Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Σήμερα μου έσπασε το κλειδί μέσα στην κλειδαριά της κοινόχρηστης πόρτας στην πολυκατοικία. Πλήρωσα κλειδαρά για να αφαιρέσει το σπασμένο κλειδί.

Γνωρίζετε αν μπορεί να μπει αυτό το έξοδο που προέρχεται από ζημιά μετά από κανονική χρήση στα κοινόχρηστα? Αναφέρομαι στο έξοδο που αφορά τον κλειδαρά και όχι το κόστος του καινούργιου κλειδιού.

Ζητάω τη βοήθεια του κοινού :)

Επεξ/σία από Lord_Vader
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lord_Vader είπε

Σήμερα μου έσπασε το κλειδί μέσα στην κλειδαριά της κοινόχρηστης πόρτας στην πολυκατοικία. Πλήρωσα κλειδαρά για να αφαιρέσει το σπασμένο κλειδί.

Γνωρίζετε αν μπορεί να μπει αυτό το έξοδο που προέρχεται από ζημιά μετά από κανονική χρήση στα κοινόχρηστα? Αναφέρομαι στο έξοδο που αφορά τον κλειδαρά και όχι το κόστος του καινούργιου κλειδιού.

giphy.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πλήρωσε ο γείτονας, εγώ πλήρωσα.

Αυτό που ρωτάω είναι αν ζημιά που προέρχεται από νορμάλ χρήση σε κοινόχρηστο χωρο ανήκει στα κοινόχρηστα

Αναφέρομαι στον κλειδαρά και όχι στο σπασμένο κλειδί 

Επεξ/σία από Lord_Vader
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lord_Vader είπε

Δεν πλήρωσε ο γείτονας, εγώ πλήρωσα.

Αυτό που ρωτάω είναι αν ζημιά που προέρχεται από νορμάλ χρήση σε κοινόχρηστο χωρο ανήκει στα κοινόχρηστα.

Δεν είναι ζημιά από νορμάλ χρήση.

Μπορεί να είχε τσακίσει το κλειδί σου και να είχε αδυνατίσει ή ακόμη και να το ζόριζες αν δεν άνοιγες σωστά την πόρτα.

Δεν έσπασε το κλειδί από την πολυκαιρία της κλειδαριάς.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, από ότι βλέπω η απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες :)

Επεξ/σία από Lord_Vader
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Lord_Vader είπε

εξαρτάται,  είχε η κλειδαριά προϋπάρχοντα προβλήματα;

μου έχει τύχει στη δουλειά να έχει η πολυκατοικία προβληματική κλειδαριά...

ταλαιπωρία 3-4 λεπτά καθε μερα να ανοίξω επειδή δεν έπιανε καλα...

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Αν θα μπορούσε να συμβεί στον κάθε ένοικο, προφανώς. Εσύ ξέρεις σε τι κατάστημα ήταν τα κλειδιά σου και η κλειδαριά για να κρίνεις. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη έσπασες το κλειδί σου και θα το πληρώσει ο γείτονας;

Ναι αν η κλειδαρια ηταν προπολεμικη και δεν ειχε συντηρηθει ποτε με λιγο λιπαντικο. Καποιος θα αναγκαζοταν να βαλει πιο πολυ δυναμη για να στριψει το κλειδι. Ε καποια στιγμη αυτος ο ατυχος θα του σπασει μεσα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Lord_Vader είπε

Αν είχε θέμα η κλειδαριά απλά έπρεπε να ενημερώσεις τον διαχειριστή και να μην καλέσεις μόνος σου.

Δημοσ.
4 minutes ago, Lord_Vader said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν είχε πρόβλημα η κλειδαριά και το κλειδί παλιό, άρα σωστά πλήρωσα.

Αν νοικιάζεις το τίμιο είναι να τα ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη που σου έδωσε το κλειδί.

• Confused 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Ναι αν η κλειδαρια ηταν προπολεμικη και δεν ειχε συντηρηθει ποτε με λιγο λιπαντικο. Καποιος θα αναγκαζοταν να βαλει πιο πολυ δυναμη για να στριψει το κλειδι. Ε καποια στιγμη αυτος ο ατυχος θα του σπασει μεσα

Και εσυ που μενεις στην πολυκατοικια γιατι δεν εβαλες λιγο wd40;

Παντα φταίει ο άλλος 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Και εσυ που μενεις στην πολυκατοικια γιατι δεν εβαλες λιγο wd40;

Παντα φταίει ο άλλος 

Στις συνιδιοκτησιες δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Δεν μπορει να πηγαινει ο καθενας και να κανει το μερεμετακι του, την επισκευουλα του επειδη ειναι χομπιστας.

Δεν ειναι δικη του δουλεια ή δικη μου να μπει WD40 ή να μονωσουμε λιγο τα καλωδια που προεξεχουν απο καπου στον τοιχο... ή να ριξουμε και μια συντηρησουλα στον λεβητα επειδη σκαμπαζουμε πεντεξι πραγματα. Στη τελικη μπορει μολις να μετακομισαμε και να μην εχουμε γνωση των προβληματων. Με την ιδια λογικη να χρεωθει και το ασυντηρητο ασανσερ που χαλασε ενω ανεβαινε σπιτι του.

Αν εγω οντας ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ, παω να κανω το καλο οπως λες και ψεκασω με κολλα, σιλικονη ή κανω οποιαδηποτε ζημια στην κοινοχρηστη πορτα δεν θα μου ζητησουν ευθυνες οι υπολοιποι ενοικοι; Ξερεις εσυ αν δεν θα πεταχτει σε 1 μηνα ο περιεργος του 5ου και θα πει α εσυ την χαλασες σε ειδα που την μαρκαλευες μια μερα. Η μηπως θεωρεις οτι δεν γινονται αυτα; Τα χειροτερα γινονται

Υπαρχει ορισμενος απο την γενικη συνελευση διαχειριστης που επιλαμβανεται τετοιων θεματων και προβαινει στις απαραιτητες ενεργειες. Φωναζει τον ειδικο για την χ, ψ δουλεια αποδειξουλα για να περαστει στα κοινοχρηστα εξοδα και γεια σας.

Συμφωνα με τα παραπανω και εφοσον εχει γινει (οπως λεει ο φιλος) κανονικη χρηση, ναι φταιει καποιος αλλος. Μπορει να φταιει και η ελαττωματικη κλειδαρια. Σιγουρα οχι αυτος

2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δεν είναι ζημιά από νορμάλ χρήση.

Μπορεί να είχε τσακίσει το κλειδί σου και να είχε αδυνατίσει ή ακόμη και να το ζόριζες αν δεν άνοιγες σωστά την πόρτα.

Δεν έσπασε το κλειδί από την πολυκαιρία της κλειδαριάς.

Δηλαδη μπορει να ειχε τσακισει το κλειδι, μπορει να ειχε αδυνατισει, μπορει να το ζορισε, μπορει να ειχε πανσεληνο αλλα η κλειδαρια αποκλειεται να ηταν 20ετιας ασυντηρητη και φθαρμενη 

Επεξ/σία από nikos121
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...