gatos74 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Αντε να δούμε το επόμενο επεισόδιο.....😄 Η επιλογή έγινε σύμφωνα με τον τρομακτικό αριθμό των 6-8 σελίδων ανά ημέρα. Σορρυ η απάντηση θα δωθεί το βράδυ γιατί τώρα δέν προλαβαίνω.
gatos74 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, georgeole said: Μάλιστα, μάλιστα! Για χάρη λοιπόν του υποψήφιου αγοραστή, αλλά και των υπόλοιπων που μας διαβάζουν, πρέπει να τα δούμε ένα ένα αυτά τα εξώφθαλμα πλεονεκτήματα συγκρίνοντας τον, όχι με κάποιον από τους καινούριους laser, αλλά με τον refurbished Lexmark, για να έχει η επιλογή σου εξ' ορισμού συγκριτικό πλεονέκτημα: Ξεκινάμε....'οπως μας μαθαίνουν στο δημοτικό οι δάσκαλοι δέν αφαιρούμε μήλα από πορτοκάλια...😅 Εγώ μιλάω για καινούριο μηχάνημα με εγγύηση original αναλώσιμα και με προαιρετική χρήση έγχρωμου μελανιού. Το τελευταίο είναι και επιθυμία του fendercastle....(Επίσης υπάρχει εκτυπωτής που όταν τυπώνεις ασπρόμαυρα να μην θεωρεί ότι καταναλώνει κ τα χρωματιστά μελάνια?) Επίσεις λέει ότι: (Τώρα όμως αποφάσισα ότι δε ξανά ασχολούμαι με συμβατά, ) Oπότε για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα θα πρέπει να προτείνεις έναν laser καινούριο με original αναλώσιμα , δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης και επίσεις στην ασπρόμαυρη εκτύπωση να μήν καταναλώνει έγχρωμα μελάνια. Ααααα και να μπορεί να τυπώσει ασπρόμαυρα με άδεια έγχρωμα τόνερ Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από gatos74 1
fendercastle Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 11 ώρες πριν, georgeole είπε Πολύ ωραία! Ας δούμε 3 σοβαρές προτάσεις. Θα παραθέσουμε τα υπέρ και τα κατά και κατόπιν αποφασίζεις. Κατά αύξουσα σειρά κόστους λοιπόν: α) Ο Lexmark MS415dn. Κόστος 100€. Refurbished laser, δυνατό μηχάνημα, ισχυρός επεξεργαστής, γρήγορο, αξιόπιστο, ethernet, διπλή όψη, με καινούριο τόνερ για 5.000 σελίδες και καινούριο drum που απαιτεί αλλαγή σε 60.000 σελίδες. Να σημειωθεί εδώ πώς, όταν με το καλό χρειαστείς καινούριο τόνερ, αγοράζεις αυτό που αποδίδει 10.000 σελίδες και κοστίζει μόλις 35€. Το μειονέκτημα είναι η παλαιότητα και η εύρεση drivers, τουλάχιστον από τα Windows 11 και νεότερα. Για τα Windows 10, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχεις θέμα με τους drivers. β) Ο Brother HL-L2350DW. Κόστος 140€. Σε καλύπτει άνετα για τον όγκο των εκτυπώσεων που το θες. Έχουμε δύο τέτοια στη δουλειά, το ένα το ταλαιπωρούν καθημερινά 30-40 ζευγάρια χέρια κι αυτό το καημένο εργάζεται φιλότιμα και αγόγγυστα ζητώντας μόνο αναλώσιμα. Για την περίπτωση που σε ενδιαφέρει, έχει KAI wifi, δεν χρειάζεται δηλαδή να το συνδέσεις στο ρούτερ για να τυπώσεις ασύρματα. Το μειονέκτημά του είναι (τι άλλο;) υψηλό κόστος αναλωσίμων λόγω φυσικά της χαμηλής τιμής αγοράς. Τα ποιοτικά συμβατά τόνερ του κοστίζουν 20€ για 3.000 σελίδες ή 25€ για 6.000 σελίδες. Επίσης χρειάζεσαι και drum των 25€ κάθε 12.000 σελίδες. γ) Ο Canon i-Sensys LBP226DW. Κόστος 255€. Κανονικά για τη χρήση που τον θες δεν θα έπρεπε να είναι στη λίστα, γιατί είναι αρκετά ανώτερος από αυτό που χρειάζεσαι. Επειδή όμως είπες ότι σε ενδιαφέρει ο εκτυπωτής να μην έχει drum, και επειδή έχει χαμηλό κόστος αναλωσίμων, είπα να τον εντάξω στη λίστα. Τον πήρα πρόσφατα για το σπίτι και έχει ΟΛΑ όσα μπορείς να ζητήσεις: Ποιοτικός, ταχύτατος, διπλός επεξεργαστής, 1GB RAM, διπλή όψη, ethernet, wifi, παραμετροποιήσιμος, είπαμε: Τα έχει όλα και συμφέρει. Τα ποιοτικά συμβατά του κοστίζουν 30-45€ για 10.000 σελίδες. Εδώ ΔΕΝ χρειάζεσαι drum, γιατί είναι ενσωματωμένο στο τόνερ. Το μόνο "μειονέκτημα" που βρίσκω είναι ότι στα συμβατά ΜΕ chipάκι (κυκλοφορούν ευρέως και ΧΩΡΙΣ chipάκι - μην κάνεις αυτό το λάθος) είναι πολύ πιθανό να μην αφήνει ο εκτυπωτής να βλέπουμε το υπόλοιπο του τόνερ. Αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί, όταν το τόνερ φτάσει προς το τέρμα των 10.000 σελίδων "δίνει σήμα" βγάζοντας πιο αχνές τις εκτυπώσεις. Παραγγέλνω άλλο και σε 1-2 μέρες το πολύ το έχω στα χέρια. ΥΓ Όταν καταλήξεις στο μηχάνημα, στείλε pm για να το δούμε για κανένα ποιοτικό συμβατό. Αυτό είναι το πιο εύκολο και ανώδυνο κομμάτι. Τι έγινε ρε παιδιά; Άλλαξε η κυβέρνηση και κατήργησε τους μονόχρωμους laser; 😂😁😂 Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω για τον κόπο που έκανες και ασχολήθηκες να μου στείλεις τόσο αναλυτικές πληροφορίες... Σχετικά με τις προτάσεις σου : Τον Lexmark θα τον απερριπτα λόγω των παλαιών drivers διότι ανανεώνουμε συχνά υπολογιστές οπότε όσο ευχαριστημένος και να μείνω κάποια στιγμή θα μου μείνει να τον κοιτάω όπως έγινε στο παρελθόν με έναν καλό Epson που είχα. Ο Brother οπως είπες ειναι πιο οικονομικός στο κόστος κτήσης αλλά αυτό ανεβάζει τα αναλώσιμα, προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω στην αγορά του εκτυπωτή ώστε να είναι πιο οικονομικός στα αναλώσιμα αλλά κι ας είναι κάποια level παραπάνω από τις απαιτήσεις μου όποτε από τις 3 προτάσεις σου θα επέλεγα τον Canon. 15 λεπτά πριν, gatos74 είπε Ξεκινάμε....'οπως μας μαθαίνουν στο δημοτικό οι δάσκαλοι δέν αφαιρούμε μήλα από πορτοκάλια...😅 Εγώ μιλάω για καινούριο μηχάνημα με εγγύηση original αναλώσιμα και με προαιρετική χρήση έγχρωμου μελανιού. Το τελευταίο είναι και επιθυμία του fendercastle....(Επίσης υπάρχει εκτυπωτής που όταν τυπώνεις ασπρόμαυρα να μην θεωρεί ότι καταναλώνει κ τα χρωματιστά μελάνια?) Επίσεις λέει ότι: (Τώρα όμως αποφάσισα ότι δε ξανά ασχολούμαι με συμβατά, ) Oπότε για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα θα πρέπει να προτείνεις έναν laser καινούριο με original αναλώσιμα , δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης και επίσεις στην ασπρόμαυρη εκτύπωση να μήν καταναλώνει έγχρωμα μελάνια. Ααααα και να μπορεί να τυπώσει ασπρόμαυρα με άδεια έγχρωμα τόνερ Gatos κι εσένα σε ευχαριστώ για την πρόταση σου το μοντέλο που προτείνεις φαίνεται επίσης κι αυτό να καλύπτει τις ανάγκες μου. 9 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε (H αλήθεια είναι ότι με 200σελ./μήνα, μάλλον σε inkjet θα προσανατολιζόμουν και εγώ) Έχω και inkjet αλλά καταναλώνει πολύ γρήγορα τα μελάνια του, φαντάσου με τις καταναλώσεις που ανέφερα και το έχω περίπου έναν μήνα κι έφτασε στη μέση Εκτός κι αν πάρω άλλον που να γεμίζει με χύμα μελάνια. Πάντως το αποτέλεσμα του laser έγχρωμο μου φαίνεται πιο καλό σε σχέση με τους inkjet. 1
gatos74 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, fendercastle said: 8 minutes ago, fendercastle said: Εκτός κι αν πάρω άλλον που να γεμίζει με χύμα μελάνια. Πάντως το αποτέλεσμα του laser έγχρωμο μου φαίνεται πιο καλό σε σχέση με τους inkjet. Aνάλογα σε τί χαρτί τυπώνεις ποιό είναι το περιεχόμενο και τί μελάνια χρησιμοποιείς
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, fendercastle said: Έχω και inkjet αλλά καταναλώνει πολύ γρήγορα τα μελάνια του, φαντάσου με τις καταναλώσεις που ανέφερα και το έχω περίπου έναν μήνα κι έφτασε στη μέση Εάν δείτε έναν Epson ecotank, με αυθεντικά μελάνια που κοστίζουν περίπου 25€ η τετράδα, θα καταλάβετε σε τι αναφέρομαι (ενδεικτικά, το αυθεντικό μαύρο κοστίζει 6.50€ για 4500 σελιδες). Απλώς, οι inkjet έχουν το γνωστό ζήτημα των κεφαλών και της υποχρεωτικά, συχνής εκτύπωσης. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από MauroPaltoudias
georgeole Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, gatos74 είπε Ξεκινάμε....'οπως μας μαθαίνουν στο δημοτικό οι δάσκαλοι δέν αφαιρούμε μήλα από πορτοκάλια...😅 Εγώ μιλάω για καινούριο μηχάνημα με εγγύηση original αναλώσιμα και με προαιρετική χρήση έγχρωμου μελανιού. Το τελευταίο είναι και επιθυμία του fendercastle....(Επίσης υπάρχει εκτυπωτής που όταν τυπώνεις ασπρόμαυρα να μην θεωρεί ότι καταναλώνει κ τα χρωματιστά μελάνια?) Επίσεις λέει ότι: (Τώρα όμως αποφάσισα ότι δε ξανά ασχολούμαι με συμβατά, ) Oπότε για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα θα πρέπει να προτείνεις έναν laser καινούριο με original αναλώσιμα , δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης και επίσεις στην ασπρόμαυρη εκτύπωση να μήν καταναλώνει έγχρωμα μελάνια. Ααααα και να μπορεί να τυπώσει ασπρόμαυρα με άδεια έγχρωμα τόνερ Καλημέρα φίλε μου. Γιατί αναφέρεις τόσες φορές τη λέξη "έγχρωμα"; Οι δικές μου προτάσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο ασπρόμαυρο laser. ΜΟΝΟΧΡΩΜΗ εκτύπωση, ΧΩΡΙΣ χρώματα, αυτό και μόνο είναι θεμιτό να συγκρίνουμε. Διαφορετικά, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ. Θα συμφωνούσαμε όλοι για ink tank. Επέλεξα τέλος τον refurbished, γιατί αν σύγκρινα τον Canon i-Sensys LBP226DW με τον GM2040, εκεί κι αν θα ήταν εξώφθαλμα τα πλεονεκτήματα! Φυσικά υπάρχουν εκτυπωτές που τυπώνουν χωρίς να χρησιμοποιούν/χρειάζονται τα χρώματα. Ως κλασικό παράδειγμα ανέφερα πιο πάνω τον Kyocera P5021cdn. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από georgeole 1 1
