Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Ακριβώς 79w δείχνει το hwinfo για την 4090 σε στοκ. 

Άκυρο, αυτό είναι source power, 68,7w δείχνει στο FBVDD

if (hwinfo) then hwinfo_sensors();

void hwinfo_sensors() {
        when (hwinfo) {
                   if (subject != AMD) then {
                         printf("Οι αισθητηρες δεν λενε την αληθεια ειναι λαθος! \n");
                   }

else printf("Κοιτα τι διαβαζει το hwinfo! \n");
        }
        return;
}

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Έκανα edit, αυτό λογικά είναι από τα vrms. 

Γιατι αυτα με το hwinfo δεν τα βλεπεις; Αρα και αυτα λαθος ειναι φιλε μου, ακριβεις μετρησεις μπορουν να παρουν μονο οσοι εχουν AMD™ συστημα, αλλιως το καλο που σου θελω να εχεις 5 παλμογραφους πανω!

Επεξ/σία από kostas_anes

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, kostas_anes said:

Γιατι αυτα με το hwinfo δεν τα βλεπεις; Αρα και αυτα λαθος ειναι φιλε μου, ακριβεις μετρησεις μπορουν να παρουν μονο οσοι εχουν AMD™ συστημα, αλλιως το καλο που σου θελω να εχεις 5 παλμογραφους πανω!

Έχω 4 amd συστήματα, οπότε μια χαρά σωστές είναι οι μετρήσεις :P 

I dodged a bullet 

Επεξ/σία από Herald

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Έχω 4 amd συστήματα, οπότε μια χαρά σωστές είναι οι μετρήσεις :P 

I dodged a bullet 

Ναι αλλα η καρτα ειναι νοβιντεο, αρα goto 1

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-legion-test-gpu-cpu-2

Υποτίθεται ότι τρέχει τα comet lake με 4Ghz CL18 RAM και 4900 all core.

Το σκορ μου με ακριβώς τα ίδια και FOV default σε 1080p(+κάποιο GPU bottleneck απ'ότι βλέπω). Με κάτι ψιλά να τρέχουν στο background.

Με RT ή χωρίς έτρεξες; Έχει και 3-4 RT επίπεδα

19 minutes ago, kostas_anes said:

Aπό 65 έως 0W. Θες να αρχίσουμε τις υποθέσεις βγάζοντας πάλι νούμερα από τον απαυτό μας; Υποτίθεται ότι ψάχνουμε για κάτι χειροπιαστό.

Μπορούμε να κάνουμε educated guess από άλλες μετρήσεις, παράδειγμα ξέρουμε από άλλα review ότι ο 7800Χ3D έχει 5W με 10W διαφορά σε Gaming από τον 7800Χ3D. Από τις μετρήσεις του Hardware Busters αν αφαιρέσουμε αυτά τα Watt θα πάρουμε περίπου την διαφορά του PCIe από την 6900ΧΤ στην 4090.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μπορούμε να κάνουμε educated guess από άλλες μετρήσεις, παράδειγμα ξέρουμε από άλλα review ότι ο 7800Χ3D έχει 5W με 10W διαφορά σε Gaming από τον 7800Χ3D. Από τις μετρήσεις του Hardware Busters αν αφαιρέσουμε αυτά τα Watt θα πάρουμε περίπου την διαφορά του PCIe από την 6900ΧΤ στην 4090.

Ναι φυσικα, τα αλλα review τα οποια δεν τα εμπιστευομαστε και προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη για το κατα ποσο ισχυουν εν τελη τα νουμερα τους και ως παραδειγμα αντικειμενικοτητας παρουσιαστικαν τα νουμερα του Αρη.

Το ζητουμενο δηλαδη πλεον εγινε επιχειρημα για την τεκμηριωση του πρωτοτυπου επιχειρηματος. Μιλα μου για κυκλικη λογικη... 

Επεξ/σία από kostas_anes

1 minute ago, kostas_anes said:

Ναι φυσικα, τα αλλα review τα οποια δεν τα εμπιστευομαστε και προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη για το κατα ποσο ισχυουν εν τελη τα νουμερα τους και ως παραδειγμα αντικειμενικοτητας παρουσιαστικαν τα νουμερα του Αρη.

Το ζητουμενο δηλαδη πλεον εγινε επιχειρημα για την τεκμηριωση του πρωτοτυπου επιχειρηματος. Μιλα μου για κυκλικη λογικη... 

Λάθος, εγώ δεν έβγαλα κανένα review άχρηστο η άκυρο, απλά έβαλα ΚΑΙ το review του Άρη για να δείξω ότι βγάζει πάλι τον 7800X3D με την χαμηλότερη κατανάλωση.

• Confused 1

5 minutes ago, Aten-Ra said:

Λάθος, εγώ δεν έβγαλα κανένα review άχρηστο η άκυρο, απλά έβαλα ΚΑΙ το review του Άρη για να δείξω ότι βγάζει πάλι τον 7800X3D με την χαμηλότερη κατανάλωση.

Πράγμα με το οποίο δεν διαφώνησε κανείς. Το ερώτημα είναι πόσο πιο efficient είναι σε 4k με μια 4090 ας πούμε? 3%? 5%? Άντε επειδή αισθάνομαι generous θα σου πώ 10%. Παραπάνω δεν είναι, δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Απλά το review του igorslab έχει 1 αποτέλεσμα σίγουρα λάθος (αυτο του 5800x 3d όπου μάλλον μπέρδεψε τα νούμερα με αυτά του 12600k), κατεπέκταση για εμένα βαίνει όλο off γιατί δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι σωστά ή λάθος

2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Επίσης 4000MHz μνήμες στον 5800X, the fuck? Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που το κάνουν χωρίς WHEA

Στους Β2 stepping πολλοί τα πιάνουν, κυρίως αν το bios της μητρικής έχει ξεκλείδωτο το CPU_VDDP1.8.

(Προσωπικά ανεβάζοντας αυτό και το Vsoc έχω 4000 χωρίς WHEA)

Αυτουνού προφανώς του έτυχε καλό κομμάτι και δε χρειάστηκε πολλά.

• Like 1

5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Κατσε γιατι θα μας πεθανετε βαρδιατικα με τα mental gymnastics. 

1. Ο Herald αμφισβητει τα νουμερα απο τα review χαρακτηριζοντας τα αναληθη.

2. Υποστηριζεις την ορθοτητα των review και ως τεκμηριο παρουσιαζεις τα νουμερα του Αρη.

3. Σου αποδεικνυω πως το τεκμηριο σου μονο τεκμηριο δεν ειναι. 

4. Προσπαθεις να τεκμηριωσεις τα νουμερα του Αρη, χρησιμοποιοντας ως τεκμηριο τα αμφισβητουμενα νουμερα των αλλων reviews, τα οποια υποστηριζεις οτι ειναι ορθα με τεκμηριο τα νουμερα του Αρη, τα οποια τεκμηριωνεις με βαση τα νο.. break();

5. "Ναι αλλα εγω δεν ακυρωσα καποιο review"

Γενικα στην λογικη, δεν στεκεται ως επιχειρημα ο ιδιος ο συλλογισμος, αλλα λογικες και φυσικες αληθειες που τον αποδεικνυουν η τον καταρριπτουν. Το οτι ΕΣΥ πιστευεις οτι τα νουμερα ειναι σωστα δεν παει να πει οτι ισχυει αυτο, αλλα οτι αυτο προσπαθεις να υποστηριξεις, διοτι αποτελει πεποιθηση και οχι αντικειμενικη αληθεια, εφοσον εχει τεθει ως συλλογισμος. 

Δεν μπορεις να μου αποδειξεις οτι ενα τραπζι ειναι οντως τραπεζι λεγοντας "λολ μπρο εγω δεν ακυρωσα ποτε οτι ειναι τραπεζι". Πρεπει να παρουσιασεις επιχειρηματα και τεκμηρια που το αποδεικνυουν. 

• Like 1

19 minutes ago, kostas_anes said:

Κατσε γιατι θα μας πεθανετε βαρδιατικα με τα mental gymnastics. 

1. Ο Herald αμφισβητει τα νουμερα απο τα review χαρακτηριζοντας τα αναληθη.

2. Υποστηριζεις την ορθοτητα των review και ως τεκμηριο παρουσιαζεις τα νουμερα του Αρη.

4. Προσπαθεις να τεκμηριωσεις τα νουμερα του Αρη, χρησιμοποιοντας ως τεκμηριο τα αμφισβητουμενα νουμερα των αλλων reviews, τα οποια υποστηριζεις οτι ειναι ορθα με τεκμηριο τα νουμερα του Αρη, τα οποια τεκμηριωνεις με βαση τα νο.. break();

5. "Ναι αλλα εγω δεν ακυρωσα καποιο review"

Γενικα στην λογικη, δεν στεκεται ως επιχειρημα ο ιδιος ο συλλογισμος, αλλα λογικες και φυσικες αληθειες που τον αποδεικνυουν η τον καταρριπτουν. Το οτι ΕΣΥ πιστευεις οτι τα νουμερα ειναι σωστα δεν παει να πει οτι ισχυει αυτο, αλλα οτι αυτο προσπαθεις να υποστηριξεις, διοτι αποτελει πεποιθηση και οχι αντικειμενικη αληθεια, εφοσον εχει τεθει ως συλλογισμος. 

Δεν μπορεις να μου αποδειξεις οτι ενα τραπζι ειναι οντως τραπεζι λεγοντας "λολ μπρο εγω δεν ακυρωσα ποτε οτι ειναι τραπεζι". Πρεπει να παρουσιασεις επιχειρηματα και τεκμηρια που το αποδεικνυουν. 

-Ο Τάκης δεν λέει ποτέ ψέματα

- Που το ξέρεις?
--Μου το είπε ο ίδιος 

:P 

• Like 1

1 hour ago, kostas_anes said:

Το μόνο που απόδειξες είναι ότι τα νούμερα του 7950Χ3D και 13900Κ στο review του Άρη ενδεχόμενος να είναι λίγο χαμηλότερα κατά 5-10W αν αλλάξουμε την κάρτα γραφικών και βάλουμε την 4090 αντί για την 6900ΧΤ.

Αυτό δεν αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα στο review του Άρη ούτε ακυρώνει τα προηγούμενα review τα οποία δείχνουν το ίδιο πράγμα, ο 7800Χ3D είναι ο ποιο efficient σε gaming.

Αρα το "1. Ο Herald αμφισβητεί τα review"  πάει περίπατο αφού το τελικό αποτέλεσμα είναι ίδιο σε όλα τα review. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...