Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kkatzos είπε

Εντάξει, συμβαίνουν αυτά.

Αλλά το min του CP2077 δεν είναι αξιόπιστο.

Όπως έγραψα και πιο πάνω είχα βγάλει τα ίδια min (Ryzen 5600) με έναν που είχε 7950Χ από εδώ μέσα. Σε average βέβαια μου έριχνε στα αυτιά.

Δεκτό βρυκόλακα φίλε μου,δεν έχω τριβή με το benchmark και κανένα λόγο να μην σε πιστεψω.Περισσοτερο  παρατήρηση ηταν από τα δύο ιντελ ddr5 bench που σηκωθηκαν.Δεν ήταν φιτίλια για ένα ακόμα vs ,για αυτό και δεν το περιόρισα σε ιντελ αλλά είπα νεώτερα cpu εννοώντας ddr5 συστήματα.Ανεβασαν αρκετά παιδιά με dimitri diamantidi (3d) επεξεργαστή  οπότε ο φίλος μπορεί να δει πιο καθαρά πως κάτι τρέχει και να τον σκαλίσει μέχρι να τον φέρει στα ίσια του.

18 ώρες πριν, kkatzos είπε

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σωστά είναι τα min στο cp, τα πιάνει στο σημείο στην πλατεία λίγο πριν το τέλος του bench. Αν όπως γράφτηκε παραπίσω είδες από afterburner 90 fps λογικά είναι τα 50min, εμένα 117 γράφει στο χειρότερο σημείο. 

8 hours ago, kkatzos said:

Ποια min Αλεξανδρε; Ποια min; Βγάζει 82 ο 12900Κ και 95 ο 12700Κ 🤩 🤣

10-15% διαφορά από τον ένα 3D στον άλλο;

Επίσης παλιά είχα τρέξει το bench του και είχα βγάλει τα ίδια min με τον 7950Χ 😂 ενός παιδιού από εδώ μέσα.

Άξιος ο 3D με τα νούμερα που βλέπω μέχρι στιγμής.

Θα κάτσει τώρα ο strawman να ζοριστεί να βγάλει καλύτερα νούμερα αλλά μετά θα φωνάξουμε τον azazil 😄

Πως καταφέρνεις κάθε φορά και βγάζεις τα χειρότερα νούμερα; 😄

Σε έχει βρει ο stawman και παίζει τρολο-μπαλίτσα εδώ μέσα ;)

Κατσε καλά, έχω ήδη ανεβάσει benchmark run, πάνω από 160 βγάζω, 4d θες για να τα φτάσεις. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Tambas91 είπε

χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του herald εγώ σε ότι έχω πει στον herald να τεστάρει δεν έχει πει ποτε όχι το κατεβάζει και βγάζει video... θα σου πω το εξής απλό! άσε το δικό μου cpu στην άκρη πες ότι είμαι αμπαλος και δε το έχω στήσει καλά ή ότι άλλο θες.. έχουν εδώ μέσα τόσα παιδιά 3D, παίρνουμε ένα, δυο παιχνίδια πχ tlou, kcd ή ότι άλλο συμφωνηθεί και τρέχουν εδώ με τον herald με το capframe ανοιχτό να φαίνονται όλα και οποιος νομίζει ότι το κάνει εσκεμμένα τον ξεβρακώνει κιόλας αλλα για να δούμε τι συμβαίνει κιόλας στη τελική... για να βγάλεις ένα βιντεάκι ενός λεπτού και να το ανεβάσεις είναι 15-20 λεπτά υπόθεση απλά και όμορφα :) 

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το vs με intel. Θεωρώ προφανές ότι ένα σύστημα με tuned ddr5 θα είναι έστω και οριακά (ή και αρκετά) καλύτερο από το δικό μου που έχω μάπα ddr4 (ακόμα και αν δεν επηρεάζει επί της ουσίας τον 3d, σε κάτι τέτοια benchmarks με 1080p και dlss performance, ε κάποια διαφορά την κάνει). Θεωρώ όμως ότι ένας 3d είναι άψογη επιλογή για κάποιον που δεν θέλει να κάνει ολική αναβάθμιση για χ,ψ λόγους. Βλέπεις και εσύ ότι στην πράξη οι διαφορές είναι αμελητέες. Anyway το θέμα δεν είναι να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, αλλά να βοηθήσουμε όποιον έχει πρόβλημα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Arkin είπε

Όπως και στο ghostwire. Εσύ πχ με 5600 έβγαλε 145fps σε σημείο που ο Γιάννης βγάζει 80 και με καλύτερες μνήμες είδε ότι ανέβηκε αρκετά. Από ότι φαίνεται κάποια παιχνίδια όπως ghostwire όπως watch dogs legion και πιθανώς και kingdom come deliverance περνουν ατελείωτα fps με χαμηλότερα subtimings με zen 3. Δηλαδή δεν φταίνε τα cpu αν τους έχουμε δώσει σαπιες ram. Αν τους βάλουμε παρέα με ένα dimaki 4000cl14 με σοβαρά subtimings γίνεται πανωλεθρια και περνουν μέχρι και 70 80% boost σε κάποια παιχνίδια. 

Καλά τα 3200cl14 δεν είναι σάπιες ram. Είναι b-dies. Αμάν δηλαδή αν θέλαμε 4000cl14 σε zen3 για να δούμε τα ίδια fps με τους Intel. Είναι αλήθεια ότι τα zen παίρνουν από ram αλλά στην τελική καταντάει και λίγο σπάσιμο. Εγώ δεν θέλω να τρέχω με tuned μνήμες γιατί θέλω full stability επειδή χρησιμοποιώ το pc και για άλλους λόγους. Αυτό που βλέπω είναι ότι χοντρικά οι intel ακόμη και με XMP είναι πιο κοντά στα μέγιστα που μπορούν να πετυχουν με tuned ενώ οι zen έχουν μεγαλύτερη απόσταση. 

Υ.Γ. Το θέμα με το ghostwire μάλλον έχει να κάνει και με την έκδοση του game.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Herald είπε

Σωστά είναι τα min στο cp, τα πιάνει στο σημείο στην πλατεία λίγο πριν το τέλος του bench. Αν όπως γράφτηκε παραπίσω είδες από afterburner 90 fps λογικά είναι τα 50min, εμένα 117 γράφει στο χειρότερο σημείο.

Ξαναλέω δεν είναι τα min είναι ΤΟ min. Πιάνει κάπου στιγμιαία 50 fps για μια στιγμή και το καταγράφει, δεν έχω ιδέα που, μάλλον στην αρχή, πουθενά στο benchmark δεν είδα τέτοια fps, δεν θυμάμαι ποιο είναι το λιγότερο που είδα αλλά καμμία σχέση με 50-60fps. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε, ούτε να το γυρνάμε πάλι σε vs. Αν δεν θες να με πιστέψεις, καμμία αντίρρηση, moving on.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, chrisde said:

Ξαναλέω δεν είναι τα min είναι ΤΟ min. Πιάνει κάπου στιγμιαία 50 fps για μια στιγμή και το καταγράφει, δεν έχω ιδέα που μάλλον στην αρχή, πουθενά στο benchmark δεν είδα τέτοια fps, δεν θυμάμαι ποιο είναι το λιγότερο που είδα αλλά καμμία σχέση με 50-60fps. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε, ούτε να το γυρνάμε πάλι σε vs.

Συζήτηση κάνουμε και νούμερα ανεβάζουμε, γιατί VS?

Αμά τα min στο cp ήταν random δεν θα βλέπαμε συνέχεια τα ryzen χαμηλά και τα intel ψηλά. Κοινη λογική είναι ρε συ. Ο razer έτρεξε 10 φορές με τον 7950x για να ξεκολήσει απτα 60-70 δεν θυμάμαι πόσα έβγαζε και τζίφος, εκεί έμεινε

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Herald είπε

Κατσε καλά, έχω ήδη ανεβάσει benchmark run, πάνω από 160 βγάζω, 4d θες για να τα φτάσεις. 

Με Path Tracing λέμε. Αυτό δεν είναι το δικό σου;

Αν έχεις καλύτερο δώσε λινκ.

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Αμά τα min στο cp ήταν random δεν θα βλέπαμε συνέχεια τα ryzen χαμηλά και τα intel ψηλά. Κοινη λογική είναι ρε συ. Ο razer έτρεξε 10 φορές με τον 7950x για να ξεκολήσει απτα 60-70 δεν θυμάμαι πόσα έβγαζε και τζίφος, εκεί έμεινε

Και τον έφτασα με τον 5600. Άρα ΜΟΥΦΑ το min. Απλή λογική.

Δημοσ.
2 minutes ago, kkatzos said:

Και τον έφτασα με τον 5600. Άρα ΜΟΥΦΑ το min. Απλή λογική.

Εντάξει ρε συ, ότι δεν σου αρέσει είναι μούφα. Σαν τις μετρήσεις στο hwinfo. Αποκλείεται λόγω ccd να μην βγάζει καλά min ο 7950x? Δεν το έχουμε ξαναδεί σε άλλα παιχνίδια? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Καλά τα 3200cl14 δεν είναι σάπιες ram. Είναι b-dies. Αμάν δηλαδή αν θέλαμε 4000cl14 σε zen3 για να δούμε τα ίδια fps με τους Intel. Είναι αλήθεια ότι τα zen παίρνουν από ram αλλά στην τελική καταντάει και λίγο σπάσιμο. Εγώ δεν θέλω να τρέχω με tuned μνήμες γιατί θέλω full stability επειδή χρησιμοποιώ το pc και για άλλους λόγους. Αυτό που βλέπω είναι ότι χοντρικά οι intel ακόμη και με XMP είναι πιο κοντά στα μέγιστα που μπορούν να πετυχουν με tuned ενώ οι zen έχουν μεγαλύτερη απόσταση. 

Υ.Γ. Το θέμα με το ghostwire μάλλον έχει να κάνει και με την έκδοση του game.

Ωχ κάτσε έφαγα φλασια. Οι σπασμένες εκδόσεις του ghostwire δεν έχουν denuvo. Το πρόσθεσε η bethesda στην τελευταία έκδοση που έχουμε εμείς που το έχουμε αγορασμένο. Τώρα εξηγείται αυτό που διάβαζα πριν το πάρω ότι κατέστρεψαν το παιχνίδι μετά από το denuvo. Και όντως Γιάννη μια χαρά είναι οι 3200cl14 οι δικές μου είναι σαπιες και έχουμε παρόμοια fps άρα δεν περνει από ram λύθηκε το μυστήριο με το παιχνίδι. Το denuvo για ακόμα μια φορά γονατίζει το performance. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ωχ κάτσε έφαγα φλασια. Οι σπασμένες εκδόσεις του ghostwire δεν έχουν denuvo. Το πρόσθεσε η bethesda στην τελευταία έκδοση που έχουμε εμείς που το έχουμε αγορασμένο. Τώρα εξηγείται αυτό που διάβαζα πριν το πάρω ότι κατέστρεψαν το παιχνίδι μετά από το denuvo. Και όντως Γιάννη μια χαρά είναι οι 3200cl14 οι δικές μου είναι σαπιες και έχουμε παρόμοια fps άρα δεν περνει από ram λύθηκε το μυστήριο με το παιχνίδι. Το denuvo για ακόμα μια φορά γονατίζει το performance. 

Ίσως είναι και αυτό πράγματι. Πάντως παίρνει και από ram. Εμένα με tuned 3800cl16 πήρε +15%

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Εντάξει ρε συ, ότι δεν σου αρέσει είναι μούφα. Σαν τις μετρήσεις στο hwinfo. Αποκλείεται λόγω ccd να μην βγάζει καλά min ο 7950x? Δεν το έχουμε ξαναδεί σε άλλα παιχνίδια? 

Δεν αποκλείεται καθόλου. Δεν είναι το κριτήριο σου να αποφασίσεις ένα στιγμιαίο drop (ξαναλέω για πολλοστή φορά ένα) που πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο stuttering που ναι πιθανότατα είναι θέμα των ryzen, δεν μπορώ να το ξέρω, δεν έχει σημασία άλλωστε. Αν θες να δεις τα lows κοίτα τα 1% ή 0,1%.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, chrisde said:

Δεν αποκλείεται καθόλου. Δεν είναι το κριτήριο σου να αποφασίσεις ένα στιγμιαίο drop (ξαναλέω για πολλοστή φορά ένα) που πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο stuttering που ναι πιθανότατα είναι θέμα των ryzen, δεν μπορώ να το ξέρω, δεν έχει σημασία άλλωστε. Αν θες να δεις τα lows κοίτα τα 1% ή 0,1%.

Ε αφού δεν τα καταγραάφει τα 1% lows το benchmark. Τέσπα, το έγραψα και πρίν, το ingame bench του cp είναι για GPU benchmarks, για CPU δεν κάνει γιατί είναι πανάλαφρο.  Όποιος έχει όρεξε παεί στην περιοχή που φαίνεται στην αρχή του video (tom's dinner) και τεστάρι. Αν κρατήσει 80 ο 3d θα εκπλαγώ

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ίσως είναι και αυτό πράγματι. Πάντως παίρνει και από ram. Εμένα με tuned 3800cl16 πήρε +15%

Σιγουρα θα παρει και κατι λιγο απο ram αλλα σκεψου πηρες 15% απο 3200cl14 που δεν τις λες καθολου κακες ram αντιθετως δηλαδη δεν ειναι οτι οι 3800cl16 ειναι τοσο καλυτερες απο 3200cl14. Πιστευω οτι εχει να κανει και με denuvo που προσθεσαν ειναι τεραστιες οι διαφορες σε ιδιο cpu να βλεπουμε 60-70% διαφορα στα fps σε ενα παιχνιδι λογο ram. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Σιγουρα θα παρει και κατι λιγο απο ram αλλα σκεψου πηρες 15% απο 3200cl14 που δεν τις λες καθολου κακες ram αντιθετως δηλαδη δεν ειναι οτι οι 3800cl16 ειναι τοσο καλυτερες απο 3200cl14. Πιστευω οτι εχει να κανει και με denuvo που προσθεσαν ειναι τεραστιες οι διαφορες σε ιδιο cpu να βλεπουμε 60-70% διαφορα στα fps σε ενα παιχνιδι λογο ram. 

3800cl16 με tuned subtimings ειναι πολυ καλυτερες απο XMP 3200cl14

Δημοσ.
19 minutes ago, kkatzos said:

To έτρεξα 3-4 φορές, το καλύτερο που βγήκε είναι 147-87. Γενικά και τα 4 run παρόμοια ήταν, από 143 έως 147 τα average και 82 έως 87 τα min. Εντελώς στοκ το CPU

1 minute ago, just_a_dude said:

3800cl16 με tuned subtimings ειναι πολυ καλυτερες απο XMP 3200cl14

Πόσο tuned? Να ξέρεις σε πλατφόρμες με DDR4 οι ram μπορεί να σου δώσουν και 40-50% επιδόσεις, κάτι τέτοια έβλεπα  στον 10900k. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...