Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μιλαμε για 3% διαφορα στο efficiency. Στα 50w δηλαδη, 1.5 ολοκληρο watt παραπανω απο το gold.

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι αρκετα χειροτεροι οι intel μιας και πριζα τραβανε τα αντερα τους οποτε απο καπου αλλου τραβανε το ρευμα board vrm κτλ. 8700k ειχα undervolt που ηταν αρκετα efficient σε idle ακομα ειναι δηλαδη και τραβαγε ολος ο πυργος 55watt τωρα ειμαστε στα 60 με 8core και 2 nvme παραπανω συν μεγαλυτερες ram.

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Τίγκα efficient. 30w γράφει το κοντέρ αδερφέ. 

Και για να καταλάβω, επιμένεις ότι ο δικός σου είναι πιο efficient από alder lake? Απαλευτος.... 

60watt απο πριζα παρακαλω ετσι οποτε κανε τα μαθηματικα. Εσυ εχεις 2.5watt στο hwinfo και τραβας 105 απο πριζα. Εφιχενσυ απο τα lidl. 

Στον 8700k ειχα στο hwinfo 9-10watt και ειχα πριζα 55-60watt. Ποσο πιο fake νουμερα δηλαδη? Σε ιδιο build. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 minute ago, SabotazNic said:

Μιλαμε για 3% διαφορα στο efficiency. Στα 50w δηλαδη, 1.5 ολοκληρο watt παραπανω απο το gold.

Που το ξέρεις ότι είναι 3%? Και 3% να είναι η διαφορά αν φλιπαρεις τα τροφοδοτικά αυξάνεται η διαφορά κατά 5w

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Που το ξέρεις ότι είναι 3%? Και 3% να είναι η διαφορά αν φλιπαρεις τα τροφοδοτικά αυξάνεται η διαφορά κατά 5w

Πανε παρε και αλλο μετρητη πιο καλο αλλα αν γραφει παλι 105watt σε idle μια φορα να παραδεχτεις οτι εισαι λαθος δεν ειναι κακο να κανουμε λαθη ανθρωποι ειμαστε.

Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

60watt απο πριζα παρακαλω ετσι οποτε κανε τα μαθηματικα. Εσυ εχεις 2.5watt στο hwinfo και τραβας 105 απο πριζα. Εφιχενσυ απο τα lidl. 

Nταξει δεν παλεύεται. Το δικό σου είναι το καλύτερο 

Just now, Arkin said:

Πανε παρε και αλλο μετρητη πιο καλο αλλα αν γραφει παλι 105watt σε idle μια φορα να παραδεχτεις οτι εισαι λαθος δεν ειναι κακο να κανουμε λαθη ανθρωποι ειμαστε.

Δεν χρειάζομαι πλέον μετρητή. Σε load όπως μας δείχνει ο Kostas 100% σωστά είναι τα νουμερα του HWInfo. Με 8 πυρήνες κλειστούς ο 12900Κ κυριολεκτικά πιτσίλαει τον 5700x. Τελος, 40% στο κεφάλι σε efficiency. Συνέχισε εσύ το damage control. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θερμοκρασιες σε idle με 30 βαθμους ambient. 60 watt ολο το συστημα πριζα+ρολοι ΔΕΗ 3 βαθμους πανω απο ambient η cpu. O 3D το εχουμε πει ειναι ζεστος λογο 3D cache οι ryzen 5xxx ειναι οτι πιο κρυο και efficient κυκλοφορησε μεχρι το 2022 που βγηκαν οι νεοι zen 4 και οι 13th gen. Μην ξανα λεμε τα ιδια. 

https://postimg.cc/t7ry9S6h

Screenshot-1.png

Έχεις τα fans 1500rpm σε idle εδώ όμως. Το λέω γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία όταν συγκρίνεις θερμοκρασίες. Water temp +1-2°C από ambient δεν βλέπεις αλλιώς.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Nταξει δεν παλεύεται. Το δικό σου είναι το καλύτερο 

Απλα σου παραθετω γεγονοτα. Εσυ βγαζεις 105watt και λες κακος μετρητης σου ειπα πανε παρε αλλον και ξανα μετρα η βαλε ψηφιακο ρολοι στο μετρητη της ΔΕΗ και απο εκει θα βγαλεις μια χαρα ακρη ποσο τραβας. 

Απο τι μια εχουμε 28watt package με 60watt πριζα

Απο την αλλη εχουμε 2.5 watt package με 105watt πριζα

Παρε αλλο μετρητη και ξανα μετρα περιμενω αποτελεσματα μονο μην δειξει παλι 105 και πεις ειναι και αυτος χαλασμενος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Jts said:

Έχεις τα fans 1500rpm σε idle εδώ όμως. Το λέω γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία όταν συγκρίνεις θερμοκρασίες. Water temp +1°C από ambient δεν βλέπεις αλλιώς.

