Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

έκανα μία κράτηση για επαγγελματικούς λόγους μέσω Booking την οποία 2 ημέρες μετά επειδή άλλαξαν οι ανάγκες θέλησα να την ακυρώσω. Είναι η πρώτη φορά που κάνω χρήση του Booking. Κάτι που δεν πρόσεξα, επειδή δεν είχα καν το νου μου διότι δεν γνώριζα οτι υπάρχει αυτο το πράγμα, ήταν το γεγονός οτι το ξενοδοχείο είχε πολιτική "Μη επιστρέψιμης τιμής" σε περίπτωση ακύρωσης.

Κι άντε να το καταλάβω οτι αν ακυρώσω 1-2-3 πχ ημέρες πριν να μου πούνε Κύριε πρέπει να πληρώσετε το δωμάτιο σας. Αλλά να καλέσω 13 ημέρες πριν - κι ενώ βλέπω πως ακριβώς το ίδιο δωμάτιο που έκλεισα είναι διαθέσιμο άλλες 5 φορές - δηλαδή δεν τους έκανα χαλάστρα στο τζίρο τους και να μου λένε δεν γίνονται ακυρώσεις παρα μόνο αν είναι 1 μήνα πριν, είναι τραγικό.

- Ζητάω ακύρωση. Δεν την κάνουν. Η δικαιολογία τους ήταν πως είναι θέμα Booking και μου την είπαν. "Γιατί κάνετε κράτηση μέσω booking για να τους κάνουμε πλούσιους;". Ζητάω τηλέφωνο της Booking, δε μου δίνουν.

- Ψάχνω τηλέφωνο. Βρίσκω. Καλώ την Booking, δέχονται την ακύρωση και μου λένε πως είναι θέμα καταλύματος. (Ποιος λέει ψέματα;;). Η booking καλεί το κατάλυμα. Ζητάνε όλα τα χρήματα.

- Καλώ φίλο μου που είναι ξενοδόχος. Μου επιβεβαιώνει πως είναι θέμα ξενοδοχείου η ακύρωση.

Προσωπικά μπλόκαρα την κάρτα μου. Έχετε εμπειρία απο booking και απο τέτοιες καταστάσεις με ακυρώσεις; Τι μπορεί να συμβεί απο εδώ και πέρα;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κανονικά αφού έκλεισες με μη επιστρέψιμη τιμή δεν παίρνεις λεφτά πίσω όποτε κι αν ακυρώσεις.

Λογικά θα είχε κι άλλη επιλογή με πιο υψηλή τιμή και περιθώριο ακύρωσης.

Αν θέλει να κάνεις εξυπηρέτηση το ξενοδοχείο μπορεί όμως.

• Like 8
Δημοσ.

Αν έκλεισες σε καλύτερη τιμή κ έγραφε non-refundable charge η χρέωση θα γίνει, όπως κ αν είχε ειδική cancelation policy. Αν ειχε όρο πληρώνεις στο κατάλυμα κ ακύρωση έως 2 ημέρες πριν χωρίς χρέωση τότε είσαι οκ. Γενικά στο booking δεν μιλάς με το κατάλυμα αλλά με το booking, καλα έκανες σε δεύτερο χρόνο κ μίλησες μαζί τους. 

Έχω πάνω από 200 διανυκτερεύσεις εδω κ πολλά χρόνια κ πάντα με βοήθησαν όποτε υπήρξε θέμα, ακόμα κ ακραίο από το κατάλυμα. 

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

zio10

Μα δεν πλήρωσα...

rodosf1

Σωστά, επέλεξα πληρωμή στο κατάλυμα με μετρητά.

Επεξ/σία από Kostas88KG
Δημοσ.

Αν δεν πληρώσες δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Απλά και η κράτησή σου πιθανό να μην ίσχυε αν την χρειαζοσουν τελικά.

Δημοσ.

Άρα επέλεξες πληρωμή στο κατάλυμα σρ καλύτερη τιμή non refundable κ μπλόκαρες την κάρτα. Συνήθως η χρέωση έχει φύγει απευθείας τη στιγμή της κράτησης σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Booking βάση όρων θα τα ζητήσει από την τράπεζα σου να ξέρεις και θα τους το κοινοποιήσει αυτό που συμφώνησες, ώστε να ξεπεράσει το μπλοκαρισμα που έκανες εσύ στη χρέωση. Κ πιθανότατα θα λάβει τα χρήματα της κανονικά. 

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις ήδη χρέωση από το κατάλυμα στην κάρτα σου; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκλεισες την non-refundable επιλογη και σου φταιει το booking γιατι δεν το καταλαβες, εντωμεταξυ οταν κλεινεις σου αναφερει τουλαχιστον σε 2 σημεια (μια οταν επιλεγεις το δωματιο και μια οταν βαζεις στοιχεια καρτας) αλλα και μετα στο εμαιλ επιβεβαιωσης το ποτε θα πληρωσεις και αν ειναι refundable.

Παρολαυτα καπως φταιει το booking....

Κατα τα αλλα, αν το ξενοδοχειο θελει μπορουν να σου κανουν την χαρη - δεν ειναι υποχρεωμενοι.

Επεξ/σία από epp
  • Like 14
Δημοσ.
25 minutes ago, Kostas88KG said:

Καλησπέρα,

έκανα μία κράτηση για επαγγελματικούς λόγους μέσω Booking την οποία 2 ημέρες μετά επειδή άλλαξαν οι ανάγκες θέλησα να την ακυρώσω. Είναι η πρώτη φορά που κάνω χρήση του Booking. Κάτι που δεν πρόσεξα, επειδή δεν είχα καν το νου μου διότι δεν γνώριζα οτι υπάρχει αυτο το πράγμα, ήταν το γεγονός οτι το ξενοδοχείο είχε πολιτική "Μη επιστρέψιμης τιμής" σε περίπτωση ακύρωσης.

Κι άντε να το καταλάβω οτι αν ακυρώσω 1-2-3 πχ ημέρες πριν να μου πούνε Κύριε πρέπει να πληρώσετε το δωμάτιο σας. Αλλά να καλέσω 13 ημέρες πριν - κι ενώ βλέπω πως ακριβώς το ίδιο δωμάτιο που έκλεισα είναι διαθέσιμο άλλες 5 φορές - δηλαδή δεν τους έκανα χαλάστρα στο τζίρο τους και να μου λένε δεν γίνονται ακυρώσεις παρα μόνο αν είναι 1 μήνα πριν, είναι τραγικό.

- Ζητάω ακύρωση. Δεν την κάνουν. Η δικαιολογία τους ήταν πως είναι θέμα Booking και μου την είπαν. "Γιατί κάνετε κράτηση μέσω booking για να τους κάνουμε πλούσιους;". Ζητάω τηλέφωνο της Booking, δε μου δίνουν.

- Ψάχνω τηλέφωνο. Βρίσκω. Καλώ την Booking, δέχονται την ακύρωση και μου λένε πως είναι θέμα καταλύματος. (Ποιος λέει ψέματα;;). Η booking καλεί το κατάλυμα. Ζητάνε όλα τα χρήματα.

- Καλώ φίλο μου που είναι ξενοδόχος. Μου επιβεβαιώνει πως είναι θέμα ξενοδοχείου η ακύρωση.

Προσωπικά μπλόκαρα την κάρτα μου. Έχετε εμπειρία απο booking και απο τέτοιες καταστάσεις με ακυρώσεις; Τι μπορεί να συμβεί απο εδώ και πέρα;

Δεν φταίει το booking όταν δεν ξέρεις τόσο απλά !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Άλλος ένας "Ελληναρας" που δεν διαβάζει τι υπογράφει και σε τι συμφωνεί. 

Όσοι έχετε εταιρείες που βασίζονται σε SaaS η κάτι παρόμοιο με συνδρομή, σίγουρα καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Καλησπέρα,

Σου φταίει η booking ότι εσύ δεν διάβασες τους όρους και προφανώς επέλεξες τη χαμηλότερη τιμή;

• Like 8
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Κάτι που δεν πρόσεξα, επειδή δεν είχα καν το νου μου διότι δεν γνώριζα οτι υπάρχει αυτο το πράγμα, ήταν το γεγονός οτι το ξενοδοχείο είχε πολιτική "Μη επιστρέψιμης τιμής" σε περίπτωση ακύρωσης.

Aς το πρόσεχες.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θέλω να μας πεις που φταίει είτε το ξενοδοχείο, ή η booking.com. Στο ότι δε σου κάνανε τη χάρη; Δεν ήταν υποχρεωμένοι. Το φταίξιμο είναι 100% δικό σου, οπότε κυριολεκτικά «χάρη» θα ήταν αν σου ακυρώναν την κράτηση χωρίς κάποιο penalty / fee.

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, notist είπε

Καλό κλείδωμα. Όλοι πάνω του...

Καλά τα είπε ο ταξιδευτής...

Και τι πρέπει να του πούμε;Να του χαιδέψουμε το κεφάλι και να βρίσουμε το  booking οταν φταίει ο ίδιος; 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...