fendercastle Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνετε για αγορά έναν έγχρωμο laser εκτυπωτή για ήπια χρήση στη δουλειά (καμία 10αρια ασπρόμαυρες ημερησίως και σπάνια τυπωνω κανα έγχρωμο καταλογο) Επειδή την έχω πατήσει κάποιες φορές μου έχουνε βγει άχρηστοι θέλω από την εμπειρία σας να είναι κάποιο αξιόπιστο μοντέλο. Επίσης γίνεται να μην έχει drum? Καποιοι μου βγάζουν γραμμές στις εκτυπώσεις και δεν βγάζω άκρη τι φταίει αλλάζω μελάνια drum δε βρίσκω κ το πρόβλημα παραμένει. Επίσης υπάρχει εκτυπωτής που όταν τυπώνεις ασπρόμαυρα να μην θεωρεί ότι καταναλώνει κ τα χρωματιστά μελάνια? Έχω παρατηρήσει ότι ενώ τυπωνω ασπρομαυρα κάποιοι δείχνουν ότι τρώει κι από τα χρώματα (θεωρητικά) αφού μετράει σελίδες που τυπωσες αντί να κάνει πραγματικό check στο απόθεμα των μελανιών αποτέλεσμα να έχω γεμάτα τα εγχρωμα αυτός όμως να θεωρεί ότι τα κατανάλωσε και το χειρότερο δε σε αφήνει να τυπώσεις ασπρόμαυρο γτι σου λέει τα εγχρωμα είναι άδεια. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από fendercastle
georgeole Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Καλημέρα, αγαπητέ φίλε! Αυτά που ζητάς δεν είναι πολλά, τα αυτονόητα είναι, ΑΛΛΑ... ο μόνος εκτυπωτής που διαθέτει ΟΛΑ αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Kyocera P5021cdn, έχει ΣΧΕΔΟΝ εξαντληθεί στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό. Αν διαθέσεις 300€+ θα τον βρεις. Υπάρχει ΚΑΙ ως refurbished εδώ. Από την άλλη, μπορώ να σου προτείνω αξιόπιστους εκτυπωτές, δεν γνωρίζω όμως ποιος χρησιμοποιεί τα έγχρωμα μελάνια στην ασπρόμαυρη εκτύπωση και ποιος όχι. Αυτή την απάντηση μόνο από κάποιον που τον χρησιμοποιεί μπορείς να την έχεις. Ο Kyocera πχ έχει ΚΑΙ επιλογή να τα χρησιμοποιείς τα έγχρωμα μελάνια στην ασπρόμαυρη εκτύπωση ΚΑΙ επιλογή να ΜΗΝ τα χρησιμοποιείς. Α, όσο για drum έχει, αλλά απαιτεί αλλαγή στις 100.000 σελίδες, οπότε... κανένα θέμα. Γράψε μας, αν θες, ποιοι εκτυπωτές σε απογοήτευσαν, το πώς, το γιατί.
fendercastle Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, georgeole είπε Καλημέρα, αγαπητέ φίλε! Αυτά που ζητάς δεν είναι πολλά, τα αυτονόητα είναι, ΑΛΛΑ... ο μόνος εκτυπωτής που διαθέτει ΟΛΑ αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Kyocera P5021cdn, έχει ΣΧΕΔΟΝ εξαντληθεί στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό. Αν διαθέσεις 300€+ θα τον βρεις. Υπάρχει ΚΑΙ ως refurbished εδώ. Από την άλλη, μπορώ να σου προτείνω αξιόπιστους εκτυπωτές, δεν γνωρίζω όμως ποιος χρησιμοποιεί τα έγχρωμα μελάνια στην ασπρόμαυρη εκτύπωση και ποιος όχι. Αυτή την απάντηση μόνο από κάποιον που τον χρησιμοποιεί μπορείς να την έχεις. Ο Kyocera πχ έχει ΚΑΙ επιλογή να τα χρησιμοποιείς τα έγχρωμα μελάνια στην ασπρόμαυρη εκτύπωση ΚΑΙ επιλογή να ΜΗΝ τα χρησιμοποιείς. Α, όσο για drum έχει, αλλά απαιτεί αλλαγή στις 100.000 σελίδες, οπότε... κανένα θέμα. Γράψε μας, αν θες, ποιοι εκτυπωτές σε απογοήτευσαν, το πώς, το γιατί. Καλησπέρα φίλε μου! Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αγοράσει 3 laser εκτυπωτές. Ο 1ος που αγόρασα είναι το μοντέλο που προτείνεις! Επειδή μου φάνηκε στιβαρή και θεοβαρη κατασκευή και είχα διαβάσει ότι είναι πολύ καλός για τα λεφτά του και να σου πω την αλήθεια στην αρχή ήμουν ευχαριστημένος αγόρασα κι έναν δεύτερο για το άλλο μαγαζί μου. Και ξεκινάμε με τα μειονέκτηματα... Καταρχάς εχει μικρές δεξαμενες χρωμάτων με αποτέλεσμα να τελειώνουν γρήγορα και να μη συμφέρει γιατί θέλει συχνές αλλαγές. (Θυμάμαι παλιά είχα εναν άλλον laser κι έκανα χρόνια να αλλάξω toner, σκυλί μου βγήκε εκείνος και τον παροπλισα γτι δεν υπήρχαν drivers για τα πιο πρόσφατα windows) Επίσης επειδή τυπώνω καθημερινά ασπρόμαυρα και σπανίως έγχρωμα παρατήρησα ότι όλο και χαμηλώνε το level και από τα χρώματα χωρίς να έχει γίνει κατανάλωση. Ώσπου στο τέλος έλεγε ότι είχαν αδειάσει χωρίς όμως αυτό να ισχύει και στο τέλος δε με άφηνε να τυπώσω ούτε ασπρόμαυρα λόγω αδειών έγχρωμων μελανιών. Και μετά ήρθε το αποτελειωμα... Ξεκίνησε να μου βγάζει μαύρες σελίδες, και να μαγκωνει τα χαρτιά Τον έστειλα σε μια εταιρεία που έκανε service εκτυπωτών, δε θυμάμαι αν με είχε στείλει η Kyocera εκεί και μάλιστα πλήρωσα και για τον έλεγχο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τελικά δε θυμάμαι τι είπαμε και δεν προχωρησαμε ή ήταν ασύμφορη η επισκευή ή δε μπορούσαν να τον φτιάξουν. Είπαν ότι έφταιγαν τα μελάνια γιατί έβαζα συμβατά. Περιττό να σου πω ότι τις ίδιες ζημιές μου είχε βγάλει και ο δεύτερος. Τους πέταξα και τους δύο σε μια αποθήκη... Μετά πάμε στην τρίτη αγορα Kyocera.. δε θυμάμαι πιο μοντέλο, απλά ζήτησα από τον συνεργάτη μου να μου στείλει έναν ασπρόμαυρο αξιόπιστο εκτυπωτή για την εκτύπωση των τιμολογίων μου ώστε να πάψω να έχω τα παλιά μηχανογραφικα έντυπα. Κι αυτός μας έβγαλε το λάδι... Καθυστερούσε πιο πολύ από τον παλιό να τυπώσει, μαγκωνε τα χαρτιά με αποτέλεσμα να φεύγουν οι πελάτες χωρίς τιμολόγια και να τα στέλνουμε με email ήρθε πάνω από δέκα φορές ο τεχνικός μου να τον ρυθμίζει, να μου φέρνει άλλον για προσωρινη αντικατάσταση γενικά χαμός... Ώσπου τον απείλησα ότι θα τον πετάξω, μετά από όλες αυτές τις ρυθμίσεις και την ταλαιπωρία μέχρι στιγμής δουλεύει κανονικά. Είπα όμως ποτέ ξανά αυτή τη μάρκα. Σήμερα βολεύομαι με έναν Epson laser τον οποίο τον έχω 6-7 χρόνια όμως δεν είναι για σοβαρές εκτυπώσεις καθώς μου αφήνει γραμμές στην άκρη της σελίδας. Για τις πιο σοβαρές εκτυπώσεις έχω έναν inject ο οποίος όμως ειναι ασύμφορος κάθε 1,5 μήνα θέλω μελάνια. Αυτή όλη η ταλαιπωρία μου με τους laser....
georgeole Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα αγαπητέ φ;iλε! Σ’ ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες! Δεν θα μπω στη διαδικασία υπεράσπισης του P5021, σεβόμενος τη (διπλή) αρνητική σου εμπειρία. Υπάρχει ωστόσο κάτι στα γραφόμενά σου που με παραξένεψε: Το να βγουν 2 μηχανήματα κολλητά ελαττωματικά, δε λέω, μπορεί να συμβεί. Το να τελειώνουν όμως γρήγορα τα τόνερ, αυτό μόνο σε ΜΗ ΠΟΙΟΤΙΚΑ τόνερ μπορεί να συμβεί. Όλα τα τόνερ, για το συγκεκριμένο μηχάνημα τουλάχιστον, είτε original είτε ΠΟΙΟΤΙΚΑ συμβατά έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση (ονομαστικών - 5% επικάλυψη) σελίδων: 3.000 το μαύρο και από 2.600 το κάθε χρώμα. Αυτό λοιπόν που θα κρατούσα είναι ότι ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούμε ποιοτικά συμβατά στους laser και, ακόμα περισσότερο στους έγχρωμους. Η ποιοτική τετράδα συμβατών για το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει μόλις 70€. Προχωράμε λοιπόν: Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ πόσες ασπρόμαυρες σελίδες τυπώνεις μ.ο. το μήνα και πόσες έγχρωμες μ.ο. Αν οι έγχρωμες δεν είναι πολλές (θέλουμε απαραίτητα νούμερα και για τα δύο, επαναλαμβάνω), τότε ΣΩΘΗΚΕΣ. Θα σου προτείνουμε κάποιον ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ μονόχρωμο laser (είτε καινούριο είτε refurbished) να βρεις την υγειά σου μια και καλή. Οι μονόχρωμοι laser είναι μακράν οι πιο βολικοί, οικονομικοί, αξιόπιστοι εκτυπωτές. Αν οι έγχρωμες σελίδες είναι κάμποσες, τότε πάλι έχουμε προτάσεις για έγχρωμο laser, αλλά αυτό είναι υπό συζήτηση, αφού έχεις ΚΑΙ inkjet. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από georgeole
fendercastle Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, georgeole είπε Καλημέρα αγαπητέ φ;iλε! Σ’ ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες! Δεν θα μπω στη διαδικασία υπεράσπισης του P5021, σεβόμενος τη (διπλή) αρνητική σου εμπειρία. Υπάρχει ωστόσο κάτι στα γραφόμενά σου που με παραξένεψε: Το να βγουν 2 μηχανήματα κολλητά ελαττωματικά, δε λέω, μπορεί να συμβεί. Το να τελειώνουν όμως γρήγορα τα τόνερ, αυτό μόνο σε ΜΗ ΠΟΙΟΤΙΚΑ τόνερ μπορεί να συμβεί. Όλα τα τόνερ, για το συγκεκριμένο μηχάνημα τουλάχιστον, είτε original είτε ΠΟΙΟΤΙΚΑ συμβατά έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση (ονομαστικών - 5% επικάλυψη) σελίδων: 3.000 το μαύρο και από 2.600 το κάθε χρώμα. Αυτό λοιπόν που θα κρατούσα είναι ότι ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούμε ποιοτικά συμβατά στους laser και, ακόμα περισσότερο στους έγχρωμους. Η ποιοτική τετράδα συμβατών για το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει μόλις 70€. Προχωράμε λοιπόν: Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ πόσες ασπρόμαυρες σελίδες τυπώνεις μ.ο. το μήνα και πόσες έγχρωμες μ.ο. Αν οι έγχρωμες δεν είναι πολλές (θέλουμε απαραίτητα νούμερα και για τα δύο, επαναλαμβάνω), τότε ΣΩΘΗΚΕΣ. Θα σου προτείνουμε κάποιον ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ μονόχρωμο laser (είτε καινούριο είτε refurbished) να σωθείς μια και καλή. Οι μονόχρωμοι laser είναι μακράν οι πιο βολικοί, οικονομικοί, αξιόπιστοι εκτυπωτές. Αν οι έγχρωμες σελίδες είναι κάμποσες, τότε πάλι έχουμε προτάσεις για έγχρωμο laser. Καλημέρα φίλε μου! Ίσως να οφείλεται η ζημιά και στα συμβατά μελάνια. Όμως από οταν τον αγόρασα το εργοστασιακό τελείωσε πολύ γρήγορα, ίσως να τα βάζουν και λειψά τα πρώτα μελάνια, και είπα οτι αν ειναι να τελειώνουν τοσο γρήγορα δε συμφέρει και για αυτό με ώθησε στα συμβατά. Τώρα όμως αποφάσισα ότι δε ξανά ασχολούμαι με συμβατά, και δε ξέρω και πως ξεχωρίζεις οτι ένα συμβατό είναι ποιοτικό οπότε θα το γυρίσω στα γνήσια. Ο εκτυπωτής που διαχειριζομουν εγώ χάλασε στις 4500 σελίδες, ο δεύτερος δε θυμάμαι ακριβώς τι βλάβη έβγαλε. Σχετικά με τον επόμενο που θέλω να αγοράσω. Κατά κύριο όγκο τυπώνω ασπρόμαυρες το έγχρωμο είναι κάτι προαιρετικό οπότε αν είναι να βγούμε από μπελάδες ας πάω σε ασπρόμαυρο. Το θέμα είναι να βγάζει καθαρές εκτυπώσεις χωρίς γραμμές μέσα κλπ..
georgeole Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, fendercastle είπε Καλημέρα φίλε μου! Ίσως να οφείλεται η ζημιά και στα συμβατά μελάνια. Όμως από οταν τον αγόρασα το εργοστασιακό τελείωσε πολύ γρήγορα, ίσως να τα βάζουν και λειψά τα πρώτα μελάνια, και είπα οτι αν ειναι να τελειώνουν τοσο γρήγορα δε συμφέρει και για αυτό με ώθησε στα συμβατά. Τώρα όμως αποφάσισα ότι δε ξανά ασχολούμαι με συμβατά, και δε ξέρω και πως ξεχωρίζεις οτι ένα συμβατό είναι ποιοτικό οπότε θα το γυρίσω στα γνήσια. Ο εκτυπωτής που διαχειριζομουν εγώ χάλασε στις 4500 σελίδες, ο δεύτερος δε θυμάμαι ακριβώς τι βλάβη έβγαλε. Σχετικά με τον επόμενο που θέλω να αγοράσω. Κατά κύριο όγκο τυπώνω ασπρόμαυρες το έγχρωμο είναι κάτι προαιρετικό οπότε αν είναι να βγούμε από μπελάδες ας πάω σε ασπρόμαυρο. Το θέμα είναι να βγάζει καθαρές εκτυπώσεις χωρίς γραμμές μέσα κλπ.. ΤΕΛΕΙΑ! Ακόμη όμως να μας γράψεις μ.ο. εκτυπώσεων το μήνα. ΥΓ Όσο για τα ποιοτικά συμβατά, μη στενοχωριέσαι, θα τα βρούμε. Κάτσε πρώτα να καταλήξουμε στο μηχάνημα...
highpriest Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Συμβατά με συμβατά έχουν διαφορά... Τόσο μεγάλη, ώστε να χαντακώσουν ένα μηχάνημα στα μάτια των καταναλωτών για πάντα. Παρολα αυτα οι εκτυπωτές δεν χαλάνε μόνο απο τα τόνερ ή τα μελάνια. Εχω ανοίξει εκτυπωτή και βρήκα μέσα στο drum συνδετήρα! Ή δουλεύουν με χαρτί τόσο κακής ποιότητας που βγάζει τόσο πολύ χνούδι που κάνει γραμμές στην εκτύπωση μετά απο λίγο καιρό. Στο θέμα μας. Αν οι έγχρωμες που χρειάζεσαι είναι κάτω απο 10% του συνόλου των εκτυπώσεων σου, πάρε μονόχρωμο εκτυπωτή. Δεν αξίζει να μπλέξεις με έγχρωμους. Κάποιον brother ή Kyocera απο τους καινούριους που παίρνουν απροβλημάτιστα φτηνά συμβατά ή παλιό μεταχειρισμένο HP που να παίρνει ενσωματωμένο τόνερ με τύμπανο (σειρές που παίρνουν τα τόνερ CE505/CF280. Και φτηνό αναλώσιμο, και ενσωματωμένα όλα σε μια κασέτα. Αν οι έγχρωμες που χρειάζεσαι είναι πάνω απο 10-20% σε σταθερή βάση, πάρε ink tank. Κάποιον Epson ή κάποιον απο την σειρά G της Canon. Όχι HP.
fendercastle Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 23 λεπτά πριν, highpriest είπε Συμβατά με συμβατά έχουν διαφορά... Τόσο μεγάλη, ώστε να χαντακώσουν ένα μηχάνημα στα μάτια των καταναλωτών για πάντα. Παρολα αυτα οι εκτυπωτές δεν χαλάνε μόνο απο τα τόνερ ή τα μελάνια. Εχω ανοίξει εκτυπωτή και βρήκα μέσα στο drum συνδετήρα! Ή δουλεύουν με χαρτί τόσο κακής ποιότητας που βγάζει τόσο πολύ χνούδι που κάνει γραμμές στην εκτύπωση μετά απο λίγο καιρό. Στο θέμα μας. Αν οι έγχρωμες που χρειάζεσαι είναι κάτω απο 10% του συνόλου των εκτυπώσεων σου, πάρε μονόχρωμο εκτυπωτή. Δεν αξίζει να μπλέξεις με έγχρωμους. Κάποιον brother ή Kyocera απο τους καινούριους που παίρνουν απροβλημάτιστα φτηνά συμβατά ή παλιό μεταχειρισμένο HP που να παίρνει ενσωματωμένο τόνερ με τύμπανο (σειρές που παίρνουν τα τόνερ CE505/CF280. Και φτηνό αναλώσιμο, και ενσωματωμένα όλα σε μια κασέτα. Αν οι έγχρωμες που χρειάζεσαι είναι πάνω απο 10-20% σε σταθερή βάση, πάρε ink tank. Κάποιον Epson ή κάποιον απο την σειρά G της Canon. Όχι HP. Εγώ του έβαζα κανονικό χαρτί και όχι ταρζανιες με συνδετήρες κλπ πιστεύω πως αν ένα κακό τόνερ είναι ικανό να χαντάκωσει εναν εκτυπωτή ίσως αυτό να έφταιγε. Δεν μπορώ όμως να ξεχωρίσω ποια είναι τα ποιοτικά συμβατά. Πιστεύω πάντως πως εάν έχεις ένα μοντέλο που αλλάζει ταυτόχρονα τόνερ-τύμπανο και βάζεις και συμβατά είναι η καλύτερη λύση... 33 λεπτά πριν, georgeole είπε ΤΕΛΕΙΑ! Ακόμη όμως να μας γράψεις μ.ο. εκτυπώσεων το μήνα. ΥΓ Όσο για τα ποιοτικά συμβατά, μη στενοχωριέσαι, θα τα βρούμε. Κάτσε πρώτα να καταλήξουμε στο μηχάνημα... Περίπου 200 σελίδες τον μήνα εκτυπώνω...
gatos74 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 θέλεις να σου πώ για έναν ασπρόμαυρο inkjet εκτυπωτή που όποτε θές τον κάνεις έγχρωμο κοστίζει 111 ευρώ και το αρχικό μελάνι στη συσκευασία του θα σου φτάσει να τυπώνεις (ασπρόμαυρα) για 8 χρόνια?
georgeole Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 17 λεπτά πριν, fendercastle είπε Περίπου 200 σελίδες τον μήνα εκτυπώνω... Πολύ ωραία! Ας δούμε 3 σοβαρές προτάσεις. Θα παραθέσουμε τα υπέρ και τα κατά και κατόπιν αποφασίζεις. Κατά αύξουσα σειρά κόστους λοιπόν: α) Ο Lexmark MS415dn. Κόστος 100€. Refurbished laser, δυνατό μηχάνημα, ισχυρός επεξεργαστής, γρήγορο, αξιόπιστο, ethernet, διπλή όψη, με καινούριο τόνερ για 5.000 σελίδες και καινούριο drum που απαιτεί αλλαγή σε 60.000 σελίδες. Να σημειωθεί εδώ πώς, όταν με το καλό χρειαστείς καινούριο τόνερ, αγοράζεις αυτό που αποδίδει 10.000 σελίδες και κοστίζει μόλις 35€. Το μειονέκτημα είναι η παλαιότητα και η εύρεση drivers, τουλάχιστον από τα Windows 11 και νεότερα. Για τα Windows 10, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχεις θέμα με τους drivers. β) Ο Brother HL-L2350DW. Κόστος 140€. Σε καλύπτει άνετα για τον όγκο των εκτυπώσεων που το θες. Έχουμε δύο τέτοια στη δουλειά, το ένα το ταλαιπωρούν καθημερινά 30-40 ζευγάρια χέρια κι αυτό το καημένο εργάζεται φιλότιμα και αγόγγυστα ζητώντας μόνο αναλώσιμα. Για την περίπτωση που σε ενδιαφέρει, έχει KAI wifi, δεν χρειάζεται δηλαδή να το συνδέσεις στο ρούτερ για να τυπώσεις ασύρματα. Το μειονέκτημά του είναι (τι άλλο;) υψηλό κόστος αναλωσίμων λόγω φυσικά της χαμηλής τιμής αγοράς. Τα ποιοτικά συμβατά τόνερ του κοστίζουν 20€ για 3.000 σελίδες ή 25€ για 6.000 σελίδες. Επίσης χρειάζεσαι και drum των 25€ κάθε 12.000 σελίδες. γ) Ο Canon i-Sensys LBP226DW. Κόστος 255€. Κανονικά για τη χρήση που τον θες δεν θα έπρεπε να είναι στη λίστα, γιατί είναι αρκετά ανώτερος από αυτό που χρειάζεσαι. Επειδή όμως είπες ότι σε ενδιαφέρει ο εκτυπωτής να μην έχει drum, και επειδή έχει χαμηλό κόστος αναλωσίμων, είπα να τον εντάξω στη λίστα. Τον πήρα πρόσφατα για το σπίτι και έχει ΟΛΑ όσα μπορείς να ζητήσεις: Ποιοτικός, ταχύτατος, διπλός επεξεργαστής, 1GB RAM, διπλή όψη, ethernet, wifi, παραμετροποιήσιμος, είπαμε: Τα έχει όλα και συμφέρει. Τα ποιοτικά συμβατά του κοστίζουν 30-45€ για 10.000 σελίδες. Εδώ ΔΕΝ χρειάζεσαι drum, γιατί είναι ενσωματωμένο στο τόνερ. Το μόνο "μειονέκτημα" που βρίσκω είναι ότι στα συμβατά ΜΕ chipάκι (κυκλοφορούν ευρέως και ΧΩΡΙΣ chipάκι - μην κάνεις αυτό το λάθος) είναι πολύ πιθανό να μην αφήνει ο εκτυπωτής να βλέπουμε το υπόλοιπο του τόνερ. Αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί, όταν το τόνερ φτάσει προς το τέρμα των 10.000 σελίδων "δίνει σήμα" βγάζοντας πιο αχνές τις εκτυπώσεις. Παραγγέλνω άλλο και σε 1-2 μέρες το πολύ το έχω στα χέρια. ΥΓ Όταν καταλήξεις στο μηχάνημα, στείλε pm για να το δούμε για κανένα ποιοτικό συμβατό. Αυτό είναι το πιο εύκολο και ανώδυνο κομμάτι. 37 λεπτά πριν, gatos74 είπε θέλεις να σου πώ για έναν ασπρόμαυρο inkjet εκτυπωτή που όποτε θές τον κάνεις έγχρωμο κοστίζει 111 ευρώ και το αρχικό μελάνι στη συσκευασία του θα σου φτάσει να τυπώνεις (ασπρόμαυρα) για 8 χρόνια? Τι έγινε ρε παιδιά; Άλλαξε η κυβέρνηση και κατήργησε τους μονόχρωμους laser; 😂😁😂
gatos74 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 hours ago, georgeole said: Τι έγινε ρε παιδιά; Άλλαξε η κυβέρνηση και κατήργησε τους μονόχρωμους laser; 😂😁😂 Η δική μου πρόταση έχει εξόφθαλμα πλεονεκτήματα....😁 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (H αλήθεια είναι ότι με 200σελ./μήνα, μάλλον σε inkjet θα προσανατολιζόμουν και εγώ)
highpriest Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, gatos74 είπε Η δική μου πρόταση έχει εξόφθαλμα πλεονεκτήματα....😁 Είμαι σίγουρος εννοείς της σειράς G4040/4050/4080 κλπ
georgeole Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gatos74 είπε Η δική μου πρόταση έχει εξόφθαλμα πλεονεκτήματα....😁 Μάλιστα, μάλιστα! Για χάρη λοιπόν του υποψήφιου αγοραστή, αλλά και των υπόλοιπων που μας διαβάζουν, πρέπει να τα δούμε ένα ένα αυτά τα εξώφθαλμα πλεονεκτήματα συγκρίνοντας τον, όχι με κάποιον από τους καινούριους laser, αλλά με τον refurbished Lexmark, για να έχει η επιλογή σου εξ' ορισμού συγκριτικό πλεονέκτημα: α) Ποιότητα κατασκευής. Οι μονόχρωμοι inkjet είναι παραδοσιακά ανώτεροι από τους laser σ' αυτό το κομμάτι. Φαίνεται και από το βάρος του ενός και του άλλου. β) Επεξεργαστής: Ο GM2040 έχει ανώτερο από τον 800MHz του Lexmark, σωστά; γ) Μνήμη: Τι να φτουρήσουν τα 256ΜΒ του Lexmark μπροστά 64ΜΒ στα του GM2040; δ) Ταχύτητα: Ο Lexmark με 38ppm ιδροκοπάει να πλησιάσει τις 13ppm του GM2040. ε) Διπλή όψη: Είναι γνωστό πως οι inkjet γίνονται ανάρπαστοι γι' αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό. ε) Συνδεσιμότητα: Ο Lexmark τυπώνει ασύρματα μόνο μέσω ρούτερ (το οποίο είναι εξαιρετικά δυσεύρετο σε κάθε σπίτι ή γραφείο) ενώ ο GM2040 με wifi. στ) Οικονομία: Τα μελάνια του GM2040 αποδίδουν 18.000 σελίδες (111€ η αγορά). Ο Lexmark, μαζί με αγορά ενός τόνερ των 10.000 σελίδων κοστίζει 134€ για 15.000 σελίδες. Διαφορά που θα συζητηθεί στην προσεχή επερώτηση στη Βουλή. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, ειδικά αν αναφερθώ σε καινούρια μηχανήματα, αλλά σταματώ εδώ. Ζητώ ταπεινά συγνώμη και από σένα αγαπημένε μου φίλε και από τον φίλο μας τον MauroPaltoudias, αλλά... όσο φίλοι μου κι αν είστε, ΦΙΛΤΑΤΗ είναι η αλήθεια. Δεν ήταν δυνατόν να μην αναφέρω αυτά που πιστεύω. Ο μόνος που έχει ισχυρά επιχειρήματα (και που συμφωνώ απόλυτα μαζί του) είναι ο φίλος μας ο highpriest, ο οποίος ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είπε πως, αν τυπώνει πολλές έγχρωμες, να πάρει ink tank. Έτσι μάλιστα! Ας πάρει ink tank και ας τυπώνει μέχρι να λαλήσουν τα κοκόρια. ΥΓ Και πάλι συγνώμη. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από georgeole
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα