Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Ήθελα να με συμβουλεύατε όποιος γνωρίζει. Νοικιάσα σε κάποιον ένα οίκημα. Συμφωνήσαμε να πάρω μόνο το τρέχων χωρίς την εγγύηση επειδή το σπίτι ήταν αβαφτο. Θα το έβαφε εκείνος με δικά του έξοδα. Όταν φύγει ο ενοικιαστής παίρνει την εγγύηση πίσω;

Δημοσ.

Ποια εγγύηση να πάρει «πίσω»; Αφού δεν θα δώσει εγγύηση. :P

Γράψε στο χειρόγραφο ότι ΔΕΝ δίνεται κάποιο ποσό ως εγγύηση. Προσοχή διότι τα «έτοιμα» συμφωνητικά, πάντα γράφουν ότι δώθηκε ένα μίσθωμα ως εγγύηση.

• Like 2
Δημοσ.

Κάποιος μου είπε επειδή ξόδεψε χρήματα είναι σαν να μου έδωσε εγγύηση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν δίνεις πίσω κάποια εγγύηση, καθώς δεν υπάρχει. Απλά, αφού το παρέλαβε άβαφο, έχει δικαίωμα και να το παραδώσει άβαφο. 

• Like 1
Δημοσ.

Στο τέλος της μέρας είναι όλα θέμα συμφωνίας μεταξύ των δυο σας. Δεν είναι υποχρεωτικό καν να ζητηθεί εγγύηση. Άλλοι ζητάνε 5 ενοίκια μπροστά άλλοι 1 και άλλοι κανένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 22OK1963 είπε

Καλησπέρα σας. Ήθελα να με συμβουλεύατε όποιος γνωρίζει. Νοικιάσα σε κάποιον ένα οίκημα. Συμφωνήσαμε να πάρω μόνο το τρέχων χωρίς την εγγύηση επειδή το σπίτι ήταν αβαφτο. Θα το έβαφε εκείνος με δικά του έξοδα. Όταν φύγει ο ενοικιαστής παίρνει την εγγύηση πίσω;

Αυτό που σε ενδιαφέρει για αρχή είναι να πάρει τη ΔΕΗ στο όνομά του και έπειτα να σου πληρώνει τα ενοίκια κάθε μήνα. 

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Δεν δίνεις πίσω κάποια εγγύηση, καθώς δεν υπάρχει. Απλά, αφού το παρέλαβε άβαφο, έχει δικαίωμα και να το παραδώσει άβαφο. 

Αυτό ακριβώς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

9 ώρες πριν, Nabuko είπε

Αυτό που σε ενδιαφέρει για αρχή είναι να πάρει τη ΔΕΗ στο όνομά του και έπειτα να σου πληρώνει τα ενοίκια κάθε μήνα. 

Μεγάλη κουβέντα. Μπορεί να πάρεις Χ ενοίκιο και τελικά να βρεθείς χρεωμένος 10Χ λόγω ΔΕΗ

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, sphinxgr said:

Αυτό ακριβώς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

Μεγάλη κουβέντα. Μπορεί να πάρεις Χ ενοίκιο και τελικά να βρεθείς χρεωμένος 10Χ λόγω ΔΕΗ

Γι' αυτό και το ρεύμα πάντα στο όνομα του ενοικιαστή. Πλέον εμείς τα δίνουμε χωρίς καν ρεύμα (κομμένο), ώστε να 'ναι εκ των πραγμάτων υποχρεωτικό να βάλει ο ενοικιαστής, μιας και παλιότερα είχαμε το φαινόμενο του «ναι, ναι, θα το μεταφέρω, ΘΑ».

:P

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας. Το ρευμα πλεον ειναι στο ονομα του, αλλα εμπλαιξα με αυτον. Τον ειχα ενημερωσει οτι πρεπει να γυριστει στο ονομα του και μου εκανε τον κινεζο.Του το εκοψα και επειδη η εταιρεια για διαφορους λογους αργησε να το ενωσει και ο νοικαρης μπηκε στο σπιτι στα μισα του μηνα , θελει να μου δωσει το μισο ενοικιο. Το συμβολαιο εγινε αρχη του μηνα. 

Δημοσ.
4 minutes ago, 22OK1963 said:

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας. Το ρευμα πλεον ειναι στο ονομα του, αλλα εμπλαιξα με αυτον. Τον ειχα ενημερωσει οτι πρεπει να γυριστει στο ονομα του και μου εκανε τον κινεζο.Του το εκοψα και επειδη η εταιρεια για διαφορους λογους αργησε να το ενωσει και ο νοικαρης μπηκε στο σπιτι στα μισα του μηνα , θελει να μου δωσει το μισο ενοικιο. Το συμβολαιο εγινε αρχη του μηνα. 

Κακώς, αυτό που θα έπρεπε να είχες κάνει ήταν να τον ενημέρωνες πως θα ζητούσες διακοπή την ημέρα που κάνατε το συμβόλαιο, αν πήγαινε μέχρι και την επόμενη να το πάρει στο όνομα του θα ήταν σίγουρο πως δεν θα προλάβαιναν να το κόψουν.

Επίσης τι πάει να πει πως θέλει να σου δώσει το μισό ενοίκιο? Τη στιγμή που υπογράψατε δεν εισέπραξες την εγγύηση και το μίσθωμα του τρέχοντος μηνός?

Δημοσ.

Ποιά εγγύηση; Ο τύπος δεν μου έδωσε τίποτα ακόμα. Μου ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα γιατί δεν έχει λέει. Σκέφτομαι να του σπάσω το συμβόλαιο. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ. Η συμφωνία ήταν να με πληρώνει κάθε 15 του μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νοικάρης σας έκανε συμβόλαιο στην αρχή του μήνα, μπήκε στα μέσα του μήνα, δεν έχει δώσει εγγύηση (την οποία όμως αξιώνει πως έδωσε και θα θέλει πίσω στο τέλος καθώς "έβαλε λεφτά για βάψιμο"), δεν έχει προκαταβάλει το πρώτο ενοίκιο ως όφειλε και δεν έχει λεφτά να σας πληρώσει το τρέχον ενοίκιο που έπρεπε να δώσει στα μέσα του μήνα πριν το τέλος του μήνα.

Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Σωστά. Δεν πήρα εγγύηση ζήτησα μόνο τρέχων επειδή το σπίτι ήταν αβαφτο. Ήθελε να το βάψει αυτός επειδή βιαζόταν να το νοικιάσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, 22OK1963 said:

Σωστά. Δεν πήρα εγγύηση ζήτησα μόνο τρέχων επειδή το σπίτι ήταν αβαφτο. Ήθελε να το βάψει αυτός επειδή βιαζόταν να το νοικιάσει. 

Το τρέχον γιατί δεν το πήρατε με το συμβόλαιο; Τα μηνιαία ενοίκια πάντα προκαταβάλλονται.

Πως βάλατε σπίτι σας κάποιον χωρίς να σας έχει δώσει τπτ απολύτως;

Επεξ/σία από Dante80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...