Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ultra RT. Τα ίδια με τον Ρώσο.

ΟΚ.

O Ρώσσος έχει βάλει και το Extra Details (που default είναι 0%) σε 100%.

Επίσης για την έκδοση του παιχνιδιού είμαστε σίγουροι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

ΟΚ.

O Ρώσσος έχει βάλει και το Extra Details (που default είναι 0%) σε 100%.

Επίσης για την έκδοση του παιχνιδιού είμαστε σίγουροι;

Το extra details το παρέλειψα αλλά τελικά δεν έχει σημαντική διαφορά, όπως in-game.

Αποτέλεσμα:

Spoiler

spacer.png

Settings:

Spoiler

spacer.png

Αυτή τη φορά έκλεισα ό,τι μπορούσα στο bacκground για να πλησιάσω τις δικές τους fresh εγκαταστάσεις. Γιατί έχω στο PC clean install για testing και βλέπω πάνω από 1ns latency και 1000MB/s διαφορά στο AIDA64 σε σχέση με αυτό από το οποίο γράφω. Πάντως, στα 1% lows παραδόξως βγάζω σχεδόν το ίδιο(77fps) και μόνο average με όλα να τρέχουν πίσω είμαι στα 96fps. Επιβεβαίωσα ότι το gpu δεν με κόβει(πέρα από 1sec στο τέλος). CPU με velocity boost 5 έως 5,1Ghz.

Έκδοση έχω την 1.5.6.. Αν αυτός τρέχει μεταγενέστερη μάλλον υπέρ του είναι. Όποιος θέλει δοκιμάζει. Να δούμε αν ισχύει το 45% υπέρ του 5800X3D που μας δείχνεις στον unboxio:

Spoiler

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

41 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Επιβεβαίωσα ότι το gpu δεν με κόβει(πέρα από 1sec στο τέλος). CPU με velocity boost 5 έως 5,1Ghz.

Αυτός τρέχει 4000 CL18 με XMP και τον 10900Κ stock @ 3.7 (ή κάτι τέτοιο). Λογική η διαφορά.

• Confused 1

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Αυτός τρέχει 4000 CL18 με XMP και τον 10900Κ stock @ 3.7 (ή κάτι τέτοιο). Λογική η διαφορά.

Στοκ(optimized defaults) όλες οι καλές μητρικές Z κρατάνε all core turbo 4900Mhz.

Και πάλι θέλω να δω το 45% διαφορά πώς προκύπτει με 5800X3D. Το "ξύλο" που υποτίθεται ότι ρίχνει παντού πλην 13900K. Έστω και με άλλα settings. Το hwunboxed τεστάρει με κοινές RAM για όλους, όπου είναι εφικτό. Δηλαδή, η διαφορά που μέτρησε περιορίζεται σε μικρό βαθμό με tuning. Να το δω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, pirmen56 said:

Στοκ(optimized defaults) όλες οι καλές μητρικές Z κρατάνε all core turbo 4900Mhz.

Και πάλι θέλω να δω το 45% διαφορά πώς προκύπτει με 5800X3D. Το "ξύλο" που υποτίθεται ότι ρίχνει παντού πλην 13900K. Έστω και με άλλα settings. Το hwunboxed τεστάρει με κοινές RAM για όλους, όπου είναι εφικτό. Δηλαδή, η διαφορά που μέτρησε περιορίζεται σε μικρό βαθμό με tuning. Να το δω.

Eίναι πάρα πολύ γρήγορα και efficient τα zen CPU. Eίναι τόσο γρήγορα και efficient, που οι reviewers βάζουν μούφα νούμερα αναγκαστικά για να είναι σίγουροι ότι θα σε πείσουν για το πόσο γρήγορα και efficient είναι. Δεν θέλουν να ρισκάρουν το να βάλουν τα κανονικά νούμερα και να διακινδύνεψουν να μην πειστείς και να καταλήξεις να αγοράσεις το λάθος CPU. 

Να, δες τι έγινε εδώ που ο άνθρωπος τέσταρε με μετρήσεις και από μπρίζα. Τρελό efficiency τα zen, ούτε στον παππά μην το πείς

Spoiler

Επεξ/σία από Herald

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Ε τρέξε και εσύ λοιπόν στοκ CPU με μνήμες 4000 18-22-22 ή ότι άλλο είναι και όλα τα timings και subs στο Auto για να δεις αν στέκουν τα νούμερα του.

Η δική σου έκδοση (αν καταλαβαίνω καλά όπως και η δική μου είναι του θείου) ειναι μεταγενέστερη από τη δική του, η οποία είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε το παιχνίδι.

59 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ε τρέξε και εσύ λοιπόν στοκ CPU με μνήμες 4000 18-22-22 ή ότι άλλο είναι και όλα τα timings και subs στο Auto για να δεις αν στέκουν τα νούμερα του.

Η δική σου έκδοση (αν καταλαβαίνω καλά όπως και η δική μου είναι του θείου) ειναι μεταγενέστερη από τη δική του, η οποία είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε το παιχνίδι.

core, cache στοκ με 4000, 18-20-20-39 και timings auto.

Spoiler

spacer.png

Spoiler

spacer.png

Η δική του δοκιμή είναι πρόσφατη. Το θέμα μας είναι πώς βγήκε 45% μπροστά ο 5800X3D στο HWuboxed; Ποιος ελέγχει αυτούς τους απατεώνες, που τους παίρνετε ως ευαγγέλιο, με άλλα λόγια.

• Like 1

18 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

core, cache στοκ με 4000, 18-20-20-39 και timings auto

Δε βρίσκω Kingston Renegade 4000 με CL18.

Μόνο 4000 19-23-23-42 υπάρχουν από ότι φαίνεται.

Μπορεί να έκανε λάθος ο Ρώσος.

15 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ή το tuning στο ίδιο ram freq έδωσε >20% ή μας δουλεύουν. Ας τρέξει και ο Tambas με τον 5800X3D αν το έχει εύκαιρο το game.

δε το έχω το συγκεκριμένο και τσάμπα βεβαια βαριέμαι να το κατεβάσω 100gb είναι σκουπίδι το game...

18 ώρες πριν, Arkin είπε

Κάτσε τελικά δεν είναι τόσο χάλια ο 5800x3d? Τουμπανος. Όχι που ήθελες να τον αλλάξεις. 

θέλει πολύ ψάξιμο και μπελαλίδικη δουλειά για να καταφέρω να τον κάνω να τρέχει σωστά χωρίς να τρώει throttle... overall μου έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις πάντως...

1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

θέλει πολύ ψάξιμο και μπελαλίδικη δουλειά για να καταφέρω να τον κάνω να τρέχει σωστά χωρίς να τρώει throttle... overall μου έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις πάντως...

Throttle από κατανάλωση ή θερμοκρασίες; Τα όρια αυτά δεν αλλάζουν από την mobo;

4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Throttle από κατανάλωση ή θερμοκρασίες; Τα όρια αυτά δεν αλλάζουν από την mobo;

λόγο θερμοκρασιών μου το έκανε με το που πατάει 80c αρχίζει ρίχνει ρολόγια 2 μητρικές που άλλαξα ίδια συμπεριφορά...

21 hours ago, Herald said:

Eίναι πάρα πολύ γρήγορα και efficient τα zen CPU. Eίναι τόσο γρήγορα και efficient, που οι reviewers βάζουν μούφα νούμερα αναγκαστικά για να είναι σίγουροι ότι θα σε πείσουν για το πόσο γρήγορα και efficient είναι. Δεν θέλουν να ρισκάρουν το να βάλουν τα κανονικά νούμερα και να διακινδύνεψουν να μην πειστείς και να καταλήξεις να αγοράσεις το λάθος CPU

Να, δες τι έγινε εδώ που ο άνθρωπος τέσταρε με μετρήσεις και από μπρίζα. Τρελό efficiency τα zen, ούτε στον παππά μην το πείς

Reveal hidden contents

Συνομωσία στον κύβο, να υποθέσω ότι είσαι και Flat Earther και από αυτούς που λένε ότι δεν πήγαμε στο Φεγγάρι ??  

3 minutes ago, Aten-Ra said:

Συνομωσία στον κύβο, να υποθέσω ότι είσαι και Flat Earther και από αυτούς που λένε ότι δεν πήγαμε στο Φεγγάρι ??  

Που την βλέπεις την συνομωσία? Γιατί το πας γύρω γύρω και δεν απαντάς κατευθείαν στο ερώτημα. Τα κάνανε ή όχι σαλάτα 3 από τα μεγαλύτερα / πιο δημοφιλή reviewing sites με αποκλίσεις του τύπου 50 - 70% από τα πραγματικά νούμερα και πάντα κατά της Intel? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...