Ρε τώρα και εσύ, τον έχει βγάλει στο μπαλκόνι για να μας δείξει νουμερα. Κλασσικός Arkin, πάντα το δικό του είναι το καλύτερο 😁

Απλα σου παραθετω γεγονοτα. Εσυ βγαζεις 105watt και λες κακος μετρητης σου ειπα πανε παρε αλλον και ξανα μετρα η βαλε ψηφιακο ρολοι στο μετρητη της ΔΕΗ και απο εκει θα βγαλεις μια χαρα ακρη ποσο τραβας. 

Απο τι μια εχουμε 28watt package με 60watt πριζα

Απο την αλλη εχουμε 2.5 watt package με 105watt πριζα

Παρε αλλο μετρητη και ξανα μετρα περιμενω αποτελεσματα μονο μην δειξει παλι 105 και πεις ειναι και αυτος χαλασμενος. 

Δεν είπα ότι είναι κακός μετρητης. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν είναι καλός ή κακός μετρητης, δεν έχω τρόπο να το τσεκάρω. Αυτό που βλέπω είναι ότι είμαι ακριβώς 39w κάτω στον 12900k από ότι στον 3700X

Τα γεγονότα που παραθέτεις είναι ούτε για συζήτηση καφενειου. Συγκρίνεις 2 διαφορετικά συστήματα με 2 διαφορετικούς μετρητης και βγάζεις και συμπέρασμα για το πόσο τραβάει το cpu. Δηλαδή Νταξει, ούτε για trolling δεν κάνουν τα γεγονότα σου. 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε τώρα και εσύ, τον έχει βγάλει στο μπαλκόνι για να μας δείξει νουμερα. Κλασσικός Arkin, πάντα το δικό του είναι το καλύτερο 😁

Όταν γυρίσω Αθήνα θα ανεβάσω ένα με water temp, room temp και case temp με φυσιολογικά fan/pump curves για silence, σε  custom loop βέβαια, ώστε να υπάρχει και αυτό σαν μέτρο σύγκρισης αν θέλετε.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jts είπε

Έχεις τα fans 1500rpm σε idle εδώ όμως. Το λέω γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία όταν συγκρίνεις θερμοκρασίες. Water temp +1-2°C από ambient δεν βλέπεις αλλιώς.

Ναι συνηθως εδω τον δουλευω στις 600 εκει ειμαι στους 35 βαθμους με 34 βαθμους x62.

https://postimg.cc/YLgc7HmR

Screenshot-2.png

Δημοσ.
Just now, Jts said:

Όταν γυρίσω Αθήνα θα ανεβάσω ένα με water temp, room temp και case temp με φυσιολογικά fan/pump curves για silence, σε  custom loop, βέβαια ώστε να υπάρχει και αυτό σαν μέτρο σύγκρισης αν θέλετε.

Έχω ρε συ τον 12900k σε αεροψυκτρα, με 0rpm fans τρέχω cinebench στους 50c 😂

Το ξέρω ότι είναι κρυοι

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Jts είπε

Καλά μην αγχώνεσαι για τις θερμοκρασίες, είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν στους 85 συνέχεια. Επίσης αυτό συμβαίνει και διότι σε idle η αντλία σου θα είναι χαμηλά, αν δεν την έχεις βάλει σε σταθερά rpms.

ναι το ξέρω! έψαξα και έμαθα, απλά θεωρώ ότι είναι κακή η μηχανική που είναι φτιαγμένο.... όταν είχα τον 5820k με την ίδια ψήκτρα έπαιζε 27-28 βαθμούς σε idle, το 50 είναι σχεδόν διπλάσιο δίνει την εντύπωση πως κάτι κάνει η cpu χωρίς να κάνει τίποτα 

να ξεκαθαρίσω ότι το cpu δουλεύει κομπλέ με 4090 αλλα αυτό το πράμα σε idle με έχει ξενερώσει κάπως

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν είπα ότι είναι κακός μετρητης. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν είναι καλός ή κακός μετρητης, δεν έχω τρόπο να το τσεκάρω. Αυτό που βλέπω είναι ότι είμαι ακριβώς 39w κάτω στον 12900k από ότι στον 3700X

Βρε μπαλκονι τι να λεμε ελα δες και temps me 600rpm ισα ισα που γυρνανε και κλειστους του κουτιου. 35 βαθμους το ambient στο κουτι πιθανως να ειναι και παραπανω απο 30. Κακος μετρητης χαλασμενος ειναι ο σωστος θα σε εχει πριζα καπου 30watt ολος ο πυργος. 

Δημοσ.

Βρε μπαλκονι τι να λεμε ελα δες και temps me 600rpm ισα ισα που γυρνανε και κλειστους του κουτιου. 35 βαθμους το ambient στο κουτι πιθανως να ειναι και παραπανω απο 30. Κακος μετρητης χαλασμενος ειναι ο σωστος θα σε εχει πριζα καπου 30watt ολος ο πυργος. 

Νταξει, ανέβασε μας τώρα ένα score σε ότι εφαρμογή θες σε όσα Watt θες να δούμε το efficiency στην πράξη όχι στα λόγια 😁

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

ναι το ξέρω! έψαξα και έμαθα, απλά θεωρώ ότι είναι κακή η μηχανική που είναι φτιαγμένο.... όταν είχα τον 5820k με την ίδια ψήκτρα έπαιζε 27-28 βαθμούς σε idle, το 50 είναι σχεδόν διπλάσιο δίνει την εντύπωση πως κάτι κάνει η cpu χωρίς να κάνει τίποτα 

να ξεκαθαρίσω ότι το cpu δουλεύει κομπλέ με 4090 αλλα αυτό το πράμα σε idle με έχει ξενερώσει κάπως

27 idle χειμωνα η το καλοκαιρι? Χειμωνα ειμαστε με 26-27 βαθμους και 50-55 βαθμους gpu αλλα αλλο ambient τοτε 20-21 και τωρα 30αρια και ακομα δεν επιασαν οι ζεστες. Οι 3D δουλευουν ετσι λογο cache και μονο ειναι ανεφικτο να εχουν ιδια temps με τους αντιστοιχους χωρις 3d cache.

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Νταξει, ανέβασε μας τώρα ένα score σε ότι εφαρμογή θες σε όσα Watt θες να δούμε το efficiency στην πράξη όχι στα λόγια 😁

Περιμενω να παρεις κανα μετρητη γιατι αυτα τα 2.5watt του 12900 καταληγουν να ειναι τελικα 40 και 50 με το νουμερο που βγαζεις σε πριζα και μιλαμε. Μεχρι τοτε τα γεγονοτα ειναι οτι εισαι στα 105 σε idle με μηδεν fans και ειμαι στα 60. Αν δεν μετραει σωστα το power meter οκ πεταξε το και παρε ενα σοβαρο. Ειχα και 8700k και με 10watt στο hwinfo ειχα 55 απο πριζα. Απο temps παντως παρολο που βραζει ο τοπος με 8700k ημουν 40+ καλοκαιρι με 5700x μεχρι στιγμης στους 35 με 30 ambient τοσο κρυο δεν τον περιμενα να πω την αληθεια. 

Παρε εναν τετοιο και βλεπουμε

https://www.skroutz.gr/s/12944597/Uni-T-UT-230B-Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-για-Μέγιστη-Ισχύ-έως-3-68kW.html

Δημοσ.
5 minutes ago, Arkin said:

27 idle χειμωνα η το καλοκαιρι? Χειμωνα ειμαστε με 26-27 βαθμους και 50-55 βαθμους gpu αλλα αλλο ambient τοτε 20-21 και τωρα 30αρια και ακομα δεν επιασαν οι ζεστες. Οι 3D δουλευουν ετσι λογο cache και μονο ειναι ανεφικτο να εχουν ιδια temps με τους αντιστοιχους χωρις 3d cache.

Περιμενω να παρεις κανα μετρητη γιατι αυτα τα 2.5watt του 12900 καταληγουν να ειναι τελικα 40 και 50 με το νουμερο που βγαζεις σε πριζα και μιλαμε. Μεχρι τοτε τα γεγονοτα ειναι οτι εισαι στα 105 σε idle με μηδεν fans και ειμαι στα 60. Αν δεν μετραει σωστα το power meter οκ πεταξε το και παρε ενα σοβαρο. Ειχα και 8700k και με 10watt στο hwinfo ειχα 55 απο πριζα. Απο temps παντως παρολο που βραζει ο τοπος με 8700k ημουν 40+ καλοκαιρι με 5700x μεχρι στιγμης στους 35 με 30 ambient τοσο κρυο δεν τον περιμενα να πω την αληθεια. 

Παρε εναν τετοιο και βλεπουμε

https://www.skroutz.gr/s/12944597/Uni-T-UT-230B-Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-για-Μέγιστη-Ισχύ-έως-3-68kW.html

Κάνε μας τη χάρη ρε συ με το χρεπι σου. Σου ζητάω να τρέξεις κάτι να δούμε το efficiency. Γαργάρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...