Βλεπω διαλεγεις επιλεκτικα...

Για δες και τα 2 πρωτα σχολια που του εκαναν ενω μπηκε για μια ερώτηση..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, insoholic είπε

Βλεπω διαλεγεις επιλεκτικα...

Για δες και τα 2 πρωτα σχολια που του εκαναν ενω μπηκε για μια ερώτηση..

Kαθόλου επιλεκτικά ,πλήρωσε τον κλειδαρά όπως λες αλλά θέλει να το περάσει σαν δαπάνη στα κοινόχρηστα.Τα δικαιώματα τα δίνει με αυτό που θέλει να κάνει.

Δημοσ.

Ρωταει αν το να περασει τη δαπανη στα κοινοχρηστα ειναι το σωστο και το πρέπον. 

Εννοειται πως αν ετσι έπρεπε, θα το έκανε.. σε κανεναν δεν περισσεύουν λεφτά για πέταμα. 

:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

ως συνήθως πολύ δράμα. Μια απλή ερώτηση έγινε γαι το αν είναι σωστό να μπει το έξοδο στα κονόχρηστα.

Μακροπρόθεσμα δεν θα είχε αντίκτυπο διότι αν ο γείτονας πληρώσει το έξοδο που του αναλογεί τότε και εγώ είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω το έξοδο του γείτονα που μου αναλογεί σε παρόμοια περίπτωση.

Ρώτησα τον διαχειριστή, μου είπε ότι εφόσον δεν είχε ζημιά η κλειδαριά το έξοδο δεν λογίζεται στα κοινόχρηστα και το θέμα έληξε εκέι.

Επεξ/σία από Lord_Vader
  • Like 5
Δημοσ.

Από καθαρή περιέργεια, πόσο πλήρωσες τον κλειδαρά;

Τι ακριβώς έκανε; Απλώς έβαλε ένα ματζαφλέρι στον μύλο και έσπρωξε το σπασμένο κλειδί έξω ή ξεβίδωσε όλη την κλειδαριά;

Πόση ώρα έκανε για όλη την διαδικασία;

Τι ώρα συνέβει το "ατύχημα";

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Επίσης πόσα χρήματα πήρε;

30€ με ματζαφλάρι 2 λεπτά, ήρθε αμέσως και ευγενικός.

Ζήτησα απόδειξη, μου είπε ότι θα μου τη στείλει αύριο το πρωί με e-mail. Ακόμα την περιμένω. ϊσως τη στείλει αργότερα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...