Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 minutes ago, Herald said:

Που την βλέπεις την συνομωσία? Γιατί το πας γύρω γύρω και δεν απαντάς κατευθείαν στο ερώτημα. Τα κάνανε ή όχι σαλάτα 3 από τα μεγαλύτερα / πιο δημοφιλή reviewing sites με αποκλίσεις του τύπου 50 - 70% από τα πραγματικά νούμερα και πάντα κατά της Intel? 

Όχι, τα νούμερα τους είναι μια χαρά, το 65W TDP στα Ryzen ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η κατανάλωση , το PPT επηρεάζει την κατανάλωση. Το ξέρεις το έχουμε πει εδώ και χρόνια αλλά θέλεις να βγάλεις όλα τα review άκυρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Aten-Ra said:

Όχι, τα νούμερα τους είναι μια χαρά, το 65W TDP στα Ryzen ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η κατανάλωση , το PPT επηρεάζει την κατανάλωση. Το ξέρεις το έχουμε πει εδώ και χρόνια αλλά θέλεις να βγάλεις όλα τα review άκυρα.

Μα έβαλε 65w ppt, το γράψει στο review του. Επίσης δεν έχει και σημασία, γιατί ακόμα και eco να είχε βάλει, το graph είναι φτιαγμένο για να σε οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα. Μην κάνεις τώρα ότι δεν καταλαβαίνεις. Αν σου έβαζα εγώ γραφημα που να αναφέρει το pl1 στα 35w αλλά έτρεχα τον επεξεργαστή με unlimited tau σε pl2 200w δεν θα ήταν απόπειρα εξαπάτησης?  Το ίδιο πράμα κάνει και αυτός. 

Και πέρα από αυτό, δεν μιλάω για το review του Anand tech μόνο. Techspot και techpowerUp επίσης 50-70% διαφορα τα νουμερα τος από την πραγματικότητα. Να συμφωνήσουμε πρώτα ότι είναι λάθος τα νουμερα τους, και μετά μπορούμε να ψάξουμε και το γιατί αν και το θεωρώ αυτονόητο. 

ΥΓ1. Πήγαινε δες το review του Anand tech πριν αρχίσεις να μου μιλάς για eco και PPT. Το γράφει ο άνθρωπος ξεκάθαρα, PPT βάζει αλλά "amd as a platform is very lax in sticking to it's ppt targets" 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

10 minutes ago, Herald said:

Μα έβαλε 65w ppt, το γράψει στο review του.

ΥΓ1. Πήγαινε δες το review του Anand tech πριν αρχίσεις να μου μιλάς για eco και PPT. Το γράφει ο άνθρωπος ξεκάθαρα, PPT βάζει αλλά "amd as a platform is very lax in sticking to it's ppt targets" 

url ?

35 minutes ago, Herald said:

Όπως ειπώθηκε και πριν, τα νούμερα στο Anandtech είναι Peak Power, δεν είναι average power και βέβαια δεν είναι energy consumption. Επίσης αυτό το peak το μέτρησαν στο Ycruncher, σε άλλο application μπορεί να είναι και κάτω από το PPT  όπως στο PRIME 95 που ο 7800Χ3D παρόλο που έχει PPT στα 162W το power έμεινε κοντά στα 80W on average.

AMD%20Ryzen%207%207800X3D%20Full%20Load%

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι παίρνεις ένα πινακάκι με επιδόσεις σε ένα application (CB23) αλλά για το power χρησιμοποιείς άλλο application (Ycruncher) και επιπλέον χρησιμοποίει μόνο το Peak Power και όχι Energy Consumption.

Προσωπικά εγώ δεν λέω ότι τα νούμερα είναι λάθος αλλά η μεθοδολογία είναι λάθος, θα πρέπει να μετράνε τις επιδόσεις και τις μετρήσεις του power η καλύτερα του Energy Consumed στο ίδιο application.  

17 minutes ago, Aten-Ra said:

Όπως ειπώθηκε και πριν, τα νούμερα στο Anandtech είναι Peak Power, δεν είναι average power και βέβαια δεν είναι energy consumption. Επίσης αυτό το peak το μέτρησαν στο Ycruncher, σε άλλο application μπορεί να είναι και κάτω από το PPT  όπως στο PRIME 95 που ο 7800Χ3D παρόλο που έχει PPT στα 162W το power έμεινε κοντά στα 80W on average.

AMD%20Ryzen%207%207800X3D%20Full%20Load%

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι παίρνεις ένα πινακάκι με επιδόσεις σε ένα application (CB23) αλλά για το power χρησιμοποιείς άλλο application (Ycruncher) και επιπλέον χρησιμοποίει μόνο το Peak Power και όχι Energy Consumption.

Προσωπικά εγώ δεν λέω ότι τα νούμερα είναι λάθος αλλά η μεθοδολογία είναι λάθος, θα πρέπει να μετράνε τις επιδόσεις και τις μετρήσεις του power η καλύτερα του Energy Consumed στο ίδιο application.  

Δεν παίρνω εγώ κάποιο πινακάκι, αυτά έχει το Anand tech. Το bottom line, ειναι ο 7950x 50% πιο efficient από τον 13900Κ στα 65w όπως δείχνει το πινακακι? Η απάντηση είναι ΌΧΙ, έχουν τις ίδιες επιδόσεις και άρα το ίδιο efficiency. 

• Like 1

2 hours ago, Herald said:

Δεν παίρνω εγώ κάποιο πινακάκι, αυτά έχει το Anand tech. Το bottom line, ειναι ο 7950x 50% πιο efficient από τον 13900Κ στα 65w όπως δείχνει το πινακακι? Η απάντηση είναι ΌΧΙ, έχουν τις ίδιες επιδόσεις και άρα το ίδιο efficiency. 

Που είδες ότι έχουν τις ίδιες επιδόσεις στα 65W ??

29 minutes ago, Aten-Ra said:

Που είδες ότι έχουν τις ίδιες επιδόσεις στα 65W ??

Σε όλα τα watt παρόμοιες επιδόσεις έχουν στο cbr23. Συνήθως έχει ένα μικρό προβάδισμα 10% ο 7950x, αλλά όχι σε τόσο χαμηλά Watt. Από το review του club386 φαίνεται να έχουν το ίδιο ακριβώς score στα 65w. 

Ξερω ότι τα reviews βγάζουν 50-80-999% πιο efficient τα amd αλλά αυτό δεν ισχύει. Στα ίδια watt η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ 7950x και 13900k σε εφαρμογές είναι 19% στο vray. Στα υπόλοιπα κατά μέσο όρο είναι στο 10-15% οι διαφορές τους. 

• Like 1

18 ώρες πριν, Tambas91 είπε

λόγο θερμοκρασιών μου το έκανε με το που πατάει 80c αρχίζει ρίχνει ρολόγια 2 μητρικές που άλλαξα ίδια συμπεριφορά...

Μου κάνει εντύπωση. Γιατί τον δικό μου μπορώ να τον αποτεφρώσω αν το θελήσω. Δεν υπάρχει κανένα όριο ούτε στην κατανάλωση, ούτε στις τάσεις, ούτε στις θερμοκρασίες(γίνεται disabled σχετική προστασία) από την mobo. Εκτός ίσως από built-in στο τσιπ περιορισμούς αν ξεπεράσεις τους 120c.

4 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Συνομωσία στον κύβο, να υποθέσω ότι είσαι και Flat Earther και από αυτούς που λένε ότι δεν πήγαμε στο Φεγγάρι ??  

Ακόμα περιμένω επιβεβαίωση ότι ο 5800X3D είναι 45% ταχύτερος από comet lake στο Watch Dogs Legion. Ακόμα περιμένω δοκιμές χρηστών που να επιβεβαιώνουν τις καλύτερες και από 12900K επιδόσεις που μας έδειχναν τα περισσότερα sites του χώρου.  Όλα αυτά τα παραμύθια που βοήθησαν την AMD να τον πουλήσει στα 550€ αρχική τιμή. Πιστέψτε ό,τι θέλετε.

Είναι δημοσιογράφοι αυτοί τους οποίους επικαλείστε; Υπόκεινται σε έλεγχο για όσα δημοσιεύουν; Αν ναι, γιατί πάντα δείχουν γραφήματα και ΠΟΤΕ στοιχεία από την δοκιμή που έτρεξαν(όπως π.χ. το gamegpu που σου δείχνει το scene, ή φωτογραφίες μετρητών κλπ.); Γιατί πολλοί(π.χ. unboxed και GN) από αυτούς αποφεύγουν να τρέξουν canned benchmarks(άμεση συγκρισιμότητα) και προτιμάνε δικά τους; Τα οποία φυσικά ΠΟΤΕ δεν αποκαλύπτουν σε όποιον θέλει να κάνει επαλήθευση.

Ωραία λοιπόν. Πείτε και σε άτομα με γνώσεις, όπως ο kostas anes που μπήκε σε όλον αυτόν τον κόπο,  ότι είναι "ψεκασμένοι".

Just now, pirmen56 said:

Ακόμα περιμένω επιβεβαίωση ότι ο 5800X3D είναι 45% ταχύτερος από comet lake στο Watch Dogs Legion. Ακόμα περιμένω δοκιμές χρηστών που να επιβεβαιώνουν τις καλύτερες και από 12900K επιδόσεις που μας έδειχναν τα περισσότερα sites του χώρου.  Όλα αυτά τα παραμύθια που βοήθησαν την AMD να τον πουλήσει στα 550€ αρχική τιμή. Πιστέψτε ό,τι θέλετε.

Είναι δημοσιογράφοι αυτοί τους οποίους επικαλείστε; Υπόκεινται σε έλεγχο για όσα δημοσιεύουν; Αν ναι, γιατί πάντα δείχουν γραφήματα και ΠΟΤΕ στοιχεία από την δοκιμή που έτρεξαν(όπως π.χ. το gamegpu που σου δείχνει το scene, ή φωτογραφίες μετρητών κλπ.); Γιατί πολλοί(π.χ. unboxed και GN) από αυτούς αποφεύγουν να τρέξουν canned benchmarks(άμεση συγκρισιμότητα) και προτιμάνε δικά τους; Τα οποία φυσικά ΠΟΤΕ δεν αποκαλύπτουν σε όποιον θέλει να κάνει επαλήθευση.

Ωραία λοιπόν. Πείτε και σε άτομα με γνώσεις, όπως ο kostas anes που μπήκε σε όλον αυτόν τον κόπο,  ότι είναι "ψεκασμένοι".

Εγώ απλά διερωτώμαι, η Intel με τα τόσα δισεκατομμύρια που έβγαζε τόσα χρόνια,  από το 2017 και μετά γιατί δεν λέει ότι τα review είναι φτιαγμένα για να δείχνουν καλύτερους τους Ryzen από τους Intel  ??? Θέλεις να μου πεις ότι είναι στο κόλπο και η ίδια η Intel και δεν μιλάει για να πουλάει η AMD Ryzen ???  🙄

4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ απλά διερωτώμαι, η Intel με τα τόσα δισεκατομμύρια που έβγαζε τόσα χρόνια,  από το 2017 και μετά γιατί δεν λέει ότι τα review είναι φτιαγμένα για να δείχνουν καλύτερους τους Ryzen από τους Intel  ??? Θέλεις να μου πεις ότι είναι στο κόλπο και η ίδια η Intel και δεν μιλάει για να πουλάει η AMD Ryzen ???  🙄

Σχετικά με αυτό που λες. Επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους πολλές φορές κάνουν μοίρασμα αγορών(π.χ. coca cola-pepsi). Συμφωνούν η μία να επικρατεί στην Χ αγορά και η άλλη στην Υ αγορά. Ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται για παράδειγμα ως μία παράξενη έλλειψη του ανταγωνιστικού προϊόντος στα διάφορα σημεία διανομής(περίπτερα, εστιατόρια κλπ.), αναλογως του σε ποια χώρα βρίσκεται.

Η intel επικρατεί στα pre-built συστήματα όπου υπάρχει το πολύ κασέρι. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται καθόλου για την custom αγορά απ' όπου φτιάχνουν συστήματα οι θαμώνες των ΙΤ φόρα(ως επι το πλείστον φανατισμένοι με AMD). Απλά δες εδώ στο insomnia likes/dislikes όταν ανεβαίνει μια είδηση που ευνοεί/θάβει την μία ή την άλλη εταιρεία και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Το θέμα μας είναι ότι τα διάφορα τεχνολογικά sites/κανάλια, πολλά εκ των οποίων ίσως να μην έχουν καμία άδεια άσκησης δημοσιογραφικού επαγγέλματος, δημοσιεύουν πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με την εμπειρία των τελικών χρηστών. Ή πράγματα που απλά δεν μπορούν να επαληθευτούν γιατί απουσιάζουν πληροφορίες.

• Like 1

12 minutes ago, pirmen56 said:

Σχετικά με αυτό που λες. Επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους πολλές φορές κάνουν μοίρασμα αγορών(π.χ. coca cola-pepsi). Συμφωνούν η μία να επικρατεί στην Χ αγορά και η άλλη στην Υ αγορά. Ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται για παράδειγμα ως μία παράξενη έλλειψη του ανταγωνιστικού προϊόντος στα διάφορα σημεία διανομής(περίπτερα, εστιατόρια κλπ.), αναλογως του σε ποια χώρα βρίσκεται.

Η intel επικρατεί στα pre-built συστήματα όπου υπάρχει το πολύ κασέρι. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται καθόλου για την custom αγορά απ' όπου φτιάχνουν συστήματα οι θαμώνες των ΙΤ φόρα(ως επι το πλείστον φανατισμένοι με AMD). Απλά δες εδώ στο insomnia likes/dislikes όταν ανεβαίνει μια είδηση που ευνοεί/θάβει την μία ή την άλλη εταιρεία και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Το θέμα μας είναι ότι τα διάφορα τεχνολογικά sites/κανάλια, πολλά εκ των οποίων ίσως να μην έχουν καμία άδεια άσκησης δημοσιογραφικού επαγγέλματος, δημοσιεύουν πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με την εμπειρία των τελικών χρηστών. Ή πράγματα που απλά δεν μπορούν να επαληθευτούν γιατί απουσιάζουν πληροφορίες.

Πριν το 2017 τα ίδια κανάλια/review sites έγραφαν πόσο καλύτεροι ήταν οι Intel, τώρα βρήκαμε το πρόβλημα ότι δεν έχουν άδεια άσκησης δημοσιογραφικού επαγγέλματος ???

ps, Άδεια δημοσιογραφικού επαγγέλματος για να γράψεις ένα review  ??? wtf

• Like 1

4 minutes ago, Aten-Ra said:

Πριν το 2017 τα ίδια κανάλια/review sites έγραφαν πόσο καλύτεροι ήταν οι Intel, τώρα βρήκαμε το πρόβλημα ότι δεν έχουν άδεια άσκησης δημοσιογραφικού επαγγέλματος ???

ps, Άδεια δημοσιογραφικού επαγγέλματος για να γράψεις ένα review  ??? wtf

Το ότι πετάς την μπάλα στην εξέδρα πάντως με κάνεις να πιστεύω ότι και εσύ ο ίδιος το αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει θέμα με τα reviews. 

Σου εξηγώ ότι και όσο είχα τον 12900Κ, και όσο είχα τον 13900k, τα plimited νουμερα που έδειχνε techspot και techpowerUp ήταν εντελώς εκτός τόπου. Μιλάμε για απόκλιση 70%. Το cbr23 είναι κάτι που δεν έχει πολλά περιθώρια λάθους. Και δεν είμαι μόνο εγώ που το διαπίστωσα το λάθος, o Razor333 ακριβως ίδια νούμερα με τα δικά μου έβγαλε. Μιλάμε για Stock out of the box επιδοσεις.

Δεν τίθεται θέμα για το αν ήταν λάθος τα νουμερα τους, το μόνο που μπορείς να συζητήσεις είναι για το αν το έκαναν επίτηδες. Ε και εγώ μετά από τόσα απανωτά "λαθάκια" και μόνιμα κατά της intel, ε έχω αρχίσει και εχω υποψίες 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Μου κάνει εντύπωση. Γιατί τον δικό μου μπορώ να τον αποτεφρώσω αν το θελήσω. Δεν υπάρχει κανένα όριο ούτε στην κατανάλωση, ούτε στις τάσεις, ούτε στις θερμοκρασίες(γίνεται disabled σχετική προστασία) από την mobo. Εκτός ίσως από built-in στο τσιπ περιορισμούς αν ξεπεράσεις τους 120c.

Γενικά σαν τσιπ έχει πόλους περιορισμούς… είναι αρκετά “κλειδωμένο” … παρόλο που έχει ταβάνι 90c τα οποία χωρίς CO τα φτάνει για πλάκα εμένα παίζει μέχρι 4,450 , με το που φτάσει 80 αρχίζει να ρίχνει σιγά σιγά ρολόγια φτάνει μέχρι και 4,3 … γενικά είναι ιδιαίτερο τσιπ ίσως δε πέτυχα εγώ καλό κομμάτι … βέβαια άμα ψάξεις στα φορουμς υπάρχουν πολλοί που λένε τα ίδια,.. εγώ πάντως δε θα το πρότεινα σε αντίθεση με τις κάρτες 6000 που έμεινα ικανοποιημένος …

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα και εγώ πρόσφατα έναν μετρητή και είπα να τεστάρω κατανάλωση στο σύστημά μου. (z790 μητρική, 13700k, 32gb ddr5 (2χ16), 4070, 2tb nvme kc3000 + 2 sata hdds, fractal torrent κουτί (2χ180 + 3χ140 ανεμιστήρες) , frost commander air cooler). Σε idle με μόνο bitdefender antivirus + hwinfo ο 13700κ πέφτει έως ~13w. Ο μετρητής δείχνει κατανάλωση ~74-80w. Σε cinebench όπου ο επεξεργαστής τραβάει ~200w, ο μετρητής δείχνει 310-315w....  Είναι φυσιολογικό να καίει το υπόλοιπο σύστημα τόσο πολύ; 110w διαφορά δεν είναι μεγάλη στο cinebench;

*Δεν ξέρω αν έχει σημασία/επηρεάζει τα αποτελέσματα αλλά έβαλα τον μετρητή πάνω σε πολύμπριζο.

** Ξέχασα να αναφέρω, τροφοδοτικό είναι corsair rm650x μοντέλο πριν το 2021.

Επεξ/σία από sjtak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...