Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

3800cl16 με tuned subtimings ειναι πολυ καλυτερες απο XMP 3200cl14

Πειραξες και τα subtimings? Aν ναι τοτε καπου εκει κρυβετε το μυστικο σε ενα απο αυτα και δινει το boost που αναφερεις γιατι δεν ειναι οτι τα 3200cl14 εχουν κακα subtimings. Εχει παρα πολλα νουμερα για πειραγμα τα πειραξες μονος? Θα βγαλω φωτο απο bios μετα να βοηθησουν οι μετρ να δω ποσο θα παρει το κιτακι που εχω κατεβαζοντας αν κατεβαινουν τα subtimings. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 hours ago, Tambas91 said:

δυο παιχνίδια πχ tlou, kcd ή ότι άλλο συμφωνηθεί και τρέχουν εδώ με τον herald με το capframe ανοιχτό να φαίνονται όλα και οποιος νομίζει ότι το κάνει εσκεμμένα τον ξεβρακώνει κιόλας αλλα για να δούμε τι συμβαίνει κιόλας στη τελική... για να βγάλεις ένα βιντεάκι ενός λεπτού και να το ανεβάσεις είναι 15-20 λεπτά υπόθεση απλά και όμορφα :) 

Eγώ μέσα, ότι μου πείτε τρέχω. Αλλά αν χάνει ο 12900k σε κάποιο παιχνίδι να συμφωνήσουμε από τώρα, είναι λάθος οι μετρήσεις :P 

13 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πειραξες και τα subtimings? Aν ναι τοτε καπου εκει κρυβετε το μυστικο σε ενα απο αυτα και δινει το boost που αναφερεις γιατι δεν ειναι οτι τα 3200cl14 εχουν κακα subtimings. Εχει παρα πολλα νουμερα για πειραγμα τα πειραξες μονος? Θα βγαλω φωτο απο bios μετα να βοηθησουν οι μετρ να δω ποσο θα παρει το κιτακι που εχω κατεβαζοντας αν κατεβαινουν τα subtimings. 

Σε XMP έχουν κάκιστα timings, trust me :P 

15 λεπτά πριν, Herald είπε

Πόσο tuned? Να ξέρεις σε πλατφόρμες με DDR4 οι ram μπορεί να σου δώσουν και 40-50% επιδόσεις, κάτι τέτοια έβλεπα  στον 10900k. 

Τα γνωστά σφιχτά b-dies timings. Τώρα 2-3 ίσως κατεβαίνουν λίγο ακόμη αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Arkin said:

Και εσύ για αυτό που παπαγαλίζεις κάθε φορά με την κατανάλωση. Μέτρησα σε TLOU από μπρίζα σε 1080p με 4090, ίδια ακριβώς settings με τον hwunboxed. 470-480w βλέπω εγώ, 620w βλέπει αυτός. Αλλά ότι πούν οι μπάρες, πιστεύουμε hwunboxed :P 

Tα νούμερα που δείχνει το hwunboxed είναι αδιανόητα απλά

hwunboxed.JPG.755d4e006f91181d35909a15efb3db6e.JPG

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Και εσύ για αυτό που παπαγαλίζεις κάθε φορά με την κατανάλωση. Μέτρησα σε TLOU από μπρίζα σε 1080p με 4090, ίδια ακριβώς settings με τον hwunboxed. 470-480w βλέπω εγώ, 620w βλέπει αυτός. Αλλά ότι πούν οι μπάρες, πιστεύουμε hwunboxed :P 

Tα νούμερα που δείχνει το hwunboxed είναι αδιανόητα απλά

hwunboxed.JPG.755d4e006f91181d35909a15efb3db6e.JPG

Γιατι εισαι τοσο πολυ 480 δεν ειναι παρα πολλα? 

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

430 βγάζει το σύστημα με τον 7800x 3d, πως είναι πολλά; Πολλά σε σχέση με τι? 

430 με το γραφημα του steve ομως αυτο ειναι οντως εγκυρο η ειναι παρακατω? Γιατι οντως το 621 που νομιζω ανεφερε στα σχολια επειδη τον εκραξαν οτι ηταν καταναλωση ενω εκανε shader compile που εχει γονατισε το cpu οποτε και τα 430 του 7800x3d ειναι και αυτα στο σημειο με shader compile και βγηκε η καταναλωση. Για αυτο μου φανηκαν πολλα τα 480 με ολοκληρωμενο το shader compile στο last of us. 

40 λεπτά πριν, Herald είπε

Εντάξει ρε συ, ότι δεν σου αρέσει είναι μούφα. Σαν τις μετρήσεις στο hwinfo. Αποκλείεται λόγω ccd να μην βγάζει καλά min ο 7950x? Δεν το έχουμε ξαναδεί σε άλλα παιχνίδια? 

A xa xa. Εντάξει ρε φίλε. Ίδια min σε αντίστοιχα tuned 5600 και 7950Χ.

🤣

• Like 1

Just now, Arkin said:

430 με το γραφημα του steve ομως αυτο ειναι οντως εγκυρο η ειναι παρακατω? Γιατι οντως το 621 που νομιζω ανεφερε στα σχολια επειδη τον εκραξαν οτι ηταν καταναλωση ενω εκανε shader compile που εχει γονατισε το cpu οποτε και τα 430 του 7800x3d ειναι και αυτα στο σημειο με shader compile και βγηκε η καταναλωση. Για αυτο μου φανηκαν πολλα τα 480 με ολοκληρωμενο το shader compile στο last of us. 

Μα ο 3d τα ίδια καταναλώνει με ή χωρίς shader compile, αφού βαράει ppt limit. 320-350w τραβάει μόνη  της η 4090.. 

Just now, kkatzos said:

A xa xa. Εντάξει ρε φίλε. Ίδια min σε αντίστοιχα tuned 5600 και 7950Χ.

🤣

Και εγώ έτσι αισθάνομαι κάθε φορά που βγάζεται μούφα τις μετρήσεις του hwinfo :P 

Πιο πολυ ενδιαφερον θα ειχε ο tampas να ανεβασει κανενα benchmark . Εχουμε ακριβως το ιδιο συστημα και προς το παρον φαινεται να βγαζει αρκετα πιο κατω . 

Αν εχεις καποιο αλλο παιχνιδι ( με Ingame benchmark θα ηταν το ιδανικο ) να συγκρινουμε 

• Like 2

1 hour ago, noFEARgr said:

Πιο πολυ ενδιαφερον θα ειχε ο tampas να ανεβασει κανενα benchmark . Εχουμε ακριβως το ιδιο συστημα και προς το παρον φαινεται να βγαζει αρκετα πιο κατω . 

Αν εχεις καποιο αλλο παιχνιδι ( με Ingame benchmark θα ηταν το ιδανικο ) να συγκρινουμε 

Στο tlou τα ίδια δεν βγάζατε όμως? 

4 ώρες πριν, chrisde είπε

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το vs με intel. Θεωρώ προφανές ότι ένα σύστημα με tuned ddr5 θα είναι έστω και οριακά (ή και αρκετά) καλύτερο από το δικό μου που έχω μάπα ddr4 (ακόμα και αν δεν επηρεάζει επί της ουσίας τον 3d, σε κάτι τέτοια benchmarks με 1080p και dlss performance, ε κάποια διαφορά την κάνει). Θεωρώ όμως ότι ένας 3d είναι άψογη επιλογή για κάποιον που δεν θέλει να κάνει ολική αναβάθμιση για χ,ψ λόγους. Βλέπεις και εσύ ότι στην πράξη οι διαφορές είναι αμελητέες. Anyway το θέμα δεν είναι να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, αλλά να βοηθήσουμε όποιον έχει πρόβλημα.

Ούτε εμένα με ενδιαφέρει το vs ούτε πρόκειται να παίξω ποτε σε 1080p για να δω ποσά βγάζει το cpu… 4k είμαι όποτε στο 99,9% των σεναρίων ότι βγάλει η gpu.. τώρα για το cpu του herald δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι βγάζει καλύτερα νούμερα από τα 3D εμένα θα με ενδιέφερε πιο πολύ όμως να δω τι απόκλιση έχει από τα reviews των μεγάλων καναλιών ώστε να ξέρουμε και εμείς τι να πιστέψουμε… μήπως έχει δίκιο που λέει ότι τα reviews είναι πέτσινα σα το πανωφόρι του blu εεε εννοώ του Jensen ? Πάντως αν θέλει κανείς να κατεβάσω κάτι άλλο να βγάλω τα limits εγώ μέσα είμαι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, Herald said:

Στο tlou τα ίδια δεν βγάζατε όμως? 

To ξαναειπα , βγαζαμε τα ιδια γιατι εγω ειχα limit στα hz της οθονης μου , χωρις να μπορω να το βγαλω στο συγκεκριμενο παιχνιδι 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1

15 minutes ago, noFEARgr said:

To ξαναειπα , βγαζαμε τα ιδια γιατι εγω ειχα limit στα hz της οθονης μου , χωρις να μπορω να το βγαλω στο συγκεκριμενο παιχνιδι 

Κλείσε gsync από το control panel και δες παλι

Παντως και στα lows τα ίδια είχατε, 115 έβγαλε ο tamaba 114 εσύ 

3 hours ago, Tambas91 said:

δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι βγάζει καλύτερα νούμερα από τα 3D 

Τι είναι αυτά που λες? Σε όλα τα games πίσω είναι ο 12900k. Σε όσα είναι μπροστά είναι λάθος το hwinfo. Και επιπλέον τριπλάσια κατανάλωση, αυτό που το πας 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...