Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 minutes ago, sjtak said:

Παρέλαβα και εγώ πρόσφατα έναν μετρητή και είπα να τεστάρω κατανάλωση στο σύστημά μου. (z790 μητρική, 13700k, 32gb ddr5 (2χ16), 4070, 2tb nvme kc3000 + 2 sata hdds, fractal torrent κουτί (2χ180 + 3χ140 ανεμιστήρες) , frost commander air cooler). Σε idle με μόνο bitdefender antivirus + hwinfo ο 13700κ πέφτει έως ~13w. Ο μετρητής δείχνει κατανάλωση ~74-80w. Σε cinebench όπου ο επεξεργαστής τραβάει ~200w, ο μετρητής δείχνει 310-315w....  Είναι φυσιολογικό να καίει το υπόλοιπο σύστημα τόσο πολύ; 110w διαφορά δεν είναι μεγάλη στο cinebench;

*Δεν ξέρω αν έχει σημασία/επηρεάζει τα αποτελέσματα αλλά έβαλα τον μετρητή πάνω σε πολύμπριζο.

Δεν καίει 110 το υπόλοιπο σύστημα, έχεις απώλειες από vrms και τροφοδοτικό.  Στα 310w ας πούμε ακόμα και με ένα τροφοδτικό με 90% efficiency (δηλαδή 80 plus gold?) έχεις 30+watt απώλειες απτο το τροφοδοτικό

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

31 λεπτά πριν, sjtak είπε

Παρέλαβα και εγώ πρόσφατα έναν μετρητή και είπα να τεστάρω κατανάλωση στο σύστημά μου. (z790 μητρική, 13700k, 32gb ddr5 (2χ16), 4070, 2tb nvme kc3000 + 2 sata hdds, fractal torrent κουτί (2χ180 + 3χ140 ανεμιστήρες) , frost commander air cooler). Σε idle με μόνο bitdefender antivirus + hwinfo ο 13700κ πέφτει έως ~13w. Ο μετρητής δείχνει κατανάλωση ~74-80w. Σε cinebench όπου ο επεξεργαστής τραβάει ~200w, ο μετρητής δείχνει 310-315w....  Είναι φυσιολογικό να καίει το υπόλοιπο σύστημα τόσο πολύ; 110w διαφορά δεν είναι μεγάλη στο cinebench;

*Δεν ξέρω αν έχει σημασία/επηρεάζει τα αποτελέσματα αλλά έβαλα τον μετρητή πάνω σε πολύμπριζο.

** Ξέχασα να αναφέρω, τροφοδοτικό είναι corsair rm650x μοντέλο πριν το 2021.

Τα εχουμε πει δεν ειναι real αυτα που δινει το hwinfo σε intel οτι βλεπεις προσθετεις αρκετα ακομα. Αν βλεπεις 13 πχ package βαλε ακομα 20 και εισαι μεσα. Τωρα στα 310 στο cinebench αν λεει 200 η cpu σιγουρα τραβαει 240-250 αλλιως δεν βγαινουν τα νουμερα. Ειναι λιγο fake τα νουμερα του hwinfo σε intel τουλαχιστον απο coffee lake και μετα εβλεπα και εγω 7-8watt και ειχα 55-60 πριζα.

3 ώρες πριν, sjtak είπε

110w διαφορά δεν είναι μεγάλη στο cinebench;

Πρώτα βεβαιώσου ότι το power meter που πήρες μετράει σωστά.

Αν έχεις κινητό με υψηλή ταχύτητα φόρτισης βάλε πάνω στο μετρητή μόνο το φορτιστή και ξεκίνα να φορτίζεις το κινητό.

(Πρέπει η θερμοκρασία του κινητού να είναι νορμάλ και η στάθμη της μπαταρίας κάτω από 60%)

Πρέπει ο μετρητής να σου δείξει περίπου αυτά που λέει ο κατασκευαστής. Δηλαδή αν υποτίθεται ότι φορτιστής και κινητό υποστηρίζουν 65W φόρτιση πρέπει να δεις περίπου 65W στο power meter.

Το HWInfo δε μετράει σωστά όπως πολλοί έχουν αναφέρει και στην πρίζα θα δεις και απώλειες λόγω efficiency του τροφοδοτικού και των VRMs. Αν έχεις 200W software reading αλλά 250W σε EPS μου φαίνονται λογικά τα 110W της απόκλισης.

2 ώρες πριν, Herald είπε

Παραπληροφόρηση μέρος 2ο.

Στο επόμενο video ο @kostas_anes θα είναι καραφλός τελείως, τρίχα δεν θα έχει μείνει :P 

Δε μέτρησε 12 και 13 γενιά ο Κώστας.

Αντίθετα ο CapFrameX μέτρησε. 😮

• Like 1

6 minutes ago, kkatzos said:

Πρώτα βεβαιώσου ότι το power meter που πήρες μετράει σωστά.

Αν έχεις κινητό με υψηλή ταχύτητα φόρτισης βάλε πάνω στο μετρητή μόνο το φορτιστή και ξεκίνα να φορτίζεις το κινητό.

(Πρέπει η θερμοκρασία του κινητού να είναι νορμάλ και η στάθμη της μπαταρίας κάτω από 60%)

Πρέπει ο μετρητής να σου δείξει περίπου αυτά που λέει ο κατασκευαστής. Δηλαδή αν υποτίθεται ότι φορτιστής και κινητό υποστηρίζουν 65W φόρτιση πρέπει να δεις περίπου 65W στο power meter.

Το HWInfo δε μετράει σωστά όπως πολλοί έχουν αναφέρει και στην πρίζα θα δεις και απώλειες λόγω efficiency του τροφοδοτικού και των VRMs. Αν έχεις 200W software reading αλλά 250W σε EPS μου φαίνονται λογικά τα 110W της απόκλισης.

Δε μέτρησε 12 και 13 γενιά ο Κώστας.

Αντίθετα ο CapFrameX μέτρησε. 😮

Ναι είναι γνωστό ότι από τα 9w στους 11th πήγε στα 30 στους 12th. Ανάθεμα και αν όντως το πιστεύεται. Εγώ δεν πιστεύω ότι το πιστεύεις. 

Mέτρησα από πρίζα, το PC με 3700x είναι +37w από τον 12900k με την GPU κλειστή. Τέλος, τα υπόλοιπα είναι δικιές σας θεωρίες για να μην παραδεχτείτε το αυτονόητο, ότι καίνει τον θεό τους τα ρύζια. Ακού εκεί, δεν μετράει σωστά το hwinfo. ROFL :P 

• Like 1

1 ώρα πριν, Herald είπε

Mέτρησα από πρίζα, το PC με 3700x είναι +37w από τον 12900k με την GPU κλειστή. Τέλος, τα υπόλοιπα είναι δικιές σας θεωρίες για να μην παραδεχτείτε το αυτονόητο, ότι καίνει τον θεό τους τα ρύζια. Ακού εκεί, δεν μετράει σωστά το hwinfo. ROFL :P 

katerina on Twitter: "#sasmos Ο Παύλος και καλά πήγε να ευχηθεί...  https://t.co/0oHNCuZlYv" / Twitter

με τη το μέτρησες δε μας είπες... με μετρητή απ το banggood? εγώ δε πιστεύω τίποτα :P  

Στον amd μόνο κάνει λάθος, στον ίντελ σωστότατος. Μάθε μπαλίτσα ρε Χέραλντ...

Έχω έναν μετρητή του παππού μου από την κατοχή το 1942. Τον είχε κλέψει από τα SS των ναζί. Γερμανικός, σκυλί. Από τον μηχανικό που είχε σχεδιάσει τα άρματα τα Tiger. Όχι κινεζίλες και ιστορίες. Έφερα ηλεκτρολόγο προχθές να τον τεστάρει, έμεινε κόκκαλο. "Δεν έχω ξαναδει τετοιο πράμα..." Γκαραντί, τα μετράει όλα ακριβώς, καμία απόκλιση.

Ένα τηλεφωνάκι και πετάγομαι τώρα να στον δανείσω... Σου επιστρέφει ρεύμα ο zen και εσύ τον κοροϊδεύεις... Που να ξερες...

3 minutes ago, AlexandrosKle said:

Στον amd μόνο κάνει λάθος, στον ίντελ σωστότατος. Μάθε μπαλίτσα ρε Χέραλντ...

Eσύ το λές για πλάκα, αλλά όντως αυτό είναι το επιχείρημα τους. Παράνοια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έτρεξα και ένα χωρίς fg 

Cyberpunk-2077-Screenshot-2023-07-16-16-

btw το κάθε πρόγραμμα δείχνει αλλα νούμερα.. άλλα το ryzen master άλλα το cap frame άλλα το hwi άλλα το task manager πλέον κοιτάω μονο το ryzen master και τελειώνει η υπόθεση...

αν θέλει κανεις ας δοκιμάσει τα ίδια settings με 3D να συγκρίνουμε... εκτος του azazil  :P

Επεξ/σία από Tambas91

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

έτρεξα και ένα χωρίς fg 

btw το κάθε πρόγραμμα δείχνει αλλα νούμερα.. άλλα το ryzen master άλλα το cap frame άλλα το hwi άλλα το task manager πλέον κοιτάω μονο το ryzen master και τελειώνει η υπόθεση...

αν θέλει κανεις ας δοκιμάσει τα ίδια settings με 3D να συγκρίνουμε... εκτος του azazil  :P

Έβαλες το φιξ; Θα σε μαλώσει ο Κκάτζος

Επεξ/σία από AlexandrosKle

1 minute ago, Tambas91 said:

katerina on Twitter: "#sasmos Ο Παύλος και καλά πήγε να ευχηθεί...  https://t.co/0oHNCuZlYv" / Twitter

με τη το μέτρησες δε μας είπες... με μετρητή απ το banggood? εγώ δε πιστεύω τίποτα :P  

έτρεξα και ένα χωρίς fg 

165 βγάζω με 12900k χωρίς PT, σκέτο RT

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Έβαλες το φιξ; Θα σε μαλώσει ο Κκάτζος

όχι ξερό αντρικό το έχω δοκίμασα να το βάλω αλλα κάτι έκανα λάθος και τώρα δεν ανοίγει οποτε πήρε πόδι :P 

26 λεπτά πριν, Herald είπε

165 βγάζω με 12900k χωρίς PT, σκέτο RT

τα ίδια ακριβώς χωρίς PT... χωρίς rt γενικά με lighting psycho έβγαλε 150 

μεγάλο σκουπίδι το game ρε.. όσες φορες έχω πάει να το ξεκινήσω στα πρώτα 10 λεπτά έχω αναγουλιάσει... το έσβησα άμα θέλετε να τρέξουμε DL2 κατεβάστε η τίποτα άλλο πείτε να μη λέει και κανεις ότι κάνω cherry pick :P 

Επεξ/σία από Tambas91

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Eδώ με PT, τρέχουμε ίδια settings? Μεγάλη διαφορά

untitled.JPG.90bf89af9c2efc07f150c3dcb491ea05.JPG

άμα το έχεις βάλει psycho μονο το sharpen έχουμε διαφορετικό και δεν έχω βάλει το fix

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...