Προς το περιεχόμενο

Opel vectra c 1800 καίει λάδι

giannakis95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που λέει ο @Dantε για το χρώμα είναι το σωστό. Απλά η πλειοψηφία το χρώμα το παίρνει σαν ένδειξη (άλλο αν αυτό είναι λάθος στην ουσία). Τώρα οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσα χλμ θα κρατήσει τα λάδια κάποιος είναι πολλοί. Οι συχνές αλλαγές κακό ποτέ δεν κάνουν (μόνο στην τσέπη & στο περιβάλλον) οπότε επειδή ο απλός οδηγός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει χημικές αναλύσεις, ούτε έχει στο μυαλό του τι χρήση κάνει κάθε μέρα (για τόσους μήνες πχ) τότε επιλέγει και πράττει.

Παρακάτω ένα διαφωτιστικό άρθρο

https://www.google.gr/amp/s/blog.amsoil.com/why-does-motor-oil-turn-black/amp/?espv=1

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, korakios είπε

τα περισσότερα γράφουν ανα 15000 και αναφέρουν πιο νωρίς σε δύσκολες συνθήκες , αυτές είναι

ρελαντί , συχνά δρομολόγια σε κίνηση , ρυμούλκηση και κόφτες

Ανεφερα πως σε τετοιες συνθηκες οντως ειναι πιο λογικο διαστημα. Αλλα εκτος του αναφερθηκαν διαστηματα 5-7500χλμ δε διευκρινησε κανενας το βασικο κριτηριο, δηλαδη τη χρηση.

1 λεπτό πριν, bill999r είπε

Εγώ δεν μιλάω για αστοχίες, αλλά για ζημιές που γίνονται λόγω λανθασμένων προτεινόμενων διαστημάτων σέρβις.

Το να κρινεις μια βλαβη οτι προκληθηκε απο λανθασμενα προτεινομενα διαστηματα σερβις, νομιζω καταλαβαινεις οτι δε γινεται τοσο απλα. Και ουτε επειδη ετυχε σε εναν. Πρεπει να παρεις δειγματα απο πολλα αυτοκινητα και να βγαλεις ποσοστα στα μεν που τηρηθηκαν τα προτεινομενα και στα δε που εγιναν πιο συχνα. Αλλα επειδη προφανως κανενας δε θα κατσει να το κανει αυτο, βγαινουν τετοια συμπερασματα. 

Και στο κιβωτιο μου λεει οτι ειναι Lifetime οι βαλβολινες και βαραει ρουλεμαν. Αλλα δεν ειναι λογω λαθος διαστηματος αλλα λαθος σχεδιασμου που προκαλει ελλειπης λιπανσης. Καποιος που δε γνωριζει λοιπον,οταν θα του χτυπησουν τα ρουλεμαν, θα πει οτι σιγα τις lifetime βαλβολινες και οτι ο φιλος μου που τις αλλαξε δε του χτυπησε. Δεν ειναι ομως ετσι η πραγματικοτητα. Αν θες μπαινω και σε λεπτομερειες για τη συγκεκριμενη περιπτωση γιατι την ειχα μελετησει αρκετα. 

Το να αλλαζει καποιος λαδια συχνα λογω κολληματος ,οπως παραδεχθηκες, το καταλαβαινω. Αλλα το να κοβονται ολα τα διαστηματα στη μεση ,σε ελαχιστες περιπτωσεις προσφερει κατι και το τελικο κοστος αν τα βαλεις κατω ειναι σχεδον παντα μεγαλυτερο στο τελος.

Ειναι μια μοδα που τη προωθησαν οι μηχανικοι γιατι οι αλλαγες λαδιων ειναι τα πιο ευκολα λεφτα που βγαζουν. Και με τα χρονια μας εχει γινει αυτονοητο αλλα αν τα βαλεις κατω ,η αληθεια ειναι αλλη.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για να δώσω μια εικόνα του κόστους για τις δικες μου αλλαγές λαδιών...

Πάντα λάδια 10w-40 ημισυνθετικά αλλαγή μαζί με φίλτρο.

Κόστος 22 ευρώ τη φορά και αλλαγή ανά 5.000χλμ

Το αυτοκίνητο το έχω από το 2001 έως και σήμερα που το χρησιμοποιούμε κανονικά.

Πλέον έχει 242.000.

Οπότε 242.000/5.000 = περίπου 48 αλλαγές.

48*22= 1056 ευρώ

Δηλαδή 48 ευρώ κάθε χρόνο.

Αν άλλαζα κάθε 15.000 θα είχα κανει 16 αλλαγές δηλαδή θα είχα δώσει 352 ευρώ δηλαδή 22 ευρώ το χρόνο για λάδια....

Όμως θεωρώ ότι το μοτέρ δεν θα δούλευε τόσο γραμμικά όσο δουλεύει και σήμερα. Βέβαια το συγκρίνω με αντίστοιχα αυτοκίνητα άγνωστης συντήρησης οπότε ίσως και κάποιο Vectra που ακολουθούσε πιστά το σέρβις μπουκ να μην έχει καμία διαφορά από το δικό μου.

4 λεπτά πριν, Dantε είπε

προκαλει ελλειπης λιπανση

Πολύ σωστό,είναι κ αυτό μια περίπτωση.

Πάντως στις μάρκες που ανέφερα έχει γίνει σε πολύ κόσμο το ίδιο σκηνικό, οπότε είτε φταίει το γεγονός ότι έχουν lifetime βαλβολινη ή είναι ελαττωματικής σχεδίασης. Εγώ σαν απλός καταναλωτής το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επενδύσω στην καλύτερη συντήρηση με την ελπίδα να μην γίνει κάτι χοντρό.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1

4 λεπτά πριν, bill999r είπε

Και για να δώσω μια εικόνα του κόστους για τις δικες μου αλλαγές λαδιών...

Πάντα λάδια 10w-40 ημισυνθετικά αλλαγή μαζί με φίλτρο.

Κόστος 22 ευρώ τη φορά και αλλαγή ανά 5.000χλμ

Το αυτοκίνητο το έχω από το 2001 έως και σήμερα που το χρησιμοποιούμε κανονικά.

Πλέον έχει 242.000.

Οπότε 242.000/5.000 = περίπου 48 αλλαγές.

48*22= 1056 ευρώ

Δηλαδή 48 ευρώ κάθε χρόνο.

Αν άλλαζα κάθε 15.000 θα είχα κανει 16 αλλαγές δηλαδή θα είχα δώσει 352 ευρώ δηλαδή 22 ευρώ το χρόνο για λάδια....

Δε θεωρω ομως αντιπροσωπευτικο το κοστος σε σενα.Γιατι προφανως τα αλλαζεις μονος σου. Με τετοιο κοστος ,οκ και εγω θα τις εκανα στο μισο.

Στο δικο μου αυτοκινητο ομως, καθε αλλαγη κοστιζει 60 ευρω (μονο τα λαδια και το φιλτρο, δε βαζω εργασια γιατι και εγω μονος τα κανω). Οποτε καταλαβαινεις οτι με 32 αλλαγες λιγοτερες (χρησιμοποιω τα δικα σου δεδομενα) θα ειχες 1920 ευρω. Ρεκτιφιε στο μοτερ θα εκανες με αυτά 😁

• Like 1

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Δε θεωρω ομως αντιπροσωπευτικο το κοστος σε σενα.Γιατι προφανως τα αλλαζεις μονος σου. Με τετοιο κοστος ,οκ και εγω θα τις εκανα στο μισο.

Στο δικο μου αυτοκινητο ομως, καθε αλλαγη κοστιζει 60 ευρω (μονο τα λαδια και το φιλτρο, δε βαζω εργασια γιατι και εγω μονος τα κανω). Οποτε καταλαβαινεις οτι με 32 αλλαγες λιγοτερες (χρησιμοποιω τα δικα σου δεδομενα) θα ειχες 1920 ευρω. Ρεκτιφιε στο μοτερ θα εκανες με αυτά 😁

Έχεις δίκιο, όταν ανεβαίνει τόσο το κόστος, με τα λεφτά που σου μένουν μπορείς να πάρεις καινούριο αυτοκίνητο 😁.

• Like 1

Στις 4/7/2023 στις 4:36 ΜΜ, Dantε είπε

Το ίδιο κάνω και γω μάλιστα με πιο μικρό κόστος από το φίλο.

Εδω βίντεο που είχα ανεβάσει παλαιότερα με κοστος στην αλλαγή 13 ευρω μαζί με το φίλτρο😜 μαλιστα εχω και ανάλυση.

https://www.youtube.com/watch?v=AA4Eq7RkR10&t=2s

ε τωρα ανέβηκε λίγο το λάδι και το φίλτρο , αντε 14 -15 😉

Νομίζω πως ολοι μπορούν να το κάνουν ακόμη και στο δρόμο και να αλλάζουν πιο συχνά λάδια χωρίς να σκέφτονται το κόστος. Και μη μου πείτε από το lidl. Το προτιμώ από κάτι ιστοσελίδες που δίνουν  σε χαμηλές τιμές.

• Like 2

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το ίδιο κάνω και γω μάλιστα με πιο μικρό κόστος από το φίλο.

Εδω βίντεο που είχα ανεβάσει παλαιότερα με κοστος στην αλλαγή 13 ευρω μαζί με το φίλτρο😜 μαλιστα εχω και ανάλυση.

https://www.youtube.com/watch?v=AA4Eq7RkR10&t=2s

ε τωρα ανέβηκε λίγο το λάδι και το φίλτρο , αντε 14 -15 😉

Νομίζω πως ολοι μπορούν να το κάνουν ακόμη και στο δρόμο και να αλλάζουν πιο συχνά λάδια χωρίς να σκέφτονται το κόστος. Και μη μου πείτε από το lidl. Το προτιμώ από κάτι ιστοσελίδες που δίνουν  σε χαμηλές τιμές.

Συγνωμη αλλα συνταγη για να τα παρεις ολα στο χερι ειναι αυτα.

Δηλαδη αλλαζεις το λαδι καθε 5000χλμ για να βαζεις τηγανολαδο λιντλ μεσα;

Και να το αδειαζεις με τροπο που δεν αδειαζει κιολας οπως πρεπει;

Καλυτερα να το αφησεις να κολλησει τοτε και να γλιτωσεις και τα εξοδα της αλλαγης :P

Ο πατερας μου σε αυτοκινητο με 100000χλμ που δεν εκαιγε σταγονα λαδι, ξεκινησε να βαζει του λιντλ λαδια και ξεκινησε να καιει λαδια. Τυχαιο; Δε ξερω.

8 ώρες πριν, Dantε είπε

Καλυτερα να το αφησεις να κολλησει τοτε και να γλιτωσεις και τα εξοδα της αλλαγης :P

Ο πατερας μου σε αυτοκινητο με 100000χλμ που δεν εκαιγε σταγονα λαδι, ξεκινησε να βαζει του λιντλ λαδια και ξεκινησε να καιει λαδια. Τυχαιο; Δε ξερω.

Αδειάζω και από κάτω (τις περισσότερες φορές) μην κολάς στο βίντεο🙂. Επίσης το έχω γράψει άπειρες φορές. Ξεκίνησα από τις 130.0000 να τα αλλάζω μόνος οταν διαπίστωσα να μου καίει λάδι και το άλλαξα (το πιο πιθανό μαιμού λάδι μου είχαν βάλει και γλύτωσα το μοτέρ από επικίνδυνους μηχανικούς) στην αρχή με κάποιο άλλο και στη συνέχεια με αυτό του lidl. Έχω φτάσει 361.000 και με υγραέριο μάλιστα από τις 128.000. Πριν 20 μέρες τα αλλαξα όπως τα είχα βάλει. Ζητημα να έλειπαν 100 ml.

Δεν παροτρύνω κανέναν να κάνει το ίδιο ο καθένας έχει τις απόψεις του τις οποίες σέβομαι και μπορεί να βάζει το λάδι που επιθυμεί εγω ομως θα συνεχίσω με αυτό γιατί είμαι ευχαριστημένος. Α και το βάζω σε τρία αυτοκίνητα της συζύγου καθώς και σε ενα φορτηγάκι που έχω. Επίσης να πω πως αρχισε να φέρνει ολα τα ιξώδες την τελευταία φορά πηρε και ο γιος 5/30 για το δικό του οταν είχε προσφορά δε θυμαμαι αλλα σε πολύ καλή τιμή σχετικά με έξω.

• Like 2

15 ώρες πριν, Dantε είπε

Ελα τωρα εκτεθηκες! Απο τη μια λες για αναλυση και απο την αλλη αποκαλεις τηγανολαδο το λαδι του λιντλ.

Βαζει δικο μου ατομο εδω και καποια χρονια και ειναι ευχαριστημενος! Το μοτερ κουβαλαει κοντα στα 300000χλμ και στα 5-6000χλμ του καιει 200ml.  Αν δεν ηταν καλο στα τοσα χρονια θα ειχε αυξηθει η καταναλωση λαδιου! 

Ελαφρα τη καρδια εβαλα σε vw που καιει αρκετα και τα πηγε μια χαρα! 

• Like 1

52 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ελα τωρα εκτεθηκες! Απο τη μια λες για αναλυση και απο την αλλη αποκαλεις τηγανολαδο το λαδι του λιντλ.

Βαζει δικο μου ατομο εδω και καποια χρονια και ειναι ευχαριστημενος! Το μοτερ κουβαλαει κοντα στα 300000χλμ και στα 5-6000χλμ του καιει 200ml.  Αν δεν ηταν καλο στα τοσα χρονια θα ειχε αυξηθει η καταναλωση λαδιου! 

Ελαφρα τη καρδια εβαλα σε vw που καιει αρκετα και τα πηγε μια χαρα! 

Ναι εκτεθηκα που δεν εμπιστευομαι 4 λιτρο λαδι με 15 ευρω 🤣

Ουτε το ηλιελαιο για το τηγανισμα πατατας δε κανει τοσο.

Σε κανα χρεπι αυτοκινητο ισως να το εβαζα. Για τη χρηση που ενιοτε κανω ομως στο δικο μου αυτοκινητο ουτε καν.

Οποτε και παλι, θεμα χρησης ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα ρε φίλε και δεν κάνει πλέον 15 αλλα 19 ευρώ  ειναι σε δοχείο 5 και όχι 4 λίτρων διότι εδώ και 1-2 χρόνια προσφερεται σε συνθετικό και όχι ημισυνθετικό που προσφέρονταν πριν. Οταν είναι σε προσφορά κατεβαίνει 15 ή 16 δεν είμαι σίγουρος .

Επίσης θα σου πω ότι είναι το ίδιο λάδι με το GM που προτείνεται από τηνopel https://www.skroutz.gr/s/6162746/GM-Συνθετικό-Λάδι-Αυτοκινήτου-Motor-Oil-10W-40-A3-B4-A3-B3-5lt.html πωλείται ακριβώς στην ιδια συσκευσία 5 λίτρων απλά αλλάζει το αυτοκόλητο. Παρασκευάζεται στη Γερμανία από την petrponas οπως έχω ακούσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρειες παγκοσμίως που διαφημίζει και η Μερσέντες και πωλείται από τη lidl σε ολη την Ευρώπη. Πιστεύεις πως αν είχαν το παραμικρό πρόβλημα θα κυκλοφορούσαν ακόμη;;;

Επεξ/σία από papoys1

Δε βλεπω λογο στο να παιρνω φθηνο λαδι και να το αλλαζω συχνα, αντι να παιρνω καλο λαδι και να το αλλαζω πιο αραια.

Λιγοτερος κοπος, ιδιο κοστος. Οπως εγραψα σε παλια αυτοκινητα με μπολικα χλμ που πλεον δεν υπαρχει λογος να βαζεις ακριβα αναλωσιμα, ισως εχει νοημα ενα φθηνο λαδι. Απο κει και περα, ο καθενας προφανως επιλεγει οτι θεωρει σωστο.

Απο τη στιγμη που οντως δεν εχω και χημικη αναλυση στα χερια μου απο τα συγκεκριμενα φθηνα λαδια για να κρινω τη ποιοτητα τους, δε μπορω να πω κατι παραπανω, περα απο το υποπτα χαμηλο κοστος (σε επωνυμο λαδι, δε βρισκεις καν ορυκτελαιο με 4 ευρω το λιτρο) και τη προσωπικη εμπειρια που περιεγραψα παραπανω.

Το οτι βγαινει παντως απο τη petronas δε λεει κατι. Οι προδιαγραφες ειναι το θεμα και δε νομιζω να ειναι ισαξιες με τα αλλα ακριβοτερα λαδια που βγαινουν απο την ιδια παραγωγη.

Στις 6/7/2023 στις 1:43 ΜΜ, Dantε είπε

Ναι εκτεθηκα που δεν εμπιστευομαι 4 λιτρο λαδι με 15 ευρω 🤣

Ουτε το ηλιελαιο για το τηγανισμα πατατας δε κανει τοσο.

Σε κανα χρεπι αυτοκινητο ισως να το εβαζα. Για τη χρηση που ενιοτε κανω ομως στο δικο μου αυτοκινητο ουτε καν.

Οποτε και παλι, θεμα χρησης ειναι.

Το κομπλεξ κρατα το για τον εαυτο σου! Το ιδιο ειπε και γνωστος μηχανικος youtuber για μοτερ που χαλασε απο κακης ποιοτητας,λαδι απο τα lidl και οταν τον πηραν με τις πετρες (απο αυτο φαινεται οτι βαζουν πολλοι απο τα λιντλ)  το ανασκευασε-μπαλωσε λεγοντας πως ηταν σχημα λογου και οτι δεν πρεπει να βαζουμε αμφιβολου ποιοτητας λαδια..

24 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Το κομπλεξ κρατα το για τον εαυτο σου! Το ιδιο ειπε και γνωστος μηχανικος youtuber για μοτερ που χαλασε απο κακης ποιοτητας,λαδι απο τα lidl και οταν τον πηραν με τις πετρες (απο αυτο φαινεται οτι βαζουν πολλοι απο τα λιντλ)  το ανασκευασε-μπαλωσε λεγοντας πως ηταν σχημα λογου και οτι δεν πρεπει να βαζουμε αμφιβολου ποιοτητας λαδια..

Κομπλεξ ειναι; Ψεμματα εγραψα; Τοσο κανει!

Οπως και γεγονος ειναι οτι επωνυμο λαδι με 4 ευρω / λιτρο δε βρισκεις ουτε ορυκτελαιο.

Την ιστορια του μηχανικου του Youtube τι μου την αναφερεις; Ως επιχειρημα;

Επισης το γεγονος οτι οσοι χρησιμοποιουν του lidl πεταγονται περα δωθε για να λενε ποσο καλο ειναι , δειχνει οτι αλλοι μαλλον εχουν το κομπλεξ!

Και επαναλαμβανω, προσωπικα κρινω μονο με επιστημονικα στοιχεια και φυσικα αν εχω για κατι προσωπικη εμπειρια. Εγραψα για τη προσωπικη μου εμπειρια για το συγκεκριμενο και  το γεγονος πως πουλανε ημισυνθετικο λαδι σε τιμη χαμηλοτερη απο ορυκτελαιο. Αν υπηρχε χημικη αναλυση που να εφερνε στοιχεια για αυτα που προσφερει, ισως να το προτεινα και εγω. Με τα δεδομενα ομως που εχω ,προσωπικα δε θα το εβαζα ουτε σε ενα παλιο παπι που εχω στο χωριο για τα χωραφια.

Επισης αν θελετε να το χρησιμοποιειτε , καλα κανετε!

Εγω επισημαινω απλα τα στοιχεια και ο καθενας κανει την επιλογη που θεωρει καλυτερη για το οχημα του. Αλλα να μου τη λες επειδη τονιζω καποια πραγματα και δε το βγαζω το καλυτερο λαδι εβερ, για αλλη μια φορα δειχνει ποιος εχει το κομπλεξ.

31 λεπτά πριν, Dantε είπε

Κομπλεξ ειναι; Ψεμματα εγραψα; Τοσο κανει!

Οπως και γεγονος ειναι οτι επωνυμο λαδι με 4 ευρω / λιτρο δε βρισκεις ουτε ορυκτελαιο.

Την ιστορια του μηχανικου του Youtube τι μου την αναφερεις; Ως επιχειρημα;

Επισης το γεγονος οτι οσοι χρησιμοποιουν του lidl πεταγονται περα δωθε για να λενε ποσο καλο ειναι , δειχνει οτι αλλοι μαλλον εχουν το κομπλεξ!

Και επαναλαμβανω, προσωπικα κρινω μονο με επιστημονικα στοιχεια και φυσικα αν εχω για κατι προσωπικη εμπειρια. Εγραψα για τη προσωπικη μου εμπειρια για το συγκεκριμενο και  το γεγονος πως πουλανε ημισυνθετικο λαδι σε τιμη χαμηλοτερη απο ορυκτελαιο. Αν υπηρχε χημικη αναλυση που να εφερνε στοιχεια για αυτα που προσφερει, ισως να το προτεινα και εγω. Με τα δεδομενα ομως που εχω ,προσωπικα δε θα το εβαζα ουτε σε ενα παλιο παπι που εχω στο χωριο για τα χωραφια.

Επισης αν θελετε να το χρησιμοποιειτε , καλα κανετε!

Εγω επισημαινω απλα τα στοιχεια και ο καθενας κανει την επιλογη που θεωρει καλυτερη για το οχημα του. Αλλα να μου τη λες επειδη τονιζω καποια πραγματα και δε το βγαζω το καλυτερο λαδι εβερ, για αλλη μια φορα δειχνει ποιος εχει το κομπλεξ.

Ετσι ακριβως! Πηγαινε το λαδι του λιντλ για αναλυση γιατι εσυ το κρινεις μεσα απο το κοστος! Εδω εχουμε αποδειξεις,ντοκουμεντα.. εκει παει το κομπλεξ!  Τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...