Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Λοιπόν, ο 12100 τραβάει 1.5W σε Idle και το σύστημα είναι στα 59W από την πρίζα.

Core-i3-12100-idle-1.png

Core-i3-12100-idle.png

Βρε εγω τα ξερω Intel ειχα και εβλεπα 8-9watt package και 55αρια στην πριζα και μελλοντικα ψηνομαι για arrow lake δεν εχω κολληματα σε καμια εταιρια οπως μερικοι. Τωρα ημουν η για 5700x η 13400f αλλα εβγαινε ενα 100αρικο πανω ο 13400 οποτε λεω κρατα το ηταν 30% πανω συνολικα σε λεφτα και πας αργοτερα για arrow lake εξαλλου το καλυτερο efficiency εχουν 5700x/13400 οποτε για μια διαφορα 5% σε performance δεν θα εδινα 30% πανω σε χρηματα. 

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

34 λεπτά πριν, Herald είπε

Τώρα πήγαινε πάρε έναν Intel να ηρεμήσει το κεφάλι σου 

επειδή υποψιάζομαι ότι με τα νέα cpu ίσως βγάλουν και κάνα καινούργιο M/B λέω να περιμένω πέφτουν και οι τιμές στις μνήμες οποτε αναμένουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Aten-Ra said:

Δεν με νοιάζουν, στην πρίζα βλέπω τι καταναλώνω.

Ναι αλλά οι μετρήσεις του hwinfo είναι σωστές? Ρε παιδί μου, αν πάρεις έτσι όπως  είσαι εναν 5950x ας πούμε, θα γράψει παραπάνω η μπρίζα ή λιγότερα? Γιατί το hwinfo σίγουρα θα γράψει παραπάνω

2 minutes ago, Tambas91 said:

επειδή υποψιάζομαι ότι με τα νέα cpu ίσως βγάλουν και κάνα καινούργιο M/B λέω να περιμένω πέφτουν και οι τιμές στις μνήμες οποτε αναμένουμε

Κατά πάσα πιθανότητα σε z790 θα μείνουμε

Επεξ/σία από Herald

Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

Τελος 24 arrow lake + μνημες 8000 η 7800 + καποιο z890 mobo. Για την ωρα γιατι να αλλαξεις να παρεις ποσο ενα 10% καλυτερα fps με διπλασια καταναλωση? Ο 5800x3d ειναι ηδη μεσα στα καλυτερα cpu για gaming δεν εχει νοημα. Ενας 7800x3d θα σου εδινε ενα 20% πανω σε fps αλλα αξιζει? 

Just now, Herald said:

Ναι αλλά οι μετρήσεις του hwinfo είναι σωστές? Ρε παιδί μου, αν πάρεις έτσι από είσαι εναν 5950x ας πούμε, θα γράψει παραπάνω η μπρίζα ή λιγότερα? Γιατί το hwinfo σίγουρα θα γράψει παραπάνω

Του Arkin ο 5700Χ γράφει παραπάνω από τον 12100 στο HWinfo αλλά και τα δυο συστήματα τραβάνε σχεδόν τα ίδια από την πρίζα. Για αυτό λέω , ότι  και να δείχνουν τα CPU στο HWinfo, στο τέλος της ημέρας θα πληρώσεις ότι γράφει στην πρίζα.

Και ο δικό σου 12900Κ τραβάει 2W αλλά το σύστημα σου είναι 105W στην πρίζα, 45W παραπάνω από το δικό μου και του Arkin.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Του Arkin ο 5700Χ γράφει παραπάνω από τον 12100 στο HWinfo αλλά και τα δυο συστήματα τραβάνε σχεδόν τα ίδια από την πρίζα. Για αυτό λέω , ότι  και να δείχνουν τα CPU στο HWinfo, στο τέλος της ημέρας θα πληρώσεις ότι γράφει στην πρίζα.

Και ο δικό σου 12900Κ τραβάει 2W αλλά το σύστημα σου είναι 105W στην πρίζα, 45W παραπάνω από το δικό μου και του Arkin.

Εδειξα και φωτογραφια πιο πισω απο το spiderman που παιζω με καταναλωσεις cpu καρτας στα 95watt κτλ με 200watt ακριβως απο πριζα. Επιτελους επεσα απο αυτα τα 350αρια που εβλεπα με την 6800xt και τον 8700k απο πριζα σε παιχνιδια και βρισκομαστε στα 200-250 max στα πιο βαρια παιχνιδια οταν η καρτα βαραει 150watt. 

Μόλις τώρα, kkatzos είπε

Τα 89W/65W στο power meter είναι με τα συστήματα στην πρώτη σελίδα και οθόνη κλειστή;

Οχι ανοιχτη ειναι η οθονη καθολη την διαρκεια των τεστ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Aten-Ra said:

Nαι αλλά εγώ άλλο σε ρωτάω. Στο σύστημα μου αν πχ βάλω ryzen θα γράφει 150w από μπρίζα. Άλλωστε για τα CPU συζητάμε, όχι για το σύστημα. Το δοκίμασα άλλωστε στον 3700x, 40w πάνω από τον 12900k είναι. Ουσιαστικά μόνο εγώ και ο kostas έχουμε διαφορετικά συστήματα να τεστάρουμε με το ίδιο power meter, και οι διαφορές και στις 2 περιπτώσεις είναι εκκοφαντικές υπερ της intel. 

4 minutes ago, kostas_anes said:

Aνοιχτή / κλειστή, κανενός η γνώμη δεν άλλαξε. Ούτε 1 δεν έπεισες!!  

Αν έβγαζες τα ανάποδα αποτελέσματα βέβαια, ξέρεις τι θα γινόταν :P 

Επεξ/σία από Herald

Κώστα τσάμπα ο κόπος σου, τι απόφοιτος ΗΜΜΥ, εργαλεία, μετρήσεις και ιστορίες τώρα. Ότι πει το μηχανάκι το power meter.

Επίσης το ότι ο Χέραλντ έχει κάτι γομάρια ανεμιστήρες ανοιχτούς, πόσους δίσκους, ram στον θεό, μπορεί να έχει πόσα usb συνδεδεμένα δεν παίζει κανένα ρόλο έτσι. Τσάμπα λειτουργούν όλα αυτά. Τραβάει 60W idle ο 12900Κ στο χαλαρό.

Μούφα το HWinfo. Το power meter από το Μπανανιστάν είναι το σωστό. Ότι πει το μηχανάκι. Το επιβεβαιώνει και ο Τάκης από το Βαγγελιστάν, κάτοχος Athlon II. Και ο Yevgen από την Μπρατισλάβα, με τον Phenom II του.

Ανεβάζει ο Ταμπάς κοντά 50 βαθμούς κελσίου στον 3D, σε idle, με θερμόμετρο ότι έχει 24 στο δωμάτιο. Και παίρνει απάντηση "Ε με 30+ ambient δεν είναι και απίθανο". Ενώ μόλις έδειξε ότι έχει 24.

Πάμε μωρή αρρώστια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Herald said:

Nαι αλλά εγώ άλλο σε ρωτάω. Στο σύστημα μου αν πχ βάλω ryzen θα γράφει 150w από μπρίζα. 

Δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις τον Ryzen στην μητρική σου,  🤪

Αλλά αν είχες άλλο CPU που να μπαίνει στην μητρική σου και να τράβαγε 40W παραπάνω σε Idle αντί για τα 2W τότε ναι το σύστημα θα τράβαγε από την  πρίζα +40W.

Επεξ/σία από Aten-Ra

1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Ε, μας μπέρδεψες τώρα.

Κλειστή οθόνη ώστε να δούμε μόνο του συστήματος, να μπει και η GPU σε deep sleep.

Πάντως έχω 58-59W στο ακριβές power meter με οθόνη κλειστή και το παρακάτω σύστημα:

R5 5600

B550 Aorus Pro V2

2x16 B-Die DR @ 3600

EVGA 3070Ti FTW3 (αυτή καίει αρκετά και σε idle)

2 x NVME (αλλά μάλλον δεν έχει σημασία γιατί σε idle λογικά καταναλώνουν 0) + 2 x SATA SSD (πάλι 0 σε idle)

3 x 140mm ARGB (0 rpm σε idle) + 1 x 140 Corsair ML140 χαλαρά στις 700rpm.

Enermax Platimax D.F. 750W 80Plus Platinum

Εκτός και αν έχεις καμιά 32άρα 4Κ οθόνη έχουμε μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση στην πρίζα αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και GT 1030 το δικό σου.

Στο 89W είναι μέσα και το HWinfo που, όπως είπαμε, ξυπνάει τη CPU;

2 minutes ago, AlexandrosKle said:

Κώστα τσάμπα ο κόπος σου, τι απόφοιτος ΗΜΜΥ, εργαλεία, μετρήσεις και ιστορίες τώρα. Ότι πει το μηχανάκι το power meter.

Επίσης το ότι ο Χέραλντ έχει κάτι γομάρια ανεμιστήρες ανοιχτούς, πόσους δίσκους, ram στον θεό, μπορεί να έχει πόσα usb συνδεδεμένα δεν παίζει κανένα ρόλο έτσι. Τσάμπα λειτουργούν όλα αυτά. Τραβάει 60W idle ο 12900Κ στο χαλαρό.

Μούφα το HWinfo. Το power meter από το Μπανανιστάν είναι το σωστό. Ότι πει το μηχανάκι. Το επιβεβαιώνει και ο Τάκης από το Βαγγελιστάν, κάτοχος Athlon II. Και ο Yevgen από την Μπρατισλάβα, με τον Phenom II του.

Ανεβάζει ο Ταμπάς κοντά 50 βαθμούς κελσίου στον 3D, σε idle, με θερμόμετρο ότι έχει 24 στο δωμάτιο. Και παίρνει απάντηση "Ε με 30+ ambient δεν είναι και απίθανο". Ενώ μόλις έδειξε ότι έχει 24.

Πάμε μωρή αρρώστια.

Το αστείο είναι οτι ο 3700x δίπλα δεν έχει τίποτα, 1 ανεμιστήρα έχει όλο το κουτί, 108w με κλειστή την κάρτα vs 67w στον 12900k. Αλλά όχι, βγάζεις πιο σωστά αποτελέσματα με το να συγκρινείς με διαφορετικά power meters εντελώς διαφορετικά συστήματα. Μιλάμε οι οπαδοί της AMD έχουνε την επιστημονική μέθοδο για χαρτί τουαλέτας. 

2 minutes ago, Aten-Ra said:

Δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις τον Ryzen στην μητρική σου,  🤪

Αλλά αν είχες άλλο CPU που να μπαίνει στην μητρική σου και να τράβαγε 40W παραπάνω σε Idle αντί για τα 2W τότε ναι το σύστημα θα τράβαγε από την  πρίζα +40W.

Ε αυτο λέμε τόση ώρα ρε φίλε. Οπότε ακόμα και αν ο μετρητής τα δείχνει σωστά και είναι συγκρίσιμος με τον δικό σου, τι σημασία έχει? Προφανώς έχω άλλα πράματα στο σύστημα που τραβάνε παραπάνω (πχ, την 4090). Εδώ για το CPU συζητάμε. 

Επιτέλους, 80 σελίδες συμφώνησες ότι καίνει μαζούτ τα ρύζια σε idle. ΥΠΑΡΧΕΙ θεός ρε φίλε, το πιστεύω :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...