Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, atheatos said:

Δεν μιλάμε για επεξεργαστές που παίζεις παιχνίδια. Μιλάμε για επξεργαστες όπου σε ενδιαφέρει το efficiency και η αξιοπιστία.

Σωστά. Και της Intel σύμφωνα με τα συγκριτικά είναι και πιο γρήγοροι σε αυτά τα χαμηλά watt, και ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα όρια παραπάνω από τους επεξεργαστής της AMD. Οπότε λάθος CPU πήρες αμα σε ενδιαφέρει το efficiency και η αξιοπιστία.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Herald είπε

Σωστά. Και της Intel σύμφωνα με τα συγκριτικά είναι και πιο γρήγοροι σε αυτά τα χαμηλά watt, και ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα όρια παραπάνω από τους επεξεργαστής της AMD. Οπότε λάθος CPU πήρες αμα σε ενδιαφέρει το efficiency και η αξιοπιστία.

Δεν έχεις επαφή με το συγκεκριμένα cpu. Είσαι ότι λέει το διάγραμμα. Τέλος πάντων η Intel δεν ξέρει και ξέρει ο herald , όπως πάντα . Θυμάμαι αυτά που έλεγε για τους m1 vs 12 κάτι και μετά τα έλεγε αλλά με άλλο επεξεργαστή 13 κάτι. Ότι να ναι από αξιοπιστία…

Just now, atheatos said:

Δεν έχεις επαφή με το συγκεκριμένα cpu. Είσαι ότι λέει το διάγραμμα. Τέλος πάντων η Intel δεν ξέρει και ξέρει ο herald , όπως πάντα . Θυμάμαι αυτά που έλεγε για τους m1 vs 12 κάτι και μετά τα έλεγε αλλά με άλλο επεξεργαστή 13 κάτι. Ότι να ναι από αξιοπιστία…

Δεν έχεις επαφή με τα συγκεκριμένα CPU. Δεν ξέρει η intel και ξέρει ο atheatos. 

Βλέπω κάτι dell prebuilt και κάτι fanless mini pcs με 12900t / 13900t / 13700t. Αυτά να φανταστώ τα αγοράζεις και μου το που πατήσεις power ανατινάζονται. Δεν ξέρει η dell ξέρει ο atheatos. Άντε γειά

• Like 1
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν έχεις επαφή με τα συγκεκριμένα CPU. Δεν ξέρει η intel και ξέρει ο atheatos. 

Βλέπω κάτι dell prebuilt και κάτι fanless mini pcs με 12900t / 13900t / 13700t. Αυτά να φανταστώ τα αγοράζεις και μου το που πατήσεις power ανατινάζονται. Δεν ξέρει η dell ξέρει ο atheatos. Άντε γειά

Τα ξέρω. Είναι αυτά που κάνουν σαν ηλεκτρικές σκούπες και όσο για τα fan less είσαι σίγουρος? Laptop εννοείς. Δεν έχεις ιδέα πραγματικά 

Intel =dell by herald...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, atheatos said:

Τα ξέρω. Είναι αυτά που κάνουν σαν ηλεκτρικές σκούπες και όσο για τα fan less είσαι σίγουρος? Laptop εννοείς. Δεν έχεις ιδέα πραγματικά 

Intel =dell by herald...

Nαι, τα FANLESS κάνουν σαν ηλεκτρικές σκούπες απτό θόρυβο 🤪

Sigao Model B Fanless PC, 24-Core i9 13900T, DDR5, PCIe 4.0 SSD, up to 64GB, Multi-Display [B760i-NVIDIA]

To Fanless είναι μοντέλο FAN μάλλον που κάνει και θόρυβο.

https://www.atlastsolutions.com/sigao-model-b-fanless-pc-24-core-i9-13900t-ddr5-pcie-4-0-ssd-up-to-64gb-multi-display-b760i-nvidia/

Ώπα, και άλλη εταιρεία που βάζει αυτόν τον ανεμιστήρα τον FANLESS που κάνει θόρυβο στον 13900t

https://www.cirrus7.com

Έχει και κατανάλωση ε, από 90 έως 120w ανάλογα το configuration. Με τον 13900t αυτά, και αυτόν τον fanless ανεμιστήρα που σηκώνει την γειτονιά

Επεξ/σία από Herald

1 hour ago, Herald said:

Μην γράφεις ότι να είναι, το TDP δεν είναι power στους Ryzen, το ppt καθορίζει το power.

Στα 35W TDP το ppt είναι 47W, guess what ??? το anandtech έβγαλε 45.1W

Just now, Aten-Ra said:

Μην γράφεις ότι να είναι, το TDP δεν είναι power στους Ryzen, το ppt καθορίζει το power.

Στα 35W TDP το ppt είναι 47W, guess what ??? το anandtech έβγαλε 45.1W

Καλά τα λές, αλλά το anandtech ΡΗΤΑ γράφει ότι ΔΕΝ έβαλε TDP στα 35 αλλά PPT. 

Στο έχω γράψει 5 φορές, δεν ιδρώνει το αυτί σου, θα ιδρώσει την 6η? Δύσκολο. Εκεί τα δικά σου

Starting with the peak power figures, it's worth noting that AMD's figures can be wide off the mark even when restricting the Package Power Tracking (PPT) in the firmware. For example, restricting the socket and 7950X to 125 W yielded a measured power consumption that was still a whopping 33% higher.

• Like 1

Βασικά μιας και μιλάμε γι' αυτά έχετε να προτείνετε κάποιο power meter έτσι να μετάω από περιέργεια; χαχα. Έχω βέβαια πολύπριζο APC με surge protection και τα σχετικά οπότε δεν ξέρω αν μπορείς να το "κουμπώσεις" πάνω στο power meter.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Nαι, τα FANLESS κάνουν σαν ηλεκτρικές σκούπες απτό θόρυβο 🤪

Sigao Model B Fanless PC, 24-Core i9 13900T, DDR5, PCIe 4.0 SSD, up to 64GB, Multi-Display [B760i-NVIDIA]

To Fanless είναι μοντέλο FAN μάλλον που κάνει και θόρυβο.

https://www.atlastsolutions.com/sigao-model-b-fanless-pc-24-core-i9-13900t-ddr5-pcie-4-0-ssd-up-to-64gb-multi-display-b760i-nvidia/

Ώπα, και άλλη εταιρεία που βάζει αυτόν τον ανεμιστήρα τον FANLESS που κάνει θόρυβο στον 13900t

https://www.cirrus7.com

Έχει και κατανάλωση ε, από 90 έως 120w ανάλογα το configuration. Με τον 13900t αυτά, και αυτόν τον fanless ανεμιστήρα που σηκώνει την γειτονιά

Dell by Herald λοιπόν που ξέρει καλύτερα και από streacom...

Με τις ζέστες δικαιολογεισαι. Το streacom που έφτιαξα με amd  έχει το μισό μέγεθος από αυτά. 

Επεξ/σία από atheatos

1 minute ago, atheatos said:

Dell by Herald λοιπόν που ξέρει καλύτερα και από streacom...

Με τις ζέστες δικαιολογεισαι. Το streacom που έφτιαξα με amd  έχει το μισό μέγεθος από αυτά. 

Aμά έχει το μισό μέγεθος έχει και την μισή κατανάλωση. Έτσι πάνε αυτά :P 

Εγώ φίλε σου εξηγώ ότι σύμφωνα με ΟΛΕΣ τις μετρήσεις, αν θες να τρέξεις όντως στα 35-45w που τρέχεις,  πήρες λάθος CPU, η Intel τα πάει απλά καλύτερα σε αυτά τα watt. Από εκεί και ύστερα συνέχισε να τραγουδάς εσύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Herald said:

Καλά τα λές, αλλά το anandtech ΡΗΤΑ γράφει ότι ΔΕΝ έβαλε TDP στα 35 αλλά PPT. 

Στο έχω γράψει 5 φορές, δεν ιδρώνει το αυτί σου, θα ιδρώσει την 6η? Δύσκολο. Εκεί τα δικά σου

Starting with the peak power figures, it's worth noting that AMD's figures can be wide off the mark even when restricting the Package Power Tracking (PPT) in the firmware. For example, restricting the socket and 7950X to 125 W yielded a measured power consumption that was still a whopping 33% higher.

Aν είχε 33% παραπάνω Power από το PPT τότε με 230W PPT στο πινακάκι θα έδειχνε 305W και όχι 215W.  Το πινακάκι είναι σίγουρα με TDP και όχι με PPT. 

Και το καταλαβαίνεις εύκολα ότι είναι με TDP γιατί το PPT βγαίνει από το TDP x 1.35 . Αν το κάνεις σε όλα τα νούμερα θα δεις ότι όλα παίζουν λίγο κάτω από το maximum PPT value.

130462.png

Επεξ/σία από Aten-Ra

1 minute ago, Aten-Ra said:

Aν είχε 33% παραπάνω Power από το PPT τότε με 230W PPT στο πινακάκι θα έδειχνε 305W και όχι 215W.  Το πινακάκι είναι σίγουρα με TDP και όχι με PPT. 

Και το καταλαβαίνεις εύκολα ότι είναι με TDP γιατί το PPT βγαίνει από το TDP x 1.35 . Αν το κάνεις σε όλα τα νούμερα θα δεις ότι όλα παίζουν λίγο κάτω από το maximum PPT value.

130462.png

Mαν μου, εγώ συμφωνώ μαζί σου, ο REVIEWER όμως άλλα λέει. 

Προφανώς βέβαια η πρώτη σου πρόταση είναι αντελώς άκυρη και δεν ισχύει. Αυθαίρετη απαγωγή. Αν έχει τιγκάρι τα ρολόγια στα 230w γιατί να τραβήξει 305w?

1 minute ago, Herald said:

Mαν μου, εγώ συμφωνώ μαζί σου, ο REVIEWER όμως άλλα λέει. 

Προφανώς βέβαια η πρώτη σου πρόταση είναι αντελώς άκυρη και δεν ισχύει. Αυθαίρετη απαγωγή. Αν έχει τιγκάρι τα ρολόγια στα 230w γιατί να τραβήξει 305w?

Τα ρολόγια δεν έχουν καμία σχέση με το PPT, το PPT είναι Package Power Tracking , είναι το maximum που επιτρέπεις να δώσει το Socket, αν του βάλεις 105W δεν θα τα ξεπεράσει ποτέ είναι Upper Limit.

Αν σε όλα τα PPT (35W το 125W) βγάζει 33% παραπάνω power από ότι λέει το PPT, τότε και με PPT 230W θα έπρεπε να βγάζει 33% παραπάνω aka 305W, όπως βλέπεις βγάζει 215W που είναι κάτω από το PPT 230W limit.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Aten-Ra said:

Τα ρολόγια δεν έχουν καμία σχέση με το PPT, το PPT είναι Package Power Tracking , είναι το maximum που επιτρέπεις να δώσει το Socket, αν του βάλεις 105W δεν θα τα ξεπεράσει ποτέ είναι Upper Limit.

Αν σε όλα τα PPT (35W το 125W) βγάζει 33% παραπάνω power από ότι λέει το PPT, τότε και με PPT 230W θα έπρεπε να βγάζει 33% παραπάνω aka 305W, όπως βλέπεις βγάζει 215W που είναι κάτω από το PPT 230W limit.

???? Ρε σύ τα διαβάζεις τα posts σου?

Αν το CPU πιάσει τα max ρολόγια / voltage του στα 230w γιατί να τραβήξει 300? Προφανώς δεν στέκει αυτό που γράφεις. Τέσπα, μην το αναλύσουμε περαιτέρω, εγώ σου εξηγώ ότι ο reviewer το γράφει κατηγορηματικά ότι έβαλε PPT και όχι TDP. Τώρα περαιτέρω τι να σου πώ, μπορεί να μην έχει ιδέα από bios και να έκανε ότι του ήρθε

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

1 minute ago, Herald said:

???? Ρε σύ τα διαβάζεις τα posts σου?

Αν το CPU πιάσει τα max ρολόγια / voltage του στα 230w γιατί να τραβήξει 300? Προφανώς δεν στέκει αυτό που γράφεις. Τέσπα, μην το αναλύσουμε περαιτέρω, εγώ σου εξηγώ ότι ο reviewer το γράφη κατηγορηματικά ότι έβαλε PPT και όχι TDP. Τώρα περαιτέρω τι να σου πώ, μπορεί να μην έχει ιδέα από bios και να έκανε ότι του ήρθε

Μάλλον δεν τα άλλαξε στο BIOS αλλά μέσα από Ryzen Master, τεσπα

Κάτι ακόμα, δες τον 13900K σε stock 253W. Θα έβγαζε 330W με το PL2 στα 253W ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...