Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 minutes ago, AlexandrosKle said:

Μου έχουν τελειώσει τα reactions ρε μπαγάσα😁

Τώρα για τους υπέρμαχους του power meter - "δεν ξέρουμε την συνολική κατανάλωση του συστήματος"

Ο Κώστας μέτρησε και με power meter όλο το σύστημα. Δεν το είδατε; Σε idle έχουμε:

11400 - 65W

5800X - 89W

Το παραμύθι εδώ τελειώνει.

Πάντως ενδιαφέρον τα ευρήματα, και αναθεωρώ αυτά που έλεγα τόσο καιρό, ότι δηλαδή τα μεγάλα Ryzen είναι πιο efficient σε mt από τα μεγάλα Intel. Εγω δεν είμαι κάφρος να μην το παραδεχτώ, ΠΑΠΑΤΖΕΣ έγραφα. Αν αυτά τα 20-25w που τραβανε παραπάνω τα amd τα δώσεις στην intel σε load ίδιες επιδόσεις βγάζουν. Πχ. ο 7900 στα 90w βγάζει 25k cbr23, ε και ο 13700Κ στα 110w τόσα βγάζει. Ότι γλυτώνεις από amd σε full load το χάνεις σε idle, και σε light loads έχουμε τον ανασκολοπισμο που μας έδειξε το technotice. Σκουπίδια όλα και πάμε για zen5, αυτή η γενιά βγήκε πλήρως αποτυχημένη. 

ΥΓ1. Φυσικά εξαίρεση ο 7800x 3d που είναι μερακλής για gaming. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μάγκες σε idle τα ryzen είναι καρβουνιαριδες… 5800 3D έχω και πρώτη φορά βλέπω στη ζωή μου τέτοιες θερμοκρασίες σε idle… με ανοιχτό το air condition όλη μέρα κάτω από 50 δε πέφτει ορίστε μόνο με 5 παράθυρα ανοιχτά …IMG_1436.jpeg.19c797a7c87a8e8327f5941ef75ef20e.jpeg

Just now, Tambas91 said:

Μάγκες σε idle τα ryzen είναι καρβουνιαριδες… 5800 3D έχω και πρώτη φορά βλέπω στη ζωή μου τέτοιες θερμοκρασίες σε idle… με ανοιχτό το air condition όλη μέρα κάτω από 50 δε πέφτει ορίστε μόνο με 5 παράθυρα ανοιχτά …IMG_1436.jpeg.19c797a7c87a8e8327f5941ef75ef20e.jpeg

Power meter έβαλες? Βάλε του Arkin, κανει καλή δουλειά 

Δεν είσαι ο μόνος, σε forum ένας κακόμοιρος αναρωτιέται γιατί βλέπει 50c σε idle με 420 aio. 5800x 3d έχει και αυτός. Βγάζει screenshot από hwinfo, βλέπω 40w σε idle, εγκεφαλικό έπαθα 😁

2 λεπτά πριν, Herald είπε

ναι ξέχασα αφού έχω το hardware είναι το καλύτερο του κόσμου άλλωστε σωστά λένε ότι άμα δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει....

τέσπα κατατοπιστικότατος ο κώστας και μπράβο του για το χρόνο που σπατάλησε για να έχουμε όλοι μια εικόνα.... αν μου καυλώσει πάντως και πάω να τσιμπήσω κάνα 13700 αύριο (ελπίζω να έχω πολύ δουλειά και εν τελη να πρυτανεύσει η λογική και να μη πάω) του στέλνω τον 3D να μας πει γιατί μάλλον έχουν χαλάσει και οι δικοί αισθητήρες :P 

• Thanks 1

1 minute ago, Tambas91 said:

ναι ξέχασα αφού έχω το hardware είναι το καλύτερο του κόσμου άλλωστε σωστά λένε ότι άμα δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει....

τέσπα κατατοπιστικότατος ο κώστας και μπράβο του για το χρόνο που σπατάλησε για να έχουμε όλοι μια εικόνα.... αν μου καυλώσει πάντως και πάω να τσιμπήσω κάνα 13700 αύριο (ελπίζω να έχω πολύ δουλειά και εν τελη να πρυτανεύσει η λογική και να μη πάω) του στέλνω τον 3D να μας πει γιατί μάλλον έχουν χαλάσει και οι δικοί αισθητήρες :P 

Κάνε υπομονή και συ ρε μαν να έρθουν τα refresh. Στη τελική κάνε browsing απτό κινητό τώρα το καλοκαίρι, μην ανοίγεις τον Ryzen και ζεματάει ο τόπος. 

29 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Ο Κώστας μέτρησε και με power meter όλο το σύστημα. Δεν το είδατε; Σε idle έχουμε:

11500 - 65W

5800X - 89W

Το παραμύθι εδώ τελειώνει.

2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Καλά γενικά είχαν και διαφορές τα συστήματα με λεντάκια, pumps, ανεμιστήρες κτλ. Το κυριότερο όμως είναι ότι το V1000 είναι Platinum και έχει αρκετά καλύτερο efficiency σε <10% load, ενώ το Segotep είναι Gold και δεν τα πάει και τόσο καλά σε <10%. 

Επίσης είναι και τα δύο ντουγάνια 1000W+ έτσι; Sorry not sorry πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να άρχιζα να ξηλώνω LED από το 24/7 case μου ή να κάνω μεταμοσχεύσεις τροφοδοτικά, δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτό. Γι αυτό λέω το από πρίζα είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ. 

Διαβαζουμε και το υπολοιπο θεμα, οχι μονο το 1ο ποστ. 

• Like 2

1 minute ago, SabotazNic said:

Διαβαζουμε και το υπολοιπο θεμα, οχι μονο το 1ο ποστ. 

Σου λέει ότι έχει το χειρότερο τροφοδοτικό στον intel που δεν τα πάει καλά σε τόσο μικρά loads. Φαντάσου

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν είσαι ο μόνος, σε forum ένας κακόμοιρος αναρωτιέται γιατί βλέπει 50c σε idle με 420 aio. 5800x 3d έχει και αυτός. Βγάζει screenshot από hwinfo, βλέπω 40w σε idle, εγκεφαλικό έπαθα 😁

στην αρχή νόμιζα ότι κούμπωσα στραβά την arctic και λέω του πούστη δε πατάει καλά... βγάζω, βάζω πάστα την ξαναβάζω τίποτα τα ίδια... μετά λέω πρέπει να χάλασε η ψύκτρα δε παίζει, παίρνω την άλλη τα ίδια....σκέφτηκα μήπως έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι μετά έψαξα στο internet και είδα ότι έτσι δουλεύουν τα 3D...ξενέρα όσο δε πάει

12 λεπτά πριν, Herald είπε

:o

~48w βλέπω από τον 10900K(HWinfo) σε mining(10 physical cores γεμάτα) αν κλειδώσω στα 3,2Ghz με την τάση που δίνει αυτόματα(κάπου 0,97V). Με RAM στα 4100Mhz και ρεύματα 1,5V και για IO/SA 1,25.

1 minute ago, pirmen56 said:

:o

~48w βλέπω από τον 10900K(HWinfo) σε mining(10 physical cores γεμάτα) αν κλειδώσω στα 3,2Ghz με την τάση που δίνει αυτόματα(κάπου 0,97V). Με RAM στα 4100Mhz και ρεύματα 1,5V και για IO/SA 1,25.

Ε τόσο θέλει o 3d για να bootari. Efficiency λέμε, κάτσε καλά 😁

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

στην αρχή νόμιζα ότι κούμπωσα στραβά την arctic και λέω του πούστη δε πατάει καλά... βγάζω, βάζω πάστα την ξαναβάζω τίποτα τα ίδια... μετά λέω πρέπει να χάλασε η ψύκτρα δε παίζει, παίρνω την άλλη τα ίδια....σκέφτηκα μήπως έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι μετά έψαξα στο internet και είδα ότι έτσι δουλεύουν τα 3D...ξενέρα όσο δε πάει

Καλά μην αγχώνεσαι για τις θερμοκρασίες, είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν στους 85 συνέχεια. Επίσης αυτό συμβαίνει και διότι σε idle η αντλία σου θα είναι χαμηλά, αν δεν την έχεις βάλει σε σταθερά rpms.

Επεξ/σία από Jts

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερμοκρασιες σε idle με 30 βαθμους ambient. 60 watt ολο το συστημα πριζα+ρολοι ΔΕΗ 3 βαθμους πανω απο ambient η cpu. O 3D το εχουμε πει ειναι ζεστος λογο 3D cache οι ryzen 5xxx ειναι οτι πιο κρυο και efficient κυκλοφορησε μεχρι το 2022 που βγηκαν οι νεοι zen 4 και οι 13th gen. Μην ξανα λεμε τα ιδια. 

https://postimg.cc/t7ry9S6h

Screenshot-1.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1

2 minutes ago, Tambas91 said:

Ποιος σε παρέσυρε και πήρες αυτό το πράμα? Εμ δεν ακούς....εκει να βλέπεις τους επαγγελματίες reviewers. Όσο σκέφτομαι ότι αυτό το πράμα κόστιζε 50% πάνω από τον 12700, κατάθλιψη παθαίνω 😁

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Σου λέει ότι έχει το χειρότερο τροφοδοτικό στον intel που δεν τα πάει καλά σε τόσο μικρά loads. Φαντάσου

Μιλαμε για 3% διαφορα στο efficiency. Στα 50w δηλαδη, 1.5 ολοκληρο watt παραπανω απο το gold.

Just now, Arkin said:

Θερμοκρασιες σε idle με 30 βαθμους ambient. 60 watt ολο το συστημα πριζα 3 βαθμους πανω απο ambient η cpu. O 3D το εχουμε πει ειναι ζεστος λογο 3D cache οι ryzen 5xxx ειναι οτι πιο κρυο και efficient κυκλοφορησε μεχρι το 2022 που βγηκαν οι νεοι zen 4 και οι 13th gen. Μην ξανα λεμε τα ιδια. 

https://postimg.cc/t7ry9S6h

Screenshot-1.png

Τίγκα efficient. 30w γράφει το κοντέρ αδερφέ. 

Και για να καταλάβω, επιμένεις ότι ο δικός σου είναι πιο efficient από alder lake? Απαλευτος.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...