ΓιώργοςΒ. Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 https://www.germanos.gr/product/laptops-peripherals/computers-peripherals/monitors/acer-predator-xb273-27-ips-full-hd-monitor/?productId=20420557&fname=&fvalue= 2
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Στις 27" το fhd δεν είναι αρκετο. Εκτός αυτού βρίσκεις σε αυτή την τιμή αντίστοιχα monitors. Δεν το θεωρω προσφορά. Πχ https://www.skroutz.gr/s/25206422/AOC-G2790VXA-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html ή και φθηνότερα: https://www.skroutz.gr/s/25550587/Philips-E-Line-272E1GAJ-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html 2
nek4d Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 2 hours ago, Tlykog said: Στις 27" το fhd δεν είναι αρκετο. Εκτός αυτού βρίσκεις σε αυτή την τιμή αντίστοιχα monitors. Δεν το θεωρω προσφορά. Πχ https://www.skroutz.gr/s/25206422/AOC-G2790VXA-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html ή και φθηνότερα: https://www.skroutz.gr/s/25550587/Philips-E-Line-272E1GAJ-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html Και αν θελει g-sync, οπως του θεματος, με το ζορι?
nickol-us Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Tlykog είπε Στις 27" το fhd δεν είναι αρκετο. Εκτός αυτού βρίσκεις σε αυτή την τιμή αντίστοιχα monitors. Δεν το θεωρω προσφορά. Πχ https://www.skroutz.gr/s/25206422/AOC-G2790VXA-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html ή και φθηνότερα: https://www.skroutz.gr/s/25550587/Philips-E-Line-272E1GAJ-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html Κάνεις σύγκριση τιμής ανάμεσα σε IPS με VA που δεν ευσταθεί. Τα δύο μόνιτορ που έχεις επιλέξει έχουν μεγαλύτερο response time gtg (4 vs 1) + το g-sync που ήδη αναφέρθηκε. Οι 27" είναι όντως το σημείο αλλαγής για μεγαλύτερη ανάλυση λόγω ppi, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο για όλους 5
Rattlehead Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, nickol-us είπε Κάνεις σύγκριση τιμής ανάμεσα σε IPS με VA που δεν ευσταθεί. Τα δύο μόνιτορ που έχεις επιλέξει έχουν μεγαλύτερο response time gtg (4 vs 1) + το g-sync που ήδη αναφέρθηκε. Οι 27" είναι όντως το σημείο αλλαγής για μεγαλύτερη ανάλυση λόγω ppi, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο για όλους Για Ps5 θα το πρότεινες ;; Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Rattlehead 1
nickol-us Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Για Ps5 θα το πρότεινες ;; Νομίζω είχες δει τι είχα απαντήσει στο άλλο νήμα. Κάτι παρόμοιο θα πρότεινα(με υψηλό refresh rate) αλλά σε 2k ανάλυση για να εκμεταλλευτείς τα γραφικά του ps5. Επίσης 1080p δεν είναι ιδανικό σε 27αρι μόνιτορ. Προσωπικά θα το απέφευγα, όμως πάντα προτείνω αν μπορείς να το δεις από κοντά και να κρίνεις μόνος σου 2 1
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nek4d είπε Και αν θελει g-sync, οπως του θεματος, με το ζορι? Η ανάλυση είναι χάλια. Σε κοντινή απόσταση (όπως ενός pc monitor) μπορείς να δεις και τα pixels... To g-sync μας μάρανε... Πάρε τηλεόραση αν θέλεις τέτοια ανάλυση. 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Κάνεις σύγκριση τιμής ανάμεσα σε IPS με VA που δεν ευσταθεί. Τα δύο μόνιτορ που έχεις επιλέξει έχουν μεγαλύτερο response time gtg (4 vs 1) + το g-sync που ήδη αναφέρθηκε. Οι 27" είναι όντως το σημείο αλλαγής για μεγαλύτερη ανάλυση λόγω ppi, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο για όλους Έχω δει 27" fhd. Μπορείς να διακρίνεις pixels κανονικότατα. Μην ξεχνάς ότι είναι monitor και o χρήστης το κοιτάζει από μικρή απόσταση. Έχω οθόνη 27" με 4ms gtg. Μια χαρά είναι. Μόνο αν παίζεις competitive gaming και πας για πρωτάθλημα σε ενδιαφέρει. Τόσο τα VA, όσο και τα IPS έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Δεν υπάρχει η "απόλυτη" οθόνη. 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Νομίζω είχες δει τι είχα απαντήσει στο άλλο νήμα. Κάτι παρόμοιο θα πρότεινα(με υψηλό refresh rate) αλλά σε 2k ανάλυση για να εκμεταλλευτείς τα γραφικά του ps5. Επίσης 1080p δεν είναι ιδανικό σε 27αρι μόνιτορ. Προσωπικά θα το απέφευγα, όμως πάντα προτείνω αν μπορείς να το δεις από κοντά και να κρίνεις μόνος σου Όχι από πολύ κοντά.... Φαίνονται τα pixels... Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Tlykog 1 1 3
HatTrick Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Να πώ και εγώ την άποψη μου μια και έχω 27αρια monitor εδω και 5 χρονια στο pc. Στα 27αρια monitor το pixel density είναι περίπου 82ppi που σημαίνει ότι το κάθε pixel έχει μήκος περίπου 0,3mm.Κάθομαι περίπου 30-40cm μακριά απο τα monitors ΠΟΤΕ δεν μου έχει χτυπήσει άσχημα η ανάλυση FHD. Έχω δει 2κ ανάλυση και προφανώς είναι καλύτερη, αλλά ας μην δραματοποιούμε τα πράγματα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοράσεων που έχουμε στα σπίτια μας είναι FHD, σε τεράστιες ίντσες. Θεωρώ ότι αν δεν ψάξεις τα πίξελ πλησιάζοντας την οθόνη στα 5 εκατοστά δεν θα τα δείς ποτέ.Επίσης ότι πληρώνεις παίρνεις...τα 2κ monitors με HDR,IPS,144+Hz κτλ παίζουν απο 500+ ευρώ στις 27",ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά σε FHD ανάλυση είναι περίπου μισή τιμή και λιγότερο. Στα του θέματος τώρα, αν δεν είχα ήδη δύο μονιτορ 27" κτλ θα τσίμπαγα αυτό του τίτλου,αλλα βρίσκομαι σε αναζήτηση 2κ monitor λόγω ps5 & αναβάθμισης στο pc που έχω ξεκινήσει να κάνω. 8
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, HatTrick είπε Να πώ και εγώ την άποψη μου μια και έχω 27αρια monitor εδω και 5 χρονια στο pc. Στα 27αρια monitor το pixel density είναι περίπου 82ppi που σημαίνει ότι το κάθε pixel έχει μήκος περίπου 0,3mm.Κάθομαι περίπου 30-40cm μακριά απο τα monitors ΠΟΤΕ δεν μου έχει χτυπήσει άσχημα η ανάλυση FHD. Έχω δει 2κ ανάλυση και προφανώς είναι καλύτερη, αλλά ας μην δραματοποιούμε τα πράγματα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοράσεων που έχουμε στα σπίτια μας είναι FHD, σε τεράστιες ίντσες. Θεωρώ ότι αν δεν ψάξεις τα πίξελ πλησιάζοντας την οθόνη στα 5 εκατοστά δεν θα τα δείς ποτέ.Επίσης ότι πληρώνεις παίρνεις...τα 2κ monitors με HDR,IPS,144+Hz κτλ παίζουν απο 500+ ευρώ στις 27",ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά σε FHD ανάλυση είναι περίπου μισή τιμή και λιγότερο. Στα του θέματος τώρα, αν δεν είχα ήδη δύο μονιτορ 27" κτλ θα τσίμπαγα αυτό του τίτλου,αλλα βρίσκομαι σε αναζήτηση 2κ monitor λόγω ps5 & αναβάθμισης στο pc που έχω ξεκινήσει να κάνω. Τα pixels φαίνονται. Είμαι σε ηλικία που η πρεσβύωπία σου χτυπάει την πόρτα και παρόλα αυτά μπορώ να τα διακρίνω. Αν κοιτάς από απόσταση πχ 1,5 μέτρο, τότε δε μπορείς να διακρίνεις τίποτα, αλλά για οθόνη υπολογιστή είναι πολύ (για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον). Βρίσκεις ποιοτικές QHD οθόνες με αξιοπρεπέστατα χαρακτηριστικά λίγο πιο πάνω από τα 300€. Επειδή η οθόην είναι κάτι που μπορείς να κρατήσεις στην αναβάθμιση ενός συστήματος και παράλληλα της εμπιστεύεσαι τα ματάκια σου, δε βρίσκω λόγο να μην πάρεις την καλύτερη που μπορεί η τσέπη σου (σύμφωνα με τις ανάγκες σου πάντα). Gaming οθόνη υπολογιστή με FHD στις 27", για εμένα, δε νοείται. Για δουλειά γραφείου και κατανάλωση πολυμέσων είναι μια χαρά, αλλά τα 144Hz είναι αχρείαστα. Από την άλλη περί γούστου... 3
nek4d Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Tlykog said: Η ανάλυση είναι χάλια. Σε κοντινή απόσταση (όπως ενός pc monitor) μπορείς να δεις και τα pixels... To g-sync μας μάρανε... Φιλε, επιμενεις και το λες ξανα και ξανα. Εσυ βλεπεις τα πιξελς, οχι ολος ο κοσμος. Μην κρινεις προκαταβολικα για τους αλλους, εσυ μπορει να εχεις οραση γυπαετου Για αλλους μπορει να ειναι μια χαρα και ειναι. Αν εισαι απιστος Θωμας, για διαβασε reviews χρηστων στο σκρουτζ η στο αμαζον, υπαρχουν απειρες οθονες FHD στις 27". Χλωμο να ειναι ολοι τυφλοι η χαζοι, δεν νομιζεις? Και χαζοι να ειναι, ευχαριστημενοι δηλωνουν απο τις οθονες αυτες. Οπως σου ειπαν παραπανω, καλο ειναι να δει καποιος απο κοντα το μονιτορ σε αυτην την αναλυση και να διαλεξει. Οσο για το g-sync, ναι, μπορει για καποιον να ειναι παραγοντας επιλογης. 4
nikx Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δεν εχει γραψει κανεις εντωμεταξυ ποσο ειναι η εκπτωση ,η προσφορα και ποια ειναι ηταν η κανονικη του τιμη. 2
Engimek Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, HatTrick είπε Στα 27αρια monitor το pixel density είναι περίπου 82ppi που σημαίνει ότι το κάθε pixel έχει μήκος περίπου 0,3mm.Κάθομαι περίπου 30-40cm μακριά απο τα monitors ΠΟΤΕ δεν μου έχει χτυπήσει άσχημα η ανάλυση FHD Ισχύει ότι μπορείς να δουλέψεις μια χαρά με 27άρι full hd. Αλλά προσωπικά έχοντας ένα 27άρι και ένα 23άρι δίπλα δίπλα μπορείς να δείς ξεκάθαρα τεράστια διαφορά. Αν χρησιμοποιείς μόνο 27άρι το συνηθίζεις και είσαι οκ φυσικά. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Engimek 1
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nek4d είπε Φιλε, επιμενεις και το λες ξανα και ξανα. Εσυ βλεπεις τα πιξελς, οχι ολος ο κοσμος. Μην κρινεις προκαταβολικα για τους αλλους, εσυ μπορει να εχεις οραση γυπαετου Για αλλους μπορει να ειναι μια χαρα και ειναι. Αν εισαι απιστος Θωμας, για διαβασε reviews χρηστων στο σκρουτζ η στο αμαζον, υπαρχουν απειρες οθονες FHD στις 27". Χλωμο να ειναι ολοι τυφλοι η χαζοι, δεν νομιζεις? Και χαζοι να ειναι, ευχαριστημενοι δηλωνουν απο τις οθονες αυτες. Οπως σου ειπαν παραπανω, καλο ειναι να δει καποιος απο κοντα το μονιτορ σε αυτην την αναλυση και να διαλεξει. Οσο για το g-sync, ναι, μπορει για καποιον να ειναι παραγοντας επιλογης. Πρώτον είμαι 40 plus, οπότε έχω χειρότερη όραση από τους περισσότερους νεότερους. Δεύτερον: θα τον πειράξει κάποιον το tearing και όχι τα pixels... Ναι, σίγουρα... Υπάρχουν επιλογές που μπορούν να μειώσουν ή και να εξαφανίσουν το tearing, αλλά καμία που να ανεβάζει την ανάλυση του monitor. Τρίτον δεν είμαι άπιστος, αλλά είμαι Θωμάς (έτσι με βάπτισαν) και μπορώ, λόγω ονόματος, να εκφράζω αμφιβολίες. Αν δεν έχεις δει το καλύτερο, πολλές φορές, δε μπορείς να κρίνεις το χειρότερο. Αν κάποιος δεν δει και πως φαίνεται μία 27" QHD ή 4K μπορεί να του φαίνεται εντάξει το 1080p. Η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει τις διαφορές 720ρ, 1080ρ, 1080i και 4Κ. Μου την έστειλε ένας φίλος σήμερα, χωρίς να γνωρίζει τη συζήτηση που έχουμε. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο και την παραθέτω: Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Tlykog
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε Η αρχική τιμή ποια είναι παιδιά; Σε skroutz και bestprice δεν υπάρχει το μοντέλο. Αν κοιτάξουμε τον ανταγωνισμό με τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε όντως είναι προσφορά. Συνήθως παίζουν γύρω στα 220-250€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα