Προς το περιεχόμενο

Opel vectra c 1800 καίει λάδι

giannakis95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ετσι ακριβως! Πηγαινε το λαδι του λιντλ για αναλυση γιατι εσυ το κρινεις μεσα απο το κοστος! Εδω εχουμε αποδειξεις,ντοκουμεντα.. εκει παει το κομπλεξ!  Τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα..

Που ειναι οι αποδειξεις και τα ντοκουμεντα;

Βιντεο στο youtube και οτι βαζω το λαδι σε κινητηρα 25ετιας και δουλευει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Που ειναι οι αποδειξεις και τα ντοκουμεντα;

Βιντεο στο youtube και οτι βαζω το λαδι σε κινητηρα 25ετιας και δουλευει;

Ναι οσοι βαζουν λαδια λιντλ τα μοτερ δουλευουν και βγαζουν πολλα χλμ απροβληματιστα!

Εχω κι αλλο παραδειγμα σε μοτερ που παιρνει 5/30 Βορεια Ελλαδα του βαζει λιντλ 5/40 εδω και καποια χρονια και αυτος απροβληματιστος! Εκει στην αρχη ημουν και γω αντιθετος λεγοντας του τον χειμωνα με τοσο χαμηλες θερμοκρασιες αυτο το λαδι δεν το εμπιστευομαι  οχι τοσο για το λιντλ αλλα γιατι δεν γραφει φουλ συνθετικο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Dantε είπε

Απο περιεργεια, γραψε μου τι αυτοκινητα ειναι στα παραδειγματα που αναφερεις.

3zz-fe vvti με το 5/40 στα κρυα!  Το αλλο δεν εχει νοημα μιας και ειναι εδω Αττικη και φοραει παλιας τεχνολογιας κινητηρα..

Επεξ/σία από PLACEBO_89

37 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

3zz-fe vvti με το 5/40 στα κρυα!  Το αλλο δεν εχει νοημα μιας και ειναι εδω Αττικη και φοραει παλιας τεχνολογιας κινητηρα..

Αρα σε ολα σου τα παραδειγματα μιλας για 25ετιας αυτοκινητα. Που οι απαιτησεις και οι προδιαγραφες ειναι προφανως χαμηλες.

Εγω παραπισω το διευκρινησα παρολα αυτα. Οτι εχει να κανει με τη χρηση.

Θα προτεινες δηλαδη σε καποιον με τουρμπατο αυτοκινητο και κινητηρα 10ετιας να βαλει του lidl το λαδι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αρα σε ολα σου τα παραδειγματα μιλας για 25ετιας αυτοκινητα. Που οι απαιτησεις και οι προδιαγραφες ειναι προφανως χαμηλες.

Εγω παραπισω το διευκρινησα παρολα αυτα. Οτι εχει να κανει με τη χρηση.

Θα προτεινες δηλαδη σε καποιον με τουρμπατο αυτοκινητο και κινητηρα 10ετιας να βαλει του lidl το λαδι;

Ναι γιατι οχι απο τη στιγμη που θα το καλυπτουν οι προδιαγραφες! Υπαρχουν και αλλα λαδια φθηνα και τιμια περα απο του λιντλ!  Εγω πχ βαζω απο ελληνικη εταιρια 5/30 Α5 φουλ συνθ. στα 6ε το λιτρο!  Τα εχω βρει και στα 8-9ε το λιτρο! Ελευθερη αγορα εχουμε..

Επεξ/σία από PLACEBO_89

• 9 μήνες μετά...

Όποιος μπορεί ας μου απαντήσει παιδιά. Αγόρασα πριν από λίγους μήνες ένα Οπελ Βεκτρα 1,6 του 2002. Αλλά βιβλιαράκι δεν είχε το αυτοκίνητο. Έχω δυο ερωτήσεις. Τι λάδια πρέπει να του βάζω, και κάθε πότε, και τι πίεση ελαστικών για 205Χ55Χ16 λάστιχο. Ευχαριστώ.

2 ώρες πριν, Akrit είπε

Όποιος μπορεί ας μου απαντήσει παιδιά. Αγόρασα πριν από λίγους μήνες ένα Οπελ Βεκτρα 1,6 του 2002. Αλλά βιβλιαράκι δεν είχε το αυτοκίνητο. Έχω δυο ερωτήσεις. Τι λάδια πρέπει να του βάζω, και κάθε πότε, και τι πίεση ελαστικών για 205Χ55Χ16 λάστιχο. Ευχαριστώ.

Είναι το Vectra C με το Z16XE μοτέρ ή το Vectra B είναι οριακά λόγω χρονολογίας .

Δές λάδια με προδιαγραφή Dexos 2 και αλλαγή κάθε 8500-10000 ή μια φορά το χρόνο τουλάχιστον , παράγοντας ειναι και τα χιλιόμετρα που κάνεις ετησίως .

Δές το πορτάκι καυσίμου ή στη κολώνα της πόρτας οδηγου συνήθως εκεί αναφέρουν τίς πιέσεις ελαστικων .

• Like 1

2 ώρες πριν, Akrit είπε

Για την  πίεση ελαστικών πρέπει να υπάρχει ταμπέλα στις πόρτες, λάδια βάλε 5w30 κάθε 10.000χλμ καλά είναι να αλλάζουν. Αλλά ενδιάμεσα ρίχνουμε καμία ματιά γιατί μπορεί να τσιμπάει..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι το Vectra C με το Z16XE μοτέρ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ταμπελάκι με τις τιμές πίεσης δεν υπαρχει ούτε στις πόρτες, αλλά ούτε στην κολόνα.

Επεξ/σία από Akrit

Ο συγκεκριμένος κινητήρας από όσο θυμάμαι πρέπει να συνεργάζεται άριστα με υγραέριο και δεν τσιμπάει λάδια αν τον φροντίζεις. 

19 ώρες πριν, Akrit είπε

Καταρχην θα του βαλεις ιξωδες 5/30.  Θα το παρακολουθησεις τι καιει στα 3000 και 5000χλμ. Αν στα 5000χλμ η καταναλωση ειναι πανω απο μισο λιτρο καλα θα ειναι να τα αλλαζεις εκει στα 5-6000χλμ ή να πας σε 5/40.

Οι προδιαγραφες  ειναι 5/30 dexos2,GM-LL-A-025. Καλα θα ειναι το api να ειναι απο sn και πανω οπως και στην ετικετα να γραφει full synth ή 100% synth και οχι απλα synthetic. Στην πραξη μπορεις να του βαλεις τα περισσοτερα λαδια του εμποριου σε 5/30, 5/40 απο api:sl και πανω.

Αλλες προδιαγραφες που μπορεις να βαλεις  VW 502 00-505 00-507 00,  BMW Longlife-01-04

Αερα συνηθως 30-33 αλλα αν εχεις βαρυ τιμονι μπορεις 35-38. Με παραπανω αερα θελει προσοχη αν τα λαστιχα σου δεν εχουν καλη προσφυση..

Επισης στην αλλαγη με φιλτρο παιρνει κοντα στα 4λ. 

Στην αγορα(Αθηνα) μπορεις να βρεις αρκετα καλο λαδι με 6-6,5/λιτρο και φιλτρο λαδιου απο 3-5ευρω. Εργασια 15-20ευρω.

Εγω αυτο το service θα το εβγαζα 21+3,5+15=39,5ευρω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Akrit είπε

Είναι το Vectra C με το Z16XE μοτέρ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ταμπελάκι με τις τιμές πίεσης δεν υπαρχει ούτε στις πόρτες, αλλά ούτε στην κολόνα.

Το συγκεκριμένο μοτέρ παίρνει λάδι 10-40 ή 5-40 με προτεινόμενες αλλαγές στα 30.000χλμ ή στα μισά όταν το δουλεύεις σε δύσκολες συνθήκες (πόλη κτλ). Αν του βάλεις φουλ συνθετικό 10-40 τότε η προτεινόμενη αλλαγή πάει στα 30.000 ανεξαρτήτως συνθηκών.

Το συγκεκριμένο μοτέρ το έχω 23 χρόνια σε βεκτρα Β και του βάζω ημισυνθετικά GM 10-40 , ενώ τα τελευταία χρόνια έχω περάσει σε φουλ συνθετικά elf 10-40. Αλλαγή βέβαια Μαξ στα 10.000, ενώ παλαιότερα τα άλλαζα κάθε 5.000 γτ δεν το πολυχρησιμοποιουσα οπότε πάνω στο χρόνο τα άλλαζα.

Λογικά αυτό ψάχνεις

Screenshot_2024-04-20-18-12-35-15_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg.b7b3e4d43f19487353a661f053dbf56b.jpg

Επεξ/σία από bill999r

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Akrit είπε

Οι προδιαγραφες βάσει κατασκευαστή ειναι αυτές . Κράτησε τη εικόνα .

Ξεκινα με ενα ποιοτικό 5/40 μαζι με φίλτρο και τακτικούς έλεγχους . 

Ποσα χιλιόμετρα έχει το μοτέρ ; Τα ωστήρια έχουν θέμα σε αυτα τα μοτέρ και δες και τη καδένα .Ιδιο μοτερ σε Corsa C 1.2 το z12xe έχω 

Επιπλέον για τα ελαστικα σου που εχεις  205Χ55Χ16

29 psi εμπρός και και 32 πίσω 

image.png.1754d50c9bf9a054c06bbefa77b97434.png

8 ώρες πριν, liakinen είπε

Ο συγκεκριμένος κινητήρας από όσο θυμάμαι πρέπει να συνεργάζεται άριστα με υγραέριο και δεν τσιμπάει λάδια αν τον φροντίζεις. 

Έχω το z12xe σε Corsa C με υγράεριο. Αυτα τα μοτέρ πονάνε στη φλάντζα καθρέφτη τουλάχιστον του Corsa και μετα τις 150,000 χιλιόμετρα έλεγχο τη καδένα και τις γλύστρες .

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Να είστε καλά!

Το αυτοκίνητο είχε 150.000ΧΛΜ όταν το πήρα. Τώρα έχει 160.000 περίπου. Αλλά δυστυχώς καίει πολύ λάδι! Καθε 400ΧΛΜ ο δείκτης που κοιτάω είναι στο μισό! Στο συνεργείο που πάω μου βάζει συνθετικά 10w-40. Μάρκα δεν θυμάμαι. Α, και φλάντζα καθρέπτη εχω αλλάξει πριν από δυο μήνες γιατί έχανε.

Επεξ/σία από Akrit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...