Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Στον 3700x μου δεν έχω τολμήσει να δοκιμάσω TLOU ακόμα. Φοβάμαι να πώ την αλήθεια 😛 

Σαν χθες θυμάμαι το launch των 3xxx Ryzen. Να ανεβαίνουν τα βιντεάκια με τα reviews και να είναι οι κουβέντες εδώ του τύπου "Εεε εντάξει, την έφτασε την ίντελ, στα ίδια είναι, μόνο 5% πίσω". Βγαίνει μετά ο 10900Κ και έχουμε "Εεε μικρή η διαφορά. Σχεδόν στα ίδια είναι."

Μετά η συνέχεια γνωστή, ο 5800x3D κέρδιζε/ήταν στα ίδια με τον 12900KS με 6400mhz ram με βάση τον unboxio και λοιπές ιστορίες. Παραμύθια για την ακρίβεια αλλά τέλος πάντων, ας μην επεκταθούμε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 minutes ago, AlexandrosKle said:

Σαν χθες θυμάμαι το launch των 3xxx Ryzen. Να ανεβαίνουν τα βιντεάκια με τα reviews και να είναι οι κουβέντες εδώ του τύπου "Εεε εντάξει, την έφτασε την ίντελ, στα ίδια είναι, μόνο 5% πίσω". Βγαίνει μετά ο 10900Κ και έχουμε "Εεε μικρή η διαφορά. Σχεδόν στα ίδια είναι."

Μετά η συνέχεια γνωστή, ο 5800x3D κέρδιζε/ήταν στα ίδια με τον 12900KS με 6400mhz ram με βάση τον unboxio και λοιπές ιστορίες. Παραμύθια για την ακρίβεια αλλά τέλος πάντων, ας μην επεκταθούμε.

Κοιτά, ο 7950x 3d είναι κορυφαίο CPU, πραγματικά  αν δεν είχα τώρα αυτόν θα χτύπαγα, δεν έχει αντίπαλο. Τα  έχει όλα, και mt και st και επιδόσεις και gaming efficiency. Ο 7950x επίσης είναι κορυφαίος για όποιον ενδιαφέρεται καθαρά για mt αλλά και ο 13900k στα ίδια είναι χοντρικά, απλά ο 2ος είναι και αρκετά καλύτερος σε games. 

Από εκεί και πέρα όμως το χάος. Τα 7800x 3d / 5800x 3d τα θεωρώ ανέκδοτο στις τιμές που βγήκαν. Είναι πιιο γρήγορα σε games κατά μέσο όρο από τα αντίστοιχου κόστους Intel (13700k / 12700k αντίστοιχα) αλλά είναι τόσο εξωφρενικά πίσω σε όλα τα άλλα που απλά δεν - είναι comedy gold. Ακόμα και να πείς τα θέλω μόνο για games και τίποτα άλλο, ωραία CPU των 450€ που είναι αποκλειστικά για games, πας να παίξεις TLOU day one και περιμένεις 3 ώρες για compile. 1 ώρα και κάτι ψιλά πήρε ο 3950x να τελειώσει, τώρα φαντάσου πόσες ώρες θα έκανε ο 5800x 3d ας πούμε. 

Τα ακόμα μικρότερα zen δεν τα σχολιάζω καν, ανάξια λόγου.

Είναι ακριβώς η ίδια φάση που είχαμε το 2017 μεταξύ zen 1 και kabylake απτην ανάποδη. Τότε εγώ ακριβώς τα ίδια έγραφα, ότι είναι άστειο η Intel να τιμολογεί τα διπλά τους μισούς πυρήνες, και βροχή τα likes. Συνεχίζω να γράφω ακριβώς τα ίδια αλλά αυτην την φορά για την amd, και τα ίδια άτομα που τότε χειροκρόταγαν τώρα μου κάνουν μούτρα. Τουλάχιστον ξεχωρίσαμε τα ορκισμένα fans από τους υπόλοιπους normal ανθρώπους :P  

• Like 1

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Κοιτά, ο 7950x 3d είναι κορυφαίο CPU, πραγματικά  αν δεν είχα τώρα αυτόν θα χτύπαγα, δεν έχει αντίπαλο. Τα  έχει όλα, και mt και st και επιδόσεις και gaming efficiency. Ο 7950x επίσης είναι κορυφαίος για όποιον ενδιαφέρεται καθαρά για mt αλλά και ο 13900k στα ίδια είναι χοντρικά, απλά ο 2ος είναι και αρκετά καλύτερος σε games. 

Από εκεί και πέρα όμως το χάος. Τα 7800x 3d / 5800x 3d τα θεωρώ ανέκδοτο στις τιμές που βγήκαν. Είναι πιιο γρήγορα σε games κατά μέσο όρο από τα αντίστοιχου κόστους Intel (13700k / 12700k αντίστοιχα) αλλά είναι τόσο εξωφρενικά πίσω σε όλα τα άλλα που απλά δεν - είναι comedy gold. Ακόμα και να πείς τα θέλω μόνο για games και τίποτα άλλο, ωραία CPU των 450€ που είναι αποκλειστικά για games, πας να παίξεις TLOU day one και περιμένεις 3 ώρες για compile. 1 ώρα και κάτι ψιλά πήρε ο 3950x να τελειώσει, τώρα φαντάσου πόσες ώρες θα έκανε ο 5800x 3d ας πούμε. 

Τα ακόμα μικρότερα zen δεν τα σχολιάζω καν, ανάξια λόγου.

Είναι ακριβώς η ίδια φάση που είχαμε το 2017 μεταξύ zen 1 και kabylake απτην ανάποδη. Τότε εγώ ακριβώς τα ίδια έγραφα, ότι είναι άστειο η Intel να τιμολογεί τα διπλά τους μισούς πυρήνες, και βροχή τα likes. Συνεχίζω να γράφω ακριβώς τα ίδια αλλά αυτην την φορά για την amd, και τα ίδια άτομα που τότε χειροκρόταγαν τώρα μου κάνουν μούτρα. Τουλάχιστον ξεχωρίσαμε τα ορκισμένα fans από τους υπόλοιπους normal ανθρώπους :P  

7950x3D Μερακλής πραγματικά

Θυμάμαι τότε που άρχισε η AMD τα κόλπα με τις τιμές, ήμουν AMD fanboy βαμμένος, σε είχα ταράξει στο χαχα και στο confused. Με το που έβλεπα Χέραλντ πάταγα κατευθείαν, ούτε τι έγραφες δεν διάβαζα πολλές, απλά πάταγα. Team Aten-Ra και Nickolis τότε. Εφηβεία βλέπεις😋

Μετά ήρθα στα ίσια μου και η συνέχεια γνωστή😁

5 minutes ago, AlexandrosKle said:

7950x3D Μερακλής πραγματικά

Θυμάμαι τότε που άρχισε η AMD τα κόλπα με τις τιμές, ήμουν AMD fanboy βαμμένος, σε είχα ταράξει στο χαχα και στο confused. Με το που έβλεπα Χέραλντ πάταγα κατευθείαν, ούτε τι έγραφες δεν διάβαζα πολλές, απλά πάταγα. Team Aten-Ra και Nickolis τότε. Εφηβεία βλέπεις😋

Μετά ήρθα στα ίσια μου και η συνέχεια γνωστή😁

Και εγώ τα ίδια με τον pirmen, τον κοροίδευα που σύγκρινε τον 7700k με τον 1400x, του έλεγα ρε φίλε ο άλλος έχει την 2πλάσια τιμή, τι με νοιάζουν οι πυρήνες. Και συνεχίζω και υποστηρίζω το ίδιο, δεν με ενδιαφέρουν οι πυρήνες, συγκρίνω σε ίδιες τιμές, Δες τώρα ποιοί είναι  αυτοί  που δεν ενδιαφέρονται για τις τιμές και συγκρίνουν μόνο ίσους πυρήνες :P Ρε πως ήρθαν έτσι τα πράματα.....

• Like 1

6 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Καπου στα 25 λεπτα εκανε day one ο 5800x3d compile . Τωρα κανει στο 10λεπτο περιπου . 

επιβεβαιώνω με πρόλαβες λιγότερο από μιση ώρα είχε κάνει

2 ώρες πριν, Herald είπε

Por favor, αμα εχεις όρεξη τρέξε 30 λεπτά cbr με την aio και μετά 30 με την u12a. Να ζεσταθεί το νερό πρώτα αλλιώς είναι ψιλό fake οι θερμοκρασιες. Η αεροψυξη σε 1.5 λεπτό έχει τερματίσει σε θερμοκρασίες, η υδροψυξη ανεβάζει συνεχώς θερμοκρασίες μέχρι να ζεσταθεί το νερό 

ισχύει αυτό που λες ίσως κάτσω κάποια στιγμή μέσα στο σκ άμα δε κάνω τίποτα να δοκιμάσω αλλα χλωμό...τώρα σε normal καταστάσεις που δε βαράει το cpu 80% όπως στο tlou πολύ ανώτερη η υδρόψυξη

2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

μια 280 είναι το μίνιμουμ και φυσικά με uv γιατί στοκ τα τσιπ ψήνονται.Το ίδιο ισχύει από όσο έχω δει και στους 7000χ3δ

εμενα μου αρέσουν οι arctic liquid γενικά γιατί είναι αθόρυβες (με μια μικρή βεβαια επίπτωση στην απόδοση) και ψύχουν τα vrms και έχουν και καλές τιμές..

γνωρίζεις άμα το pure base 500DX παίρνει την 420? έστω και στο μπροστινό μέρος? γενικά στο internet μέχρι 360 είδα να λένε αλλα στο skroutz είναι πιο ακριβή η 360 από την 420... και λέω μήπως και

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

εντάξει τώρα ρε μη το γαμάμε... άμα είναι να μετράμε τώρα τα 2-3 watt κλάιν... στα 30 άμα ήταν ναι εκεί είναι διαφορά.. ορίστε η μικρότερη κατανάλωση που κατάφερα να πετύχω κλείνοντας τα όλαUntitled3.png.dd71fb5db56405adb47a87ee33dafd46.png

βγάζουν νόημα τα νούμερα η αλήθεια είναι και όντως άμα τα μετράς από ryzen master είναι πιο κοντά στα reviews

εγώ προτείνω για αρχή να σε μπαναρει ένας mod να ησυχάσουμε :P 

εγώ έχω μικρή ψύκτρα 240 είναι... σίγουρα εσένα βοηθάει αρκετά η 360αρα, το αστείο είναι ότι κάπου είχα διαβάσει ότι έλα μωρέ στο 3D βάζεις και μια φθηνή ψύκτρα με φθηνές μνήμες και είσαι ok.. ενώ θέλει υγρό άζωτο να δουλέψει σωστά :P  

δοκίμασα και τις τιμές που είπες αλλα τζίφος, όταν ζορίζεται 80+c στο tlou δε κρατάει ρολόγια ειδικά μετά από λίγη ώρα που ζεσταίνεται και το νερό... πλακα πλακα τρέξε και εσύ ένα tlou να δούμε πως συμπεριφέρεται εκεί και τι νούμερα βγάζεις 

στο elden ring ας πούμε με kombo strike 3(CO-30), ppt120, tdc80, edc120 είναι στους 60 βαθμούς το chip και κρατάει ρολόγια όσο και να παίξω αλλα είναι και ελαφρύ σχετικά

IMG_1463.jpeg

Ωραία, τώρα που από ότι φαίνεται λειτουργεί σωστά το CO σου, δες αν έχεις και περιθώρια για επιπλέον undervolt.

Πήγαινε στο BIOS και δώαε αρνητικό offset, την πρώτη τιμή που σε αφήνει (λογικά κάτι σε 0.0125). Δες αν είσαι σταθερός σε χαμηλά φορτία και αν χάνεις/κερδίζεις επιδόσεις σε κανένα cbr23 multi και σιγά σιγά πήγαινέ το μέχρι εκεί που δεν έχεις θέμα.

Θα ρίξεις θερμοκρασίες, θα έχεις καλύτερη συμπεριφορά.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Και εγώ τα ίδια με τον pirmen, τον κοροίδευα που σύγκρινε τον 7700k με τον 1400x, του έλεγα ρε φίλε ο άλλος έχει την 2πλάσια τιμή, τι με νοιάζουν οι πυρήνες. Και συνεχίζω και υποστηρίζω το ίδιο, δεν με ενδιαφέρουν οι πυρήνες, συγκρίνω σε ίδιες τιμές, Δες τώρα ποιοί είναι  αυτοί  που δεν ενδιαφέρονται για τις τιμές και συγκρίνουν μόνο ίσους πυρήνες :P Ρε πως ήρθαν έτσι τα πράματα.....

Καλά τον Πίρμεν όταν τον έβλεπα μου άναβαν τα λαμπάκια. Ποια λαμπάκια δηλαδή, φώτα πορείας μιλάμε. Προκαλούσε σύγχυση🤣 Τώρα καμία σχέση εννοείται.

Spoiler

Τους ορκισμένους τους έχουμε μάθει τώρα πια...

4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ωραία, τώρα που από ότι φαίνεται λειτουργεί σωστά το CO σου, δες αν έχεις και περιθώρια για επιπλέον undervolt.

Πήγαινε στο BIOS και δώαε αρνητικό offset, την πρώτη τιμή που σε αφήνει (λογικά κάτι σε 0.0125). Δες αν είσαι σταθερός σε χαμηλά φορτία και αν χάνεις/κερδίζεις επιδόσεις σε κανένα cbr23 multi και σιγά σιγά πήγαινέ το μέχρι εκεί που δεν έχεις θέμα.

Θα ρίξεις θερμοκρασίες, θα έχεις καλύτερη συμπεριφορά.

θα δοκιμάσω αύριο που θα είμαι στο pc κάποια στιγμή να είσαι σε ετοιμότητα να βοηθήσεις :D 

18 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Team Aten-Ra και Nickolis τότε.

όταν πρόδωσες το στρατόπεδο και έφυγες αγκαλιά με τον herald και τον pirmen.. aten και nickolis ήταν σε τέτοια φάση:

Σ' αναζητώ Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα Λείπει το βλέμμα σου Απ' της αυγής τα χρώματα Σ' αναζητώ Σ' αναζητώ μ' ένα βιολί κι ένα φεγγάρι Λείπει το όνειρο Εσύ και το δοξάρι 🎵

5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Οχι, στο επιβεβαιωνω γιατι εχω και τα δυο. 

το 360 από πάνω θα το πάρει? είδα μερικούς το βάζανε μπροστά...

• Like 1

1 minute ago, Tambas91 said:

το 360 από πάνω θα το πάρει? είδα μερικούς το βάζανε μπροστά...

Πάρε LM αντί για  ψύκτρα. Η 360 τι θερμοκρασίες να  σου ρίξει ρε μαν? Η θερμοκρασία του CPU εξαρτάται απτην θερμοκρασία του νερού,  με τα 80--100w που παίζει ο 3d και με την 240 δεν έχεις θέμα. Πόσο είναι το water temp οταν βαράς τις 80αρες και τις 90αρες? 

15 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάρε LM αντί για  ψύκτρα. Η 360 τι θερμοκρασίες να  σου ρίξει ρε μαν? Η θερμοκρασία του CPU εξαρτάται απτην θερμοκρασία του νερού,  με τα 80--100w που παίζει ο 3d και με την 240 δεν έχεις θέμα. Πόσο είναι το water temp οταν βαράς τις 80αρες και τις 90αρες? 

liquid metal εννοείς δε ξέρω να βάζω φοβάμαι μη κάνω καμια μλκια? δε θα κάνει διαφορα λες 3 120άρια απ ότι 2?

αυτό με το water temp δε ξέρω που να το δω...

8 minutes ago, Tambas91 said:

liquid metal εννοείς δε ξέρω να βάζω φοβάμαι μη κάνω καμια μλκια? δε θα κάνει διαφορα λες 3 120άρια απ ότι 2?

αυτό με το water temp δε ξέρω που να το δω...

Ξερώ γώ τι διαφορά περιμένεις να δείς με την 360αρα? Να σου ρίξει την θερμοκρασία του νερού 1-2c? Ε τόσο θα μειωθεί και η θερμοκρασία της CPU. 

Το  παρακάτω είναι  με την u12a στα 260w - 85c έπιασε. Σε εσένα το πρόβλημα ξεκάθαρα δεν βρίσκεται στη CPU όταν με 80w με την ίδια ψύκτρα με εμένα βαράς 90αρες.

Spoiler

41161.JPG.3a731c1cded480ea3d6300ffe3a62720.JPG

@Tambas91Για μένα είτε την 280 πάρει; Είτε την 360 arctic θα έχεις παρόμοιες θερμοκρασίες.Δες review υπάρχει στο yt που συγκρίνει 280/360/420 .

Η 420 είναι δύσκολη στα περισσότερα γήινα κουτιά θέλει κοντά για να κάτσει καλά.

Εγώ πιστεύω με την 280 με καλή πάστα και καλή εφαρμογή και με το σεταρισμα που έχεις τώρα ,θα δεις διάφορες .

Εάν τώρα παίξεις κ lm που είπε ο herald θα δεις ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες με διαφορά 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...