Arkin Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Review του απλου 12700 λιγο που εψαξα https://www.techspot.com/review/2391-intel-core-i7-12700/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Herald είπε Φυσικά και σε Intel θέλει σκάλισμα, δεν αποτελεί θέμα για μένα αυτό. Ο 3d πάντως σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση efficient από όπου και να το πιάσεις. Είτε σε idle, ειτε σε ελαφριά workloads, ειτε σε single threaded ειτε σε multi threaded. Σε games έτσι δείχνουν τα reviews αλλά με τα νουμερα που βλέπω κατά καιρούς από χρήστες έχω τις αμφιβολίες μου και ως προς αυτό. Το ίδιο ακριβώς. Βάζω να δω π.χ. Spider man όλα τέρμα και ο τυπικός 5800X3D είναι σχεδόν το ίδιο ή ενδεχομένως και λίγο πιο κάτω(σε σημεία που χάνει το 70ρι) από 10900K με απόλυτα safe oc και ram tuning. Δεν κατάλαβα ποτέ πώς συγκρίνεται με 12900K. Ίσως μόνο με πανάθλια RAM που πλέον αδικεί τα Intel. Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Just now, pirmen56 said: Το ίδιο ακριβώς. Βάζω να δω π.χ. Spider man όλα τέρμα και ο τυπικός 5800X3D είναι σχεδόν το ίδιο ή ενδεχομένως και λίγο πιο κάτω(σε σημεία που χάνει το 70ρι) από 10900K με απόλυτα safe oc και ram tuning. Δεν κατάλαβα ποτέ πώς συγκρίνεται με 12900K. Ίσως μόνο με πανάθλια RAM που πλέον αδικεί τα Intel. Hide contents Α θυμάμαι που στο είχα πεί τότε πόσα βγάζω και δεν με πίστευες γιατί έβλεπες βίντεο με τον 3d που έπεφτε στα πατώματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Herald είπε Α θυμάμαι που στο είχα πεί τότε πόσα βγάζω και δεν με πίστευες γιατί έβλεπες βίντεο με τον 3d που έπεφτε στα πατώματα Κανένας εδώ μέσα δεν φαίνεται να αναρωτιέται γιατί οι σχετικές επιδόσεις AMD-Intel δεν έχουν καμία επαφή με αυτά που ανεβάζουν διάφοροι consumers. Προτιμούν νούμερα από το πουθενά πάνω σε έναν πίνακα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Just now, pirmen56 said: Κανένας εδώ μέσα δεν φαίνεται να αναρωτιέται γιατί οι σχετικές επιδόσεις AMD-Intel δεν έχουν καμία επαφή με αυτά που ανεβάζουν διάφοροι consumers. Προτιμούν νούμερα από το πουθενά πάνω σε έναν πίνακα. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες που ανέβασα ένα τεστ στο cyberpunk νομίζω, με ρώτησε ένας με 3d τι settings τρέχω για να δοκιμάσει και αυτός. Ακόμα περιμένουμε τα αποτέλεσματα του Μόνο ο @Tambas91 ανέβασε το run του στο tlou και μπορούμε επιτέλους να κάνουμε μια σύγκριση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Herald είπε Θυμάμαι πριν λίγους μήνες που ανέβασα ένα τεστ στο cyberpunk νομίζω, με ρώτησε ένας με 3d τι settings τρέχω για να δοκιμάσει και αυτός. Ακόμα περιμένουμε τα αποτέλεσματα του Μόνο ο @Tambas91 ανέβασε το run του στο tlou και μπορούμε επιτέλους να κάνουμε μια σύγκριση. Πάρε και ένα ακόμα για να καταλάβεις: Spoiler Από τα σχόλια: -why not RT ? -it performs a lot worse -doesn't change the fact that we stil want to see the performance - i have another video where i use ray tracing Δεν βρήκα κάτι σε 1080p. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, pirmen56 said: Πάρε και ένα ακόμα για να καταλάβεις: Hide contents Από τα σχόλια: -why not RT ? -it performs a lot worse -doesn't change the fact that we stil want to see the performance - i have another video where i use ray tracing Δεν βρήκα κάτι σε 1080p. Το earth shαttering stutter στο 0:24 είναι λόγω vram, ξεμένει η 3090ti Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Πάρε και ένα ακόμα για να καταλάβεις: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Από τα σχόλια: -why not RT ? -it performs a lot worse -doesn't change the fact that we stil want to see the performance - i have another video where i use ray tracing Δεν βρήκα κάτι σε 1080p. Εχω ανεβασει και εγω βιντεο απο spiderman με ultra ray tracing και rt ojects 6. Μηδεν stutter γενικα μια παρα πολυ smooth εμπειρια στις 50 ωριτσες που εχω παιξει μεχρι τωρα με μολις 200watt καταναλωση απο πριζα ειναι μοναδικο. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από Arkin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 44 minutes ago, pirmen56 said: Πόσα fps βγάζει ο ένας και πόσο ο άλλος; Αν βάλουμε έναν μέτριο πήχη(π.χ. 100W) ποιος θα βγάζει περισσότερα καρέ νομίζεις; Το έχετε καταλάβει ότι οι συχνότητες στα AMD πάνε τραμπολίνο ενώ στα Intel για να κρατήσει το mobo ψηλό all core turbo δίνει τα κερατά του σε τάση; Δες στο review https://www.igorslab.de/en/amd-ryzen-7-5800x3d-the-only-fighter-of-its-kind-as-perfect-and-above-all-efficient-upgrade/9/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) @noFEARgr Το ξαναέτρεξα τώρα στην τελευταία έκδοση. Ανέβηκαν τα fps ανέβηκε και η κατανάλωση, μέχρι 125w peakare 😮 Θεοβάρο γενικά το game, αν θες να μοιραστείς τα αποτέλεσματα σου μαζί μας γιατί ο tambas δεν ξέρει ram tuning, είναι απτό χωριό Stock 12900k Spoiler Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Nαι θα το τρεξω οταν γυρισω σπιτι . Settings ; Καλα ram και γω 3600cl16 τις τρεχω αλλα μικρη διαφορα κανουν στον 3d Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από noFEARgr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 minute ago, noFEARgr said: Nαι θα το τρεξω οταν γυρισω σπιτι . Settings ; Καλα ram και γω 3600cl16 τις τρεχω αλλα μικρη διαφορα κανουν στον 3d Όλα ultra, από ανάλυση ότι θες βάλε να μην σε κόβει η GPU. 1080p με DLSS Q είμαι αλλά δεν ξέρω τι κάρτα έχεις, αν σε κόβει ρίξτο και σε 720p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 25 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Δες στο review https://www.igorslab.de/en/amd-ryzen-7-5800x3d-the-only-fighter-of-its-kind-as-perfect-and-above-all-efficient-upgrade/9/ Έχω δει και άλλα π.χ. Far Cry 5 σε high settings που ο 5800X3D είναι 50% πάνω από 5900X και πάνω από 12900KS. Στο insomnia που ανεβάζουν σκορ με RAM της προκοπής είναι 5800X3D~=5950X και ο 12900K τους διαλύει και τους δύο. 15 λεπτά πριν, Herald είπε @noFEARgr Το ξαναέτρεξα τώρα στην τελευταία έκδοση. Ανέβηκαν τα fps ανέβηκε και η κατανάλωση, μέχρι 125w peakare 😮 Θεοβάρο γενικά το game, αν θες να μοιραστείς τα αποτέλεσματα σου μαζί μας γιατί ο tambas δεν ξέρει ram tuning, είναι απτό χωριό Stock 12900k Απόκρυψη περιεχομένων Η δύναμη των intel φαίνεται όπου υπάρχει μπόλικο game logic. Πλήθος NPC, εκρήξεις, καταστροφές κλπ. Σε κάτι τέτοια, όπως αυτό που ανέβασες, τα ryzen τα πάνε σχετικά καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, pirmen56 said: Έχω δει και άλλα π.χ. Far Cry 5 σε high settings που ο 5800X3D είναι 50% πάνω από 5900X και πάνω από 12900KS. Στο insomnia που ανεβάζουν σκορ με RAM της προκοπής είναι 5800X3D~=5950X και ο 12900K τους διαλύει και τους δύο. Στο insomnia όμως δεν έχουν ρυθμίσει σωστά το tphy, δεν έχουν βάλει το fix, είναι λάθος τοποθετήμενο το κουτί στο πάτωμα (είναι γνωστό ότι τα amd δουλεύουν καλύτερα όταν κοιτάν το Νότο). Θα στα εξηγήσει και ο kkatzos που τα ξέρει καλύτερα, και εγώ τώρα τα μαθαίνω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 5 minutes ago, pirmen56 said: Έχω δει και άλλα π.χ. Far Cry 5 σε high settings που ο 5800X3D είναι 50% πάνω από 5900X και πάνω από 12900KS. Στο insomnia που ανεβάζουν σκορ με RAM της προκοπής είναι 5800X3D~=5950X και ο 12900K τους διαλύει και τους δύο. Ρώτησες πόσα fps βγάζει ο 5800Χ3D και πόσα ο 12900Κ μην το γυρίζεις τώρα και εσύ , στο review έχει 5-6 παιχνίδια και σαν μέσο όρο χονδρικά από ότι βλέπω είναι πάνω κάτω τα ίδια, η διαφορά όμως σε power consumption είναι τεράστια. Ps. Ο 5800Χ3D είναι 15%+ ταχύτερος από τον 5950Χ σε gaming. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα