Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, Tambas91 said:

και θες να σου πω και το καλύτερο ανέκδοτο??

Hide contents

αυτά είναι με θερμοκρασίες κλιματιστικού άμα το αφήσω έτσι θα μυρίσει κάρβουνα η γειτονιά

Burn Baby Burn Fire GIF by Mitski

:P 

E όχι ρε .

Κάτι έχεις κάνει πολύ λάθος.

Είναι στον Θεό...Δεν το έχω κατεβάσει σε αυτό το pc το tlou να το δοκιμάσω 

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

E όχι ρε .

Κάτι έχεις κάνει πολύ λάθος.

Είναι στον Θεό...Δεν το έχω κατεβάσει σε αυτό το pc το tlou να το δοκιμάσω 

τι να σου πω ρε συ αλήθεια δε ξέρω... σε πολλούς τρέχει έτσι πάντως, έκανα μερικές δοκιμες που μου είπαν εδώ τα παιδιά τα ίδια πλέον έχω πετάξει λευκη πετσέτα απλά ανεβάζω νούμερα να με κράζει ο herald και ο kkatzos :P 

@Πέτρος φίλτατε αυτά μου βγάζει image.png.bdd88f4141538f06c2dee8673e7e2863.png

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Την θερμοκρασία πως προσπαθείτε να την συγκρίνετε όταν ο καθένας έχει διαφορετικά cooler ; 

Σε load δεν μπορεί να συγκριθεί.

Αλλά σε idle μπορεί.

50C idle ο ένας και 35C ο άλλος σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στον πρώτο. Ρυθμίσεις/στραβό IHS/στραβή βάση ψύκτρας κτλ κτλ.

4 ώρες πριν, Herald είπε

Τα reviews δεν λένε, εσύ λες. . Cherrypick το 1% απτό 1 review, cherrypick το 25% από άλλο review να σου βγούν τα νούμερα. Μας το έδειξες με το FIX, το 35% διαφορά το έκανες 1%. Μια διαφορά της τάξης του 3.500%. Μιλάμε είσαι ακριβής στα νούμερα σου, μόνο 3500% εκτός. 

???

Νόμιζα ότι το συγκεκριμένα το είχαμε λύσει χθες. Πάλι τα ίδια λες;

Είπαμε, βιντεάκια από το Youtube 🤩

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

4)πάλι μη βαράτε απλά κάνω μια διαπίστωση τώρα που το παρατήρησα και στο δικό μου video και στου @noFEARgr φτάνει ρολόγια μέχρι 4,45 στο πρόγραμμα του pbo λέει ότι πάει μέχρι 4,55 και για του λόγου το αληθές οποιος θέλει μπορεί να δει το site της amd που λέει up το 4,5... μετά τους 80 βαθμούς αρχίζουν να πέφτουν τα ρολόγια όπως στο δικό μου video αλλα δεν είμαι engineer οποτε δε μπορώ να εκφέρω λόγο... μάλλον δεν έχω καταλάβει εγώ καλά :P 

Το 4.55 δεν είναι static all-core, είναι μέχρι πού μπορεί στη θεωρία να φτάσει το μέγιστο ο κάθε πυρήνας (δεν επιτρέπει παραπάνω η ΑΜΔ για να κρατάει θερμοκρασίες).

Σε ιδανικές συνθήκες απαιτήσεων ισχύος και περιθωρίων θερμοκρασίας (για άλλους μιλάμε, εσύ είσαι σε άλλη φάση όπως φαίνεται), μπορεί θεωρητικά να το δεις σε όλους μαζί, αλλά σπάνιο έως legendary.

Ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα του ΡΒΟ, πού έχεις μπλέξει? Τί χρησιμοποιείς για σετάρισμα σε επεξεργαστή και μνήμες? Δώσε  pls RyzenMastew/ZenTimings.

26 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

τι να σου πω ρε συ αλήθεια δε ξέρω... σε πολλούς τρέχει έτσι πάντως, έκανα μερικές δοκιμες που μου είπαν εδώ τα παιδιά τα ίδια πλέον έχω πετάξει λευκη πετσέτα απλά ανεβάζω νούμερα να με κράζει ο herald και ο kkatzos :P 

@Πέτρος φίλτατε αυτά μου βγάζει image.png.bdd88f4141538f06c2dee8673e7e2863.png

Όπως βλέπεις, το CO το βλέπει off το Master, και είναι ακριβέστατο συνήθως. Λογικά χρησιμοποιείς κάποιο win προγραμμα που στο κάνει on the fly (όπως πχ κάνει το Hydra), αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο το τί πετυχαίνεις έτσι και κυρίως το τί λειτουργεί.

Οι τιμές σου στο PPT/EDC/TDC μου φαίνονται λίγο περίεργες. Εγώ έχω τα παρακάτω (σε 6πύρηνο μεν, αλλά με παραπάνω αντοχές από τον δικό σου).

image.png.9b1e079e91bf372bd59f1e0ea3399e61.png

Ίσψς πρέπει να ρίξεις λίγο το EDC σου, αλλά κυρίως πες μας με ποιό πρόγραμμα τα ρυθμίζεις μπας και καταλάβουμε τί γίνεται εκεί πέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το 4.55 δεν είναι static all-core, είναι μέχρι πού μπορεί στη θεωρία να φτάσει το μέγιστο ο κάθε πυρήνας (δεν επιτρέπει παραπάνω η ΑΜΔ για να κρατάει θερμοκρασίες).

Σε ιδανικές συνθήκες απαιτήσεων ισχύος και περιθωρίων θερμοκρασίας (για άλλους μιλάμε, εσύ είσαι σε άλλη φάση όπως φαίνεται), μπορεί θεωρητικά να το δεις σε όλους μαζί, αλλά σπάνιο έως legendary.

Ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα του ΡΒΟ, πού έχεις μπλέξει? Τί χρησιμοποιείς για σετάρισμα σε επεξεργαστή και μνήμες? Δώσε  pls RyzenMastew/ZenTimings.

Όπως βλέπεις, το CO το βλέπει off το Master, και είναι ακριβέστατο συνήθως. Λογικά χρησιμοποιείς κάποιο win προγραμμα που στο κάνει on the fly (όπως πχ κάνει το Hydra), αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο το τί πετυχαίνεις έτσι και κυρίως το τί λειτουργεί.

Οι τιμές σου στο PPT/EDC/TDC μου φαίνονται λίγο περίεργες. Εγώ έχω τα παρακάτω (σε 6πύρηνο μεν, αλλά με παραπάνω αντοχές από τον δικό σου).

image.png.9b1e079e91bf372bd59f1e0ea3399e61.png

Ίσψς πρέπει να ρίξεις λίγο το EDC σου, αλλά κυρίως πες μας με ποιό πρόγραμμα τα ρυθμίζεις μπας και καταλάβουμε τί γίνεται εκεί πέρα.

το πρόγραμμα είναι το PBO2 tuner όταν έβγαλα το screen δεν είχα περάσει τις τιμές (το είχα φτιάξει να ανοίγει μονο του όταν ανοίγουν τα windows έχει μια διαδικασία από αυτόν τον οδηγό: GitHub - PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner: Get the Most out of your 5800X3D using PBO Curve Optimizer! αλλα έχω κάνει format και δε μπήκα στη διαδικασία να το ξανά κάνω οποτε όταν παίζω τα βάζω χειροκίνητα) 

IMG_1455.jpeg.e0799b4fc3ef1b21fcfb9c4d922f9066.jpeg

οι τιμές των ram σου φαίνονται ένταξη παίζει να φταίει κάτι από εκεί?

Επεξ/σία από Tambas91
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το πρόγραμμα είναι το PBO2 tuner όταν έβγαλα το screen δεν είχα περάσει τις τιμές (το είχα φτιάξει να ανοίγει μονο του όταν ανοίγουν τα windows έχει μια διαδικασία από αυτόν τον οδηγό: GitHub - PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner: Get the Most out of your 5800X3D using PBO Curve Optimizer! αλλα έχω κάνει format και δε μπήκα στη διαδικασία να το ξανά κάνω οποτε όταν παίζω τα βάζω χειροκίνητα) 

IMG_1455.jpeg.e0799b4fc3ef1b21fcfb9c4d922f9066.jpeg

οι τιμές των ram σου φαίνονται ένταξη παίζει να φταίει κάτι από εκεί?

Καταλαβαίνω τί θέλει να κάνει το πρόγραμμα, αλλά δεν έχω ιδέα αν το καταφέρνει ή όχι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ανισορροπία στα PPT/TDC/EDC σου.

Για τις μνήμες, από το RM δεν μπορώ να σου απαντήσω, αλλά το ότι παίζεις ασύγχρονα MCLK-FCLK-UCLK μόνο καλό δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Καταλαβαίνω τί θέλει να κάνει το πρόγραμμα, αλλά δεν έχω ιδέα αν το καταφέρνει ή όχι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ανισορροπία στα PPT/TDC/EDC σου.

Για τις μνήμες, από το RM δεν μπορώ να σου απαντήσω, αλλά το ότι παίζεις ασύγχρονα MCLK-FCLK-UCLK μόνο καλό δεν είναι.

λοιπόν ενώ το έχω βάλει σε -30 πάλι δε το αναγνωρίζει στο ryzen master το έχει off αλλα το edc έχει πέσει στα 120 από 140.. περίεργα πράγματα... λες να μη δουλεύει σωστά το πρόγραμμα (ίσως γι αυτό δεν έβλεπα διαφορα ενώ άλλαζα τιμές?!?) εσύ με ποιο το έχεις βάλει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Herald είπε

ΥΓ1. Τέσταρα στα 35w power limit, 0% ρίχνει το recording. Βρες άλλη δικαιολογία

Τέσταρα το recording (XBOX Game bar capture που χρησιμοποιεί το nvenc) σε CPU limited φάση. FC6 @ 720p και μου κόβει ~10% από τα fps.

Για την ακρίβεια κάτι λιγότερο 8-9%

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

λοιπόν ενώ το έχω βάλει σε -30 πάλι δε το αναγνωρίζει στο ryzen master το έχει off αλλα το edc έχει πέσει στα 120 από 140.. περίεργα πράγματα... λες να μη δουλεύει σωστά το πρόγραμμα (ίσως γι αυτό δεν έβλεπα διαφορα ενώ άλλαζα τιμές?!?) εσύ με ποιο το έχεις βάλει?

Απευθείας BIOS. Ελπίζω πως η μητρική σου έχει υποστήριξη για CO στους 3δ.

Δημοσ.
29 minutes ago, kkatzos said:

Τέσταρα το recording (XBOX Game bar capture που χρησιμοποιεί το nvenc) σε CPU limited φάση. FC6 @ 720p και μου κόβει ~10% από τα fps.

Για την ακρίβεια κάτι λιγότερο 8-9%

E πάρe intel να μην σε κόβει 

Δημοσ.
Στις 28/6/2023 στις 12:03 ΠΜ, kkatzos είπε

Έχεις μπερδέψει τη βούρτσα...

Τι σχέση έχει ένα σύστημα με B-Die που

α) σε XMP/Auto έχει τόσο χαλαρά sub-timings που γελάνε και οι πετρες

β) όντως σφίγγει μέχρι αηδίας με manual tuning και δίνει άνω του 20% boost

με ένα σύστημα DDR5 που ούτε το α) ούτε το β) ισχύουν.

Όταν βγει για DDR5 το αντίστοιχο του B-Die ξανακάνουμε αυτή την κουβέντα. Μέχρι τότε μεγάλο φάουλ από μέρους σου.

Ανάμεσα σε tuned corsair στα 3500 και b-die στα 4100 είδα κάτι παραπάνω από 6% βελτίωση. Τίποτα συνταρακτικό. Ήθελα όμως να ξέρω. Και οι απλές έχουν πολλά timings χαλαρά για μέγιστη αξιοπιστία.

Επίσης, είναι γνωστό ότι η μεγάλη cache λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής του bandwidth. Επομένως, το intel με bandwidth της προκοπής ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τα όποια πλεονεκτήματα των 3D βλέπεις στο νετ. Αφού τα βλέπεις και εδώ μέσα ρε μαν. Είδες πόσο νορμάλ τρέχει το spider man όταν στο νετ διαβάζεις για περιορισμούς από το PCIe 3 των comet lake και άλλα τέτοια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, pirmen56 said:

Ανάμεσα σε tuned corsair στα 3500 και b-die στα 4100 είδα κάτι παραπάνω από 6% βελτίωση. Τίποτα συνταρακτικό. Ήθελα όμως να ξέρω. Και οι απλές έχουν πολλά timings χαλαρά για μέγιστη αξιοπιστία.

Επίσης, είναι γνωστό ότι η μεγάλη cache λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής του bandwidth. Επομένως, το intel με bandwidth της προκοπής ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τα όποια πλεονεκτήματα των 3D βλέπεις στο νετ. Αφού τα βλέπεις και εδώ μέσα ρε μαν. Είδες πόσο νορμάλ τρέχει το spider man όταν στο νετ διαβάζεις για περιορισμούς από το PCIe 3 των comet lake και άλλα τέτοια.

Καλά τώρα  δεν πιστεύεις τα review? Αφού το λένε ξεκάθαρα, 3700x > 10900k. Τόσα review δεν λένε ψέματα :P 

Έχω / είχα και τους 2 πάντως. Αλλά δεν πιστεύω αυτά που έβλεπα στην οθόνη μου, τα reviews μόνο, ευαγγέλιο

Πρέπει να πιστεύομε τα review σαν τον κκάτζο. Επιλεκτικά, το gamegpu φοβερό όταν μας δείχνει το nvidia overhead, ΜΟΥΦΑ όταν δείχνει 10th gen πάνω από zen 3. Το PCGH φοβερό όταν δείχνει πόσα παίρνει ο 3d με το fix, ΜΟΥΦΑ όταν δείχνει πόσο μπροστά είναι ο 13900k. Το techpowerup μόνιμα μούφα εδώ και χρόνια, jay2c σε γραπτήη έκδοση το είχε αποκαλέσει, τώρα είναι κομπλέ όμως, έφτιαξε. Τα παραπάνω δεν τα έχω γράψει εγώ, ο kkatzos τα έχει γράψει στο παρελθόν, και τώρα μας κουνάει το δαχτύλο που δεν πιστεύουμε τα reviews. Και πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για hw που ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!?!

Λες και το να ανεβάσω video με live γραφήματα από το PC μου είναι με κάποιο τρόπο inferior μέθοδος από τον reviewer που έχει 5 μέρες να τεστάρι 60 συστήματα σε 60 διαφορετικά παιχνίδια και σου δείχνει απλά μπάρες με γρααφήματα.. Βλέπω όλα τα reviews ότι με 420 ΑΙΟ instant thermal throttle και πέφτει στα 250w  στουυς 100c ο 13900k. Τον κουμπώνω σε μια u12 και πάει ευθεία.. Άντε τώρα βγάλε άκρη

ΥΓ1. Έχω πολλά ακόμα πιπεράτα σχόλια για hwunboxed, digital foundry κλπα αλλά βαριέμααι να τα γράψω όλα. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Πρέπει να πιστεύομε τα review σαν τον κκάτζο. Επιλεκτικά, το gamegpu φοβερό όταν μας δείχνει το nvidia overhead, ΜΟΥΦΑ όταν δείχνει 10th gen πάνω από zen 3. Το PCGH φοβερό όταν δείχνει πόσα παίρνει ο 3d με το fix, ΜΟΥΦΑ όταν δείχνει πόσο μπροστά είναι ο 13900k. Το techpowerup μόνιμα μούφα εδώ και χρόνια, jay2c σε γραπτήη έκδοση το είχε αποκαλέσει, τώρα είναι κομπλέ όμως, έφτιαξε. Τα παραπάνω δεν τα έχω γράψει εγώ, ο kkatzos τα έχει γράψει στο παρελθόν, και τώρα μας κουνάει το δαχτύλο που δεν πιστεύουμε τα reviews. Και πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για hw που ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!?!

Ισχύουν αυτά που λες. Τα έχω πει. Συγκεκριμένα για το TPU, τα άλλα δεν τα έχω χαρακτηρίσει, αποκυήματα της τρολο-φαντασίας σου είναι.

Κατά καιρούς όλα τα review sites κάνουν πατάτες.

Αλλά όταν ΟΛΟΙ δείχνουν ένα πράγμα και εσύ δεν το δέχεσαι ε τότε γίνεσαι γραφικός.

Πρόσεξε, όχι μόνο το HWU ή μόνο το TPU. ΟΛΟΙ. Όλα τα reviews του πλανήτη.

Αλλά εσύ συνέχισε να είσαι ο τρελός (ή trollός) του χωριού.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Και πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για hw που ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!?!

Α χα χα. Άσε τα σάπια ρε. Εσύ κάνεις undervolt μέχρι αηδίας, αυτοί δοκιμάζουν στοκ. Αυτοί βάζουν XMP εσύ βάζεις tuned timings.

Εσύ τραβάς βιντεάκι με 0% performance hit αφού θα τρέχει σε κάνα e-core και μετά θες σύγκριση με 8-core σε παιχνίδι που τον στραγγίζει και θα χάνει κάνα 10%.

Λες "δεν έχασα τίποτα" σε fps και τρέχω FC6 και από 85 min μου το έριξε στα 78 fps.

Μούφας σε όλα.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...