Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, kkatzos said:

Ισχύουν αυτά που λες. Τα έχω πει. Συγκεκριμένα για το TPU, τα άλλα δεν τα έχω χαρακτηρίσει, αποκυήματα της τρολο-φαντασίας σου είναι.

Κατά καιρούς όλα τα review sites κάνουν πατάτες.

Αλλά όταν ΟΛΟΙ δείχνουν ένα πράγμα και εσύ δεν το δέχεσαι ε τότε γίνεσαι γραφικός.

Πρόσεξε, όχι μόνο το HWU ή μόνο το TPU. ΟΛΟΙ. Όλα τα reviews του πλανήτη.

Αλλά εσύ συνέχισε να είσαι ο τρελός (ή trollός) του χωριού.

Α χα χα. Άσε τα σάπια ρε. Εσύ κάνεις undervolt μέχρι αηδίας, αυτοί δοκιμάζουν στοκ. Αυτοί βάζουν XMP εσύ βάζεις tuned timings.

Εσύ τραβάς βιντεάκι με 0% performance hit αφού θα τρέχει σε κάνα e-core και μετά θες σύγκριση με 8-core σε παιχνίδι που τον στραγγίζει και θα χάνει κάνα 10%.

Λες "δεν έχασα τίποτα" σε fps και τρέχω FC6 και από 85 min μου το έριξε στα 78 fps.

Μούφας σε όλα.

Μου δίνει επιδόσεις το undervolt? Σε παιχνίδια κιόλας? Έλα ρε μαν.. 

Εγω βλέπω συγκεκριμένα reviews να μην ταιριάζουν με το παραμύθι σου. Καλή ώρα αυτό με το 1% διαφορα χωρις το fix. Το pcgh το οποίο έκανε το test έδειχνε 35% πάνω τον 13900k σε minimum. Έχει κάνει πατάτα? Ποιο από τα reviews ισχυει? Πώς ξέρεις ποιο απ όλα έκανε την πατάτα όταν δεν έχεις το hw στα χέρια σου? 

Όσο για το performance hit του recording, να σου ξαναθυμισω ότι με 13900k o άλλος λέει έχανε 30fps. Και αυτός σε ecores δεν το έτρεχε το recording

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, Herald είπε

Μου δίνει επιδόσεις το undervolt? Σε παιχνίδια κιόλας? Έλα ρε μαν.. 

Γιατί όχι ρε μαν? Από τα defaults που ενδεχομένως είναι αδικαιολόγητα στο δια.λο και σου πιάνουν ταβάνι άμεσα σε thermals οπότε αναγκαστικά θα χάσεις stp από max boost σε ένα σωστό/γερό uv που θα στο καθυστερήσει ή και ενδεχομένως κόψει εντελώς αυτό, δεν θα δεις επιδόσεις?

Ο άλλος που τρέχει με κανένα mce ανοικτό από default, με όρια μητρικών στο τέρμα (η δική μου, πχ, έχει default 4096w ppt με αντίστοιχα σε TDC/EDC), δεν θα δει τέρατα, λες?

• Like 2

12 minutes ago, Πέτρος said:

Γιατί όχι ρε μαν? Από τα defaults που ενδεχομένως είναι αδικαιολόγητα στο δια.λο και σου πιάνουν ταβάνι άμεσα σε thermals οπότε αναγκαστικά θα χάσεις stp από max boost σε ένα σωστό/γερό uv που θα στο καθυστερήσει ή και ενδεχομένως κόψει εντελώς αυτό, δεν θα δεις επιδόσεις?

Ο άλλος που τρέχει με κανένα mce ανοικτό από default, με όρια μητρικών στο τέρμα (η δική μου, πχ, έχει default 4096w ppt με αντίστοιχα σε TDC/EDC), δεν θα δει τέρατα, λες?

Σε παιχνίδια σίγουρα όχι. Ακομα και ο θερμοσίφωνας ο 13900k δεν θα φάει throttle. Παραείναι ελαφριά workloads. Τώρα tlou πχ που είναι θεοβαρο δεν πρόλαβα να δοκιμάσω με τον 13900k αλλά πάλι, δεν δουλεύει σαν τα ryzen που οταν ανεβαίνουν θερμοκρασίες πέφτουν τα ρολόγια. Βράχος στα 5.5 θα είναι μέχρι να βαρέσει tjmax. 

11 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε παιχνίδια σίγουρα όχι. Ακομα και ο θερμοσίφωνας ο 13900k δεν θα φάει throttle. Παραείναι ελαφριά workloads. Τώρα tlou πχ που είναι θεοβαρο δεν πρόλαβα να δοκιμάσω με τον 13900k αλλά πάλι, δεν δουλεύει σαν τα ryzen που οταν ανεβαίνουν θερμοκρασίες πέφτουν τα ρολόγια. Βράχος στα 5.5 θα είναι μέχρι να βαρέσει tjmax. 

Δεν επιμένω, δεν τους έχω. Μιλάμε για reviewers, έτσι?

11 minutes ago, Πέτρος said:

Δεν επιμένω, δεν τους έχω. Μιλάμε για reviewers, έτσι?

Εγώ απλά λέω ότι αυτά που θα δεις στα reviews συνήθως ουδεμία επαφή δεν θα έχουν με την πραγματικότητα. Δες τα reviews του ks. Μεγάλο σκουπίδι, και εγώ δεν ασχολήθηκα να ψάξω περαιτέρω, είδα το review του hwunboxed και λέω καλά για πέταμα ο ks. Ίδιες επιδόσεις με k με 100w πάνω κατανάλωση, fail. 

Κάποια στιγμή είδα κάποια συγκριτικά μεταξύ 900k και 900ks από χρήστες. Το τι κατουρημα τρώει ο k δεν περιγράφεται. Αντε τώρα εσύ βγάλε ακρη

Τώρα με τον katzo δεν ξέρω τι παίζει. Δεν ξέρω καν σε τι αναφέρεται όταν λέει δεν συμφωνώ με τα reviews. Του βάζω το review του 3d από το site που επικαλέστηκε ο ίδιος, τα νουμερα του review έχουν μια απόκλιση 3500% από τα νουμερα που μας λέει ο kkatzos και η απάντηση του είναι ότι εγώ δεν συμφωνώ με τα review. Wtf? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα στο Far Cry 6 record μέσω shadowplay, in-game, δεν μου έριξε τα frames. Σε 4Κ το recording μάλιστα (αλλά ο scaler του παιχνιδιού ήταν στο 0.5 οπότε ήμουν φουλ cpu-bound). Με τον 5600. Θα τρέξω μία και το benchmark και θα ενημερώσω.

Update: Δεν υπήρχε hit και στο benchmark. ultra+rt 115 fps average με το recording, 116 fps χωρίς.

Επεξ/σία από AlexandrosKle

1 ώρα πριν, Herald είπε

Εγώ απλά λέω ότι αυτά που θα δεις στα reviews συνήθως ουδεμία επαφή δεν θα έχουν με την πραγματικότητα. Δες τα reviews του ks. Μεγάλο σκουπίδι, και εγώ δεν ασχολήθηκα να ψάξω περαιτέρω, είδα το review του hwunboxed και λέω καλά για πέταμα ο ks. Ίδιες επιδόσεις με k με 100w πάνω κατανάλωση, fail. 

Μόνο που το ίδιο ισχύει για τα πάντα, καταλαβαίνεις, εκτός κι αν αποδίδεις μονομέρεια.

Οπότε να τα απορρίψουμε καθολικά, αλλά μην τα ξαναφέρουμε ως παράδειγμα για οτιδήποτε, ε?

4 minutes ago, Πέτρος said:

Μόνο που το ίδιο ισχύει για τα πάντα, καταλαβαίνεις, εκτός κι αν αποδίδεις μονομέρεια.

Οπότε να τα απορρίψουμε καθολικά, αλλά μην τα ξαναφέρουμε ως παράδειγμα για οτιδήποτε, ε?

Μα προφανώς ισχύει για τα πάντα. Δεν έχω bias μαν μου, απλά όσοι είναι υπέρ της amd με βρίσκουν intelακια και όσοι υπέρ της intel amdακια. 

Τις προάλλες για τον 7800x 3d έλεγα ότι είναι πολύ χαμηλά τα νουμερα που δίνει το review, υπέρ της amd έγραφα δηλαδή. 

Μπορείς να τα φέρεις για παράδειγμα αν θες, δεν έχεις και άλλη επιλογή αν δεν έχεις το Hardware, αλλά για hw που έχω στα χέρια μου το βρίσκω αστείο να μου παραθέτεις τι λένε τα review. Ο hwunboxios λέει ότι με 125w Power limit ο 13900k βγάζει 22k στο cbr23. Εμένα έβγαλε 33k (stock χωρίς undervolt). Τι να πιστέψω, τον Steve η την οθόνη μου? 

11 minutes ago, AlexandrosKle said:

Δοκίμασα στο Far Cry 6 record μέσω shadowplay, in-game, δεν μου έριξε τα frames. Σε 4Κ το recording μάλιστα (αλλά ο scaler του παιχνιδιού ήταν στο 0.5 οπότε ήμουν φουλ cpu-bound). Με τον 5600. Θα τρέξω μία και το benchmark και θα ενημερώσω.

Απίθανο, είναι γνωστό ότι το nvenc γκρεμό τσακίζει τα fps αφού χρησιμοποιεί την cpu 😁

22 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Update: Δεν υπήρχε hit και στο benchmark. ultra+rt 115 fps average με το recording, 116 fps χωρίς.

min fps?

22 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Δοκίμασα στο Far Cry 6 record μέσω shadowplay

Πως κάνεις record το shadowplay? Χρειάζεται Geforce Experience?

13 λεπτά πριν, kkatzos είπε

min fps?

Πως κάνεις record το shadowplay? Χρειάζεται Geforce Experience?

Θέλει το experience ναι.

Min δεν επηρεάστηκαν, 85 με το recording, 84 χωρίς. Οπότε variation απλά.

Λογικά το game bar θα τρώει. Με shadowplay δεν πρέπει να υπάρχει θέμα. Θα τσεκάρω μία μέσω του game bar τώρα και θα ενημερώσω το μήνυμα.

3 minutes ago, AlexandrosKle said:

Θέλει το experience ναι.

Min δεν επηρεάστηκαν, 85 με το recording, 84 χωρίς. Οπότε variation απλά.

Λογικά το game bar θα τρώει. Με shadowplay δεν πρέπει να υπάρχει θέμα. Θα τσεκάρω μία μέσω του game bar τώρα και θα ενημερώσω το μήνυμα.

Άρα πάλι κουφές ο kkatzos. Μια με το fix, μια με το patch στο tlou, μια τώρα με το recording. Χμμ.... 🎃

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Herald είπε

Άρα πάλι κουφές ο kkatzos. Μια με το fix, μια με το patch στο tlou, μια τώρα με το recording. Χμμ.... 🎃

Καλά, εσένα δε σε σώζει τίποτα. Είπαμε, στραβός είναι ο γιαλός.

Δεν ξέρω το HW μου και εγώ, όπως λες και εσύ 😮 😂

Δοκίμασα τώρα με το shadowplay.

3 bench runs (μπαίνω --> bench --> βγαίνω από το παιχνίδι κάθε φορά αλλιώς τα νούμερα βγαίνουν λάθος)

Κάθε φορά είχα χαμηλότερα fps. Όχι τόσο όσο με το game bar αλλά χαμηλότερα fps έχω.

~3% performance hit το έχω.

Μπορεί στις RTX4000 να το βελτίωσαν, τι να πω.

Επεξ/σία από kkatzos

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Τι χμμμ. Δεν ξέρω το HW μου και εγώ, όπως λες και εσύ 😮 😂

Δοκίμασα τώρα με το shadowplay.

3 bench runs (μπαίνω --> bench --> βγαίνω από το παιχνίδι κάθε φορά αλλιώς τα νούμερα βγαίνουν λάθος)

Κάθε φορά είχα χαμηλότερα fps. Όχι τόσο όσο με το game bar αλλά χαμηλότερα fps έχω.

~3% performance hit το έχω.

Μπορεί στις RTX4000 να το βελτίωσαν, τι να πω.

Tι κάρτα έχεις; Το Nvenc γενικά δεν ρίχνει τις επιδόσεις τουλάχιστον από όσο θυμάμαι (ειδικά αν μιλάμε για CPU bound σενάρια).

Επίσης δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείτε shadowplay. Κάθε recording software έχει επιλογή να χρησιμοποιήσει τον hardware encoder της GPU.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...