highpriest Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 For what is worth, για προσωπική χρήση τα έχω γυρίσει όλα σε inkjet. Κατέληξα για των όγκο των ασπρόμαυρων σε Μ2170 και για φωτογραφικό σε G540, αφού δοκίμασα πρακτικά ότι διέθετε η αγορά στο budget τους. Με καλύπτουν απόλυτα, είναι πιο αθόρυβοι, τυπώνουν με καλύτερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια, έχουν φτηνότερα αναλώσιμα, είναι "καθαρότεροι" σαν εκτυπωτές, και δεν μπλέκω καν με συμβατά. Είναι όμως εξειδικευμένοι ως προς την χρήση. -Θέλουν εκτύπωση τουλάχιστον μια φορά κάθε 3-4 μέρες ή βαριά κάθε εβδομάδα -Στην διπλή όψη αν έχουμε και απο τις δύο πλευρές μεγάλη επικάλυψη, παπαριάζουν το χαρτί -Είναι αισθητά πιο αργοί (ακόμη και ο γρήγορος για inkjet Μ2170) -Τα οικονομικά μοντέλα δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα μεγάλο όγκο συνεχούς εκτύπωσης (300 σελίδες με την μια) σε νορμάλ χρόνο, επειδή κάνουν κάθε 30-40 σελίδες καθαρισμό κεφαλής για να συνεχίσουν. -Συνήθως με την λήξη της τριετίας και αν έχουν φτάσει τις σελίδες της εγγύησης τα φτύνουν. Όχι οι κεφαλές (που αλλάζουν σε πολλούς) αλλά διάφορα άλλα μέρη που δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν. Το πρόβλημα βέβαια είναι παρόμοιο και σε φτηνούς (ίδιας τιμής) laser, και δεν υπάρχει στα ακριβότερα μοντέλα και των δύο τύπων. Αν συγκρίνετε ίδιων τιμών εκτυπωτές, παραλείψτε το τελευταίο. Αν όποιος ψάχνει μπορεί να ζήσει με τα παραπάνω οι inkjet με tank είναι η (για εμένα) η καλύτερη λύση και το βασίζω σε ένα μόνο σημείο. Εχω δει πολλούς να αγοράζουν έναν φτηνό ή λίγο καλύτερο laser και με το καλημέρα να αγοράζουν (πρακτικά στην τύχη) το πιο φτηνό συμβατό αναλώσιμο τόνερ. Και μετα απο δύο αλλαγές τόνερ ο laser τους να βγαίνει εκτός χρήσης. Η αγορά γίνεται εξαρχής για χρήση με συμβατά, αλλά οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν καν τι πρέπει να προσέξουν και ποια συμβατά να βάλουν. Απλά κάποιος τους λέει "αυτός έχει τόνερ με 7 ευρώ, αυτόν να πάρεις!" Και μετά κλαίνε τα 200-300 ευρώ που έδωσαν για τον εκτυπωτή. Επειδή πηγαίνουν να πάρουν γνήσιο τόνερ για να στρώσει και μόλις ακούνε 100 ευρώ το τόνερ για τον 120 ευρώ εκτυπωτή που αγόρασαν τους πέφτει το σαγόνι. Για όλους αυτούς λοιπόν που θέλουν φτηνή εκτύπωση χωρίς πολλά πολλά μπερδέματα και με αναλώσιμο γνήσιο, και στο τέλος να τα φτύσει το μηχάνημα λόγο πραγματικής χρήσης και όχι αγοράς ασύμβατου συμβατού, μόνο κάτι με ink tank. Αλλιώς να ετοιμαστούν για καλή ψαχτική στο που θα βρουν ποιοτικά τόνερ για το δικό τους μοντέλο. Επειδή μια εταιρία που έχει καλό τόνερ για την μια μάρκα, μπορεί να μην έχει για την άλλη μάρκα, και το ανάποδο. 2
georgeole Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 29 λεπτά πριν, highpriest είπε For what is worth, για προσωπική χρήση τα έχω γυρίσει όλα σε inkjet. Κατέληξα για των όγκο των ασπρόμαυρων σε Μ2170 και για φωτογραφικό σε G540, αφού δοκίμασα πρακτικά ότι διέθετε η αγορά στο budget τους. Με καλύπτουν απόλυτα, είναι πιο αθόρυβοι, τυπώνουν με καλύτερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια, έχουν φτηνότερα αναλώσιμα, είναι "καθαρότεροι" σαν εκτυπωτές, και δεν μπλέκω καν με συμβατά. Είναι όμως εξειδικευμένοι ως προς την χρήση. -Θέλουν εκτύπωση τουλάχιστον μια φορά κάθε 3-4 μέρες ή βαριά κάθε εβδομάδα -Στην διπλή όψη αν έχουμε και απο τις δύο πλευρές μεγάλη επικάλυψη, παπαριάζουν το χαρτί -Είναι αισθητά πιο αργοί (ακόμη και ο γρήγορος για inkjet Μ2170) -Τα οικονομικά μοντέλα δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα μεγάλο όγκο συνεχούς εκτύπωσης (300 σελίδες με την μια) σε νορμάλ χρόνο, επειδή κάνουν κάθε 30-40 σελίδες καθαρισμό κεφαλής για να συνεχίσουν. -Συνήθως με την λήξη της τριετίας και αν έχουν φτάσει τις σελίδες της εγγύησης τα φτύνουν. Όχι οι κεφαλές (που αλλάζουν σε πολλούς) αλλά διάφορα άλλα μέρη που δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν. Το πρόβλημα βέβαια είναι παρόμοιο και σε φτηνούς (ίδιας τιμής) laser, και δεν υπάρχει στα ακριβότερα μοντέλα και των δύο τύπων. Αν συγκρίνετε ίδιων τιμών εκτυπωτές, παραλείψτε το τελευταίο. Αν όποιος ψάχνει μπορεί να ζήσει με τα παραπάνω οι inkjet με tank είναι η (για εμένα) η καλύτερη λύση και το βασίζω σε ένα μόνο σημείο. Εχω δει πολλούς να αγοράζουν έναν φτηνό ή λίγο καλύτερο laser και με το καλημέρα να αγοράζουν (πρακτικά στην τύχη) το πιο φτηνό συμβατό αναλώσιμο τόνερ. Και μετα απο δύο αλλαγές τόνερ ο laser τους να βγαίνει εκτός χρήσης. Η αγορά γίνεται εξαρχής για χρήση με συμβατά, αλλά οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν καν τι πρέπει να προσέξουν και ποια συμβατά να βάλουν. Απλά κάποιος τους λέει "αυτός έχει τόνερ με 7 ευρώ, αυτόν να πάρεις!" Και μετά κλαίνε τα 200-300 ευρώ που έδωσαν για τον εκτυπωτή. Επειδή πηγαίνουν να πάρουν γνήσιο τόνερ για να στρώσει και μόλις ακούνε 100 ευρώ το τόνερ για τον 120 ευρώ εκτυπωτή που αγόρασαν τους πέφτει το σαγόνι. Για όλους αυτούς λοιπόν που θέλουν φτηνή εκτύπωση χωρίς πολλά πολλά μπερδέματα και με αναλώσιμο γνήσιο, και στο τέλος να τα φτύσει το μηχάνημα λόγο πραγματικής χρήσης και όχι αγοράς ασύμβατου συμβατού, μόνο κάτι με ink tank. Αλλιώς να ετοιμαστούν για καλή ψαχτική στο που θα βρουν ποιοτικά τόνερ για το δικό τους μοντέλο. Επειδή μια εταιρία που έχει καλό τόνερ για την μια μάρκα, μπορεί να μην έχει για την άλλη μάρκα, και το ανάποδο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, ΑΛΛΑ στους μονόχρωμους φίλε μου (και βέβαια με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσουμε συμβατά της ανθρωπιάς - πόσο δίκιο έχεις σ' αυτό!) οι laser έχουν ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ στα χαρακτηριστικά ΚΑΙ στις επιδόσεις.
highpriest Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, georgeole είπε Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, ΑΛΛΑ στους μονόχρωμους φίλε μου (και βέβαια με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσουμε συμβατά της ανθρωπιάς - πόσο δίκιο έχεις σ' αυτό!) οι laser έχουν ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ στα χαρακτηριστικά ΚΑΙ στις επιδόσεις. Οι μονόχρωμοι laser είναι σαφώς πιο ανθεκτικοί και πιο δεκτικοί ακόμη και σε μάπα αναλώσιμα. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα κινούμενα μέρη που είναι πολύ λιγότερα εντός του εκτυπωτή, αλλά και με την απλότητα του συστήματος μονόχρωμης εκτύπωσης. Και πάλι όμως αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς συμβατά, βρίσκεσαι σε ένα συνεχές κυνήγι των αναβαθμίσεων απο τις εταιρίες. Η Lexmark στέλνει νέο firmware κάθε 3 μήνες, η HP το ίδιο, η Canon λίγο πιο αργά. Μπαίνεις σε μια διαδικασία να προσέχεις μην κάνει update o εκτυπωτής γιατί θα σου πετάξει έξω ακόμη και το σωστό συμβατό που πήρες. Για τους έγχρωμους δεν το συζητώ. Επειδή τα 4 συμβατά αλλάζουν συνήθως σε διαφορετικούς χρόνους η περίπτωση ένα να έχει παλιό τσιπ πετάει έξω όλο το σύστημα. Κι άντε βρες ποιο φταίει και δεν παίζει. Δεν θα πω καλύτεροι ή χειρότεροι οι μεν απο τους δε, αλλά και οι laser έχουν μειονεκτήματα αν θέλεις να δουλέψεις με συμβατά. Ή είναι ασύμφοροι εντελώς αν θες να δουλέψεις με γνήσια. Για τους laser μονοχρωμους έχω να πω, όσο πιο παλιοί, τόσο πιο απροβλημάτιστοι. Επειδή βασικά οι εταιρίες σταμάτησαν να ασχολούνται με updates και δουλεύουν όλοι σχεδόν σωστά με συμβατά. 1
georgeole Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, highpriest είπε Οι μονόχρωμοι laser είναι σαφώς πιο ανθεκτικοί και πιο δεκτικοί ακόμη και σε μάπα αναλώσιμα. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα κινούμενα μέρη που είναι πολύ λιγότερα εντός του εκτυπωτή, αλλά και με την απλότητα του συστήματος μονόχρωμης εκτύπωσης. Και πάλι όμως αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς συμβατά, βρίσκεσαι σε ένα συνεχές κυνήγι των αναβαθμίσεων απο τις εταιρίες. Η Lexmark στέλνει νέο firmware κάθε 3 μήνες, η HP το ίδιο, η Canon λίγο πιο αργά. Μπαίνεις σε μια διαδικασία να προσέχεις μην κάνει update o εκτυπωτής γιατί θα σου πετάξει έξω ακόμη και το σωστό συμβατό που πήρες. Για τους έγχρωμους δεν το συζητώ. Επειδή τα 4 συμβατά αλλάζουν συνήθως σε διαφορετικούς χρόνους η περίπτωση ένα να έχει παλιό τσιπ πετάει έξω όλο το σύστημα. Κι άντε βρες ποιο φταίει και δεν παίζει. Δεν θα πω καλύτεροι ή χειρότεροι οι μεν απο τους δε, αλλά και οι laser έχουν μειονεκτήματα αν θέλεις να δουλέψεις με συμβατά. Ή είναι ασύμφοροι εντελώς αν θες να δουλέψεις με γνήσια. Για τους laser μονοχρωμους έχω να πω, όσο πιο παλιοί, τόσο πιο απροβλημάτιστοι. Επειδή βασικά οι εταιρίες σταμάτησαν να ασχολούνται με updates και δουλεύουν όλοι σχεδόν σωστά με συμβατά. Έτσι είναι. "Το νου σας, ρεμάλια" στα updates and... YOU'RE THE BOSS, THE MASTER, THE KING!!!😂😁😂 2 ώρες πριν, georgeole είπε For what is worth, για προσωπική χρήση τα έχω γυρίσει όλα σε inkjet. Κατέληξα για των όγκο των ασπρόμαυρων σε Μ2170 Μια και το 'φερε η κουβέντα, αν έχεις κέφι, πες δυο λόγια για αυτόν τον EPSON...
gatos74 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 4 hours ago, georgeole said: Καλημέρα φίλε μου. Γιατί αναφέρεις τόσες φορές τη λέξη "έγχρωμα"; Οι δικές μου προτάσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο ασπρόμαυρο laser. ΜΟΝΟΧΡΩΜΗ εκτύπωση, ΧΩΡΙΣ χρώματα, αυτό και μόνο είναι θεμιτό να συγκρίνουμε. Διαφορετικά, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ. Θα συμφωνούσαμε όλοι για ink tank. Επέλεξα τέλος τον refurbished, γιατί αν σύγκρινα τον Canon i-Sensys LBP226DW με τον GM2040, εκεί κι αν θα ήταν εξώφθαλμα τα πλεονεκτήματα! Φυσικά υπάρχουν εκτυπωτές που τυπώνουν χωρίς να χρησιμοποιούν/χρειάζονται τα χρώματα. Ως κλασικό παράδειγμα ανέφερα πιο πάνω τον Kyocera P5021cdn. Eγχρωμα αναφέρω γιατί ο fendercastle ζήτησε έγχρωμο....το θυμόμαστε?....έγχρωμο....έγχρωμο....😄 Ο canon κοστίζει 255 ευρώ και το γνήσιο τόνερ για 10000 σελίδες κοστίζει 150 ευρώ Τον kyocera δέν θέλει ούτε να τον βλέπει. Εάν πώ για μεταχειρισμένο inkjet βρίσκω με 20 ευρώ και με άλλα 10 παίρνω συμβατο μελάνι για 40000 εκτυπώσεις. Διαφωνία?....αυτό δέν λέγεται διαφωνία αλλά πλουραλισμός απόψεων με εκατέρωθεν επχειρήματα που κάνει καλό στην πληρέστερη ενημέρωση του fendercastle ώστε να κρίνει τί του ταιριάζει καλύτερα.
highpriest Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 43 λεπτά πριν, georgeole είπε Έτσι είναι. "Το νου σας, ρεμάλια" στα updates and... YOU'RE THE BOSS, THE MASTER, THE KING!!!😂😁😂 Μια και το 'φερε η κουβέντα, αν έχεις κέφι, πες δυο λόγια για αυτόν τον EPSON... Σκυλί του πολέμου. Ούτε με νοιάζουν updates πλέον, ούτε αν έχει λήξει το τσιπάκι, ούτε να βγει καλό ή κακό το συμβατό, ούτε σκόνες τόνερ γύρω και μέσα στην υποδοχή, ούτε γραμμές στο drum, ούτε τίποτα. Αρκεί να εκτυπώνω μια φορά στις 5 μέρες και όλα ρολλάρουν ρολόι. Εχω σταματήσει πλέον να δουλεύω τους lexmark μου και έχουν βγει προς πώληση. Ο ένας ήδη έφυγε. Επίσης πούλησα και G5040 και Epson 1500w και πήρα G540 για φωτογραφίες και τέλος. Εχω δύο μηχανήματα που μου τα κάνουν όλα συνδυαστικά, αλλά κυρίως τα κάνουν καλά και απροβλημάτιστα. Ο Epson τουλάχιστον εδώ και 2 χρόνια. Ο G540 είναι φρέσκος θα δείξει. Αλλά αν κρίνω απο τον G5040 θα τα πάει μια χαρά. Τώρα σκέφτομαι να σπρώξω τον Μ2170, όχι επειδή δεν είναι καλός, αλλά για να πάω στο πιο πάνω μοντέλο Μ3140 με αυτόματο τροφοδότη αλλά και 39 σελίδες το λεπτό αντι για 20. Πρακτικά ο ίδιος εκτυπωτής είναι σαν μηχανη, απλά με παραπάνω features. Αυτά όμως έχουν να κάνουν με την δική μου χρήση. 10-20 εκτυπώσεις την μέρα πάνω κάτω κατα μέσο όρο πλέον. Πριν λίγους μήνες εκτύπωνα τα 5πλάσια. Εκει χρειαζόμουν laser για πολλούς λόγους. Αν κάποιος εκτυπώνει πολύ παραπάνω αλλά και πολύ λιγότερο ίσως αυτο το setup να μην είναι ιδανικό. 1
georgeole Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 27 λεπτά πριν, gatos74 είπε Ο canon κοστίζει 255 ευρώ και το γνήσιο τόνερ για 10000 σελίδες κοστίζει 150 ευρώ Τον kyocera δέν θέλει ούτε να τον βλέπει. Εάν πώ για μεταχειρισμένο inkjet βρίσκω με 20 ευρώ και με άλλα 10 παίρνω συμβατο μελάνι για 40000 εκτυπώσεις. Διαφωνία?....αυτό δέν λέγεται διαφωνία αλλά πλουραλισμός απόψεων με εκατέρωθεν επχειρήματα που κάνει καλό στην πληρέστερη ενημέρωση του fendercastle ώστε να κρίνει τί του ταιριάζει καλύτερα. ΓΝΗΣΙΟ; Κατάλαβα καλά; Είπες ΓΝΗΣΙΟ; Δεν έχει πάρει ποτέ το μάτι σου αυτό να γλιτώνει ο κοσμάκης;😂😁😂 Για να μη σχολιάσω τις 40.000 έγχρωμες εκτυπώσεις: Είπε ο άνθρωπος πως χρειάζεται τέτοιο όγκο; Λοιπόν, άκου τι λέω: Τώρα που (επιτέλους) πέταξα τις πατερίτσες, πάρε την ομορφάδα σου (εσύ είπες για όμορφους και inkjet) βάλε στη βαλίτσα και μισό κιλό πλουραλισμό και κατηφόρισε να κεράσω, γιατί... αν ξαναγίνουν εκλογές θα παραγραφεί το αδίκημα!!!🤣 ΥΓ Για να έχουμε καλό ρώτημα, στο γνωστό ζεύγος "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", τι εκτυπωτή θα πρότεινες;;;;😂😂😂
gatos74 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 hour ago, georgeole said: Μια και το 'φερε η κουβέντα, αν έχεις κέφι, πες δυο λόγια για αυτόν τον EPSON... Τον είχαμε προτείνει πρίν καιρό εδώ 19 minutes ago, georgeole said: ΥΓ Για να έχουμε καλό ρώτημα, στο γνωστό ζεύγος "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", τι εκτυπωτή θα πρότεινες;;;;😂😂😂 3d....🤣
fendercastle Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Στις 28/6/2023 στις 1:00 ΜΜ, gatos74 είπε Eγχρωμα αναφέρω γιατί ο fendercastle ζήτησε έγχρωμο....το θυμόμαστε?....έγχρωμο....έγχρωμο....😄 Ο canon κοστίζει 255 ευρώ και το γνήσιο τόνερ για 10000 σελίδες κοστίζει 150 ευρώ Τον kyocera δέν θέλει ούτε να τον βλέπει. Εάν πώ για μεταχειρισμένο inkjet βρίσκω με 20 ευρώ και με άλλα 10 παίρνω συμβατο μελάνι για 40000 εκτυπώσεις. Διαφωνία?....αυτό δέν λέγεται διαφωνία αλλά πλουραλισμός απόψεων με εκατέρωθεν επχειρήματα που κάνει καλό στην πληρέστερη ενημέρωση του fendercastle ώστε να κρίνει τί του ταιριάζει καλύτερα. Λοιπόν χάθηκα λίγο με τις δουλειές αυτές τις ημέρες... Η αλήθεια είναι ότι έλεγα για laser έγχρωμο γτι έχω παρατηρήσει ότι οι εκτυπώσεις τους βγαίνουν με μια ωραία γυαλάδα που μου θυμίζει λες και είναι έντυπο από τυπογραφείο, έτσι για να τυπώνουμε κάνα καταλογακι για τους πελάτες που και που, απτήν άλλη αν βαλουμε κάτω τα πλεονεκτήματα του inkjet : φθηνό κόστος αναλωσίμων, φθηνό κόστος αγοράς, και μικροτερες πιθανότητες βλάβης νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω δουλειά και με έναν τέτοιο... Το να έχω μια εκτύπωση σε τέλεια ποιότητα (γυαλάδα των LASER) δεν είναι και πρωτεύον κριτήριο για εμένα οπότε μπορούμε να το παρακαμψουμε, επίσης δεν έχω ανάγκη από υψηλές ταχύτητες κι επειδή ο εκτυπωτής πάνω από 4-5 ημέρες δεν πρόκειται να κάτσει δεν θα έχω και θέματα με βουλωματα στις κεφαλές. Η αλήθεια είναι ότι έχω έναν τέτοιο εκτυπωτή με δεξαμενές εδώ κι αρκετά χρόνια στο σπίτι αλλά επειδή μένει πολλές ημέρες σε ακινησία μου βουλωνε, βεβαια μετά από το πρόγραμμα που έχει για εκπλυση των κεφαλών βελτιωνοταν αρκετά η κατάσταση και σε συνδυασμό με τον inkjet που έχω τώρα στη δουλειά ο οποίος θέλει συχνά μελανακια παρόλο τον μικρό όγκο εκτυπώσεων πράγμα που τον καθιστά ασύμφορο, όλα αυτά λοιπόν με είχαν κάνει να βγάλω απτις επιλογές μου τους inkjet. Εφόσον όμως υπάρχουν τα μοντέλα με tank που εχουν οικονομικά αναλώσιμα όπως το μοντέλο που αναφέρεις γιατί όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα