Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, noFEARgr said:

@Tambas91 Εξακολουθει να μην περναει το refresh rate της τηλεορασης , ακομα και το capture προγραμμα το βλεπει σαν desktop , μαλλον γιαυτο αλλα δεν ξερω τον λογο 

Δεν πειράζει, και έτσι βλέπουμε την κατανάλωση, στα 103w έφτασε. Για το efficiency που μας λέει ο kkatzos...

YΓ1. Επίσης ανέβασε λίγο το polling rate ρε, πόσο το έχεις? Σαν τρελό ανανεώνει

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Herald said:

Δεν πειράζει, και έτσι βλέπουμε την κατανάλωση, στα 103w έφτασε. Για το efficiency που μας λέει ο kkatzos...

YΓ1. Επίσης ανέβασε λίγο το polling rate ρε, πόσο το έχεις? Σαν τρελό ανανεώνει

103 εφτασε peak για καποια ms . Εγω νομιζα το average μας νοιαζει ... 

200ms το εχω , θα το βαλω 500 καλυτερα

Επεξ/σία από noFEARgr

2 minutes ago, noFEARgr said:

103 εφτασε peak για καποια ms . Εγω νομιζα το average μας νοιαζει ... 

200ms το εχω , θα το βαλω 500 καλυτερα

Ε πως θα μετρήσεις average? Με framecap έφτασε τα 103w και ο άλλος μου βάζει και γελάκια. Αει καλά :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, neo80 είπε

όσοι θέλετε ακρίβεια στις μετρήσεις μόνο cybenetics & hwbusters ;)

Ίδια ακρίβεια έχει αυτό που έκανα εγώ με την μέθοδο του Άρη, γιατί είναι η ίδια μέθοδος. 

Απλώς αυτός το έφτιαξε σε μία έτοιμη πλατφόρμα, εγώ χρησιμοποιώ 3-4 όργανα ταυτόχρονα για να πάρω όλες τις μετρήσεις που απαιτούνται. 

Το μόνο που με προβληματίζει στα νούμερα του Άρη, είναι το γιατί μας δείχνει EPS + ATX connector (CPU + ότι τραβάει η μητρική), ενώ έχει την δυνατότητα να μας δείξει αποκλειστικά το CPU. Αυτό δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί, εκτός και αν θέλει να κάνει αποκλειστικά σύγκριση μητρικών.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ε πως θα μετρήσεις average? Με framecap έφτασε τα 103w και ο άλλος μου βάζει και γελάκια. Αει καλά :P 

Βάζω γελάκια γιατί του Tambas91 που το είχατε για αντιπροσωπευτικό παράδειγμα 5800X3D είναι για κάμποσα δευτερόλεπτα κάτω από 100 fps και πέφτει και στα 91fps.

Στο βίντεο το noFEAR βλέπουμε στο ίδιο σημείο 117fps ακατέβατα. Και με υψηλότερο polling rate ;)

Είναι άλλη έκδοση του παιχνιδιού βέβαια αλλά να πήρε 29% σε 1.0.5 --> 1.1.0 λίγο δύσκολο.

Άλλο ένα ξεβράκωμα 😮

5 minutes ago, Herald said:

Tοτε η 3090 εχει καταναλωση ξερω γω 600 watt μιας και εκανε spike στα 600. Tι ειναι αυτα που λες...

• Like 3

1 minute ago, kkatzos said:

Βάζω γελάκια γιατί του Tambas91 που το είχατε για αντιπροσωπευτικό παράδειγμα 5800X3D είναι για κάμποσα δευτερόλεπτα κάτω από 100 fps και πέφτει και στα 91fps.

Στο βίντεο το noFEAR βλέπουμε στο ίδιο σημείο 117fps ακατέβατα. Και με υψηλότερο polling rate ;)

Είναι άλλη έκδοση του παιχνιδιού βέβαια αλλά να πήρε 29% σε 1.0.5 --> 1.1.0 λίγο δύσκολο.

Άλλο ένα ξεβράκωμα 😮

Just now, noFEARgr said:

Tοτε η 3090 εχει καταναλωση ξερω γω 600 watt μιας και εκανε spike στα 600. Tι ειναι αυτα που λες...

H έκδοση 1.05 ----> 1.1 εμένα μου έδωσε 20-25fps. Έχω ανεβάσει 2 video με ίδια settings στις ίδιες εκδόσεις.

Άλλα άσχετο με όλα αυτά, framecapped στα 120 fps το βγάζω στα 40-45w. Βέβαια τζάμπα κόπος, και βιντεο να ανεβάσω θα αρχίσει ο kkatzos να μου μιλάει για τους σένσορες οπότε...

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

@Tambas91 Εξακολουθει να μην περναει το refresh rate της τηλεορασης , ακομα και το capture προγραμμα το βλεπει σαν desktop , μαλλον γιαυτο αλλα δεν ξερω τον λογο 

Δε ξέρω όταν τη βάζω στην oled (hdmi) πάει τάπα όταν το βάζω στο monitor (DisplayPort) έχει κόφτη στα hz της οθόνης … περίεργα πράγματα 

στην κατανάλωση είσαι όντως 10-15 βατ   κάτω (με κόφτη βέβαια) θερμοκρασίες ίδια σκατά και εσυ τουλάχιστον τώρα που ανέβασες ένιωσα κάπως καλύτερα 😛

Το συμπερασμα ειναι οτι καποιο θεμα υπαρχει με το συστημα του Τambas μιας και με χειροτερα fps η και τα ιδια να ηταν , ειχε μεση καταναλωση γυρω στα 110 ενω σε εμενα ηταν γυρω στα 90 . 

• Like 2

1 minute ago, noFEARgr said:

Το συμπερασμα ειναι οτι καποιο θεμα υπαρχει με το συστημα του Τambas μιας και με χειροτερα fps η και τα ιδια να ηταν , ειχε μεση καταναλωση γυρω στα 110 ενω σε εμενα ηταν γυρω στα 90 . 

Kάλα βγάλε το cap να δούμε πόσο φτάνει και εσένα

• Like 1

Just now, Tambas91 said:

Δε ξέρω όταν τη βάζω στην oled (hdmi) πάει τάπα όταν το βάζω στο monitor (DisplayPort) έχει κόφτη στα hz της οθόνης … περίεργα πράγματα 

στην κατανάλωση είσαι όντως 10-15 βατ   κάτω (με κόφτη βέβαια) θερμοκρασίες ίδια σκατά και εσυ τουλάχιστον τώρα που ανέβασες ένιωσα κάπως καλύτερα 😛

Θερμοκρασια εχει να κανει με το cooler , μεχρι τα 90c το cpu δεν καταλαβαινει κατι , προτιμω ησυχια απο το να βλεπω χαμηλοτερο νουμερο :P

Just now, kkatzos said:

Ποσοστά % θέλουμε. Πήρες 29%;

Ελά ντάξει, την κατανάλωση αβαβά. Efficiency, ότι πούνε τα reviews

ΥΓ1. Τέσταρα στα 35w power limit, 0% ρίχνει το recording. Βρες άλλη δικαιολογία

• Thanks 1

1 minute ago, Herald said:

Kάλα βγάλε το cap να δούμε πόσο φτάνει και εσένα

Δεν βγαινει στο συγκεκριμενο παιχνιδι . Αν και στα ιδια fps ηταν του tambas η πιο κατω και η καταναλωση ηταν αισθητα παραπανω . Αν θελει να συγκρινουμε σε καποιο αλλο παιχνιδι ( witcher 3 , AC valhalla φορτώνουν καλα το cpu ) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, noFEARgr said:

Δεν βγαινει στο συγκεκριμενο παιχνιδι . Αν και στα ιδια fps ηταν του tambas η πιο κατω και η καταναλωση ηταν αισθητα παραπανω . Αν θελει να συγκρινουμε σε καποιο αλλο παιχνιδι ( witcher 3 , AC valhalla φορτώνουν καλα το cpu ) 

Ε ας τρέξει ο tambas την τελευταία έκδοση με cap στα 120 να δούμε τι διάολο

10-13% μου έδωσε εμένα η νέα έκδοση

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...