Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Aten-Ra said:

Εγώ που έχω πειράξει τα πάντα στον υπολογιστή μου ακόμα να βρω πως να βγάζει κρύο αέρα από τον πίσω ανεμιστήρα τώρα το καλοκαίρι, ακόμα ζεστό βγάζει και ευτυχώς που έχω 55W CPU και όχι κάνα 13900Κ των 253W. Θα τον αλλάξω και εγώ τον υπολογιστή και θα πάρω κάνα έτοιμο OEM σύστημα μπας και αυτόματα το καλοκαίρι βγάζει κρύο αέρα πίσω.

Nτάξει κατάλαβα, χούμορ. Κάνει spikes ο ανεμιστήρας, για δες μήπως είναι ο FANLESS, να τον αλλάξεις

Επεξ/σία από Herald
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Τι νούμερα είναι αυτά σε idle; Εμένα ο 5600Χ έχει min package 22w με best power efficiency στα settings 😅

Έχεις πολύ διάβασμα.

Σε καμιά 10-αριά reviews (όλα βασικά) που μετράνε στα καλώδια του τροφοδοτικού (EPS 12v) εμφανίζονται πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Οι Ryzen, ανάλογα το review και το SKU, έχουν από 1/2 έως 1/5 (!!!) της κατανάλωσης που δείχνουν τα software readings, αυτά δηλαδή που βλέπουμε σαν "package power" στο HWInfo.

Κοινώς ... μόνο αν είσαι τσακωμένος με την πραγματικότητα και πάσχεις από σύνδρομο καταδίωξης, νομίζοντας ότι όλα τα reviews που μέτρησαν σε hardware επίπεδο (EPS) συνωμοτούν για να αβαντάρουν την AMD, δεν πιστεύεις τις δοκιμές αλλά πιστεύεις την idle κατανάλωση στο HWInfo!!! Έχω υπόψη μου κάνα-δυο άτομα εδώ μέσα που αυτό ακριβώς κάνουν 😮.

Υπο φορτίο τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά. Εκεί τα software readings μπορεί να είναι σωστά. Δε γνωρίζω.

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

άσχετο αλλα και λίγο σχετικό κατέβασα το hwinfo στο laptop με 12450Η έτσι από περιέργεια να δω τι γραφει... 3 watt se idle me best power efficiency το έχω πάντα

Μάπα είναι. Ο desktop 12900K του strawman έχει 2,5W. Εσύ με κοτζάμ mobile επεξεργαστή και έχεις 3; 😂

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

στα ryzen το hwinfo παίζει να μετράει μαζί και το ρεύμα από το m/b... στο ryzen master μου βγάζει κατανάλωση 7-8 watt ο 3D αλλα δεν ξέρω και σίγουρα κατέβασε το μια και εσύ να δεις

Αν η μητρική σου έχει VRM power in και VRM power out θα δεις ότι οι ενδείξεις δεν συμφωνούν καθόλου με το "package power" του HWInfo. Αντίθετα, σε εμένα τουλάχιστον, συμφωνούν με το Ryzen Master.

2 ώρες πριν, Herald είπε

Τσου. Απλα στα desktop amd έχεις το βαρίδι του If. Τα laptop της amd δεν έχουν if, είναι κτηνακια σε efficiency. 

Ποιο βαρίδι; Βαρίδι το λέγαμε παλιά στο Τέξας. Αφού στη δοκιμή στο ολλάνδικό (;) site που ανέβασες εσύ με μέτρηση EPS 12V έβγαλαν ότι ο 5800X3D έχει idle = 4,5W. Δηλαδή ~20% χαμηλότερη κατανάλωση από τον 12900Κ που δεν έχει "βαρίδι". Εσύ το ανέβασες και μας το έδειξες χθες. 😮

Και αυτοί κάνουν λάθος/αβαντάρουν την AMD; 🤣 Και αυτοί;

Έβγαλες άκυρους όλους τους αγγλόφωνους ιστοτόπους, μετά έβγαλες άχρηστους στους γερμανόφωνους, τώρα άρχισες και με τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου;

Πραγματικά τσακωμένος με την αλήθεια...

2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Tοση μεγαλη ''διαφορα'' εχουν 5xxx με 6xxx στα λαπτοπ ;

4-5watt ειναι εμενα ο 5800h . 

Προφανώς και όχι. Απλά το HWInfo σε idle δε μετράει σωστά.

Αν η μητρική σου έχει VRM power in και VRM power out θα δεις ότι οι ενδείξεις δεν συμφωνούν καθόλου με το "package power" του HWInfo.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Herald said:

Nτάξει κατάλαβα, χούμορ. Κάνει spikes ο ανεμιστήρας, για δες μήπως είναι ο FANLESS, να τον αλλάξεις

Έχω βάλει άλλο fanless ανεμιστήρα και ακόμα βγάζει ζεστό πίσω, και τα κουμπάκια που πατάω μπροστά στο κουτί δεν αλλάζει κάτι. Έχω βρει κάτι ωραία ΟΕΜ συστηματάκια, θα πάρω δυο τρία να δοκιμάσω μιας και αυτά δουλεύουν μόνο Out of the box, ξέρεις δεν έχει να πειράζεις BIOS και μακακιες τέτοια , σε αυτά είναι του διαβόλου πράγματα το BIOS δεν το ακουμπάς, απλά πατάς κουμπί και παίζεις, σαν τις κονσόλες ένα πράγμα.

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, kkatzos said:

Έχεις πολύ διάβασμα.

Σε καμιά 10-αριά reviews (όλα βασικά) που μετράνε στα καλώδια (EPS 12v) εμφανίζονται πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Οι Ryzen, ανάλογα το review και το SKU, έχουν από 1/2 έως 1/5 (!!!) της κατανάλωσης που δείχνουν τα software readings, αυτά δηλαδή που βλέπουμε σαν "package power" στο HWInfo.

Κοινώς ... μόνο αν είσαι τσακωμένος με την πραγματικότητα και πάσχεις από σύνδρομο καταδίωξης, νομίζοντας ότι όλα τα reviews που μέτρησαν σε hardware επίπεδο (EPS) συνωμοτούν για να αβαντάρουν την AMD, δεν πιστεύεις τις δοκιμές αλλά πιστεύεις την idle κατανάλωση στο HWInfo!!! Έχω υπόψη μου κάνα-δυο άτομα εδώ μέσα που αυτό ακριβώς κάνουν 😮.

Υπο φορτίο τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά. Εκεί τα software readings μπορεί να είναι σωστά. Δε γνωρίζω.

Μάπα είναι. Ο desktop 12900K του strawman έχει 2,5W. Εσύ με κοτζάμ mobile επεξεργαστή και έχεις 3; 😂

Αν η μητρική σου έχει VRM power in και VRM power out θα δεις ότι οι ενδείξεις δεν συμφωνούν καθόλου με το "package power" του HWInfo. Αντίθετα, σε εμένα τουλάχιστον, συμφωνούν με το Ryzen Master.

Ποιο βαρίδι; Βαρίδι το λέγαμε παλιά στο Τέξας. Αφού στη δοκιμή στο ολλάνδικό (;) site που ανέβασες εσύ με μέτρηση EPS 12V έβγαλαν ότι ο 5800X3D έχει idle = 4,5W. Δηλαδή ~20% χαμηλότερη κατανάλωση από τον 12900Κ που δεν έχει "βαρίδι". Εσύ το ανέβασες και μας το έδειξες χθες. 😮

Και αυτοί κάνουν λάθος/αβαντάρουν την AMD; 🤣 Και αυτοί;

Έβγαλες άκυρους όλους τους αγγλόφωνους ιστοτόπους, μετά έβγαλες άχρηστους στους γερμανόφωνους, τώρα άρχισες και με τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου;

Πραγματικά τσακωμένος με την αλήθεια...

Προφανώς και όχι. Απλά το HWInfo σε idle δε μετράει σωστά.

Αν η μητρική σου έχει VRM power in και VRM power out θα δεις ότι οι ενδείξεις δεν συμφωνούν καθόλου με το "package power" του HWInfo.

Πέστα στον @kostas_anes τον απατεώνα, μαζί με τον tambas91 και αυτός δάκτυλος του pat gelsinger. Έχουμε γεμίσει paid actors. 

Αλλά μια ερώτηση...το hwinfo μάπα, μαζί σου. Τα vrm ins out από που του λές να τα διαβάσει? Α απτο hwinfo, αυτό που είναι μάπα και τα βγάζει λάθος. ROFL :P 

YΓ1. Το Ολλανδικό site έβγαλε πρώτο και με διαφορά τον 12900k μαν. Τα υπόλοιπα του κάνανε αέρα στα τέτοια. 

snapshot_tweakers.net_1689752557030.png.

Επεξ/σία από Herald

7 λεπτά πριν, kkatzos είπε

γενικά το κάθε πρόγραμμα δείχνει τα δικά του.. πλέον μονο το ryzen master κοιτάω μου αρέσουν πιο πολύ τα νούμερα και το ui :P 

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Πέστα στον @kostas_anes τον απατεώνα, μαζί με τον tambas91 και αυτός δάκτυλος του pat gelsinger. Έχουμε γεμίσει paid actors. 

εγώ απλά παραθέτω τα νούμερα τώρα αν τα έχω failάρει δε παίρνω και όρκο :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

mετρήσεις από τα vrms

Spoiler

TILEEEEEEEEEEI.JPG.d948149fed8689df519b3cf940d17b3e.JPG

appurajosh-appu.gif

21 minutes ago, Tambas91 said:

γενικά το κάθε πρόγραμμα δείχνει τα δικά του.. πλέον μονο το ryzen master κοιτάω μου αρέσουν πιο πολύ τα νούμερα και το ui :P 

εγώ απλά παραθέτω τα νούμερα τώρα αν τα έχω failάρει δε παίρνω και όρκο :P 

Στο Ryzen master το SOC power κοίτα. Η το %ppt. 

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και άλλες μετρήσεις από μπρίζα και EPS12v. Καλά τα λέει ο συμφορουμίτης, όσοι μετράνε από EPS βρίσκουν πολύ χαμηλά τα ryzen, καμία σχέση με το hwinfo. Αν εξαιρέσουμε τα review που διαφωνούν με τον kkatzo, όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν. Άρα δίκιο θα έχει

image.png.f8f1440dd3d632f6f909223758517065.png

image_2023-07-20_222759148.png.097076371393d7f640b1e60152c44a12.png

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

18 λεπτά πριν, Herald είπε

Και άλλες μετρήσεις από μπρίζα και EPS12v. Καλά τα λέει ο συμφορουμίτης, όσοι μετράνε από EPS βρίσκουν πολύ χαμηλά τα ryzen, καμία σχέση με το hwinfo. Αν εξαιρέσουμε τα review που διαφωνούν με τον kkatzo, όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν. Άρα δίκιο θα έχει

Μπα.

Πάλι με επιβεβαιώνεις και με επιβεβαιώνει αυτό το review.

Στοκ 5600Χ: 24W software reading - 16W βλέπουμε εδώ

Στοκ 5800Χ: 26W software reading - 17W βλέπουμε εδώ

Στοκ 5800Χ3D: 28-30W software reading - 18W βλέπουμε εδώ

Στοκ 5900/5950Χ: 30W+ software reading - 19W βλέπουμε εδώ

Αντίθετα στους 12th gen έχουμε software readings ~3W και βλέπουμε τα διπλάσια και βάλε εδώ;

Και στους 13th gen έχουμε software readings ~3W και βλέπουμε τα τριπλάσια και βάλε εδώ;

Δεν έχω - δεν ξέρω. Ότι μας λες εσύ και άλλα μέλη αναπαράγω.

1 minute ago, kkatzos said:

Μπα.

Πάλι με επιβεβαιώνεις και με επιβεβαιώνει αυτό το review.

Στοκ 5600Χ: 24W software reading - 16W βλέπουμε εδώ

Στοκ 5800Χ: 26W software reading - 17W βλέπουμε εδώ

Στοκ 5800Χ3D: 28-30W software reading - 18W βλέπουμε εδώ

Στοκ 5900/5950Χ: 30W+ software reading - 19W βλέπουμε εδώ

Αντίθετα στους 12th gen έχουμε software readings ~3W και βλέπουμε τα διπλάσια και βάλε εδώ;

Και στους 13th gen έχουμε software readings ~3W και βλέπουμε τα τριπλάσια και βάλε εδώ;

Δεν έχω - δεν ξέρω. Ότι μας λες εσύ και άλλα μέλη αναπαράγω.

Τα software reading ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ στα review? Ρε σοβαρά τώρα, απτο κεφάλι σου το βγάζεις κάθε φορά? :P :P 

Kαι πως σε επιβεβαίωνω. Εσύ λες ότι σε όλα τα review που μετράνε EPS τα ryzen πάνε καλύτερα από τα Intel. Αμ δε.

Επίσης τα vrms που σου έκανα link αέρα τα πέρασες. Και αυτά σε επιβεβαιώνουν μάλλον :P 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Τα software reading ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ στα review?

Χρειάζεται να τα δω;

Idle σημαίνει 0% usage ή πολύ κοντά στο 0%. Αν δεν είναι έτσι δεν είναι idle.

Ως εκ τούτου ξέρουμε. Ξέρω πολύ καλά για τους Ryzen και ξέρεις πολύ καλά για τους Intel.

Εκτός αν αυτός είχε '"κακά" CPUs και έχουν άλλα, "κακά" software readings.

Άσε μας ρε strawman...

(Παίρνει ο άλλος τον 13600Κ γιατί έχει 3W idle ενώ ο καρβουνιάρης ο 5800X3D έχει "40W χωρίς να κάνει τίποτα" και διαπιστώνει, σύμφωνα με το δεύτερο διάγραμμα, ότι στην πρίζα η διαφορά είναι μόλις 8W 🤣 . Αλλά ξέχασα, είναι τα άλλα components, μπλα μπλα μπλα... )

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Εσύ λες ότι σε όλα τα review που μετράνε EPS τα ryzen πάνε καλύτερα από τα Intel.

Για την ακρίβεια έχω πει ότι σε όσα μετράνε EPS τα Intel καταναλώνουν περισσότερο από τα readings και τα ρύζια λιγότερο από τα readings. Αν καμιά φορά έκανα μεταξύ τους σύγκριση μάλλον το έκανα για να σε πειράξω. Η πεποίθηση μου είναι ότι στην πρίζα οι διαφορές Intel-AMD είναι αστείες.

8 λεπτά πριν, Herald είπε

Επίσης τα vrms που σου έκανα link αέρα τα πέρασες. Και αυτά σε επιβεβαιώνουν μάλλον :P 

Αυτά και αν με επιβεβαιώνουν. Κάποτε είχα ποστάρει από τα δικά μου VRMs και δε σχολίασε κανείς.

Δεν ξαναποστάρω γιατί θα σε σοκάρουν λίγο.

Just now, kkatzos said:

Χρειάζεται να τα δω;

Idle σημαίνει 0% usage ή πολύ κοντά στο 0%. Αν δεν είναι έτσι δεν είναι idle.

Ως εκ τούτου ξέρουμε. Ξέρω πολύ καλά για τους Ryzen και ξέρεις πολύ καλά για τους Intel.

Εκτός αν αυτός είχε '"κακά" CPUs και έχουν άλλα, "κακά" software readings.

Άσε μας ρε strawman...

(Παίρνει ο άλλος τον 13600Κ γιατί έχει 3W idle ενώ ο καρβουνιάρης ο 5800X3D έχει "40W χωρίς να κάνει τίποτα" και διαπιστώνει, σύμφωνα με το δεύτερο διάγραμμα, ότι στην πρίζα η διαφορά είναι μόλις 8W 🤣 . Αλλά ξέχασα, είναι τα άλλα components, μπλα μπλα μπλα... )

Σου απαντάω σοβαρά στην περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτό που γράφεις είναι λάθος. Θεωρώ ότι καταλαβαίνεις, αλλά just in case.

Για να διαβάσεις τo software reading, πρέπει να έχεις ανοιχτό το....software. Το οποίο όταν pingari, παύεις πλέον να είσαι σε πραγματικό idle. Το γεγονός δηλαδή ότι πας να μετρήσεις σου αλλοιώνει τα αποτελέσματα, κατί σαν τα quantum mechanics ουσιαστικά. Οπότε όταν βάζω high performance plan και βλέπω 13-17w, μπορεί το ping του hwinfo να με πάει στα 13-17 και κανονικά να είναι πιο χαμηλά. 

H μέτρηση από EPS δεν έχει τέτοια πρόβληματα.

Κάθε 2ο ποστ αλλάζεις επιχειρηματολογία. Στο ένα ποστ γράφεις ότι όλα τα review συμφωνούν μαζί σου. Καταρρίφθηκε. Στο επόμενο πόστ γράφεις ότι ο 5800x 3d τραβάει 20% λιγότερο από τον 12900k. Καταρρίφθηκε. Γενικά έχει γεμίσει ο τόπος συντρίμια.

Το ρεζουμέ πάντως είναι ότι εσύ ο ίδιος είπες ότι τα VRMS δείχνουν τα σωστά νούμερα, σου δείχνω μέτρηση από τα vrm να δείχνουν 2w, και συνεχίζεις να παριστάνεις ότι έχεις δίκιο. Πλέον πιστεύω ότι απλά δεν θες να το παραδεχτείς. Δεν πειράζει. 

9 minutes ago, kkatzos said:

Αυτά και αν με επιβεβαιώνουν. Κάποτε είχα ποστάρει από τα δικά μου VRMs και δε σχολίασε κανείς.

Δεν ξαναποστάρω γιατί θα σε σοκάρουν λίγο.

Δεν με νοιάζουν τα δικά σου VRMs, και σίγουρα δεν θα με σοκάρουν. Εδώ διάβασα ότι ο 7800x 3d είναι πιο efficient σε multi από τον 13900k, τα vrm θα με σοκάρουν?

Γράφεις συνέχεια ότι τα software readings στα Intel είναι μούφα και ότι δεν τραβάει 2.5w που γράφει. Επίσης γράφεις ότι τα vrms είναι σωστά. Με τις 2 παραπάνω παραδοχές, εξήγησε μου πως τα VRMs μου γράφουν 2w. Η αυλαία δική σου, bridge the gap

11 minutes ago, kkatzos said:

Για την ακρίβεια έχω πει ότι σε όσα μετράνε EPS τα Intel καταναλώνουν περισσότερο από τα readings και τα ρύζια λιγότερο από τα readings. Αν καμιά φορά έκανα μεταξύ τους σύγκριση μάλλον το έκανα για να σε πειράξω. Η πεποίθηση μου είναι ότι στην πρίζα οι διαφορές Intel-AMD είναι αστείες.

Kαι αυτό λάθος είναι. Ο kostas anes μέτρησε ακριβώς το αντίθετο, τα Intel καταναλώνουν λιγότερα απτα reading και τα amd περισσότερο. Aπλά αγνοείς όσα δεν συμφωνούν με την άποψη σου και κρατάς τα υπόλοιπα. Ε χαίρω πολύ...

• Thanks 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Κάθε 2ο ποστ αλλάζεις επιχειρηματολογία. Στο ένα ποστ γράφεις ότι όλα τα review συμφωνούν μαζί σου. Καταρρίφθηκε. Στο επόμενο πόστ γράφεις ότι ο 5800x 3d τραβάει 20% λιγότερο από τον 12900k. Καταρρίφθηκε. Γενικά έχει γεμίσει ο τόπος συντρίμια.

Δε νομίζω. Δεν τα λέω αυτά εγώ. Λάθος 1ο.

Αυτά δείχνουν οι δοκιμές που εσύ ανεβάζεις.

Φταίω εγώ που δε συμφωνούν μεταξύ τους στα νούμερα; Συμφωνούν μόνο στο ότι οι EPS μετρήσεις στα Intel είναι παραπάνω από τα readings και στα ρύζια λιγότερο από τις software μετρήσεις.

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Το ρεζουμέ πάντως είναι ότι εσύ ο ίδιος είπες ότι τα VRMS δείχνουν τα σωστά νούμερα, σου δείχνω μέτρηση από τα vrm να δείχνουν 2w, και συνεχίζεις να παριστάνεις ότι έχεις δίκιο. Πλέον πιστεύω ότι απλά δεν θες να το παραδεχτείς. Δεν πειράζει. 

Κι 'αλλο λάθος. Θα πεις επιτέλους τίποτα σωστό;

Τα VRM readings εσύ ισχυρίστηκες οτι είναι έγκυρα πριν από καιρό. Εγω΄δεν είπα τίποτα. Είπα ότι βλέπω συμφωνία Ryzen Master - VRM readings.

Αν τα δέχεσαι σου στέλνω ss με αθροιστικά μονοψηφια κατανάλωση VRM SoC + VRM Core

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Σου απαντάω σοβαρά στην περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτό που γράφεις είναι λάθος. Θεωρώ ότι καταλαβαίνεις, αλλά just in case.

Για να διαβάσεις τo software reading, πρέπει να έχεις ανοιχτό το....software. Το οποίο όταν pingari, παύεις πλέον να είσαι σε πραγματικό idle. Το γεγονός δηλαδή ότι πας να μετρήσεις σου αλλοιώνει τα αποτελέσματα, κατί σαν τα quantum mechanics ουσιαστικά. Οπότε όταν βάζω high performance plan και βλέπω 13-17w, μπορεί το ping του hwinfo να με πάει στα 13-17 και κανονικά να είναι πιο χαμηλά. 

Καταλαβαίνω πολύ καλά αλλά δυστυχώς αυτά τα προβλήματα έχουμε. Και στην αντίληψη του κόσμου αυτά τα software readings μένουν. Αυτά τα "40W χωρίς να κάνουν τίποτα", τα οποία σε κάποιο software reading τα είδες και το είπες ;)

Αυτό όμως ίσως είναι πρόβλημα για τα ρύζια, το γεγονός δηλαδή ότι ξυπνάει το σύστημα και δείχνει περισσότερα W.

Στους Intel μια χαρά χαμηλά W δείχνει ακόμα και όταν κάνει polling.

18 λεπτά πριν, Herald είπε

Kαι αυτό λάθος είναι. Ο kostas anes μέτρησε ακριβώς το αντίθετο, τα Intel καταναλώνουν λιγότερα απτα reading και τα amd περισσότερο

Ρε συ. Πάλι άρχισες το τρολάρισμα;

Ο Κώστας μέτρησε 12th gen;

Για αυτό μιλάμε τώρα.

2 minutes ago, kkatzos said:

Συμφωνούν μόνο στο ότι οι EPS μετρήσεις στα Intel είναι παραπάνω από τα readings και στα ρύζια λιγότερο από τις software μετρήσεις.

Μα δεν έχουν software μετρήσεις, πως γίνεται να συμφωνούν σε κάτι που δεν μέτρησαν? 5η φορά το γράφεις......Του kosta που είναι ο ΜΟΝΟΣ που μέτρησε και τα 2 ταυτόχρονα βγάζει το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο συμπέρασμα. LOL ρε συ, αυτό είναι τρολλινγκ που κάνεις

Κι 'αλλο λάθος. Θα πεις επιτέλους τίποτα σωστό;

Τα VRM readings εσύ ισχυρίστηκες οτι είναι έγκυρα πριν από καιρό. Εγω΄δεν είπα τίποτα. Είπα ότι βλέπω συμφωνία Ryzen Master - VRM readings.

Αν τα δέχεσαι σου στέλνω ss με αθροιστικά μονοψηφια κατανάλωση VRM SoC + VRM Core

Καταλαβαίνω πολύ καλά αλλά δυστυχώς αυτά τα προβλήματα έχουμε. Και στην αντίληψη του κόσμου αυτά τα software readings μένουν. Αυτά τα "40W χωρίς να κάνουν τίποτα", τα οποία σε κάποιο software reading τα είδες και το είπες ;)

Αυτό όμως ίσως είναι πρόβλημα για τα ρύζια, το γεγονός δηλαδή ότι ξυπνάει το σύστημα και δείχνει περισσότερα W.

Στους Intel μια χαρά χαμηλά W δείχνει ακόμα και όταν κάνει polling.

Ρε μαν περίπου 30 σελίδες χαραμισάμε για να καταλήξεις ότι όντως τα Intel τραβάνε πιο λίγο, αλλά θεωρείς απλά ότι η διαφορά είναι μικρότερη από ότι δείχνουν τα software readings. Πράγμα που δεν ξέρω αν είναι σωστό, πάντως οι μετρήσεις του kosta δεξανε ακριβώς το ανάποδο. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο idle που είναι ασήμαντο, και σε απλές καθημερινές εργασίες βλέπω 8πλασίο ρεύμα να τραβάει ο 3700x. Να είναι ΤΟΣΟ έξω τα software readings? Πως γκένεν, τους σένσορες της CPU διαβάζουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Μα δεν έχουν software μετρήσεις, πως γίνεται να συμφωνούν σε κάτι που δεν μέτρησαν? 5η φορά το γράφεις......Του kosta που είναι ο ΜΟΝΟΣ που μέτρησε και τα 2 ταυτόχρονα βγάζει το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο συμπέρασμα. LOL ρε συ, αυτό είναι τρολλινγκ που κάνεις

Πάλι τα ίδια. Ο Κώστας δε μέτρησε 12th. Λες και εκεί να είναι οι πραγματικές πιο χαμηλές; Δηλαδή ενώ δείχνει 3W να είναι 1,9W 🤣 τρέχοντας παράλληλα το HWinfo;

Και στα ρύζια σε idle μικρότερα νούμερα έβγαζε. 18W αντί 25 έστω και στιγμιαία.

Σε tuned 5800X έλεγε 25W το HWInfo ενώ μετρησε 16.5W.

Σε JEDEC 2133 δείχνει 17W αλλά καίει 12,7W.

ΑΛΛΑ το θέμα είναι άλλο.

Ερώτηση: Ο κόσμος πόσο πιστεύει ότι καίνε σε idle οι Ryzen σε idle;

Απάντηση: Πολλά, γιατί τόσα δείχνει το HWInfo.

Ερώτηση: Καίνε όντως τόσο πολλά σε idle;

Απάντηση: Όχι βέβαια, γιατί οι hardware μετρήσεις (EPS) από όλα τα reviews δείχνουν καταναλώσεις από 1/2 έως 1/5 αυτών που ο κόσμος νομίζει, βλέποντας στο σύστημα τους το HWInfo, ότι καίνε. Σε idle πάντα.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Ρε μαν περίπου 30 σελίδες χαραμισάμε για να καταλήξεις ότι όντως τα Intel τραβάνε πιο λίγο, αλλά θεωρείς απλά ότι η διαφορά είναι μικρότερη από ότι δείχνουν τα software readings. Πράγμα που δεν ξέρω αν είναι σωστό, πάντως οι μετρήσεις του kosta δεξανε ακριβώς το ανάποδο.

No 12th gen.

Μα δεν είπα ποτέ ότι πιστεύω ότι τα Intel καίνε περισσότερο.

Αυτό το έδειξαν κάποια reviews που μέτρησαν EPS. Δεν έχω ιδέα τι ισχύει.

Η διαφορά πραφανώς, όχι μόνο είναι μικρότερη από όσο δείχνουν τα software readings, αλλά είναι και ανάξια λόγου.

Αυτό δείχνουν όλα τα τεστ κατανάλωσης συστήματος με power meter. Ξέρω ξέρω, άλλα components. Αλλά πόσο διαφορετικά components και σε ΟΛΑ τα τεστ τα πιο ενεργοβόρα είναι στην Intel πλατφόρμα;

Τα ιδο αλλα απο την αναποδη φαίνεται να ισζυουν για τους 12/13th gen.

Ερώτηση: Καινε οντως 3W σε idle που βλεπω στο HWInfo?

Απαντηση: Οχι γιατι σε ολα τα τεστ με EPS τους μετράνε απο διπλασια εως 6-πλασια κατανάλωσή απο αυτήν που βλεπω στο συστημα μου στο HWInfo.

Επεξ/σία από kkatzos

Και στα ρύζια σε idle μικρότερα νούμερα έβγαζε. 18W αντί 25 έστω και στιγμιαία.

Σε tuned 5800X έλεγε 25W το HWInfo ενώ μετρησε 16.5W.

Ελά τώρα απλά λές ψέματα. Στον 5800x μέτρησε 26w στο EPS την στιγμή που τo hwinfo έδειχνε 25. Υπάρχει στην 1η σελίδα το πινακάκι, σε παρακάλω τώρα, μην κάνουμε παραπληροφόρηση. 

Και κάνεις λες και στους 11th δηλαδή ήταν σωστοί οι σένσορες αλλά μετά αποφάσισε η Intel να τους χαλάσει. Πως σου φαίνεται λογικό αυτό;

4 minutes ago, kkatzos said:

Αυτό δείχνουν όλα τα τεστ κατανάλωσης συστήματος με power meter. Ξέρω ξέρω, άλλα components. Αλλά πόσο διαφορετικά components και σε ΟΛΑ τα τεστ τα πιο ενεργοβόρα είναι στην Intel πλατφόρμα;

Μόνη της μια μητρική, είτε λόγω ιδιών power requirements είτε λόγω overvoltage, μπορεί να δώσει 30w κατανάλωση επιπλέον. Πχ., έτσι μας δείχνει το review της Ολλανδέζας. Το techpowerup στις μετρήσεις του ας πούμε έχει μια φορτωμένη σαν αστακό και με 1002 rgb και ΟΘΟΝΗ motherboard στα Intel, και μια της σειράς στα amd. Είναι δεδομένο ότι η z690 hero θα τραβάει παραπάνω watt από την γυμνή MSI που τέσταρε στα amd. Πόσο παραπάνω δεν έχω ιδέα, αλλά όταν μιλάμε για idle που τα watt είναι χαμηλά, 10-15w να είναι η διαφορά κάνει το τέστ εντελώς για πέταμα.

Και φυσικά δεν ισχύει ότι σε ΟΛΑ τα τεστ είναι μικρή η διαφορά Αυτό το επαναλαμβάνεις απλά για να πείσεις για το ορθό της θέσης σου, ,όμως δεν ισχύει. Μόλις παραπάνω σου έβαλα τεστ που δείχνει μέτρηση και από EPS και από μπρίζα με τις αναμενόμενες διαφορές. In fact, 3πλάσιο ρεύμα ο 3d από 12700k, και σχεδόν τριπλάσιο και από 12900k. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...