Alex-V Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Εχω ενα turbox laptop με nvidia g105m και μια αναζητηση που εκανα ο τελευταιος driver για linux ειναι ο 340.108. Ηθελα να περασω την debian αλλα ειδα οτι η τελευταια εκδοση που παιζει ο 340 ειναι η debian 10 που πλεον δεν υποστηριζεται. Δοκιμασα ολες τις ubuntu. lubuntu 20.04 που υπαρχει ο 340 αλλα ειχα προβληματα στην εγκατασταση. Ειχα errors. Εχετε να μου προτεινετε κατι? Το λαπτοπ ειναι για οικιακη χρηση, youtube, γενικα browsing και κανα tool για flashing roms κινητων μια στο τοσο.
Petros Electron Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δοκίμασε κάποια απο τις παλαιες Xfce απο Linux Mint απο εδω Δεν χρειάζεται να εχεις Nvidia drivers μπορείς να έχεις και τον εναλλακτικό τον nouveau.
Alex-V Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Just now, Petros Electron said: Δοκίμασε κάποια απο τις παλαιες Xfce απο Linux Mint απο εδω Δεν χρειάζεται να εχεις Nvidia drivers μπορείς να έχεις και τον εναλλακτικό τον nouveau. Δυστυχως δεν με βολευει ο nouveau. Θεωρω της nvidia πολυ ανωτερον.
Petros Electron Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, Alex-V είπε Δυστυχως δεν με βολευει ο nouveau. Θεωρω της nvidia πολυ ανωτερον. Εγω να σου πω στο mint 20.3 που τον ειχα με την GM107M [GeForce GTX 950M] πριν βγει καποια stable Νvidia, δεν κατάλαβα και μεγαλη διάφορα. Δεν χανεις κατι να το περασεις και να δεις πως θα παει. 1
mphxths Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Βαλε κατι σε arch-based , και τον 340 απο το AUR. 1
Alex-V Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 6 hours ago, mphxths said: Βαλε κατι σε arch-based , και τον 340 απο το AUR. Ποια προτεινεις? Απο θεμα ευκολιας εγκαταστασης κυριως και φυσικα να ειναι "σχετικα" χωρις προβληματα. Βρηκα αυτες. Manjaro Garuda Endeavour Artix
dancer_69 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Το Artix είναι χωρίς systemd, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε διάφορες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το systemd οπότε μάλλον θα έχεις προβλήματα. Το Manjaro είναι arch based αλλά είναι πιο μακρία απ' το arch μιας και χρησιμοποιεί δικά του αποθετήρια(όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό). To Garuda έχει υποστήριξη μόνο για btrfs, οπότε αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο σύστημα αρχείων(ext4 π.χ) μην περιμένεις υποστήριξη απ' την κοινότητά του. Το Endeavour λοιπόν μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλεις να είσαι πιο κοντά στο arch. Διαφορετικά Garuda ή Manjaro. To Artix καλύτερα να τ' αποφύγεις. 1 1
darkthan Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από darkthan
darkthan Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Στις 26/6/2023 στις 12:20 ΜΜ, dancer_69 είπε Το Artix είναι χωρίς systemd, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε διάφορες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το systemd οπότε μάλλον θα έχεις προβλήματα. Το Manjaro είναι arch based αλλά είναι πιο μακρία απ' το arch μιας και χρησιμοποιεί δικά του αποθετήρια(όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό). To Garuda έχει υποστήριξη μόνο για btrfs, οπότε αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο σύστημα αρχείων(ext4 π.χ) μην περιμένεις υποστήριξη απ' την κοινότητά του. Το Endeavour λοιπόν μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλεις να είσαι πιο κοντά στο arch. Διαφορετικά Garuda ή Manjaro. To Artix καλύτερα να τ' αποφύγεις. Το ειπες καλα το ποιηματάκι μπραβο μπραβο .... σου εχουν μαθει και αλλα ...για πες.. Φιλε μου εδω (https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers#Version_340.108) γραφει οτι μπορεις να βαλεις το sid που υποτίθεται το υποστηρίζει, αν δεν σου κανει κοπο κανε μια προσπάθεια
dancer_69 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μπα, μόνο αυτό ξέρω εγώ. Αν εσύ ξέρεις κανένα καλύτερο πες το...
jemadux Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, darkthan είπε Το ειπες καλα το ποιηματάκι μπραβο μπραβο .... σου εχουν μαθει και αλλα ...για πες.. Φιλε μου εδω (https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers#Version_340.108) γραφει οτι μπορεις να βαλεις το sid που υποτίθεται το υποστηρίζει, αν δεν σου κανει κοπο κανε μια προσπάθεια και γιατί να βάλει το sid ? πριν απο λίγο το debian 12 έγινε released ως stable . αμα εχει κάποιο προβλήμα με το debian stable τοτε να παει στο debian testing/sid Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από jemadux
mphxths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 38 minutes ago, jemadux said: αμα εχει κάποιο προβλήμα με το debian stable Σωστα , το να εισαι 20 εκδοσεις πισω και να λειπουν πακετα και να κατεφευγεις σε flatpaks δεν ειναι προβλημα για κανεναν Το Debian stable δεν ειναι για ενα συγχρονο desktop μηχανημα , μην λεμε ξανα τα ιδια ...
jemadux Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 31 λεπτά πριν, mphxths είπε Σωστα , το να εισαι 20 εκδοσεις πισω και να λειπουν πακετα και να κατεφευγεις σε flatpaks δεν ειναι προβλημα για κανεναν Το Debian stable δεν ειναι για ενα συγχρονο desktop μηχανημα , μην λεμε ξανα τα ιδια ... o καθένας στο μηχανήμα του βάζει οτι θέλει .. κουμάντο στο μηχανήμα μου θα μου κάνεις; 1
mphxths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 19 minutes ago, jemadux said: κουμάντο στο μηχανήμα μου θα μου κάνεις; Θες να μιλησουμε για το τι πηγες να κανεις σε αλλουνου μηχανημα ? ε ? θες ?
jemadux Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Θες να μιλησουμε για το τι πηγες να κανεις σε αλλουνου μηχανημα ? ε ? θες ? σε bare metal δεν εκανα τίποτα .....σε εικονικό μηχανήμα "rm -rf /* " @tritonas00
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα