Herald Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, azazil1190 said: Κοίτα ότι τραβάει σε idle χωρίς λόγο κάτι 24-30w ,τα τραβάει. Λάθος οι σένσορες, μετρητή από μπρίζα απτό banggood να πάρεις, ξέρει έναν καλό να σου πεί ο @AlexandrosKle 3,62€ έχει, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 2 hours ago, Herald said: Σου δείχνω ένα review που ο ίδιος ο reviewer σου λέει ότι δεν μπορεί να ψύξει πάνω από 250w και τρώει thermal throttle. Στα καπάκια στην κατανάλωση στον δείχνει 150w πάνω από τον 7950x. Εξήγησε μου εσύ πως γίνεται. Λέει ψέμματα ο reviewer και μπορεί να ψύξει πάνω από 250w? Το Thermal Throttling γίνεται μετά από 6 λεπτά όταν έτρεχε το CB23 (το λέει ο ίδιος) όχι σε single run. Οι επιδόσεις και το power που σου δείχνει είναι σε single run οι top μετρήσεις που βγάζει το κάθε CPU και στα δυο (Higher score/ Higher power). Κανονικά θα πρέπει τα review να μετράνε όχι ΜΟΝΟ το higher power αλλά και το Energy consumption για να τελειώσουν μια εργασία. Το Energy consumption μας ενδιαφέρει περισσότερο και μετά θα μπορούσαν να δείξουν και σε Iso Perf η και σε Iso energy (αυτό μόνο σε συγκρίσεις με ίδιου segment προϊόντα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 minute ago, Aten-Ra said: Το Thermal Throttling γίνεται μετά από 6 λεπτά όταν έτρεχε το CB23 (το λέει ο ίδιος) όχι σε single run. Οι επιδόσεις και το power που σου δείχνει είναι σε single run οι top μετρήσεις που βγάζει το κάθε CPU και στα δυο (Higher score/ Higher power). Κανονικά θα πρέπει τα review να μετράνε όχι ΜΟΝΟ το higher power αλλά και το Energy consumption για να τελειώσουν μια εργασία. Το Energy consumption μας ενδιαφέρει περισσότερο και μετά θα μπορούσαν να δείξουν και σε Iso Perf η και σε Iso energy (αυτό μόνο σε συγκρίσεις με ίδιου segment προϊόντα). Ε και τι κάνει ρε σύ τρέχει όλα τα benches single run 2 λεπτά το καθένα? Ο τύπος έτρεχε blender ξερώ γώ, 2 λεπτά το άφησε? Που πάλι δεν εξηγεί τα score του, γιατί για να φτάσει τα 500w στον 13900k σε single run θα έπρεπε να χτυπήσει 42k score! Είναι δεδομένο ότι αν τον αφήσεις χωρίς όρια τραβάει το θεό του ο επεξεργαστής αλλά βγάζει και μεγαλύτερα νούμερα από 7950x σε κάτι cbr23 corona κλπα. Το ISO energry είναι υπερφύσικα δύσκολο να το τεστάρις. Το iso power είναι παρόμοιο και ο ευκολότερος τρόπος νομίζω, και γιαυτό το προτείνω συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Herald είπε Λάθος οι σένσορες, μετρητή από μπρίζα απτό banggood να πάρεις, ξέρει έναν καλό να σου πεί ο @AlexandrosKle 3,62€ έχει, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αντί να ζητήσεις ένα συγγνώμη από τον κόσμο, εσύ και οι παρατρεχάμενοι σου, καταφεύγεις πάλι στο τρόλινγκ. Τόσες μέρες/εβδομάδες κάνατε πλύση εγκεφάλου στο κοινό του insomnia για την κανονικότητα των 50C idle και τα spikes στους 80C. Πακ πακ πακ πακ το ένα μετά το άλλο έρχονται τα σκαμπίλια και η σύγκρουση με την πραγματικότητα. @AlexandrosKle Βλέπεις τι γίνεται όταν διευρύνεται η δεξαμενή δειγμάτων; 33C idle και CB23 στους 64C. Αλλά ξέρω ξέρω, και ο azazil είναι λαδωμένος από την AMD είναι. 3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Κοίτα ότι τραβάει σε idle χωρίς λόγο κάτι 24-30w ,τα τραβάει. Σε idle χωρίς ac τώρα με τις ζεστές παίζει καπου 33-35c και σε gaming δεν τον έχω δει πάνω από 55-58c προς ώρας σε cod που έπαιζε ο μικρός. Γενικά τον περίμενα πιο ζεστό . Παρακάτω και ένα πρόσφατο yc που τα σκίζει τα cpu σε θερμοκρασίες.Βεβαια με ac on στους 22c.Σε cb r23 δεν τον έχω δει να ξεπερνάει τους 64c. Σούπερ θερμοκρασίες! Εδώ μας έλεγαν η strawman και η παρέα του ότι οι 50C idle είναι "κανονικοί" για τον 3D. Και διάφορα άλλα βέβαια. 9 λεπτά πριν, Tambas91 είπε παντως για τον 3D άμα ο δικός μου καίει 10 watt πάνω από του notfear Εσύ παίζεις 110 - 113W (στο σημείο που έχετε βάλει και οι δύο εκεί που τρέχει ο χαρακτήρας) Ο noFEAR παίζει 85-95W (δε βάζω τα ακραία 65 - 103W). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Και ενα στα 65watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, kkatzos said: Αντί να ζητήσεις ένα συγγνώμη από τον κόσμο, εσύ και οι παρατρεχάμενοι σου, καταφεύγεις πάλι στο τρόλινγκ. Τόσες μέρες/εβδομάδες κάνατε πλύση εγκεφάλου στο κοινό του insomnia για την κανονικότητα των 50C idle και τα spikes στους 80C. Πακ πακ πακ πακ το ένα μετά το άλλο έρχονται τα σκαμπίλια και η σύγκρουση με την πραγματικότητα. Έχω γράφει εγώ κάτι κάπου για τα 80c spikes? Απτό μυαλό σου τα βγάζεις? Αλήθεια κάνε με quote. Το μόνο που έχω πεί στον tambas είναι ότι όταν έχει 40w idle (αυτός το έδειξε) είναι και λογικό να έχει 50c idle, και ότι δεν αποτελεί πρόβλημα. Μιλάμε full trolling, λες ότι λέω πράγματα που δεν είπα και μου τα χώνεις κιόλας Παρακάτω τι του έγραψα για τα temps Spoiler Στα σοβαρά τώρα, το 50 σε idle πέρα από δικιά σου λόξα δεν δημιουργεί θέμα. Το 85c σε load πάλι δύσκολο, μιλάμε για electromigration το οποίο επιταχύνεται μεν από την θερμοκρασία, αλλά κυρίως από τα ρεύματα, οπότε πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα για όλη την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του προιόντος Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 στο σημείο που πάει 91 στο δικό μου το παλιό έβαλα πριν από λίγο την 1.1 και είναι 115 τώρα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 minute ago, Tambas91 said: στο σημείο που πάει 91 στο δικό μου το παλιό έβαλα πριν από λίγο την 1.1 και είναι 115 τώρα Και του nofear πέφτει στα 114 κάπου. Μια χαρά, τελικά έκανε διαφορά η έκδοση. Δεν θα γράψω για χαστούκια και σκαμπίλια, αφήνω τα γεγονότα να μιλήσουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 δεν ξέρω αν παίζει ρολο τις μνήμες τις έχω βάλει 3600 με αυτή την τρολιά flck πως σκατά το λένε στο 1300 πάλι όμως σε θερμοκρασίες δεν είναι ότι μου έχει αλλάξει κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε στο σημείο που πάει 91 στο δικό μου το παλιό έβαλα πριν από λίγο την 1.1 και είναι 115 τώρα Τι ρυθμίσεις έχεις αλλάξει στη CPU; Μόνο το EDC; Τις μνήμες τις έχεις ακόμα στα 4400; Για κάνε ένα video capture για να το έχουμε και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 13 λεπτά πριν, kkatzos είπε Τόσες μέρες/εβδομάδες κάνατε πλύση εγκεφάλου στο κοινό του insomnia για την κανονικότητα των 50C idle και τα spikes στους 80C. φιλε kkatzo εδώ να πω ότι έτσι δουλεύει το δικό μου pc και απ ότι έψαξα έτσι δουλεύει και αρκετών άλλων, κάπου είχα παραθέσει τα links πριν μερικές σελίδες άμα θέλετε να τα βρω πάλι... ο azazil ίσως πέτυχε καλύτερο κομμάτι από το δικό μου εμενα όμως αυτό είναι κάτι που με χαλάει το έχω διευκρινίσει πολλές φορες για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, Herald said: Ε και τι κάνει ρε σύ τρέχει όλα τα benches single run 2 λεπτά το καθένα? Ο τύπος έτρεχε blender ξερώ γώ, 2 λεπτά το άφησε? Που πάλι δεν εξηγεί τα score του, γιατί για να φτάσει τα 500w στον 13900k σε single run θα έπρεπε να χτυπήσει 42k score! Είναι δεδομένο ότι αν τον αφήσεις χωρίς όρια τραβάει το θεό του ο επεξεργαστής αλλά βγάζει και μεγαλύτερα νούμερα από 7950x σε κάτι cbr23 corona κλπα. Όλοι έτσι μετράνε, τρέχουν 2-3 φορές το κάθε benchmark και βγάζουν τον μέσο όρο. Με τρις φορές που θα τρέξει το CB23 δεν κάνει Throttle ο 13900K και το ίδιο μάλλον συμβαίνει και στο Benchmark του Blender , για αυτό το Max total system power φτάνει κοντά στα 500W. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, Herald είπε Και του nofear πέφτει στα 114 κάπου. Μια χαρά, τελικά έκανε διαφορά η έκδοση. Δεν θα γράψω για χαστούκια και σκαμπίλια, αφήνω τα γεγονότα να μιλήσουν Κάτσε να δούμε και το βιντεάκι. Τα σκαμπιλια είναι για θερμοκρασίες και καταναλώσεις, δεν έχουν σχέση με το TLOU. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, kkatzos said: Κάτσε να δούμε και το βιντεάκι. Τα σκαμπιλια είναι για θερμοκρασίες και καταναλώσεις, δεν έχουν σχέση με το TLOU. Ρε δεν έχω γράψει τίποτα για θερμοκρασίες δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις φάει Αλλά with that said 80αρια μας έδειξε ο nofear με framecap. Εκεί εσύ, τα δικά σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Tambas91 είπε φιλε kkatzo εδώ να πω ότι έτσι δουλεύει το δικό μου pc και απ ότι έψαξα έτσι δουλεύει και αρκετών άλλων, κάπου είχα παραθέσει τα links πριν μερικές σελίδες άμα θέλετε να τα βρω πάλι... ο azazil ίσως πέτυχε καλύτερο κομμάτι από το δικό μου εμενα όμως αυτό είναι κάτι που με χαλάει το έχω διευκρινίσει πολλές φορες για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις Ναι φίλε, Το ξέρω. Αλλά για να βγάλουμε συμπερασμα βρίσκουμε το μέσο όρο από πολλα δείγματα. Δεν κάνουμε εξαγωγή συμπερασμάτων από ένα δείγμα (το οποίο μπορεί να έχει πρόβλημα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα