Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, just_a_dude said:

ναι αλλά είπες ότι εδώ μιλάμε για home users και 120w τροφ. E τι σε εμποδίζει να βάλεις power limit 35w στον 13900Κ;

Σου είπε, τα thermals :P 

• Like 1
  • Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ναι αλλά είπες ότι εδώ μιλάμε για home users και 120w τροφ. E τι σε εμποδίζει να βάλεις power limit 35w στον 13900Κ;

Θες να βάλω τον 13900k με 35w limit σε mini pc με τροφοδοτικό 120 w για home use ? Είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει χωρίς προβλήματα και αστάθειες? Από ποτέ το home use σημαίνει βάζω power limit ή γενικα limitaro τον  επεξεργαστή?
Συγνώμη αλλά είμαι της γενιάς που πάταγε το κουμπί turbo και δεν την ένοιαζαν τίποτα άλλο. Μέχρι και τον 9900x κοιτάζαμε να δώσουμε ρεύμα γιατί είχαμε περιθώρια ψύξης. Από την 10 η γενιά και μετά πρέπει να κόψουμε για να μην τα πάρουμε στα χέρια… Αν με αυτά είστε ικανοποιημένοι τότε λυπάμαι . Εγώ δεν θα συμμετάσχω στο πανυγηρι. 
Θελω να βάζω τον επεξεργαστή και να μην ασχολουμαι για την επόμενη δεκαετία με τίποτα. Κορόιδο της Intel και της κάθε Intel δεν θα γίνω.

Δημοσ.

@atheatos Γιατί να έχει αστάθειες; Απλά θα κανονίζει το ρολόι χαμηλότερα για να μην περάσει το power limit. Αν βάλω δηλαδή τον 5600Χ μου σε 35w θα έχει αστάθειες; Σόρρυ αν ακούγομαι ειρωνικός ή οτιδήποτε απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα με το απλά να χαμηλώσεις το power limit.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, atheatos said:

Θες να βάλω τον 13900k με 35w limit σε mini pc με τροφοδοτικό 120 w για home use ? Είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει χωρίς προβλήματα και αστάθειες? Από ποτέ το home use σημαίνει βάζω power limit ή γενικα limitaro τον  επεξεργαστή?
Συγνώμη αλλά είμαι της γενιάς που πάταγε το κουμπί turbo και δεν την ένοιαζαν τίποτα άλλο. Μέχρι και τον 9900x κοιτάζαμε να δώσουμε ρεύμα γιατί είχαμε περιθώρια ψύξης. Από την 10 η γενιά και μετά πρέπει να κόψουμε για να μην τα πάρουμε στα χέρια… Αν με αυτά είστε ικανοποιημένοι τότε λυπάμαι . Εγώ δεν θα συμμετάσχω στο πανυγηρι. 
Θελω να βάζω τον επεξεργαστή και να μην ασχολουμαι για την επόμενη δεκαετία με τίποτα. Κορόιδο της Intel και της κάθε Intel δεν θα γίνω.

Πάρε τον 13900t τότε, είναι φτιαγμένος για εσένα. Τραβάει μέχρι 106w για 54 δευτερόλεπτα και μετά πέφτει στα 35w. Μόνος του, ούτε bios χρειάζεται να μπείς ούτε τίποτα.

Εσύ θες να αγοράσεις το ξεκλείδωτο μοντέλο που είναι φτιαγμένο να τραβάει όσα watt μπορεί, αλλά να μην τραβάει όσα watt μπορεί. Καταλαβαίνεις ότι στερείται λογικής η....λογική σου. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

Δηλαδή το review είναι σωστό εκεί που σε βολεύει, λάθος εκεί που δεν σε βολεύει. Του Kosta οι μετρήσεις φυσικά στο κάλαθο των αχρήστων 😁

Ο μεγάλος κριτής που λέγεται Power meter μου δείχνει 35w πάνω το ryzen σύστημα. Αλλά τώρα είναι λάθος το power meter, επειδή δεν βολεύει 😁

Αφού δεν θα βγει άκρη, κάνεις cherry pick ότι σε βολεύει από όπου σε βολεύει. Εγώ τουλάχιστον το λέω ξεκάθαρα, ΟΛΑ τα reviews που βγάζουν διαφορετικά νουμερα από αυτά που βλέπω στην οθόνη μου τα θεωρώ αναξιόπιστα. Είναι αδύνατον να μην πιστέψω αυτα που βλέπω και να προτιμήσω τις μπάρες του Review. Αυτά για Hardware που έχω, για hardware που δεν έχω αναγκαστικά και εγώ ότι λένε οι μπάρες. 

Παντως οι Γερμανοί μέτρησαν αρκετά cpu σε αρκετά διαφορετικά Power limits σε αρκετά διαφορετικά workloads, πρώτος με διαφορά κιόλας σε efficiency βγήκε ο 13900k. Τελευταίος, επίσης με μεγάλη διαφορά ο 7600x. Πιθανόν και εκεί λάθος το review 😂

ΥΓ1. Φυσικά να σημειώσω εδώ ότι το ότι οι μετρήσεις του HWInfo είναι λάθος το έβγαλες απτό μυαλό σου, δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο το Review. Ξέρεις πόσα έγραφε το hwinfo όταν μέτρησε στα 5w τον 12900k? Το λέει κάπου ή το φαντάστηκες? Μπορεί να έλεγε 15w και αυτός να μέτρησε 5. Μην βγάζουμε πράματα απτό μυαλό μας σε παρακαλώ. 

Α χα χα. Κλαιω.

Εσύ δε μας λες 3 μηνες τώρα οτι το HWInfo δειχνει 2,5W idle? Τι "απο το μυαλό μας". Εσύ το ειπες. Ο reviewer εχει "κακό" 12900Κ δηλαδή;

Εσυ εφερες αυτο το review στο προσκηνιο. Εαυ, οχι εγω.

Τονισα οτι δεν ξερω αν ειναι αξιόπιστό, δε με νοιαζει κιολας αφου εσύ το ανακαλυψες. Εχεις μάθει πολλες ξενες γλωσσες αναζητώντας δοκιμές σε μη-αγγλικα sites,  προσπαθωντας να βγαλεις τα ρυζια θερμαστρες.

Αλλα δε σου κανουν τη χάρη παναθεμα τους. Και σε αυτο λοιπον, τα ρυζια βγήκαν καλυτερα απο τα software readings, απο 3 εως 5 φορες. Ο 12900Κ υπερδιπλασια καταναλωση απο τα readings και ο 5800Χ3D μοίρασε παστελια με 4,5W και οχι 25-30W που λέει το HWInfo.

Ξαναλεω αυτο σε δοκιμή που εσύ ανακαλύψες/ξεθαψες κτλ.

Στον καλαθο των αχρηστων δεν μπαινει τιποτα, προφανως ουτε και του Κώστα. Ο καθένας μετραει διαφορετικά. Ειναι καλό να υπαρχει πλουραλισμος δοκιμών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

@atheatos Γιατί να έχει αστάθειες; Απλά θα κανονίζει το ρολόι χαμηλότερα για να μην περάσει το power limit. Αν βάλω δηλαδή τον 5600Χ μου σε 35w θα έχει αστάθειες; Σόρρυ αν ακούγομαι ειρωνικός ή οτιδήποτε απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα με το απλά να χαμηλώσεις το power limit.

Δεν είναι λύση αυτή και υπάρχει περίπτωση παρόλο το powerlimit να κάνει spike και με το τροφοδοτικό στα 120w , αντίο ζωή με τον 13900k. 
Στην θεωρία όλα ωραία είναι σαν τα πινάκακια του Herald….Στην πράξη έχει μεγάλη διαφορά. Εδώ η ίδια η Intel αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στους OEM και μου λέτε εσείς ότι θα δουλέψει σίγουρα ? Εδώ ΔΕΝ δουλεύει με μεγαλύτερα τροφοδοτικά το spike και θα δουλέψει με τo 120αρη ? 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, atheatos είπε

Δεν είναι λύση αυτή και υπάρχει περίπτωση παρόλο το powerlimit να κάνει spike και με το τροφοδοτικό στα 120w , αντίο ζωή με τον 13900k. 
Στην θεωρία όλα ωραία είναι σαν τα πινάκακια του Herald….Στην πράξη έχει μεγάλη διαφορά. Εδώ η ίδια η Intel αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στους OEM και μου λέτε εσείς ότι θα δουλέψει σίγουρα ? Εδώ δουλεύει με μεγαλύτερα τροφοδοτικά το spike και θα δουλέψει με τo 120αρη ? 

μα και ryzen cpu να βάλεις σε 120w τροφοδοτικό πρέπει να ρίξεις το power limit. Στους Ryzen είναι λύση αλλά στους Intel όχι; Αυτό δεν καταλαβαίνω σόρρυ.

Υ.Γ. Το ότι μπορεί να κάνει spike πάνω απ' το power limit δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ισχύει.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, kkatzos said:

Εσύ δε μας λες 3 μηνες τώρα οτι το HWInfo δειχνει 2,5W idle? Τι "απο το μυαλό μας". Εσύ το ειπες. Ο reviewer εχει "κακό" 12900Κ δηλαδή;

Όχι? Εγώ λέω ότι δείχνει 2.5w στο balanced power plan. Στο high performance - που νομίζω είναι το default, δείχνει 13 έως 17w. 

Οπότε....εφόσον δεν ξέρεις τι τρέχει ο reviewer, το ότι δεν ταιριάζει το hw info με τις μετρήσεις του το έβγαλες - κυριολεκτικά - απτό μυαλό σου. 

Διαφωνούμε σε κάτι ώς εδώ?

3 minutes ago, kkatzos said:

Αλλα δε σου κανουν τη χάρη παναθεμα τους. Και σε αυτο λοιπον, τα ρυζια βγήκαν καλυτερα απο τα software readings, απο 3 εως 5 φορες. Ο 12900Κ υπερδιπλασια καταναλωση απο τα readings και ο 5800Χ3D μοίρασε παστελια με 4,5W και οχι 25-30W που λέει το HWInfo.

Δεν ξέρω τι κοιτάς, εγώ είδα στην κορυφή μόνο του τον 12900k σε idle power draw. Θα πουντιάσει κιόλας. Τώρα αν ο 3d τραβάει λιγότερα από το EPS αλλά ρουφάει την ψυχή του από το ATX ε τι να κάνουμε, δεν θα το λάβουμε υπόψιν? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάρε τον 13900t τότε, είναι φτιαγμένος για εσένα. Τραβάει μέχρι 106w για 54 δευτερόλεπτα και μετά πέφτει στα 35w. Μόνος του, ούτε bios χρειάζεται να μπείς ούτε τίποτα.

Εσύ θες να αγοράσεις το ξεκλείδωτο μοντέλο που είναι φτιαγμένο να τραβάει όσα watt μπορεί, αλλά να μην τραβάει όσα watt μπορεί. Καταλαβαίνεις ότι στερείται λογικής η....λογική σου. 

Ηρέμησε….τα 106w είναι στα χαρτιά…. 

Δημοσ.
3 minutes ago, atheatos said:

Στην θεωρία όλα ωραία είναι σαν τα πινάκακια του Herald….Στην πράξη έχει μεγάλη διαφορά. Εδώ η ίδια η Intel αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στους OEM και μου λέτε εσείς ότι θα δουλέψει σίγουρα ? Εδώ δουλεύει με μεγαλύτερα τροφοδοτικά το spike και θα δουλέψει με τo 120αρη ? 

Τότε πάρε 125w τροφοδοτικό :) 

Ο 13900hx που μπαίνει σε LAPTOPS και δουλεύει με ΜΠΑΤΑΡΙΑ δεν έχει πρόβλημα με spikes? Μιλάμε για το ίδιο chip με τον 13900k ....

Just now, atheatos said:

Ηρέμησε….τα 106w είναι στα χαρτιά…. 

Δεν είναι στα χαρτιά, είναι στο PL2. Παραπάνω απτο PL2 δεν μπορεί να τραβήξει. Στα 106w τερματίζει την ζωή του ο 13900t, για 54 sec, μετά πέφτει στα 35. 

Για να ξεχωρίσουμε την φαντασία σου από την πραγματικότητα. 

Εδώ ο 13900k ρυθμισμένος στα 35w. Κάνει spikes στα....39.3w. Aντίστοιχα ο 7950x κάνει στα 45.

130462.png

Oπότε όπως σου είπα ήδη, αν το έχεις υπολογισμένο το τροφοδοτικό τσίμα τσίμα με όλο το σύστημα να τερματίζει στα 120w, πάρε ένα 125αρι τροφοδοτικό για να μπορεί να διαχειριστεί τα 4w spike που μπορεί να σου κάνει ο 13900k. 

• Like 3
Δημοσ.

@atheatos αδερφέ θα σου πω εγώ τι γίνετε... μην ασχολείσαι με herald δε βλέπεις ότι το παιδί λέει όλο τρολιές? έχει την ξυλόσομπα τον 12900 και προσπαθεί να μας πείσει όλους εδώ μέσα ότι είναι εφισιενσι... και για να δουλέψει του έχει κάνα 1500άρι τροφοδοτικό πάνω...ο herald είναι φούρναρης ζυμώνει ψωμιά και τα ψήνει στη ξυλόσομπα του, με τον διευθυντή της δεη έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι

image.png.e373d8066a34c9704b24946308eef5e5.png

Δημοσ.
1 minute ago, Tambas91 said:

@atheatos αδερφέ θα σου πω εγώ τι γίνετε... μην ασχολείσαι με herald δε βλέπεις ότι το παιδί λέει όλο τρολιές? έχει την ξυλόσομπα τον 12900 και προσπαθεί να μας πείσει όλους εδώ μέσα ότι είναι εφισιενσι... και για να δουλέψει του έχει κάνα 1500άρι τροφοδοτικό πάνω...ο herald είναι φούρναρης ζυμώνει ψωμιά και τα ψήνει στη ξυλόσομπα του, με τον διευθυντή της δεη έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι

image.png.e373d8066a34c9704b24946308eef5e5.png

Με πέθανες :P  :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

μα και ryzen cpu να βάλεις σε 120w τροφοδοτικό πρέπει να ρίξεις το power limit. Στους Ryzen είναι λύση αλλά στους Intel όχι; Αυτό δεν καταλαβαίνω σόρρυ.

Υ.Γ. Το ότι μπορεί να κάνει spike πάνω απ' το power limit δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ισχύει.

Στους Ryzen προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα. Τα spikes δεν ξεπερνάνε τα όρια . 

10 λεπτά πριν, Herald είπε

Τότε πάρε 125w τροφοδοτικό :) 

Ο 13900hx που μπαίνει σε LAPTOPS και δουλεύει με ΜΠΑΤΑΡΙΑ δεν έχει πρόβλημα με spikes? Μιλάμε για το ίδιο chip με τον 13900k ....

Δεν είναι στα χαρτιά, είναι στο PL2. Παραπάνω απτο PL2 δεν μπορεί να τραβήξει. Στα 106w τερματίζει την ζωή του ο 13900t, για 54 sec, μετά πέφτει στα 35. 

σε 54sec ? Σε 54sec έχω σβήσει και έχω ξαναναψει, αν αυτό εννοείς. Έχει και άλλες καταναλώσεις το pc και όχι μόνο μόνο του επεξεργαστή….

Δεν χρειάζεται βάζω Ryzen pro  45w επεξεργαστή και έχω το κεφάλι μου υσηχο . Το ευρος του δεν είναι το 3 πλασιο όπως του Intel.

Νομίζω για να μιλάς για 35w με 106w peak έχεις χάσει λίγο κάποια μέτρα και σταθμά, δεν νομίζεις?

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα είναι ότι τα τουμπανιάζουν όλα (cpu, gpu) σε power draw οι εταιρείες out of the box για να πάρουν έστω και κάτι ψιλά σε perf για να βγουν πρώτες. Στην πραγματικότητα μπορείς να ρίξει το power draw με μικρή μείωση των επιδόσεων.

2 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δεν χρειάζεται βάζω Ryzen pro  45w επεξεργαστή και έχω το κεφάλι μου υσηχο . Το ευρέως του δεν είναι το 3 πλασιο όπως του Intel.

γιατί δεν βάζεις 13900Κ με 40w power limit (υπολογίζω και τα 5w του ενδεχόμενου spike);

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, atheatos said:

Στους Ryzen προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα. Τα spikes δεν ξεπερνάνε τα όρια . 

σε 54sec ? Σε 54sec έχω σβήσει και έχω ξαναναψει, αν αυτό εννοείς. Έχει και άλλες καταναλώσεις το pc και όχι μόνο μόνο του επεξεργαστή….

Δεν χρειάζεται βάζω Ryzen pro  45w επεξεργαστή και έχω το κεφάλι μου υσηχο . Το ευρέως του δεν είναι το 3 πλασιο όπως του Intel.

Νομίζω για να μιλάς για 35w με 106w peak έχεις χάσει λίγο κάποια μέτρα και σταθμά, δεν νομίζεις?

Κάλε μου άνθρωπε, τα έχεις μπερδέψει όλα. Τα 106w δεν είναι spike. Είναι PL2 κατανάλωση. Αμά βάλεις το PL2 στα 35w, ε δεν θα πάει στα 106, θα πάει στα 35. Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο εξηγήσω.

Το άστειο σε όλα αυτά είναι ότι έχεις τον Ryzen pro που νομίζεις ότι τραβάει 45w αλλά δεν τραβάει 45w. Αυτό που αναγράφει είναι το TDP της amd. Η κατανάλωση ΔΕΝ είναι 45w, και δεν μιλάμε για spikes, μιλάμε μόνιμα το CPU θα τραβάει 60-65 ξερώ γώ. Kυριολεκτικά της AMD η κατανάλωση είναι στα χαρτιά, όχι της Intel :P 

Αλλά συνέχισε εσύ τα δικά σου :P 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...