Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, AlexandrosKle said:

Τα μισά τα καίει από μόνο του το I/O die😁

Hide contents

Μην με φάτε παιδιά🤣

To io die δεν καίει τίποτα ρε, το soc στα Intel καίει παραπάνω. Γιαυτό αμά πέσεις στα 30-35w τα Intel περνάνε σαν σταματήμενα τα AMD ενώ τα amd απλά σβήνουν σε επιδόσεις. Logic 101 ρε :P 

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 minutes ago, Herald said:

E άρα τι διπλάσιο μου λές ρε μαν. Δηλαδή το ένα σύστημα - αν τρέχει με 4090, θα είναι στα 600w και το άλλο στα 640w.  Διαφορά 6%....

Εσύ έκανες ολόκληρο πάταγο για 20W σε Idle και τώρα τα 45W σε gaming δεν σε ενδιαφέρουν ??

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Aten-Ra said:

Εσύ έκανες ολόκληρο πάταγο για 20W σε Idle και τώρα τα 45W σε gaming δεν σε ενδιαφέρουν ??

Tα 20w σε idle είναι ξερώ γώ 50% της κατανάλωσης του συστήματος. Τα 40w σε gaming είναι το 5% της κατανάλωσης. Φυσικά αμφισβητώ και το ότι  είναι 40w η διαφορά, εκτός και αν όντως ο 13700k τραβάει τόσο παραπάνω από 12900k.  Στα περισσότερα παιχνίδια σε 4k μεταξύ 40 και 70w είμαι, δύσκολο ο 3d να τραβάει από 0 έως 30 για να είναι η διαφορά 40 που λες. 

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Herald είπε

Δοκίμασα για το χαβαλέ TLOU σε 4k native με 116 framecap. Από 46 έως 63w τράβηξε το CPU, average γύρω στα 55-60 όπως το κόβω με το μάτι....Αν πέφτει ο 3d στα μισά πάω πάσο.

Τα νούμερα του igorslab εντελώς λάθος ( @kkatzos που είσαι ρε). 

Τι μου τα λες εμένα; Πες τα του Spartan να το δοκιμάσει.

Αλλά μετά να δοκιμάσετε και σε μερικά άλλα παιχνίδια να δείτε καταναλώσεις. Όχι επειδή μας βολεύει το TLOU γιατί φουλάρει όλους τους πυρήνες και τρέχει ρελαντί ενώ ο άλλος με 8 πυρήνες δουλεύει πολύ περισσότερο. Άλλο παιχνίδι σαν το TLOU σε CPU usage δεν έχουμε ξαναδεί. Ούτε CP2077, ούτε κανένα. Όταν δούμε περισσότερα παιχνίδια να αξιοποιούν 16+ πυρήνες θα αποκτήσει νόημα αυτό που λες.

46 λεπτά πριν, Herald είπε

Είμαι και εγώ άπιστος, τι το περίεργο υπάρχει στο παρακάτω γράφημα δηλαδή :P 

Μόνο εσύ και η παρέα σου είστε άπιστοι.

1.jpg.a072f479d8d0c822a5ea90ac36c07c2f.jpg

Τα ίδια βγάζει και το HWU στο Watch Dogs Legion. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (όπως και στο SOTTR) μαμεί ο 5800X3D. Προφανώς του κάθεται καλά στην 3D cache. Εκτός αν πιστεύεις ότι έχουμε συνωμοσία (igorslab και HWU από τα δύο άκρα της γης συμφώνησαν να ρίξουν την Intel. 🤣 ).

Δημοσ.
Just now, kkatzos said:

Τι μου τα λες εμένα; Πες τα του Spartan να το δοκιμάσει.

Αλλά μετά να δοκιμάσετε και σε μερικά άλλα παιχνίδια να δείτε καταναλώσεις. Όχι επειδή μας βολεύει το TLOU γιατί φουλάρει όλους τους πυρήνες και τρέχει ρελαντί ενώ ο άλλος με 8 πυρήνες δουλεύει πολύ περισσότερο. Άλλο παιχνίδι σαν το TLOU σε CPU usage δεν έχουμε ξαναδεί. Ούτε CP2077, ούτε κανένα. Όταν δούμε περισσότερα παιχνίδια να αξιοποιούν 16+ πυρήνες θα αποκτήσει νόημα αυτό που λες.

To TLOU με συμφέρει????? Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι λές. Το TLOU το δοκιμάζω γιατί είναι μακράν η χειρότερη περίπτωση για τα Intel, με τέραστια διαφορά. Τα 3d είναι πολύ πιο efficient στο TLOU. Το TLOU τραβάει 25% παραπάνω ρεύμα στον 12900k μου από ότι οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έχω δοκιμάσει.

2 minutes ago, kkatzos said:

1.jpg.a072f479d8d0c822a5ea90ac36c07c2f.jpg

Τα ίδια βγάζει και το HWU στο Watch Dogs Legion. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (όπως και στο SOTTR) μαμεί ο 5800X3D. Προφανώς του κάθεται καλά στην 3D cache. Εκτός αν πιστεύεις ότι έχουμε συνωμοσία (igorslab και HWU από τα δύο άκρα της γης συμφώνησαν να ρίξουν την Intel. 🤣 ).

Μάλλον δεν καταλάβες τι δείχνουυν τα γραφήματα που έβαλα. Δεν μιλάω για τις επιδόσεις του 3d. Λέω ότι παρόλο που βγάζει πολύ παραπάνω fps, η 4090 έχει πολύ χαμηλότερο power draw από ότι στον 12600k. Προφανώς είναι μούφα το γράφημα κατανάλωσης του igorslab. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Herald είπε

To TLOU με συμφέρει????? Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι λές. Το TLOU το δοκιμάζω γιατί είναι μακράν η χειρότερη περίπτωση για τα Intel, με τέραστια διαφορά. Τα 3d είναι πολύ πιο efficient στο TLOU. Το TLOU τραβάει 25% παραπάνω ρεύμα στον 12900k μου από ότι οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έχω δοκιμάσει.

Για όλους είναι η χειρότερη περίπτωση.

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Μάλλον δεν καταλάβες τι δείχνουυν τα γραφήματα που έβαλα. Δεν μιλάω για τις επιδόσεις του 3d. Λέω ότι παρόλο που βγάζει πολύ παραπάνω fps, η 4090 έχει πολύ χαμηλότερο power draw από ότι στον 12600k. Προφανώς είναι μούφα το γράφημα κατανάλωσης του igorslab. 

Μπορεί να είναι μούφα. Σε όλους συμβαίνει να τα κάνουν αυτά κατά καιρούς.

Όταν όμως συμβαίνει σε όλους τους reviewers μαζί ... μάλλον δε συμβαίνει αλλά είναι η πραγματικότητα.

Δημοσ.
1 minute ago, kkatzos said:

Για όλους είναι η χειρότερη περίπτωση.

Μπορεί να είναι μούφα. Σε όλους συμβαίνει να τα κάνουν αυτά κατά καιρούς.

Όταν όμως συμβαίνει σε όλους τους reviewers μαζί ... μάλλον δε συμβαίνει αλλά είναι η πραγματικότητα.

Ok άρα η πραγματικότητα είναι ότι η 4090 τραβάει λιγότερο ρεύμα στον 3d για παραπάνω fps. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Ok άρα η πραγματικότητα είναι ότι η 4090 τραβάει λιγότερο ρεύμα στον 3d για παραπάνω fps. 

Αν αυτό καταλαβαίνεις από το "όλοι οι reviewers μαζί"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δεδομένο είναι ότι 2 από τα μεγαλύτερα κανάλια / reviewers  (hwunboxed / techpowerUp) τα κάνανε σαλάτα στο restricted power draw και στον 12900k και στον 13900k. Back to back, νουμερα Που απέχουν έως και 70% από τα πραγματικά. Δείξε μου κάτι παρόμοιο σε amd, δηλαδή να βγάζει το cpu 30k στο cbr23 και το review να τον έχει στα 15k, και τότε συζητάμε για το αν αυτά τα λαθάκια γίνονται επίτηδες η από λάθος. Γιατί από λάθος μόνο σε intel είναι λίγο sus

Και λόγω αυτών των "λαθών" έχει ξεκινήσει όλη η παραπληροφορηση με το efficiency. 10-15% διαφορα έχει ο 13900 από τον 7950x σε iso wattage, 80% μας δείχνει ο Steve. Άλλο 10% είχε ο 12900k από τον 5950x, 70% μας έδειχνε ο w1zard. Ε οκ, κατά λάθος μάλλον 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, kkatzos said:

Κατάλαβα. Άρα έχουμε συνωμοσία!

Εγώ δεδομένα παρέθεσα. Συμφωνούμε ότι τα νουμερα και των 2 είναι λάθος, με τεράστια απόκλιση από τα πραγματικά, και το λαθος σε όλες τις περιπτώσεις ήταν κατά της intel? 

For context, 12900k στα 125w out of the box, stock όλα, βγάζει 24k. Ο w1zard τον έχει στα 18k. Στα 65w βγάζει 17k, ο w1zard τον έχει στα 10k και πίσω από τον 5600x σε efficiency, lmao. 

Hwunboxed, 13900k στα 125w τον έχει στα 20k, πίσω και από 12900k δηλαδή 😁 στην Πραγματικότητα βγάζει 33k, ελάχιστα πίσω από τον 7950x δηλαδή. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν ξέρω ότι σας έχω πρήξει με τα ποστ μου ίσως δεν είναι και το σωστό νήμα αλλά αφού το ξεκινήσαμε εδώ έρχομαι με update : αφού τελείωσα κάτι δουλειές είπα να μαστορέψω μπας και πετύχω κάτι καλύτερο … αφού έχω παιδευτεί κάνα 3 ωρο να ψάχνω βίδες brackets να ξηλώνω… έβαλε LM και άλλαξα και τους ανεμιστήρες στη arctic με αυτούς της noctua… δε ξέρω τη μαγικά είναι αυτά και θα πρέπει να ανάψω μια λαμπάδα στο παλιό παιδο τον herald αλλά τα αποτελέσματα Μίλαν από μόνα τους …. 34 βαθμούς idle από 40 που είχα φτάσει 50 είχε χωρίς co και 10 βαθμούς κάτω στο tlou από 80+ τώρα 71-72…. Με τα ρολόγια καρφωμένα στα 4478 αντί 4300 που έπεφταν πρινIMG_1467.jpeg.ffc79551f5e7066430389610e9665712.jpegIMG_1468.jpeg.fd2d4ff8f7fb44d5c8049a4eefa08890.jpegIMG_1469.jpeg.c8a8ef7b2c6f98af99e4746ad59fdbd6.jpeg

αντε να δούμε τι άλλο θα μας βάλει να κάνουμε αυτό το παιδί … 😛

• Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, Tambas91 said:

Λοιπόν ξέρω ότι σας έχω πρήξει με τα ποστ μου ίσως δεν είναι και το σωστό νήμα αλλά αφού το ξεκινήσαμε εδώ έρχομαι με update : αφού τελείωσα κάτι δουλειές είπα να μαστορέψω μπας και πετύχω κάτι καλύτερο … αφού έχω παιδευτεί κάνα 3 ωρο να ψάχνω βίδες brackets να ξηλώνω… έβαλε LM και άλλαξα και τους ανεμιστήρες στη arctic με αυτούς της noctua… δε ξέρω τη μαγικά είναι αυτά και θα πρέπει να ανάψω μια λαμπάδα στο παλιό παιδο τον herald αλλά τα αποτελέσματα Μίλαν από μόνα τους …. 34 βαθμούς idle από 40 που είχα φτάσει 50 είχε χωρίς co και 10 βαθμούς κάτω στο tlou από 80+ τώρα 71-72…. Με τα ρολόγια καρφωμένα στα 4478 αντί 4300 που έπεφταν πρινIMG_1467.jpeg.ffc79551f5e7066430389610e9665712.jpegIMG_1468.jpeg.fd2d4ff8f7fb44d5c8049a4eefa08890.jpegIMG_1469.jpeg.c8a8ef7b2c6f98af99e4746ad59fdbd6.jpeg

αντε να δούμε τι άλλο θα μας βάλει να κάνουμε αυτό το παιδί … 😛

a12x25. Άντε τώρα να πάρεις και τα T30 να κάνεις παπάδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Aten-Ra said:

Έχετε βγάλει όλα τα review άκυρα, να υποθέσω και αυτός είναι άκυρος

https://hwbusters.com/cpu/amd-ryzen-7-7800x3d-cpu-review-performance-thermals-power-analysis/9/

Hardware-Busters-Gaming-Consumption.png

Δεν τα βγάζουμε εμείς άκυρα. Είναι άκυρα. Να καλή ώρα τώρα αυτό που ανέβασες δείχνει εντελώς διαφορετικά αποτέλεσματα από το προηγούμενο που είχες ανεβάσει από το igors. In fact, ο 7900x από εκεί που ήταν ακριβώς στα ίδια σε κατανάλωση με τον 13900k, τώρα σε αυτό βλέπουμε τον 13900k 80% πάνω. Ο 5800x τραβάει πιο πολλά από τον 12900k? Τι να σου πώ ρε μαν, ότι νομίζεις.

Έχειε ενδιαφέρουν πάντως το ότι εσύ και ο kkatzos υποστηρίζεται ότι όλα τα review βγάζουν τα ίδια αποτελέσματα και εγώ είμαι ο τρελός που δεν τα αποδέχεται, ενώ αυτό δεν ισχύει, το κάθε review βγάζει παντελώς διαφορετικά νούμερα. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...