Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 minutes ago, Aten-Ra said:

Ryzen 7800X3D = απο 450 ευρω

32GB DDR5 6000 EXPO CL30  (F5-6000J3038F16GX2-TZ5N) = απο 125 ευρω

Σύνολο = 575 ευρω

Core i7 13700K = απο 418 ευρω

32GB DDR5 7200  CL34 = απο 170 ευρω

Σύνολο = 588 ευρω 

https://www.techspot.com/review/2657-amd-ryzen-7800x3d/#content

Along with updating the RTX 4090 with the latest GeForce drivers, we've also updated all the motherboards BIOS revisions and we've moved the LGA1700 test system over to the Gigabyte Z790 Aorus Elite AX using DDR5-7200 CL34 memory. As for the AM5 test system, that's still using the Gigabyte X670E Aorus Master with DDR5-6000 CL30 memory, as that's the fastest memory speed that will work with all Zen 4 processors.

Average-p.webp

Να σε ρωτήσω κάτι. Αν θες απαντάς. Εγώ τα CPU μου εδώ και καιρό τα τρέχω stock. Με undervolt φυσικά αλλά αυτό δεν αλλάζει τις επιδόσεις. Θες να μου εξηγήσεις γιατί δεν επιβεβαίωνονται με τίποτα τα νούμερα που βλέπω στα reviews? Video μπορώ να σου ανεβάσω, ποιά είναι η εξήγηση, πείραξα το video? Δείχνουν λάθος οι sensores τα fps?

Έχει πολλές μούφες αλλά η μεγαλύτερη που είχα δεί ήταν στο assetto corsa, για να επιβεβαίωσω τα νούμερα του hwunboxed τότε στον 12900k έπρεπε να τρέξω εξολοκληρού το game στα ecores με process lasso. Εβγάζα κάπου 150 fps πάνω από τα δικά του νούμερα όταν έτρεχα το game κανονικά. Είχα ανεβάσει και αρκετά video τότε. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, Herald said:

Να σε ρωτήσω κάτι. Αν θες απαντάς. Εγώ τα CPU μου εδώ και καιρό τα τρέχω stock. Με undervolt φυσικά αλλά αυτό δεν αλλάζει τις επιδόσεις. Θες να μου εξηγήσεις γιατί δεν επιβεβαίωνονται με τίποτα τα νούμερα που βλέπω στα reviews? Video μπορώ να σου ανεβάσω, ποιά είναι η εξήγηση, πείραξα το video? Δείχνουν λάθος οι sensores τα fps?

Έχει πολλές μούφες αλλά η μεγαλύτερη που είχα δεί ήταν στο assetto corsa, για να επιβεβαίωσω τα νούμερα του hwunboxed τότε στον 12900k έπρεπε να τρέξω εξολοκληρού το game στα ecores με process lasso. Εβγάζα κάπου 150 fps πάνω από τα δικά του νούμερα όταν έτρεχα το game κανονικά. Είχα ανεβάσει και αρκετά video τότε. 

Από τα παρακάτω review που έκανα ένα γρήγορο search,  το Techspot βγάζει τις μικρότερες διαφορές μεταξύ του 7800Χ3D και του 13700Κ.

Τώρα, το να βγάζεται αρνητικό συμπέρασμα για τα online/YouTube reviews επειδή δεν βγάζεται τα ίδια νούμερα είναι μάλλον λάθος, αν έχετε κάποια απορία θα πρέπει να μιλήσετε κατευθείαν μαζί τους , εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν γίνεται όλα τα online/youtube reviews να είναι λάθος. Μπορεί να γίνει κάποιο λάθος στα διαγράμματα (το έχω πάθει πολλές φορές όταν έκανα reviews) αλλά όταν το έβλεπαν και μου το επισήμαναν το διόρθωνα και αναγνώριζα το λάθος είτε στα πινακάκια είτε στο benchmark run κλπ.

7800X3D vs 13700K 

Techspot = 6,7%  Ταχύτερος ο 7800Χ3D

TomsHardware = 13,7% Ταχύτερος ο 7800Χ3D

Techpowerup = 9,65% Ταχύτερος ο 7800Χ3D

ComputerBase = 11% Ταχύτερος ο 7800Χ3D

IgorsLab = 10.56% Ταχύτερος ο 7800Χ3D

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Herald είπε

To windows update, οι drivers, η υγρασία και η συγκέντρωση σκόνης στο δωμάτιο σε συνδυασμό με τα ακάρεα.

All-time classic "Διαφορετικές συνθήκες τεσταρίσματος, δεν μπορούμε να ξέρουμε" incoming

Spoiler

100% με 200% διαφορά στο asseto corsa - "Δεν μπορούμε να ξέρουμε"

Καμία σχέση τότε τα αποτελέσματα στο spiderman όταν είχε πρωτοβγει - "Δεν μπορούμε να ξέρουμε"

Ο 13600Κ του Ακοινώνητου με ddr4 καμία σχέση στο Far Cry 6 σε σχέση με hwunboxed - "Δεν μπορούμε να ξέρουμε"

Η 4070 Ti μου σε σχέση με την 6800 ΧΤ μου είναι 10% πάνω σε 4Κ ενώ ο unboxios τις έβγαζε στα ίδια - "Δεν μπορούμε να ξέρουμε"

Επεξ/σία από AlexandrosKle

2 minutes ago, Aten-Ra said:

Από τα παρακάτω review που έκανα ένα γρήγορο search,  το Techspot βγάζει τις μικρότερες διαφορές μεταξύ του 7800Χ3D και του 13700Κ.

Δεν αμφισβητώ οτι ο 7800x 3d θα είναι στα ίδια και καλύτερος του 13700k.Αλλό λέω όμως.

Ανέβασα το video απτό review του hwunboxed πιο πίσω. Μας δείχνει live καρτέλα από το hwinfo να μην μπορεί να ψύξει τον 13900k και να throttlari στα 250w MAX.  Ο 7950x τρέχει στα 230w , επίσης όπως φαίνεται απτην καρτέλα του hwinfo. 

Οπότε - με το δεδομένο ότι δεν μπορεί να ψύυξει πάνω από 250w, οι επιδόσεις που έχει στο review του για τον 13900k είναι  στα 250w. Πως γίνεται όμως και στο powerdraw μας τον δείχνει 150w πάνω από τον 7950x? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Herald said:

Ανέβασα το video απτό review του hwunboxed πιο πίσω.

Sorry αλλά μπορείς να ξαναδώσεις το url γιατί δεν το βρίσκω το post που έκανες 

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Aten-Ra said:

Sorry αλλά μπορείς να ξαναδώσεις το url γιατί δεν το βρίσκω το post που έκανες 

Ακριβώς στο σημείο στο link, λίγο πιο πίσω το εξηγεί κιόλας ότι είναι το καλύτερο AIO που έχει και πέφτει στα 250w!

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι πληρωμένοι από την AMD είναι. Όλοι οι reviewers του πλανήτη.

Βγάζουν μπροστά από όλους τους 7800X3D/7950Χ3D και σε fps και σε 1% και σε average και σε κατανάλωση και σε load και σε idle και σε ότι μπορεί να μετρηθεί.

Σα δε ντρέπονται λίγο, τα άρπαξαν και έχουν και το θράσος να βγάζουν και reviews.

Αφού έχουμε τα βιντεάκια στο Youtube για συγκρίσεις.

Επεξ/σία από kkatzos

2 minutes ago, kkatzos said:

Όλοι πληρωμένοι από την AMD είναι. Όλοι οι reviewers του πλανήτη.

Βγάζουν μπροστά από όλους τους 7800X3D/7950Χ3D και σε fps και σε 1% και σε average και σε κατανάλωση και σε load και σε idle και σε ότι μπορεί να μετρηθεί.

Σα δε ντρέπονται λίγο, τα άρπαξαν και έχουν και το θράσος να βγάζουν και reviews.

Σου δείχνω ένα review που ο ίδιος ο reviewer σου λέει ότι δεν μπορεί να ψύξει πάνω από 250w και τρώει thermal throttle. Στα καπάκια στην κατανάλωση στον δείχνει 150w πάνω από τον 7950x. Εξήγησε μου εσύ πως γίνεται. Λέει ψέμματα ο reviewer και μπορεί να ψύξει πάνω από 250w?

Eδώ είναι το run μου με STOCK ρολόγια. Τα watt δεν μας νοιάζουν, έχω κάνει UV. Αν ο τύπος κατάφερε να ψύξει 500w system power που μας δείχνει θα έπρεπε να βγάζει 42k ο 13900k σε STOCK συχνότητες. Προφανώς μας δείχνει επιδόσεις με το throttle στα 250w και power draw peak power στα 350w ξερώ γώ. Αν δεν είναι αυτό παραμύθι τότε τι είναι?

Spoiler

41161.JPG.11e4fd8ab1e5c64b81a9a896e01fbef1.JPG

14 minutes ago, kkatzos said:

Εσύ πριν λίγο καιρό άλλα έγραφες, ότι πιο πολύ εμπιστεύεσαι τα νούμερα από εδώ παρά από reviews. Ειδικά κάτι PCGH και techcpowerup, ω καλά τι έχεις γράψει για αυτά. Τώρα σημαία :P Αν θες να βρώ και τα post σου. Πως λέγεται αυτό κάτσε να δείς...κάτσε να δείς...πιρουέτα? 

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Σου δείχνω ένα review που ο ίδιος ο reviewer σου λέει ότι δεν μπορεί να ψύξει πάνω από 250w και τρώει thermal throttle. Στα καπάκια στην κατανάλωση στον δείχνει 150w πάνω από τον 7950x. Εξήγησε μου εσύ πως γίνεται. Λέει ψέμματα ο reviewer και μπορεί να ψύξει πάνω από 250w?

Δε με ενδιαφέρει τι λέει το HWU. Ένα review μπορεί να είναι παραγγελία. Και δύο.

Όλα τα reviews είναι παραγγελία;

Για τον pirmen56, για εσένα και τον αυλικό σου ταιριάζει γάντι το "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε".

Αντιλαμβάνομαι το πάθος να στηρίξετε τις επιλογές και προτιμήσεις σας αλλά το σίγουρο είναι ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός ;)

Just now, kkatzos said:

Δε με ενδιαφέρει τι λέει το HWU. Ένα review μπορεί να είναι παραγγελία. Και δύο.

Όλα τα reviews είναι παραγγελία;

Για τον pirmen56, για εσένα και τον αυλικό σου ταιριάζει γάντι το "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε".

Αντιλαμβάνομαι το πάθος να στηρίξετε τις επιλογές και προτιμήσεις σας αλλά το σίγουρο είναι ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός ;)

Ποια επιλογή και προτίμηση ρε φίλε? Ο pirmen AMD fanboy με αποκαλεί. Τον 13900k τον έστειλα γιατί ρούφαγε kwh σε gaming και μου την πέσανε όλοι οι intelαδες. Ποιά προτίμηση. Αλλά έτσι είναι, αμά είσαι εντελώς στο άκρο με βλέπεις στο άλλο άκρο ακόμα και αν είμαι στη μέση. 

25% ο 3d στο cyberpunk από 13900k, αλλά εγώ είμαι στο άκρο. Άντε καλά

2 ώρες πριν, Herald είπε

Aνέβασε το δικό σου να βγεί μια ακρή  γιατί ο tambas δεν σκαμπάζει από αυτά :P

Άρχισες πάλι της τρολιες σου εσυ 

3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Έχει βάλει μνήμες ασύγχρονα στα 4400 και όλα στο Auto με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και στα 3200,3600,3800 που της είχα βάλει ίδια αποτελέσματα ακριβώς χωρίς να πειράξω timings που δε σκαμπάζω 😛

• Like 1

2 minutes ago, Tambas91 said:

Άρχισες πάλι της τρολιες σου εσυ 

Και στα 3200,3600,3800 που της είχα βάλει ίδια αποτελέσματα ακριβώς χωρίς να πειράξω timings που δε σκαμπάζω 😛

Πλάκα κάνω. Δεν θα δούμε αποτελέσματα , στα δικά σου θα βασιστούμε :P 

1 ώρα πριν, Herald είπε

Εσύ πριν λίγο καιρό άλλα έγραφες, ότι πιο πολύ εμπιστεύεσαι τα νούμερα από εδώ παρά από reviews. Ειδικά κάτι PCGH και techcpowerup, ω καλά τι έχεις γράψει για αυτά. Τώρα σημαία :P Αν θες να βρώ και τα post σου. Πως λέγεται αυτό κάτσε να δείς...κάτσε να δείς...πιρουέτα? 

Όχι. Για αποτελέσματα απο bench έγραψα. Όχι για βιντεάκια.

Βιντεάκια με τον 12900Κ να έχει 0% performance hit και να θέλεις σύγκριση με 5800X3D που έχει ξεμείνει από threads στο TLOU και στο CP2077; Αυτά να τα κανονίζεις με το παρεάκι σου.

Βιντεάκια με 6-cοre και 8-core σε παιχνίδια όπως τα παραπάνω δε νοούνται.

Άρα δεν πρόκειται περί πιρουέτας αλλά περί (δικής σου) διαστρέβλωσης.

1 minute ago, kkatzos said:

Όχι. Για αποτελέσματα απο bench έγραψα. Όχι για βιντεάκια.

Βιντεάκια με τον 12900Κ να έχει 0% performance hit και να θέλεις σύγκριση με 5800X3D που έχει ξεμείνει από threads στο TLOU και στο CP2077; Αυτά να τα κανονίζεις με το παρεάκι σου.

Βιντεάκια με 6-cοre και 8-core σε παιχνίδια όπως τα παραπάνω δε νοούνται.

Άρα δεν πρόκειται περί πιρουέτας αλλά περί (δικής σου) διαστρέβλωσης.

Το CPU hit με nvenc παίζει να  είναι και κάτω απτό 0%. Θα το τεστάρω τώρα με 4 P cores μόνο ενεργά. Και τέλοσπαντων  ας μας πεί και ο tambas αν βλέπει διαφορά.

Μην κάνεις και εσύ σαν τον άλλον με τον 13900k που έχανε 30 fps απτό recording 🤪

• Like 1

@Tambas91 Εξακολουθει να μην περναει το refresh rate της τηλεορασης , ακομα και το capture προγραμμα το βλεπει σαν desktop , μαλλον γιαυτο αλλα δεν ξερω τον λογο 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...