NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, bill999r είπε Εμένα πιο παράξενο μου φαίνεται το διάστημα αλλαγής που προτείνει. 30.000 χλμ και σε δυσμενείς συνθήκες 15.000 ... Νομίζω ότι και τα 2 είναι υπερβολικά... Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα αφήσω λάδια για πάνω απο 10.000 χλμ μέσα στον κινητήρα.... Ο κατασκευαστής εχει προβλέψει ενα λαμπάκι που λεει αλλαγή λαδιών κλπ. Τώρα εσύ θελεις να αλλάζεις κάθε 1000χιλ λάδια γιατι ετσι γουστάρεις κακό δεν κάνεις, αλλά τις προδιαγραφές λαδιού θα πρέπει να τις τηρείς με ευλάβεια. Οτι ακριβώς λέει για το ιξώδες του λαδιού.
Dantε Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Τι 5000 χλμ ρε παιδια; Καινουργιο το βγαζετε το λαδι ουσιαστικα. Εχει κανει κανεις χημικη αναλυση σε λαδι να δει οταν το βγαζει πως ειναι και εχει αποψη ή λεμε οτι να ναι; Γιατι σε χημικες αναλυσεις που εχω δει σε λαδια με 10000χλμ, ειχαν ιδιοτητες σα να ηταν καινουργια. Τσαμπα λεφτα χαλατε. Οκ να το αλλαζεις λιγο συχνοτερα αλλα να κοβεις τα διαστηματα στη μεση ή ακομα και δια 4, ειναι τεραστια και αχρειαστη σπαταλη χρηματος. Δε προκειται να ζησει ο κινητηρας παραπανω και καθε μερα να αλλαζεις το λαδι.
liakinen Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 @Dantε Σε κουρασμένο & βρώμικο κινητήρα αν αφήσεις τα λάδια μέχρι 5000 χλμ θα είναι κατάμαυρα. Αυτό ισχύει για 10W40. Αυτά είναι αυτοκίνητα 20 ετών και πάνω που κακά τα ψέματα η πλειοψηφία τους είναι κακά συντηρημένα.
bill999r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε κατασκευαστής εχει προβλέψει ενα λαμπάκι Πάντως όσοι τήρησαν το διάστημα αλλαγής λαδιών στα Yaris 1.3 ,στο τέλος πήραν τον μοτέρ στο χέρι.... 7 λεπτά πριν, Dantε είπε 5000 χλμ ρε παιδια Έχεις δίκιο, είναι υπερβολή. Το κάνω όμως για δική μου λόξα. Πάντως θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από το λέει ο κάθε κατασκευαστής το λάδι ιδανικά θα πρέπει να αλλάζει κάθε 10.000 χλμ. 1
Dantε Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, liakinen είπε @Dantε Σε κουρασμένο & βρώμικο κινητήρα αν αφήσεις τα λάδια μέχρι 5000 χλμ θα είναι κατάμαυρα. Αυτό ισχύει για 10W40. Αυτά είναι αυτοκίνητα 20 ετών και πάνω που κακά τα ψέματα η πλειοψηφία τους είναι κακά συντηρημένα. Το χρωμα δε λεει τιποτα. Ισα ισα πρεπει να μαυριζει το λαδι και αν μενει ξανθο μετα απο λειτουργια, τοτε κατι δε παει καλα. Γενικα αυτα ειναι κριτηρια αστεια. Ο μονος τροπος να κρινεις το λαδι ειναι χημικη αναλυση. Ολα τα αλλα περι χρωματος,μυρωδιας, αισθησης, whatever δεν εχουν καμια βαση. Και οπως ξανα εγραψα σε χημικες αναλυσεις που εχω δει, λαδι με 4ψηφιο ποσο χιλιομετρων ειναι αψογο. Μόλις τώρα, bill999r είπε Έχεις δίκιο, είναι υπερβολή. Το κάνω όμως για δική μου λόξα. Πάντως θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από το λέει ο κάθε κατασκευαστής το λάδι ιδανικά θα πρέπει να αλλάζει κάθε 10.000 χλμ. Αναλογα τις συνθηκες ειναι το σωστο. Αν χρησιμοποιειται σε ανοιχτο δρομο το αυτοκινητο ,τοτε και πανω απο 10000χλμ μια χαρα αντεχουν. Σε χρηση πολης με μικρες διαδρομες, τοτε ναι και εγω δε θα τα αφηνα πολυ παραπανω.
PLACEBO_89 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Τι 5000 χλμ ρε παιδια; Καινουργιο το βγαζετε το λαδι ουσιαστικα. Εχει κανει κανεις χημικη αναλυση σε λαδι να δει οταν το βγαζει πως ειναι και εχει αποψη ή λεμε οτι να ναι; Γιατι σε χημικες αναλυσεις που εχω δει σε λαδια με 10000χλμ, ειχαν ιδιοτητες σα να ηταν καινουργια. Τσαμπα λεφτα χαλατε. Οκ να το αλλαζεις λιγο συχνοτερα αλλα να κοβεις τα διαστηματα στη μεση ή ακομα και δια 4, ειναι τεραστια και αχρειαστη σπαταλη χρηματος. Δε προκειται να ζησει ο κινητηρας παραπανω και καθε μερα να αλλαζεις το λαδι. Σχετικα ειναι ολα. Αναλογα την ποιοτητα λαδιου.. Κατασταση κινητηρα.. Συνθηκες οδηγησης.. Πρακτικα τις περισσοτερες φορες αριστο μοτερ/καλο λαδι για εντος δεν ενδεικνυται να κανεις πανω απο 10000χλμ
Dantε Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, PLACEBO_89 είπε Σχετικα ειναι ολα. Αναλογα την ποιοτητα λαδιου.. Κατασταση κινητηρα.. Συνθηκες οδηγησης.. Πρακτικα τις περισσοτερες φορες αριστο μοτερ/καλο λαδι για εντος δεν ενδεικνυται να κανεις πανω απο 10000χλμ Το λεει ποιος το 10000; Η ετσι ειναι αστικος μυθος και προεκυψε καπως μαγικα;
liakinen Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 @Dantε Καλά το λάδι ότι πρέπει να μαυρίζει το ξέρω άλλα θα αφήσεις μαύρα λάδια μέσα; Χημική σύνθεση κτλ δεν ασχολείται κανένας απλός άνθρωπος οπότε το χρώμα είναι μία ένδειξη. Εσύ μιλάς για δεκάρια ημισυνθετικά ή;
PLACEBO_89 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Το λεει ποιος το 10000; Η ετσι ειναι αστικος μυθος και προεκυψε καπως μαγικα; Οχι απλα χανει τις αρχικες του ιδιοτητες. Δεν εχεις την ιδια προστασια/συντηρηση στις κρυες εκκινησεις και στις υψηλες θερμοκρασιες.
Dantε Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, liakinen είπε @Dantε Καλά το λάδι ότι πρέπει να μαυρίζει το ξέρω άλλα θα αφήσεις μαύρα λάδια μέσα; Χημική σύνθεση κτλ δεν ασχολείται κανένας απλός άνθρωπος οπότε το χρώμα είναι μία ένδειξη. Εσύ μιλάς για δεκάρια ημισυνθετικά ή; Το χρωμα δεν ειναι μια ενδειξη. Ειναι καθολου ενδειξη. Δεν εχει καμια βαση για να κρινεις το λαδι. Αυτο καπου-καποτε το τσιμπησε καποιο αστερι μαστορας και εμεινε και το λεμε. Και για ημισυνθετικα μιλαω και για φουλ συνθετικα. Αλλα ετσι και αλλιως τα δευτερα ειναι και πιο ανθεκτικα, οποτε η αντοχη και μεγαλυτερη. Οι πιο πολλες αναλυσεις που εχω δει για ημι ειναι, που ειναι και η πλειοψηφια κιολας. 1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε Οχι απλα χανει τις αρχικες του ιδιοτητες. Δεν εχεις την ιδια προστασια/συντηρηση στις κρυες εκκινησεις και στις υψηλες θερμοκρασιες. Και ποιος το λεει οτι χανεις τις ιδιοτητες; Η χημικη αναλυση.
bill999r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Dantε είπε ποιος το 10000 Κοίταξε τα γραφόμενα μου δεν στηρίζονται ούτε σε χημικές αναλύσεις ούτε σε επιστημονικά δεδομένα και ίσως το σκεπτικό μου να είναι τελείως λάθος. Στο παραπάνω συμπέρασμα έχω καταλήξει βάσει της εμπειρίας. εδώ και χρόνια βλέπω μια προσπάθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών να επεκτείνουν τα διαστήματα συντήρησης. Κάθε χρόνο, και κάθε επόμενο μοντέλο βλέπεις τον ιμάντα να κερδίζει 20.000, τα λάδια αλλά 10.000 κτλ Δεν αμφιβάλλω ότι χρόνο με τον χρόνο τα υλικά βελτιώνονται, όπως και τα ανταλλακτικά αλλά τα προβλήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων αλλά δείχνουν. Για παράδειγμα όλοι οι κατασκευαστές προτείνουν αλλαγή λαδιών αυτόματου κιβωτίου κάθε 60.000-90.000 . Η Renault και η VW ισχυριζόταν ότι τα λάδια είναι lifetime.... Μαντεψτε ποιος έπαιρνε το κιβώτιο στο χέρι.... Ακόμα και αυτοί που ρίσκαραν και άλλαζαν κάθε 60.000 πάλι είχαν θέματα. Αυτοί που δεν είχαν κανένα θέμα ήταν όσοι άλλαζαν κάθε 30.000-40.000 Με τα λάδια το ίδιο με πιο τρανταχτό παράδειγμα τα Yaris. Οπότε σίγουρα ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα από εμένα, αλλά από την άλλη μπρος στο κέρδος ίσως πει και μερικές χιλιάδες χλμ παραπάνω... 1
Dantε Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Κοίταξε τα γραφόμενα μου δεν στηρίζονται ούτε σε χημικές αναλύσεις ούτε σε επιστημονικά δεδομένα και ίσως το σκεπτικό μου να είναι τελείως λάθος. Στο παραπάνω συμπέρασμα έχω καταλήξει βάσει της εμπειρίας. εδώ και χρόνια βλέπω μια προσπάθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών να επεκτείνουν τα διαστήματα συντήρησης. Κάθε χρόνο, και κάθε επόμενο μοντέλο βλέπεις τον ιμάντα να κερδίζει 20.000, τα λάδια αλλά 10.000 κτλ Δεν αμφιβάλλω ότι χρόνο με τον χρόνο τα υλικά βελτιώνονται, όπως και τα ανταλλακτικά αλλά τα προβλήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων αλλά δείχνουν. Για παράδειγμα όλοι οι κατασκευαστές προτείνουν αλλαγή λαδιών αυτόματου κιβωτίου κάθε 60.000-90.000 . Η Renault και η VW ισχυριζόταν ότι τα λάδια είναι lifetime.... Μαντεψτε ποιος έπαιρνε το κιβώτιο στο χέρι.... Ακόμα και αυτοί που ρίσκαραν και άλλαζαν κάθε 60.000 πάλι είχαν θέματα. Αυτοί που δεν είχαν κανένα θέμα ήταν όσοι άλλαζαν κάθε 30.000-40.000 Με τα λάδια το ίδιο με πιο τρανταχτό παράδειγμα τα Yaris. Οπότε σίγουρα ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα από εμένα, αλλά από την άλλη μπρος στο κέρδος ίσως πει και μερικές χιλιάδες χλμ παραπάνω... Προφανως αστοχιες υπαρχουν. Αλλα αν αρχισεις να αλλαζεις λαδια καθε λιγο/ βαλβολινες καθε λιγο ,whatever καθε λιγο, το κοστος υπερβαινει την επισκευη απο οποιαδηποτε βλαβη που μπορει να προκυψει. Και αν τα αλλαζεις μονος σου, αντε κατι γινεται. Αν πας σε συνεργειο τοτε σιγουρα σε βαθος χρονου εχεις πληρωσει τη ζημια ,ακομα και να μη στη βγαλει. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από Dantε
korakios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, Dantε είπε Το λεει ποιος το 10000; Η ετσι ειναι αστικος μυθος και προεκυψε καπως μαγικα; τα περισσότερα γράφουν ανα 15000 και αναφέρουν πιο νωρίς σε δύσκολες συνθήκες , αυτές είναι ρελαντί , συχνά δρομολόγια σε κίνηση , ρυμούλκηση και κόφτες
PLACEBO_89 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Dantε είπε Και ποιος το λεει οτι χανεις τις ιδιοτητες; Η χημικη αναλυση. Ναι απο αυτα που ισχυριζονται οι περισσοτεροι μηχανικοι για να κρατας το μοτερ σε καλη κατασταση και θα φανει αυτο στο περας του χρονου που θα εχει μαζεψει το μοτερ χιλιομετρα.. Ειμαι και κοινωνος σε κατοχο απο καινουργιο αυτοκινητο τα αλλαζε με βαση book δηλαδη παντα εκανε αλλαγη 13-15000χλμ και τωρα στα 160000χλμ του τσιμπαει περισσοτερα λαδια συν τα λαδια τα μαυριζει πιο γρηγορα γιατι μεσα εχει μαζεψει.. 1
bill999r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Dantε είπε Προφανως αστοχιες υπαρχουν. Αλλα αν αρχισεις να αλλαζεις λαδια καθε λιγο/ βαλβολινες καθε λιγο ,whatever καθε λιγο, το κοστος υπερβαινει την επισκευη απο οποιαδηποτε βλαβη που μπορει να προκυψει. Και αν τα αλλαζεις μονος σου, αντε κατι γινεται. Αν πας σε συνεργειο τοτε σιγουρα σε βαθος χρονου εχεις πληρωσει τη ζημια ,ακομα και να μη στη βγαλει. Εγώ δεν μιλάω για αστοχίες, αλλά για ζημιές που γίνονται λόγω λανθασμένων προτεινόμενων διαστημάτων σέρβις. Σωστό αυτό που λες, όντως αν το πάμε στην υπερβολή το πιθανότερο είναι να ξοδέψουμε παραπάνω.. εγώ μιλάω για μια μέση λύση με λογικά διαστήματα σέρβις. Τώρα υπάρχουν και περιπτώσεις που αλλάζουν λάδια οπότε θυμούνται και τα αυτοκίνητα ακόμα περπατάνε. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ψείρες ιδιοκτήτες πέφτουν σε αστοχία και του κόβει ιμάντα ελαττωματικό ανταλλακτικό. Δυστυχώς μηχανές είναι κ μάλιστα αναξιόπιστες.... Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από bill999r
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα