Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Herald said:

Δεν τα βγάζουμε εμείς άκυρα. Είναι άκυρα. Να καλή ώρα τώρα αυτό που ανέβασες δείχνει εντελώς διαφορετικά αποτέλεσματα από το προηγούμενο που είχες ανεβάσει από το igors. In fact, ο 7900x από εκεί που ήταν ακριβώς στα ίδια σε κατανάλωση με τον 13900k, τώρα σε αυτό βλέπουμε τον 13900k 80% πάνω. Ο 5800x τραβάει πιο πολλά από τον 12900k? Τι να σου πώ ρε μαν, ότι νομίζεις.

Έχειε ενδιαφέρουν πάντως το ότι εσύ και ο kkatzos υποστηρίζεται ότι όλα τα review βγάζουν τα ίδια αποτελέσματα και εγώ είμαι ο τρελός που δεν τα αποδέχεται, ενώ αυτό δεν ισχύει, το κάθε review βγάζει παντελώς διαφορετικά νούμερα. 

Το λάθος που κάνεις είναι ότι βλέπεις μόνο τα νούμερα και δεν διαβάζεις τι και πως μετράει ο κάθε Reviewer. Στο Hardware Busters μετράει στο EPS και το ATX, προφανώς θα έχει διαφορετικές μετρήσεις από κάποιον που μετράει από HWinfo η μόνο από το EPS η από κάτι άλλο. Και βέβαια να βάζεις στην εξίσωση και το διαφορετικό hardware αλλά και το που έκανε τις μετρήσεις στο παιχνίδι κλπ.

Αν θέλεις να αποδείξεις ότι τα αποτελέσματα στο Hardware Busters είναι άκυρα, μέτρησε ακριβός όπως τα μετράει εκείνος (EPS&ATX) και μετά έλα να μας πεις τα αποτελέσματα  που έβγαλες και αν είναι διαφορετικά να του στείλουμε μήνυμα ότι δεν ξέρει να μετράει σωστά.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Aten-Ra said:

Το λάθος που κάνεις είναι ότι βλέπεις μόνο τα νούμερα και δεν διαβάζεις τι και πως μετράει ο κάθε Reviewer. Στο Hardware Busters μετράει στο EPS και το ATX, προφανώς θα έχει διαφορετικές μετρήσεις από κάποιον που μετράει από HWinfo η μόνο από το EPS η από κάτι άλλο. Και βέβαια να βάζεις στην εξίσωση και το διαφορετικό hardware αλλά και το που έκανε τις μετρήσεις στο παιχνίδι κλπ.

Αν θέλεις να αποδείξεις ότι τα αποτελέσματα στο Hardware Busters είναι άκυρα, μέτρησε ακριβός όπως τα μετράει εκείνος (EPS&ATX) και μετά έλα να μας πεις τα αποτελέσματα  που έβγαλες και αν είναι διαφορετικά να του στείλουμε μήνυμα ότι δεν ξέρει να μετράει σωστά.

Το είδα ότι μετράει και το ATX αλλά τι σημασία έχει? Δηλαδή μου λές ότι η διαφορά μεταξύ του test του igors και του hwbusters είνια τo motherboard? Τράβαει η mobo του 13900k 90w παραπάνω από αυτή του 7900x και ανοίγει έτσι η ψαλίδα? Ελά ρε σύ, δεν βγαίνουν τα νούμερα..

Δεν λέω ότι το hwbusters είναι άκυρα, λέω ότι τα νούμερα μεταξύ των reviews δεν έχουν συνήθως καμία επαφή μεταξύ τους. Χιλιάδες παράδειγματα. 

Πάμε πίσω αν θες σε αυτά που ανέφερα, στο power  scaling του techpowerup και του hwunboxed σε 12900k και 13900k. Μάλιστα εσύ είχες linkari τότε το review απτο techpowerup για να μου πείς ότι ο 12900k στα 75w είναι λιγότερο efficient από 5600x. Δες εδώ πινακάκι, και μάλιστα το είχες ΠΙΣΤΕΨΕΙ κιόλας!!!! Και δυστηχώς αυτό συμβαίνει, ανεβαίνουν τέτοιες μούφες, τις πιστεύεται και αρχίζει η προπαγάνδα του efficiency υπερ της amd. Και κάθομαι εγώ σαν βλάκας που έχω το εν λόγω hardware να το τέσταρω και να σας εξηγώ, ρε μάγκες δεν βγαίνουν τα νούμερα που δείχνει, αλλά όχι εγώ κάνω λάθος. Ε οκ, αν θες σου βγάζω video απτό κινητό να κάνω reset to default το bios και να τρέχω CBR23, τα νούμερα του τύπου ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα..

Και τα ίδια ακριβώς έκανε και ο hwunboxios στο review του 13900k. 50-60% πάνω νούμερα έβγαζα από ότι μας έδειχνε αυτός. Το ουπς έκανε λάθος δεν  υπάρχει σαν επιχείρημα, όταν βλέπεις θετικό efficiency scaling όσο ανεβάζεις τα watt είναι προφανές ότι  έχεις κάνει βλακεία και ξανατεστάρις. Τώρα πως αυτού του φάνηκαν λογικά τα νούμερα και τα ανέβασε δεν καταλαβαίνω

Spoiler

cinebench-multi.png

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

14 minutes ago, Herald said:

Το είδα ότι μετράει και το ATX αλλά τι σημασία έχει? Δηλαδή μου λές ότι η διαφορά μεταξύ του test του igors και του hwbusters είνια τo motherboard? 

Όχι, σου είπα ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις τις μετρήσεις απευθείας ενός review που μετράει διαφορετικά με ένα άλλο και να βγάζεις συμπέρασμα ότι και τα δυο review είναι άκυρα γιατί δεν έχουν τα ίδια νούμερα στις μετρήσεις τους.

Σου είπα επίσης ότι δεν βάζεις στην εξίσωση και άλλους παράγοντες όπως διαφορετικό hardware, διαφορετικό μέρος που έκανε την μέτρηση στο παιχνίδι κλπ κλπ.

19 minutes ago, Herald said:

Δεν λέω ότι το hwbusters είναι άκυρα, λέω ότι τα νούμερα μεταξύ των reviews δεν έχουν συνήθως καμία επαφή μεταξύ τους. Χιλιάδες παράδειγματα. 

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις, δεν μετράνε όλοι με το ίδιο εξοπλισμό ούτε έχουν όλοι ακριβός το ίδιο Hardware ούτε όλοι μετράνε στο ίδιο ακριβός σημείο στα παιχνίδια κλπ κλπ κλπ.  Το να περιμένεις να βγάλουν ακριβός τα ίδια νούμερα μεταξύ τους και όλοι αυτοί να έχουν ίδια νούμερα με εσένα είναι έκτος πραγματικότητας με τόσες διαφορετικές παραμέτρους από τον έναν στον άλλον.

52 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχειε ενδιαφέρουν πάντως το ότι εσύ και ο kkatzos υποστηρίζεται ότι όλα τα review βγάζουν τα ίδια αποτελέσματα και εγώ είμαι ο τρελός που δεν τα αποδέχεται, ενώ αυτό δεν ισχύει, το κάθε review βγάζει παντελώς διαφορετικά νούμερα. 

Όλα τα reviews βγάζουν ότι πρώτος σε gaming είναι ο 7800Χ3D, μπροστά από 13900KS και σε μερικά και με 7200 μνήμες ο K/ΚS.

Επίσης όλα δείχνουν καταναλώσεις 1/2 έως 1/3 από 13900Κ. Στο περίπου αυτά. Προφανώς και δε βγάζουν όλοι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια αφού δεν έχουν ίδια συστήματα και δε μετράνε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

56 λεπτά πριν, Herald είπε

Ο 5800x τραβάει πιο πολλά από τον 12900k? Τι να σου πώ ρε μαν, ότι νομίζεις.

Δεν αποκλείεται αφού τον 5800Χ τον έχει με 4000 μνήμες (και προφανώς Auto/XMP). Θα έχει τίποτα 1.2V Vsoc με ότι αυτό συνεπάγεται.

• Like 1

Απλά να προσθέσω,

Εδώ ίδια chip κατασκευασμένα στο ίδιο Wafer από το ίδιο εργοστάσιο με ίδια σχεδίαση και έχουν διαφορές μεταξύ τους και εσύ περιμένεις ολόκληρα συστήματα PC με διαφορετικό hardware και διαφορετικούς τρόπους μετρήσεων να βγάζουν ακριβός ίδια νούμερα είναι άκυρο και μόνο να το σκέπτεσαι.

2 minutes ago, kkatzos said:

Όλα τα reviews βγάζουν ότι πρώτος σε gaming είναι ο 7800Χ3D, μπροστά από 13900KS και σε μερικά και με 7200 μνήμες ο K/ΚS.

Επίσης όλα δείχνουν καταναλώσεις 1/2 έως 1/3 από 13900Κ. Στο περίπου αυτά. Προφανώς και δε βγάζουν όλοι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια αφού δεν έχουν ίδια συστήματα και δε μετράνε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Kαι σε τι από αυτά διαφώνησα? Για να ξέρω και εγώ :P 

Just now, Aten-Ra said:

Απλά να προσθέσω,

Εδώ ίδια chip κατασκευασμένα στο ίδιο Wafer από το ίδιο εργοστάσιο με ίδια σχεδίαση και έχουν διαφορές μεταξύ τους και εσύ περιμένεις ολόκληρα συστήματα PC με διαφορετικό hardware και διαφορετικούς τρόπους μετρήσεων να βγάζουν ακριβός ίδια νούμερα είναι άκυρο και μόνο να το σκέπτεσαι.

Eντάξει, και πιστεύεις υπάρχει chipaki 12900k ας πούμε εκεί έξω που στα 100w βγάζει το 14k που δείχνει το techpowerup? Το δικό μου δηλαδή πόσο καλύτερο είναι που βγάζω 22k? :P 

7 minutes ago, Herald said:

Eντάξει, και πιστεύεις υπάρχει chipaki 12900k ας πούμε εκεί έξω που στα 100w βγάζει το 14k που δείχνει το techpowerup? Το δικό μου δηλαδή πόσο καλύτερο είναι που βγάζω 22k? :P 

Τώρα τι σχέση έχει το συγκεκριμένο review με τον 7800Χ3D ???  δεν ξέρω πως έκανε τις μετρήσεις, αν νομίζεις ότι έχει κάνει λάθος γιατί δεν του μιλάς να δούμε τι θα πει εκείνος που έκανε το review αλλά περιμένεις απάντηση από εμένα ??

Εγώ σου λέω άντε ίσως να έχει κάνει λάθος η έχει διαφορετικά settings από εσένα, αυτό βγάζει όλα τα αλλά review άκυρα που δείχνουν τον 7800Χ3D καλύτερο σε Gaming efficiency από όλους τους Intel ??

7 minutes ago, Aten-Ra said:

Τώρα τι σχέση έχει το συγκεκριμένο review με τον 7800Χ3D ???  δεν ξέρω πως έκανε τις μετρήσεις, αν νομίζεις ότι έχει κάνει λάθος γιατί δεν του μιλάς να δούμε τι θα πει εκείνος που έκανε το review αλλά περιμένεις απάντηση από εμένα ??

Εγώ σου λέω άντε ίσως να έχει κάνει λάθος η έχει διαφορετικά settings από εσένα, αυτό βγάζει όλα τα αλλά review άκυρα που δείχνουν τον 7800Χ3D καλύτερο σε Gaming efficiency από όλους τους Intel ??

Μα δεν έγραψα πουθενά ότι δεν είναι καλύτερος σε gaming efficiency o 7800x 3d :P 

Του το έχω γράψει πολλές φορές, δεν έχει απαντήσει. Πάντως τα νούμερα είναι σίγουρα λάθος, τώρα σε τι οφείλονται δεν ξέρω. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικούς 12900k σε 4 διαφορετικές μητρικές, όλες τα ίδια βγάζουν, καμία σχέση με τα νούμερα του w1zard. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Herald είπε

Ο 5800x τραβάει πιο πολλά από τον 12900k? Τι να σου πώ ρε μαν, ότι νομίζεις.

Επίσης 4000MHz μνήμες στον 5800X, the fuck? Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που το κάνουν χωρίς WHEA

Επίσης να επισημάνω το γιατί θεωρώ το ATX cable measurement προβληματικό: Το PCI-E slot μαντέψτε από που τροφοδοτείται 😁

Τώρα ψάξτε να βρείτε με τι κάρτα τέσταρε ο Άρης τον κάθε CPU που πήρε αυτά τα νούμερα και βρείτε επίσης πόσο power τραβάει από το slot, γιατί πολλές κάρτες ΔΕΝ τραβάνε όλα τα 75W που διαθέτει και τραβάει η καθεμία ότι θέλει...

Πχ η Advanced OC-V 3080Ti σε full load τραβάει 50/75W

image.png.8b0e35b3732b603e28486b4e34b81fda.png

Λοιπον εκανα εγω μια ερευνουλα. Στο βιντεο που βρηκα με τον 5800Χ, αναφερει πως τεσταρει με μια RX 6900XT και εχει τα ιδια νουμερα με το γραφημα που ειδαμε ποσταρισμενο παραπανω, συνεπως δεν εχει αλλαξει η μετρηση. 

Το ίδιο και στο βίντεο με τον 7950X3D...

Στο βιντεο του 7800X3D τεσταρει με ROG RTX 4090... 

Αχρηστα (αλλα οχι λαθος) λοιπον τα νουμερα του Αρη, δεν κανουν σε καμια περιπτωση για συγκριση μεταξυ hardware αμα μετραει κατα αυτον τον τροπο. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Λοιπόν ξέρω ότι σας έχω πρήξει με τα ποστ μου ίσως δεν είναι και το σωστό νήμα αλλά αφού το ξεκινήσαμε εδώ έρχομαι με update : αφού τελείωσα κάτι δουλειές είπα να μαστορέψω μπας και πετύχω κάτι καλύτερο … αφού έχω παιδευτεί κάνα 3 ωρο να ψάχνω βίδες brackets να ξηλώνω… έβαλε LM και άλλαξα και τους ανεμιστήρες στη arctic με αυτούς της noctua… δε ξέρω τη μαγικά είναι αυτά και θα πρέπει να ανάψω μια λαμπάδα στο παλιό παιδο τον herald αλλά τα αποτελέσματα Μίλαν από μόνα τους …. 34 βαθμούς idle από 40 που είχα φτάσει 50 είχε χωρίς co και 10 βαθμούς κάτω στο tlou από 80+ τώρα 71-72…. Με τα ρολόγια καρφωμένα στα 4478 αντί 4300 που έπεφταν πρινIMG_1467.jpeg.ffc79551f5e7066430389610e9665712.jpegIMG_1468.jpeg.fd2d4ff8f7fb44d5c8049a4eefa08890.jpegIMG_1469.jpeg.c8a8ef7b2c6f98af99e4746ad59fdbd6.jpeg

αντε να δούμε τι άλλο θα μας βάλει να κάνουμε αυτό το παιδί … 😛

Κάτσε τελικά δεν είναι τόσο χάλια ο 5800x3d? Τουμπανος. Όχι που ήθελες να τον αλλάξεις. 

Επεξ/σία από Arkin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kkatzos είπε

Τι μου τα λες εμένα; Πες τα του Spartan να το δοκιμάσει.

Αλλά μετά να δοκιμάσετε και σε μερικά άλλα παιχνίδια να δείτε καταναλώσεις. Όχι επειδή μας βολεύει το TLOU γιατί φουλάρει όλους τους πυρήνες και τρέχει ρελαντί ενώ ο άλλος με 8 πυρήνες δουλεύει πολύ περισσότερο. Άλλο παιχνίδι σαν το TLOU σε CPU usage δεν έχουμε ξαναδεί. Ούτε CP2077, ούτε κανένα. Όταν δούμε περισσότερα παιχνίδια να αξιοποιούν 16+ πυρήνες θα αποκτήσει νόημα αυτό που λες.

Μόνο εσύ και η παρέα σου είστε άπιστοι.

1.jpg.a072f479d8d0c822a5ea90ac36c07c2f.jpg

Τα ίδια βγάζει και το HWU στο Watch Dogs Legion. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (όπως και στο SOTTR) μαμεί ο 5800X3D. Προφανώς του κάθεται καλά στην 3D cache. Εκτός αν πιστεύεις ότι έχουμε συνωμοσία (igorslab και HWU από τα δύο άκρα της γης συμφώνησαν να ρίξουν την Intel. 🤣 ).

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-legion-test-gpu-cpu-2

Υποτίθεται ότι τρέχει τα comet lake με 4Ghz CL18 RAM και 4900 all core.

Το σκορ μου με ακριβώς τα ίδια και FOV default σε 1080p(+κάποιο GPU bottleneck απ'ότι βλέπω). Με κάτι ψιλά να τρέχουν στο background.

Spoiler

spacer.png

Ή το tuning στο ίδιο ram freq έδωσε >20% ή μας δουλεύουν. Ας τρέξει και ο Tambas με τον 5800X3D αν το έχει εύκαιρο το game.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, kostas_anes said:

Αχρηστα (αλλα οχι λαθος) λοιπον τα νουμερα

To οποίο χοντρικά περιγράφει το 97,5% των reviews. Αλλά φταίω εγώ που δεν τα εμπιστεύομαι...

Ειδικά όταν μιλάμε για hardware που έχω στην κατοχή μου χρόνια είναι προφανές ότι ξέρω καλύτερα πως δουλεύει από ότι οι reviewers που έχουν ξερώ γώ μια βδομάδα να τεστάρουν 10-20 CPU. 

Τώρα εξήγησε μου τα νούμερα του w1zard ή του hwunboxed. Βγάζω χοντρικά περίπου 50 έως 70% παραπάνω score στο CBR23 από ότι βγάζουν αυτοί οι 2 με 12900k και 13900k αντίστοιχα στα διάφορα powerlimits που τεστάρουν. Μιλάω για default out of the box settings, χωρίς undervolt και τέτοια τσαλίμια. Καλή τύχη εύχομαι :P 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

1 hour ago, kostas_anes said:

Επίσης 4000MHz μνήμες στον 5800X, the fuck? Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που το κάνουν χωρίς WHEA

Επίσης να επισημάνω το γιατί θεωρώ το ATX cable measurement προβληματικό: Το PCI-E slot μαντέψτε από που τροφοδοτείται 😁

Τώρα ψάξτε να βρείτε με τι κάρτα τέσταρε ο Άρης τον κάθε CPU που πήρε αυτά τα νούμερα και βρείτε επίσης πόσο power τραβάει από το slot, γιατί πολλές κάρτες ΔΕΝ τραβάνε όλα τα 75W που διαθέτει και τραβάει η καθεμία ότι θέλει...

Πχ η Advanced OC-V 3080Ti σε full load τραβάει 50/75W

image.png.8b0e35b3732b603e28486b4e34b81fda.png

Λοιπον εκανα εγω μια ερευνουλα. Στο βιντεο που βρηκα με τον 5800Χ, αναφερει πως τεσταρει με μια RX 6900XT και εχει τα ιδια νουμερα με το γραφημα που ειδαμε ποσταρισμενο παραπανω, συνεπως δεν εχει αλλαξει η μετρηση. 

Το ίδιο και στο βίντεο με τον 7950X3D...

Στο βιντεο του 7800X3D τεσταρει με ROG RTX 4090... 

Αχρηστα (αλλα οχι λαθος) λοιπον τα νουμερα του Αρη, δεν κανουν σε καμια περιπτωση για συγκριση μεταξυ hardware αμα μετραει κατα αυτον τον τροπο. 

Αν όντως δεν έχει μετρήσει με τις ίδιες κάρτες όλους τους επεξεργαστές τότε υπάρχει διαφορά αλλά άχρηστα δεν είναι τα νούμερα του. Πόσο να έχει διαφορά η 6900ΧΤ από την 4090 στο PCIe ??? να αφαιρέσουμε 10-15W από τις μετρήσεις του 7950X3D και του 13900Κ ??? δεν θα αλλάξει κάτι στο γενικό σύνολο σε σχέση με τον 7800X3D.

17 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Πόσο να έχει διαφορά η 6900ΧΤ από την 4090 στο PCIe

Aπό 65 έως 0W. Θες να αρχίσουμε τις υποθέσεις βγάζοντας πάλι νούμερα από τον απαυτό μας; Υποτίθεται ότι ψάχνουμε για κάτι χειροπιαστό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, kostas_anes said:

Aπό 65 έως 0W. Θες να αρχίσουμε τις υποθέσεις βγάζοντας πάλι νούμερα από τον απαυτό μας; Υποτίθεται ότι ψάχνουμε για κάτι χειροπιαστό.

24 minutes ago, Aten-Ra said:

Αν όντως δεν έχει μετρήσει με τις ίδιες κάρτες όλους τους επεξεργαστές τότε υπάρχει διαφορά αλλά άχρηστα δεν είναι τα νούμερα του. Πόσο να έχει διαφορά η 6900ΧΤ από την 4090 στο PCIe ??? να αφαιρέσουμε 10-15W από τις μετρήσεις του 7950X3D και του 13900Κ ??? δεν θα αλλάξει κάτι στο γενικό σύνολο σε σχέση με τον 7800X3D.

Ακριβώς 79w δείχνει το hwinfo για την 4090 σε στοκ. 

Άκυρο, αυτό είναι source power, 68,7w δείχνει στο FBVDD

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...