Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Και με το game bar δεν δείχνει να επηρεάζει. Μόνο benchmark variation. Είμαι windows 11.

Ανέβασα και το βιντεάκι εδώ (έχω αφήσει και το vsync ανοιχτό εδώ βέβαια αλλά εντάξει μια ιδέα την παίρνουμε. Αλλιώς τα average θα ήταν λογικά στο κλασικό ~115. Τα min ανέβηκαν 87).

https://streamable.com/0vzuue

Spoiler

image.png.a5358c00be26a6d4b6928d76b136b93d.png

insomnia.jpg.2c214b278e6577aa2c72236a50cf2b16.jpg

Edit: Χωρίς το vsync τα αναμενόμενα το τέσταρα. Οπότε ή δεν τρώει καθόλου ή είναι τελείως μηδαμινό, τύπου 0,5% - 1%

Επεξ/σία από AlexandrosKle
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 minutes ago, AlexandrosKle said:

Update: Και με το game bar δεν δείχνει να επηρεάζει. Μόνο benchmark variation. Είμαι windows 11.

Ανέβασα και το βιντεάκι εδώ (έχω αφήσει και το vsync ανοιχτό εδώ βέβαια αλλά εντάξει μια ιδέα την παίρνουμε. Αλλιώς τα average θα ήταν λογικά στο κλασικό ~115. Τα min ανέβηκαν 87).

https://streamable.com/0vzuue

Reveal hidden contents

image.png.a5358c00be26a6d4b6928d76b136b93d.png

insomnia.jpg.2c214b278e6577aa2c72236a50cf2b16.jpg

Έχεις ecores και εσύ? 

20 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Edit: Χωρίς το vsync τα αναμενόμενα το τέσταρα. Οπότε ή δεν τρώει καθόλου ή είναι τελείως μηδαμινό, τύπου 0,5% - 1%

30fps εγγραφή κάνεις. 60fps κάνω. 60 default είχε και πάντα 60 fps έκανα ούτως ή άλλως. Εκεί είναι η διαφορά.

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχεις ecores και εσύ? 

Αν το δεις σε βιντεάκι (60fps recording στο shadowplay) από κινητό θα απολογηθείς για τα εγκληματα σου κατά των πορτοφολιών των μελών του insomnia; 😂

13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Tι κάρτα έχεις; Το Nvenc γενικά δεν ρίχνει τις επιδόσεις τουλάχιστον από όσο θυμάμαι (ειδικά αν μιλάμε για CPU bound σενάρια).

Επίσης δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείτε shadowplay. Κάθε recording software έχει επιλογή να χρησιμοποιήσει τον hardware encoder της GPU.

3070Ti

Αυτό σε παιχνίδι που ουσιαστικά χρησιμοποιεί 2-3 threads. Θέλω να δω και σε τίποτα SOTTR τι performance hit έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, kkatzos said:

30fps εγγραφή κάνεις. 60fps κάνω. 60 default είχε και πάντα 60 fps έκανα ούτως ή άλλως. Εκεί είναι η διαφορά.

Αν το δεις σε βιντεάκι (60fps recording στο shadowplay) από κινητό θα απολογηθείς για τα εγκληματα σου κατά των πορτοφολιών των μελών του insomnia; 😂

3070Ti

Δεν πιστεύω βιντεάκια στο youtube. Μονο reviews. Σωστά? 😂

5 μέρες προσπαθείς να βρεις δικαιολογία στο γιατί τον πίνει ο 3d στο tlou.... Αντε συνέχισε. 

Kkatzos 1 χρόνο πριν

"με τους zen 4 επιτέλους θα πέσει η τραγικα απαράδεκτη κατανάλωση του IO die που φτάνει τα 35-45w ακόμα και σε idle σε 2ccd " 

Δεν μπορώ άλλο 😁

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kkatzos είπε

3070Ti

Αυτό σε παιχνίδι που ουσιαστικά χρησιμοποιεί 2-3 threads. Θέλω να δω και σε τίποτα SOTTR τι performance hit έχει.

Με το game bar εμένα 30 default έχει. Με shadowplay σε 4Κ 50mbps bitrate στα 60fps διαφορά δεν είχε, τα frames ίδια μου ήταν.

Edit: Χωρίς πλάκα, μόλις τώρα στα 150 mbps τέσταρα με shadowplay, δεν υπήρχε διαφορά. 60 fps πάντα recording. Cpu bound κατάσταση. Τώρα παιχνίδι που να μπουκώνει όλα τα cores δεν έχω πρόχειρο να τεστάρω.

Επεξ/σία από AlexandrosKle

Κάνω καταγραφή στα 3440x1440 στα 130mb με μηδέν performance hit σχεδον παντού. Τεράστιο hit ειδα στο unreal engine 5.2 demo 7 fps στα 75 γονατίζει την κάρτα όμως το συγκεκριμένο demo σε κάθε τομέα για αυτό μάλλον. Ακόμα και cb2077 με path tracing 1 2 fps είχα hit το πολύ με recording. 

15 minutes ago, AlexandrosKle said:

Με το game bar εμένα 30 default έχει. Με shadowplay σε 4Κ 50mbps bitrate στα 60fps διαφορά δεν είχε, τα frames ίδια μου ήταν.

Edit: Χωρίς πλάκα, μόλις τώρα στα 150 mbps τέσταρα με shadowplay, δεν υπήρχε διαφορά. 60 fps πάντα recording. Cpu bound κατάσταση. Τώρα παιχνίδι που να μπουκώνει όλα τα cores δεν έχω πρόχειρο να τεστάρω.

7qzezm.gif.1c6e83c45e4b4ab8a3b0d1f0804fa5d7.gif

Μιας που το πατε γερα το θεμα και εγω ακομα δεν κατεληξα να κανω μια ερωτηση μιας που ειστει γνωστες πολλοι εδω μεσα.

Το θεμα με τις idle καταναλωσεις στα ryzen που αποτι καταλαβα οντως ισχυουν μπορει να βελτιωθει/διορθωθει με καποιο update?Η μιλαμε για καθαρα θεμα HW?

Sorry αν απαντηθηκε καπου αλλα μετα απο την 10η σελιδα χαζεψα με τις αγνωστες λεξεις :)

4 λεπτά πριν, peponas είπε

Μιας που το πατε γερα το θεμα και εγω ακομα δεν κατεληξα να κανω μια ερωτηση μιας που ειστει γνωστες πολλοι εδω μεσα.

Το θεμα με τις idle καταναλωσεις στα ryzen που αποτι καταλαβα οντως ισχυουν μπορει να βελτιωθει/διορθωθει με καποιο update?Η μιλαμε για καθαρα θεμα HW?

Sorry αν απαντηθηκε καπου αλλα μετα απο την 10η σελιδα χαζεψα με τις αγνωστες λεξεις :)

Δεν υπαρχει κατι να διορθωθει απλα μετρανε αλλιως οι αισθητηρες. Σε idle πανω κατω ολα τα συστηματα με ξεχωριστη gpu κανα 2 ssd και gold τροφοδοτικο καινε καπου στα 55-60watt. Πιο κατω πολυ δυσκολα να πεσεις οτι και αν παρεις εκτος απο laptop πχ. 60watt και 20 ωρες να εχεις ανοιχτο ενα συστημα θα σε καψει 1.2kw καπου 30 λεπτα τη μερα αμελητεα ποσο δηλαδη. Αν πας σε laptop και σου καιει 30watt θα καψεις 600watt στις 20 ωρες η 219kw το χρονο λιγοτερο ενα 50αρικο λιγοτερο δηλαδη το χρονο αν καιει το laptop 30 απο τα 60 ενος desktop. 

10 minutes ago, peponas said:

Καθαρά θέμα hardware. Αν παίξεις στα bios με edc co pbo  και ένα κάρο πράματα μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση αλλά πάλι δεν θα φτάσει ούτε κοντά σε αντίστοιχα Intel.

• Like 1

Λογικη και φυσικη ειναι το οτι τραβαει παραπανω . Αν καποιοι δεν αντεχουν τα 25watt idle κοιτανε σε intel απλο ειναι . 

Η AMD προτιμαει yields και χαμηλοτερο κοστος απο οτι καλυτερη καταναλωση σε idle , λογικη την βρισκω την αποφαση , προσωπικα το ιδιο θα εκανα αλλα υπαρχει και η ιντελ για οποιους θελουν το χαμηλοτερο δυνατο σε idle. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, noFEARgr said:

Λογικη και φυσικη ειναι το οτι τραβαει παραπανω . Αν καποιοι δεν αντεχουν τα 25watt idle κοιτανε σε intel απλο ειναι . 

Η AMD προτιμαει yields και χαμηλοτερο κοστος απο οτι καλυτερη καταναλωση σε idle , λογικη την βρισκω την αποφαση , προσωπικα το ιδιο θα εκανα αλλα υπαρχει και η ιντελ για οποιους θελουν το χαμηλοτερο δυνατο σε idle. 

E συμφωνώ αλλά 32 σελίδες το παλεύουμε γιατί σε μερικούς  δεν αρέσει και θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Επανέρχομαι με λίγο ψάξιμο που έκανα … λοιπόν η msi έχει μια επιλογή που λέγετε kombo strike και κάνει αυτόματα CO το έβαλα στο 3 και έπεσε η κατανάλωση στα τάρταρα για του λόγου το αληθές IMG_1458.jpeg.64b55d54034867c193db99ac5c0d5ee7.jpeg

απο 30 watt πήγε 6 το cpu σε idle χωρίς να δω κάποια άλλη αλλαγή σε επιδόσεις…

• Like 5

40 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Επανέρχομαι με λίγο ψάξιμο που έκανα … λοιπόν η msi έχει μια επιλογή που λέγετε kombo strike και κάνει αυτόματα CO το έβαλα στο 3 και έπεσε η κατανάλωση στα τάρταρα για του λόγου το αληθές IMG_1458.jpeg.64b55d54034867c193db99ac5c0d5ee7.jpeg

απο 30 watt πήγε 6 το cpu σε idle χωρίς να δω κάποια άλλη αλλαγή σε επιδόσεις…

Τώρα έγινε σωστή δουλειά μπράβο κάτι άλλο ήταν εκείνο που πείραζες. Διαφορά σε θερμοκρασίες? Εκεί στα 6watt είναι idle το cpu power ναι. 

21 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τώρα έγινε σωστή δουλειά μπράβο κάτι άλλο ήταν εκείνο που πείραζες. Διαφορά σε θερμοκρασίες? Εκεί στα 6watt είναι idle το cpu power ναι. 

όχι βρε συ εγώ το έβαζα από πρόγραμμα πριν αλλα όπως είπε ο @Πέτρος ίσως δε το άλλαζε... και πάλι όμως διαβάζοντας λίγο σε κάτι ξένα forum είδα ότι λένε ότι αυτό που έχει βάλει η msi δίνει καλύτερα αποτελέσματα... έβαλα και τις μνήμες 3600 -1800 να ηρεμήσει ο @kkatzos :P  σε idle έπεσε 40c από 50c που ήταν πριν και το αφήνω έτσι προς το παρόν

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...