meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 7 λεπτά πριν, Akrit είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Να είστε καλά! Το αυτοκίνητο είχε 150.000ΧΛΜ όταν το πήρα. Τώρα έχει 160.000 περίπου. Αλλά δυστυχώς καίει πολύ λάδι! Καθε 400ΧΛΜ ο δείκτης που κοιτάω είναι στο μισό! Στο συνεργείο που πάω μου βάζει συνθετικά 10w-40. Μάρκα δεν θυμάμαι. Α, και φλάντζα καθρέπτη εχω αλλάξει πριν από δυο μήνες γιατί έχανε. Πιθανόν να θες επισκευή και τα χιλιόμετρα να μην είναι πραγματικά . Βγάζει μπλε καπνό που υποδηλώνει καύση λαδιού ; Ξεκινά με ένα χημικό που κάνει εσωτερικό καθαρισμό και μετά βάλε λάδι 10/40 και παρακολούθησε το. Αφού βάζει αυτά. Μη προχωρήσεις σε πιο χοντρό ιξώδες δε είναι λύση . Min -Max βέργας είναι 1λτ . 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 56 λεπτά πριν, Akrit είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Να είστε καλά! Το αυτοκίνητο είχε 150.000ΧΛΜ όταν το πήρα. Τώρα έχει 160.000 περίπου. Αλλά δυστυχώς καίει πολύ λάδι! Καθε 400ΧΛΜ ο δείκτης που κοιτάω είναι στο μισό! Στο συνεργείο που πάω μου βάζει συνθετικά 10w-40. Μάρκα δεν θυμάμαι. Α, και φλάντζα καθρέπτη εχω αλλάξει πριν από δυο μήνες γιατί έχανε. Σιγουρα δεν εχεις και διαρροες??? Αν πραγματικα καιει τοσο πολυ θα πρεπει να εχεις και θεματα οπως δυσκολια στην εκκινηση.. πεσμενη αποδοση.. αυξημενη καταναλωση.. προβλημα στο κτεο.. Βρες εναν καλο μαστορα και φτιαξτον εκει στο 1000ρικο
Akrit Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Σιγουρα δεν εχεις και διαρροες??? Αν πραγματικα καιει τοσο πολυ θα πρεπει να εχεις και θεματα οπως δυσκολια στην εκκινηση.. πεσμενη αποδοση.. αυξημενη καταναλωση.. προβλημα στο κτεο.. Βρες εναν καλο μαστορα και φτιαξτον εκει στο 1000ρικο Διαρροή είχε απο την φλάντζα που άλλαξα. Τώρα δεν βλέπω κάτι άλλο. Και εκεί που το παρκάρω συνέχεια, δεν έχει "λιμνούλα" απο κάτω. Και ναι! εχει πολύ μάπα απόδοση, (σέρνεται), και αυξημένη κατανάλωση.Στο κτέο δεν μου είπαν κάτι.Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Πέσαμε σε κακό πρώην ιδιοκτήτη.Καλό μάστορα που να τον βρείς; Εβρο μένω. Και 1000αρικο δεν υπάρχει. Ο "μάστορας" που πάω, το έβαλε στον εγκέφαλο, και είπε ότι είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα.Τι να πώ; 2 ώρες πριν, meletis_m είπε Πιθανόν να θες επισκευή και τα χιλιόμετρα να μην είναι πραγματικά . Βγάζει μπλε καπνό που υποδηλώνει καύση λαδιού ; Ξεκινά με ένα χημικό που κάνει εσωτερικό καθαρισμό και μετά βάλε λάδι 10/40 και παρακολούθησε το. Αφού βάζει αυτά. Μη προχωρήσεις σε πιο χοντρό ιξώδες δε είναι λύση . Min -Max βέργας είναι 1λτ . Ναι, μερικές φορές που το βλέπω, βγάζει καπνό απο την εξατμιση. Οχι πάντα.Και όσο για τα χιλιόμετρα, ο "μάστορας" που το έβαλε στον εγκέφαλο, είπε ότι είναι πραγματικά. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μπορεί να λέω και βλακεία, δεν είμαι μηχανικός. Αλλά υπαρχει περίπτωση να εχω κολλημένο ελατήριο λαδιού; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2024 από Akrit
meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, Akrit είπε Διαρροή είχε απο την φλάντζα που άλλαξα. Τώρα δεν βλέπω κάτι άλλο. Και εκεί που το παρκάρω συνέχεια, δεν έχει "λιμνούλα" απο κάτω. Και ναι! εχει πολύ μάπα απόδοση, (σέρνεται), και αυξημένη κατανάλωση.Στο κτέο δεν μου είπαν κάτι.Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Πέσαμε σε κακό πρώην ιδιοκτήτη.Καλό μάστορα που να τον βρείς; Εβρο μένω. Και 1000αρικο δεν υπάρχει. Ο "μάστορας" που πάω, το έβαλε στον εγκέφαλο, και είπε ότι είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα.Τι να πώ; Ναι, μερικές φορές που το βλέπω, βγάζει καπνό απο την εξατμιση. Οχι πάντα.Και όσο για τα χιλιόμετρα, ο "μάστορας" που το έβαλε στον εγκέφαλο, είπε ότι είναι πραγματικά. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Το πιο πιθανόν είναι από τσιμουχακια και ελατήρια πιστονιων . Ίσως να είχε καθήσει και σε ακινησία το αμάξι. Το καλύτερο είναι επισκευή του μοτέρ σου . Όσο το αφήνεις θα αυξάνεται η κατανάλωση λαδιού, θα ξεκινήσει θέματα με τη ανάφλεξη εάν αρχίσει να λαδωνει μπουζί = ρεταρει. Βάλε ένα καθαριστικό μέσα για πλύση και μετά κάνε μια αλλαγή λαδιών και παρακολούθησε το . 1
bill999r Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, Akrit είπε μάστορα που να τον βρείς; Εβρο μένω Έχεις πμ φίλε μου. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 14 ώρες πριν, Akrit είπε Διαρροή είχε απο την φλάντζα που άλλαξα. Τώρα δεν βλέπω κάτι άλλο. Και εκεί που το παρκάρω συνέχεια, δεν έχει "λιμνούλα" απο κάτω. Και ναι! εχει πολύ μάπα απόδοση, (σέρνεται), και αυξημένη κατανάλωση.Στο κτέο δεν μου είπαν κάτι.Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Πέσαμε σε κακό πρώην ιδιοκτήτη.Καλό μάστορα που να τον βρείς; Εβρο μένω. Και 1000αρικο δεν υπάρχει. Ο "μάστορας" που πάω, το έβαλε στον εγκέφαλο, και είπε ότι είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα.Τι να πώ; Εννοεις οτι εχεις ρωτησει και σου λενε πανω απο 1000ε ή δεν μπορεις να διαθεσεις τοσα χρηματα?? Αν ειναι σε καλη κατασταση η καροτσα/ηλεκτρολογικα και το πηρες γυρω στο 1,5 χιλιαρικο δινεις αλλα 1000-1500ε και εχεις ενα καλο αυτοκινητο!
Akrit Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 23 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Εννοεις οτι εχεις ρωτησει και σου λενε πανω απο 1000ε ή δεν μπορεις να διαθεσεις τοσα χρηματα?? Αν ειναι σε καλη κατασταση η καροτσα/ηλεκτρολογικα και το πηρες γυρω στο 1,5 χιλιαρικο δινεις αλλα 1000-1500ε και εχεις ενα καλο αυτοκινητο! Δεν έχω ρωτήσει κάπου, αλλά δεν μπορώ την συγκεκριμένη περίοδο να δώσω τόσα χρήματα.
kountoura Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Καλησπέρα παιδιά. Αυτό το λάδι με αυτές τις προδιαγραφές μπαίνει λέτε σε opel vectra c 2007 Z18XER βενζίνη(&lpg).? Μέχρι πρότινος έβαζα gastrol edge 5 30 αλλά με προδιαγραφή Dexos2. Τώρα βγαίνει έτσι μου είπαν. Οντως ή θα κάνουμε καμία ζημιά? Μέχρι στιγμής 240κ χιλιόμετρα ανά 10κ αλλαγή δεν καίει σταγόνα. 🙂
meletis_m Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 28 λεπτά πριν, kountoura είπε Καλησπέρα παιδιά. Αυτό το λάδι με αυτές τις προδιαγραφές μπαίνει λέτε σε opel vectra c 2007 Z18XER βενζίνη(&lpg).? Μέχρι πρότινος έβαζα gastrol edge 5 30 αλλά με προδιαγραφή Dexos2. Τώρα βγαίνει έτσι μου είπαν. Οντως ή θα κάνουμε καμία ζημιά? Μέχρι στιγμής 240κ χιλιόμετρα ανά 10κ αλλαγή δεν καίει σταγόνα. 🙂 Όντως έχει αλλάξει η συσκευασία . Δε γράφει εάν είναι dexos 2 ;
kountoura Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Όντως έχει αλλάξει η συσκευασία . Δε γράφει εάν είναι dexos 2 ; Όχι Dexos2 δεν αναφέρει πουθενά.
papoys1 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Στις 20/4/2024 στις 8:12 ΠΜ, Akrit είπε Είναι το Vectra C με το Z16XE μοτέρ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ταμπελάκι με τις τιμές πίεσης δεν υπαρχει ούτε στις πόρτες, αλλά ούτε στην κολόνα. Εχω το ίδιο του 2005. 398.000 χιλιόμετρα και δεν καίει λάδι. Τα 10/40 του lidl του βάζω αλλά αλλαγή κάθε 6.000 με 7.000 χιλιόμετρα μαζί με φίλτρο . Ποτέ δεν συμμορφώθηκα με τον κατασκεταστή που λέει 25.000 χιλιόμετρα ακόμη και καινούργιο στην εγγύηση του έκανα σε εξωτερικό συνεργείο μία αλλαγή ενδιάμεσα και βλέπεις τα αποτελέσματα. Τωρα τα αλλάζω μόνος. Εσύ τι έκανες τελικά που έλεγες ότι καίει πολύ λάδι;;
atheatos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, kountoura είπε Όχι Dexos2 δεν αναφέρει πουθενά. Τα καινούργια λαδια καλύπτουν την προδιαγραφή dexos και δεν χρειάζεται να την γράφουν. Άσε που η προδιαγραφή ειναι παλιά. Αν ειναι γνήσια τα λάδια θα έπρεπε να σε ανησυχεί και οχι τοσο οι προδιαγραφές τους. Επίσης υπάρχουν και άλλα λάδια στο εμπόριο και οχι μόνο της castrol.
kountoura Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, atheatos είπε Τα καινούργια λαδια καλύπτουν την προδιαγραφή dexos και δεν χρειάζεται να την γράφουν. Άσε που η προδιαγραφή ειναι παλιά. Αν ειναι γνήσια τα λάδια θα έπρεπε να σε ανησυχεί και οχι τοσο οι προδιαγραφές τους. Επίσης υπάρχουν και άλλα λάδια στο εμπόριο και οχι μόνο της castrol. Έχω στο μυαλό μου εδώ και χρόνια ότι τα καλύτερα λάδια είναι τα castrol γι αυτό και τα προτιμώ. Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι είναι γνήσια, Η προδιαγραφή OV 0401547 D-30 καλύπτει (ή αντικαθιστά) την προδιαγραφή Dexos2 και μπορώ άφοβα να ρίξω αυτό το λάδι σε opel vectra c 2007 Z18XER βενζίνης? Ευχαριστώ!
atheatos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, kountoura είπε Έχω στο μυαλό μου εδώ και χρόνια ότι τα καλύτερα λάδια είναι τα castrol γι αυτό και τα προτιμώ. Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι είναι γνήσια, Η προδιαγραφή OV 0401547 D-30 καλύπτει (ή αντικαθιστά) την προδιαγραφή Dexos2 και μπορώ άφοβα να ρίξω αυτό το λάδι σε opel vectra c 2007 Z18XER βενζίνης? Ευχαριστώ! https://www.gmdexos.com/brands/dexos2/index.html μπορείς να δεις ποια λάδια της Castrol ικανοποιούν την προδιαγραφή dexos 2 αν και όπως έγραψα αυτή η προδιαγραφή τώρα πια είναι προς αντικατάσταση και σχεδόν όλα τα σύγχρονα λάδια την πληρούν. https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/9C5C643574D1C278802582D200646CFF/$File/BPXE-B2WPH3.pdf σου παραθέτω επίσης το product sheet του λαδιου σου που έχει το dexos 2 απλά όπως σου είπα προηγουμένως έχουν σταματήσει να το γράφουν στο μπουκάλι , γιατί είναι προς αντικατάσταση. Όποτε βαλτο άφοβα αν είναι γνήσιο…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα