Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, aetos1988 said:

Επιμένω. Ο 7800x3d είναι μακράν πιο ενεργειακά αποδοτικός ειδικά σε gaming. 

Καμία επαφή το ξέρω όταν έχει power spikes ( ο 13900k) 400+ watt έναντι μόνο 95-100watt ο 7800x3d.

Βρε άνθρωπε του Θεού, αν βάλεις τον 13900Κ στα 100w κλειδωμένο, για να φτάσει τις επιδόσεις του o 7800x 3d θα χρειαστεί κοντά 600w. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις? 

1 hour ago, atheatos said:

Για να τελειώνουμε με το amd vs Intel . Αυτή την στιγμή η σειρά Т της Intel είναι  στα  χάρτα 35w μιας και ξεπερνάει κατά πολύ αυτό νούμερο. Προς το παρόν επιλέγω amd για mini συστήματα γιατί ξέρω ότι 35w άντε να πάνε 50w με τα spikes και όχι 100w….

Στα χαρτιά είναι 106w για 54sec και 35w για την υπόλοιπη αιωνιότητα και τόσα είναι και στην πράξη, δεν ξεπερνάει ούτε κατά μισό Watt αυτά τα νούμερα. Από εκεί και ύστερα έχεις την επιλογή είτε να τον κλειδώσεις για πάντα στα 35w είτε να τον ξεκλειδώσεις και να τραβάει 800w. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, Herald είπε

Βρε άνθρωπε του Θεού, αν βάλεις τον 13900Κ στα 100w κλειδωμένο, για να φτάσει τις επιδόσεις του o 7800x 3d θα χρειαστεί κοντά 600w. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις? 

Λογικό δεν είναι; Ο 13900k έχει 24πυρήνες με 32 νήματα έναντι 8/16 του 7800χ3d. 

1 hour ago, just_a_dude said:

Εγώ πάντως παιδιά έχω καεί με αυτό το θέμα της κατανάλωσης. Πραγματικά τι σημασία έχει τι κατανάλωση έχει ορίσει ο κατασκευαστής του cpu ή της mobo; Αγοράζεις το cpu που θες και πας και βάζεις την κατανάλωση στα watt που θες απ' το bios. Ας τον έχει βάλει στα 500w by default, πας και το αλλάζεις. Σηκώνω τα χέρια ψηλά..

Έχει απλή εξήγηση. Αν αλλάζεις τα Power limits  και τεσταρις στα Ίδια watt, καταρρέει εντελώς το επιχείρημα περί amd Efficiency. Οποτε παριστάνουμε ότι μας ενδιαφέρει το Out of the box, ξεχνάμε και την ύπαρξη των t και non k μοντέλων και τσουπ. 

1 minute ago, aetos1988 said:

Λογικό δεν είναι; Ο 13900k έχει 24πυρήνες με 32 νήματα έναντι 8/16 του 7800χ3d. 

Ε άμα είναι λογικό τι συζητάμε 2 μέρες τότε? 

9 minutes ago, Tambas91 said:

άσχετο αλλα και λίγο σχετικό κατέβασα το hwinfo στο laptop με 12450Η έτσι από περιέργεια να δω τι γραφει... 3 watt se idle me best power efficiency το έχω πάντα

image.png.b958002708393400887018d7bbf8aa8f.png

Ο 6900hs σου δίνει στα αυτιά. 1.45w μου δείχνει 😁

• Like 2

Άμα είναι να τρέχουμε και τις μνήμες out of the box στα 2133, και τα fans out of the box, και τo monitor out of the box με οτι να ΄ναι φωτεινότητα και τα σχετικά χαχα. Το out of the box είναι πραγματικά εντελώς irrelevant. 

• Like 1

5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Τι νούμερα είναι αυτά σε idle; Εμένα ο 5600Χ έχει min package 22w με best power efficiency στα settings 😅

στα ryzen το hwinfo παίζει να μετράει μαζί και το ρεύμα από το m/b... στο ryzen master μου βγάζει κατανάλωση 7-8 watt ο 3D αλλα δεν ξέρω και σίγουρα κατέβασε το μια και εσύ να δεις

• Like 1

2 minutes ago, Tambas91 said:

στα ryzen το hwinfo παίζει να μετράει μαζί και το ρεύμα από το m/b... στο ryzen master μου βγάζει κατανάλωση 7-8 watt ο 3D αλλα δεν ξέρω και σίγουρα κατέβασε το μια και εσύ να δεις

Τσου. Απλα στα desktop amd έχεις το βαρίδι του If. Τα laptop της amd δεν έχουν if, είναι κτηνακια σε efficiency. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Herald είπε

κό τι συζητάμε 2 μέρες τότε? 

Λογικό να έχει καλύτερες επιδόσεις ο 13900k είπα. Αυτό δεν σημαίνει ότι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικός. 

Σε multi ο 13900κ έχει κατανάλωση 330w περίπου σε αντίθεση με τα μόλις 90watt του 7800x3d... Μόνο τα cpu οι καταναλώσεις. 

7 minutes ago, aetos1988 said:

Λογικό να έχει καλύτερες επιδόσεις ο 13900k είπα. Αυτό δεν σημαίνει ότι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικός. 

Σε multi ο 13900κ έχει κατανάλωση 330w περίπου σε αντίθεση με τα μόλις 90watt του 7800x3d... Μόνο τα cpu οι καταναλώσεις. 

Άμα του βάλεις 100w power limit 330 θα καταναλώνει? 

Just now, noFEARgr said:

Tοση μεγαλη ''διαφορα'' εχουν 5xxx με 6xxx στα λαπτοπ ;

4-5watt ειναι εμενα ο 5800h . 

Ίδιο τσιπ είναι αλλά στα 6nm ο 6900hs. Δεν ξέρω εγώ τα έχω ξηλώσει όλα απτό Laptop (και απτό desktop) και τρέχω windows ghost χωρις τα ανώμαλα software του κατασκευαστή. Ουσιαστικά δεν τρεχει τίποτα στο background στο idle. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...