Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 minutes ago, Aten-Ra said:

Ρώτησες πόσα fps βγάζει ο 5800Χ3D και πόσα ο 12900Κ μην το γυρίζεις τώρα και εσύ , στο review έχει 5-6 παιχνίδια και σαν μέσο όρο χονδρικά από ότι βλέπω είναι πάνω κάτω τα ίδια, η διαφορά όμως σε power consumption είναι τεράστια.

Ps. Ο 5800Χ3D είναι 15%+ ταχύτερος από τον 5950Χ σε gaming.

Συμφωνώ, χωρίς ειρωνεία. Στα review είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο 3d στα games. Και στην μισή κατανάλωση κιόλας από 12900k. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

50 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εχω ανεβασει και εγω βιντεο απο spiderman με ultra ray tracing και rt ojects 6. Μηδεν stutter γενικα μια παρα πολυ smooth εμπειρια στις 50 ωριτσες που εχω παιξει μεχρι τωρα με μολις 200watt καταναλωση απο πριζα ειναι μοναδικο.

Έχεις frame cap;

Με RT objects στο 6 δεν υπάρχει πρόβλημα και σε μένα(2.217 έκδοση). Δεν είναι το playability το θέμα μας:

Spoiler

spacer.png

• Like 1

Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Έχεις frame cap;

Με RT objects στο 6 δεν υπάρχει πρόβλημα και σε μένα(2.217 έκδοση). Δεν είναι το playability το θέμα μας:

Απόκρυψη περιεχομένων

spacer.png

Ναι παντα frame cap οπως παιζω δηλαδη τραβηξα βιντεακι οταν το ξεκινησα. Εγω εχω την αγορασμενη εκδοση 2.616.0.0 το βιντεο ειναι με παλιοτερη πηρε αλλες 2 απο τοτε. Το θεμα που καταλαβα που λες στο βιντεο ειναι τα stutters που παρατηρησα τα οποια δεν εχω ζητημα να ειχα 3 stutters μικρα στις 50 ωρες. RT Objects 10 δοκιμασα μια χαρα smooth ειναι και εκει αλλα δεν ειδα διαφορα σε κτηρια δρομους οποτε το εβαλα παλι 6 που προτεινετε απο ολους μπορω να βγαλω αν θελεις και με rt objects 10 χωρις cap τωρα.

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι παντα frame cap οπως παιζω δηλαδη τραβηξα βιντεακι οταν το ξεκινησα. Εγω εχω την αγορασμενη εκδοση 2.616.0.0 το βιντεο ειναι με παλιοτερη πηρε αλλες 2 απο τοτε. Το θεμα που καταλαβα που λες στο βιντεο ειναι τα stutters που παρατηρησα τα οποια δεν εχω ζητημα να ειχα 3 stutters μικρα στις 50 ωρες. RT Objects 10 δοκιμασα μια χαρα smooth ειναι και εκει αλλα δεν ειδα διαφορα σε κτηρια δρομους οποτε το εβαλα παλι 6 που προτεινετε απο ολους μπορω να βγαλω αν θελεις και με rt objects 10 χωρις cap τωρα.

Δεν είπα για stutters εγώ στα video που πόσταρα. Απλά το frame rate δεν ήταν κάτι σπουδαίο και σίγουρα όχι στα επίπεδα των Alder Lake. Όπως δηλαδή τα παρουσιάζουν οι επαγγελματίες reviewers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, pirmen56 said:

Έχεις frame cap;

Reveal hidden contents

spacer.png

Koιτά μαγεία αν είσαι αρτίστας reviewer. O τύπος στο 20:21 μας λέει , και φυσικά μας ΔΕΙΧΝΕΙ μέσα από hwinfo ότι με το κορυυφαίο AIO που έχει ο 13900k κάνει instant throttle και πέφτει στα 260w. O 7950x είναι στα 230w. Οπότε οι επιδόσεις που βλέπουμε είναι με τον 13900k στα 260w και του 7950x στα 230w. Όλα καλά ως εδώ.

Τώρα αν πας στις μετρήσεις κατανάλωσεις, εχει γράψει το PEAK POWER draw ο ανεκδιήγητος, 500w system power για τον 13900k, 350 για τον 7950x. Τα 30w διαφορά τα έκανε 150. Είπαμε, την παραμύθα να φάει ο κόσμος και άστα τα άλλα.

Spoiler

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
  • Thanks 1

2 minutes ago, pirmen56 said:

Δεν είπα για stutters εγώ στα video που πόσταρα. Απλά το frame rate δεν ήταν κάτι σπουδαίο και σίγουρα όχι στα επίπεδα των Alder Lake. Όπως δηλαδή τα παρουσιάζουν οι επαγγελματίες reviewers.

Έχει FG ανοιχτό :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχει FG ανοιχτό :P 

Το δικό μου screen είναι στα 1080p, όλα τέρμα πλην αυτού που είπα, με 4080.

Χωρίς FG.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και χωρις RT 200+fps

Marvel-s-Spider-Man-Remastered-Screensho

Χωρις RT και χωρις FG κλειστο τελειως το dlss ειμαι στα 150 

5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το δικό μου screen είναι στα 1080p, όλα τέρμα πλην αυτού που είπα, με 4080.

Εγω παιζω 3440x1440 με dlss quality+fg. Uncap πιανω 130-180 οπως εγραψα με κλειστο rt πιανω 200+ και με κλειστο fg και rt 150. Με ray tracing ultra rt objects 10 και κλειστο fg ειμαι στα 65-80fps μολις ανοιξω fg παω στα 130+. 

Με τελειως uncap τα fps ειδα απο πριζα ειμαι στα 240watt ολο το συστημα με cap στα 97 πεφτω στα 200 λογικα απο την χαμηλοτερη καταναλωση της καρτας απο 120-130 πεφτει στα 85-90.

Επεξ/σία από Arkin

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Και χωρις RT 200+fps

Χωρις RT και χωρις FG κλειστο τελειως το dlss ειμαι στα 150 

Εγω παιζω 3440x1440 με dlss quality+fg. Uncap πιανω 130-180 οπως εγραψα με κλειστο rt πιανω 200+ και με κλειστο fg και rt 150. Με ray tracing ultra rt objects 10 και κλειστο fg ειμαι στα 65-80fps μολις ανοιξω fg παω στα 130+. 

Είμαι χωρίς FG. Έκανα edit. Μπορεί να ανεβάσω το ΣΚ σύντομη δοκιμή από την αρχή του game μιας και δεν είναι τόσο του γούστου μου και δεν το έχω προχωρήσει.

Άλλωστε στο usage βλέπεις τον αληθινό φόρτο της κάρτας που δεν επηρεάζεται καθόλου από το FG(κάτι σαν post επεξεργασία). Η 4080 σε native 1080p βγάζει κάπου 150fps χωρίς FG. Απλά με κόβει το CPU.

1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Είμαι χωρίς FG. Έκανα edit. Μπορεί να ανεβάσω το ΣΚ σύντομη δοκιμή από την αρχή του game μιας και δεν είναι τόσο του γούστου μου και δεν το έχω προχωρήσει.

Άλλωστε στο usage βλέπεις τον αληθινό φόρτο της κάρτας που δεν επηρεάζεται καθόλου από το FG(κάτι σαν post επεξεργασία). Η 4080 σε native 1080p βγάζει κάπου 150fps χωρίς FG. Απλά με κόβει το CPU.

Ναι σιγουρα σε κοβει η cpu εμενα με κοβει πολυ οταν εχω ray tracing ultra εδω το FG κανει το θαυμα του και με παει απο τα 70 στα 97 σταθερα η στα 130+ uncap. Εσυ με 4080 στα 1080p πρεπει να εισαι πανω απο 200fps ανετοτατα χωρις fg αλλα θες τιποτα 13900k η 7800x3d για να δεις τοσα. Ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος απο το FG ειδικα σε cpu bound σεναρια κανει θαυματα σε gpu bound οχι τοσο πχ στο spiderman τωρα που ειδα με uncap απο 70 με πηγε στα 130+ δηλαδη κοντα διπλασια fps ενω στο 2077 που ειναι τερμα gpu bound απο τα 60-65fps με πηγε στα 100 με fg. Το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο κοντευω να τελειωσω και το τριτο DLC στο 100% αλλα σεβαστο που δεν ειναι του γουστου σου οποτε και να σου πω να του δωσεις μια ευκαιρια δυσκολα. 

• Like 1

6 ώρες πριν, chrisde είπε

Άμα θελει και κάτι παραπάνω παίζει λίγο με edc, για να μην χάσει επιδόσεις ίσα ίσα θα πάρει κιόλας. Ούτε καν tdc ή ppt, αυτά τα πειράζει άμα εξακολουθεί να έχει θέμα ή αν θέλει ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες/κατανάλωση. Αλλά εκεί θα χάσει κάποιες επιδόσεις. Για όσους γκρινιάζουν που πρέπει να σκαλίσουν ρυθμίσεις σε amd για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα θυμίστε μου, σε intel δεν πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο; Αν δεν βάλεις κόφτη σε 12900 και 13900 δεν θα καίει τα κέρατα του με αντίστοιχες θερμοκρασίες άμα τα αφήσεις όλα μαμα; Το αν είναι καλύτεροι ή όχι λίγο με απασχολεί, δεν είμαι fanboy, δεν έχω θέμα να παραδεχτώ κάτι τέτοιο, αλλά όποιος ισχυρίζεται ότι ο 5800x3d δεν είναι efficient cpu ή ότι δεν είναι καλός για gaming, ε ξέκάθαρα ή δεν ξέρει τι λέει ή τρολλάρει.

το edc έχεις δίκιο το έριξα από 140 στο 120 και έριξε 10 watt κατανάλωση σε idle και 5-6 βαθμούς στα καινούργια intel δε ξέρω πως είναι να πω την αλήθεια τον 5820k που είχα πάντως δεν χρειάστηκε να τον πειράξω ποτε για να παίζει κανονικά αυτός εδώ άμα δεν πέσει μαγείρεμα τρώει throttle

4 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Μιας και o herald θελει απο χρηστες με τον 3d στα παιχνιδια βλεπω 40 με 50watt average με καποιες εξαιρεσεις οπως το  the last of us που βρισκεται 80 με 90 watt average

πραγματικά χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω σε πιο παιχνίδι έχεις παίξει και έχει 40 watt? και αν ναι σου είναι εύκολο να μου πεις τι έχεις κάνει από ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή CO κτλπ? στο tlou 100 watt είναι εμενα tw3 80 elden ring 75 θα αρχίσω να πιστεύω ή ότι δεν έχω 3d εγώ ή ότι είναι η μεγαλύτερη μπανάνα :P 

• Like 1

1 minute ago, Tambas91 said:

πραγματικά χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω σε πιο παιχνίδι έχεις παίξει και έχει 40 watt? και αν ναι σου είναι εύκολο να μου πεις τι έχεις κάνει από ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή CO κτλπ? στο tlou 100 watt είναι εμενα tw3 80 elden ring 75 θα αρχίσω να πιστεύω ή ότι δεν έχω 3d εγώ ή ότι είναι η μεγαλύτερη μπανάνα :P 

Δοκίμασε hogwarts, και εμένα στα 40-50w είναι

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Δοκίμασε hogwarts, και εμένα στα 40-50w είναι

θα το κατεβάσω να δω από περιέργεια μετρημένα με hwinfo πάντα μήπως εμενα έχει όντως χαλασμένους σένσορες :P 

47 λεπτά πριν, Herald είπε

Koιτά μαγεία αν είσαι αρτίστας reviewer. O τύπος στο 20:21 μας λέει , και φυσικά μας ΔΕΙΧΝΕΙ μέσα από hwinfo ότι με το κορυυφαίο AIO που έχει ο 13900k κάνει instant throttle και πέφτει στα 260w. O 7950x είναι στα 230w. Οπότε οι επιδόσεις που βλέπουμε είναι με τον 13900k στα 260w και του 7950x στα 230w. Όλα καλά ως εδώ.

Τώρα αν πας στις μετρήσεις κατανάλωσεις, εχει γράψει το PEAK POWER draw ο ανεκδιήγητος, 500w system power για τον 13900k, 350 για τον 7950x. Τα 30w διαφορά τα έκανε 150. Είπαμε, την παραμύθα να φάει ο κόσμος και άστα τα άλλα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Ειδικά αυτός είναι γνωστός εδώ και καιρό τι κάνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...