Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Herald είπε

Την άποψη μου στην έχω πεί. Και οι κατανάλωσεις που έχεις στο game, τόσες εχώ και εγώ με 12900k. Τίγκα προπαγάνδα η φάση, "efficiency" και καλά. Πως παρασύρθηκες και εσύ και πήρες αυτό το πράμα ρε μαν, θυμάμαι άλλαξες 2 AMD cpu σε 1 μήνα, ε δεν έμαθες και ππήγες για το 3 στα 3? :P 

τα αλλα που δεν είχαν αυτή τη μλκια τη 3D cache δούλευαν μια χαρά... τον 5600x μια μέρα τον κράτησα και τον έδωσα ρε 

αν το φτιάξει αυτό η AMD πάντως και βγάλει κάνα καλο μοντέλο με 2 ccd 3D (8900,8950) με κανονικά temps εγώ δεν ξανά ακουμπάω intel τα σκαμπίλια θα είναι no mercy :P 

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, kkatzos said:

Επειδή πολλά reviews που μέτρησαν σε EPS (στα καλώδια) έβγαζαν πολύ χαμηλή κατανάλωση στον 5800Χ3D κάνε, αν μπορείς, μια δοκιμή. Το ίδιο idle τεστ με κλειστή οθόνη, χωρίς HWInfo, κλειστα όλα τα background tasks ώστε να δείχνει 0% CPU load και άφησε το έτσι κάνα 5λεπτο ώστε να μπουν και οι HDD σε standby.

Και τότε μέτρα την κατανάλωση στο UPS.

Tην οθονη κλειστη την ειχα και πριν . Τα ιδια περιπου , τωρα αν ειναι 4-5 watt κατω πιθανο να μην το πιανει το ups. Παντως εχω παρατηρησει την στιγμη που ακουμπησεις το παραθυρο του hwinfo κατευθειαν ανεβαινει η καταναλωση . 

Οπως και να χει εκει περιπου ειναι η καταναλωση σε zen , τουλαχιστον στους τελευταιους γυρω στα 20-30 watt . Αν καποιοι το θεωρουν απαγορευτικο ας κοιταξουν αλλου . 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Tambas91 είπε

ρε μιλάμε άμα το αφήσω stock χωρίς air condition όπως θα το έπαιρνε ένας χριστιανός από το μαγαζί να το βάλει να παίξει χωρίς να κάνει τον hacker και να ψάχνει στα forum πως να κάνει CO και αλλα τέτοια ωραία παίζει με 90c στα 4ghz και θα αναρωτιέται τι γίνετε (οποιος θέλει του τραβάω video με κινητό τα πάντα)

Κάνε μια δοκιμή.

Αφού ο 3D δεν παίρνει και τόσο από μνήμες, βάλε τη μνήμη στα 3200 και το Vsoc στα 0.9V και ξαναπροσπάθησε. Διαφορά στις επιδόσεις δε θα δεις, ίσως δεις όμως μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες 

47 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Tην οθονη κλειστη την ειχα και πριν . Τα ιδια περιπου , τωρα αν ειναι 4-5 watt κατω πιθανο να μην το πιανει το ups. Παντως εχω παρατηρησει την στιγμη που ακουμπησεις το παραθυρο του hwinfo κατευθειαν ανεβαινει η καταναλωση . 

Εσύ τι θερμοκρασίες βλέπεις στα παιχνίδια; Βλέπεις και εσύ 90άρες;

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, kkatzos said:

Κάνε μια δοκιμή.

Αφού ο 3D δεν παίρνει και τόσο από μνήμες, βάλε τη μνήμη στα 3200 και το Vsoc στα 0.9V και ξαναπροσπάθησε. Διαφορά στις επιδόσεις δε θα δεις, ίσως δεις όμως μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες 

Εχω βαλει να ανοιγουν τα ανεμιστηρακια απο τους 70 και πανω . Με κλειστα τωρα το καλοκαιρι σε απλη χρηση ειναι γυρω στους 60 . Σε gaming γυρω στους 74-75 ( Περα απο οταν κανει compile τα shaders σε καποια παιχνδιδια εκει φτανει και τους 80+ ) 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Κάνε μια δοκιμή.

Είμαι χωρίς a/c, με 30C περίπου και πάνω από 80C σπάνια βλέπω σε παιχνίδια. Για την κουβέντα σε "idle" (που λέει ο λόγος γιατί τρέχουν διεργασίες στο παρασκήνιο, πχ u-torrent κα) το hwinfo λέει 32w και 40-43C περίπου. Δεν το ψειρίζω παραπάνω γιατί κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα όλο αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να βάλει το co σε -30 all core και να τεστάρει σταθερότητα όπου με 5800x3d θα είναι κατά ενενηντακάτι% οκ. Άμα θελει και κάτι παραπάνω παίζει λίγο με edc, για να μην χάσει επιδόσεις ίσα ίσα θα πάρει κιόλας. Ούτε καν tdc ή ppt, αυτά τα πειράζει άμα εξακολουθεί να έχει θέμα ή αν θέλει ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες/κατανάλωση. Αλλά εκεί θα χάσει κάποιες επιδόσεις. Για όσους γκρινιάζουν που πρέπει να σκαλίσουν ρυθμίσεις σε amd για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα θυμίστε μου, σε intel δεν πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο; Αν δεν βάλεις κόφτη σε 12900 και 13900 δεν θα καίει τα κέρατα του με αντίστοιχες θερμοκρασίες άμα τα αφήσεις όλα μαμα; Το αν είναι καλύτεροι ή όχι λίγο με απασχολεί, δεν είμαι fanboy, δεν έχω θέμα να παραδεχτώ κάτι τέτοιο, αλλά όποιος ισχυρίζεται ότι ο 5800x3d δεν είναι efficient cpu ή ότι δεν είναι καλός για gaming, ε ξέκάθαρα ή δεν ξέρει τι λέει ή τρολλάρει.

• Like 6
Δημοσ.
13 minutes ago, chrisde said:

Είμαι χωρίς a/c, με 30C περίπου και πάνω από 80C σπάνια βλέπω σε παιχνίδια. Για την κουβέντα σε "idle" (που λέει ο λόγος γιατί τρέχουν διεργασίες στο παρασκήνιο, πχ u-torrent κα) το hwinfo λέει 32w και 40-43C περίπου. Δεν το ψειρίζω παραπάνω γιατί κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα όλο αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να βάλει το co σε -30 all core και να τεστάρει σταθερότητα όπου με 5800x3d θα είναι κατά ενενηντακάτι% οκ. Άμα θελει και κάτι παραπάνω παίζει λίγο με edc, για να μην χάσει επιδόσεις ίσα ίσα θα πάρει κιόλας. Ούτε καν tdc ή ppt, αυτά τα πειράζει άμα εξακολουθεί να έχει θέμα ή αν θέλει ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες/κατανάλωση. Αλλά εκεί θα χάσει κάποιες επιδόσεις. Για όσους γκρινιάζουν που πρέπει να σκαλίσουν ρυθμίσεις σε amd για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα θυμίστε μου, σε intel δεν πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο; Αν δεν βάλεις κόφτη σε 12900 και 13900 δεν θα καίει τα κέρατα του με αντίστοιχες θερμοκρασίες άμα τα αφήσεις όλα μαμα; Το αν είναι καλύτεροι ή όχι λίγο με απασχολεί, δεν είμαι fanboy, δεν έχω θέμα να παραδεχτώ κάτι τέτοιο, αλλά όποιος ισχυρίζεται ότι ο 5800x3d δεν είναι efficient cpu ή ότι δεν είναι καλός για gaming, ε ξέκάθαρα ή δεν ξέρει τι λέει ή τρολλάρει.

Φυσικά και σε Intel θέλει σκάλισμα, δεν αποτελεί θέμα για μένα αυτό. 

Ο 3d πάντως σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση efficient από όπου και να το πιάσεις. Είτε σε idle, ειτε σε ελαφριά workloads, ειτε σε single threaded ειτε σε multi threaded. Σε games έτσι δείχνουν τα reviews αλλά με τα νουμερα που βλέπω κατά καιρούς από χρήστες έχω τις αμφιβολίες μου και ως προς αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, kkatzos said:

Ναι, ναι. Καθόλου efficient ο 5800Χ3D

720-Power-Draw.png

Αυτό δεν είπα και εγώ? Ότι στα review φαίνεται efficient σε games, στην πράξη που βλέπω από χρήστες όχι και τόσο. 

Πολυ οπαδιλικη με τις εταιρείες παίδες. Και νταξει και οι intel ακίδες είναι λίγο αλλά εσείς με τα amd το έχετε τερματίσει μιλάμε. 

Γράφω ότι ο 13900Κ τραβάει τα αντερα του σε games, 50 σελίδες από intelaκιδες να με πείσουν ότι δεν είναι έτσι, σε επεξεργαστή που έχω!!! Χαλαρώστε ρε φίλε και δείτε τα νουμερα αντικειμενικά, βάλτε το κομπιούτερακι και κάντε τις πράξεις. Φτάνει με το fanboyιλικι, ψυχραιμία, για όνομα δηλαδή. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μιας και o herald θελει απο χρηστες με τον 3d στα παιχνιδια βλεπω 40 με 50watt average με καποιες εξαιρεσεις οπως το  the last of us που βρισκεται 80 με 90 watt average

• Like 2
Δημοσ.
16 minutes ago, noFEARgr said:

Μιας και o herald θελει απο χρηστες με τον 3d στα παιχνιδια βλεπω 40 με 50watt average με καποιες εξαιρεσεις οπως το  the last of us που βρισκεται 80 με 90 watt average

Ε τώρα άμα σου πω τόσα βγάζω και εγώ με 12900 που δεν τον λες και efficient σε games. Στο tlou που είναι το πιο βαρύ παιχνιδι σε Power draw βλέπω 110w σε 1080p αλλά τα fps είναι σαφώς πολύ πάνω από του 3d. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα hz της τηλεόρασης  τα τερματίζω επομένως όσο και πιο πάνω να πήγαινε δεν έχει και σημασία 

Αν και απο περιέργεια ποσα fps  βγάζει και σε ποιο σημείο για να συγκρίνω; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kkatzos είπε

Φαντάζομαι εννοείς αυτό εδώ IMG_1448.jpeg.75a2261c8cb69b7234a6d1720b05d7a1.jpegIMG_1449.jpeg.13bb6abf5306f91932c29cf54ed80503.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, noFEARgr said:

Τα hz της τηλεόρασης  τα τερματίζω επομένως όσο και πιο πάνω να πήγαινε δεν έχει και σημασία 

Αν και απο περιέργεια ποσα fps  βγάζει και σε ποιο σημείο για να συγκρίνω; 

E δες στην εισαγωγή, πχ. εδώ

Spoiler

YΓ1. Τώρα το είδα, είναι πριν το τελευταίο patch το παραπάνω, μετά το τελευταίο patch έγινε πιο ελαφρύ, βγάζω κάπου 20-25 fps παραπάνω αν θυμάμαι καλά

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kkatzos είπε

Ναι, ναι. Καθόλου efficient ο 5800Χ3D

720-Power-Draw.png

Πόσα fps βγάζει ο ένας και πόσο ο άλλος;

Αν βάλουμε έναν μέτριο πήχη(π.χ. 100W) ποιος θα βγάζει περισσότερα καρέ νομίζεις;

Το έχετε καταλάβει ότι οι συχνότητες στα AMD πάνε τραμπολίνο ενώ στα Intel για να κρατήσει το mobo ψηλό all core turbo δίνει τα κερατά του σε τάση;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, pirmen56 said:

Πόσα fps βγάζει ο ένας και πόσο ο άλλος;

Αν βάλουμε έναν μέτριο πήχη(π.χ. 100W) ποιος θα βγάζει περισσότερα καρέ νομίζεις;

Το έχετε καταλάβει ότι οι συχνότητες στα AMD πάνε τραμπολίνο ενώ στα Intel για να κρατήσει το mobo ψηλό all core turbo δίνει τα κερατά του σε τάση;

Άστο μην την ψάχνεις, μεγάλη πατάτα ο 3d στην τιμή που ξεκίνησε. Στα 450€ που έκανε το CPU έπαιρνες μα το θεό σου λέω 12700f + b660.

Γενικά καλά το έχει στήσει η amd όλο το παραμύθι του efficiency. Το να συγκρίνεις efficiency με διαφορετικά power draw είναι εξίσου χυδαίο με τα FG γραφήματα που ανεβάζει η nvidia κατά καιρούς. Το θεωρώ προσπάθεια εξαπάτησης του καταναλώτη. Απλά στην amd δεν φταίει η εταιρεία, τουλάχιστον φανερά, βάζει τους reviewers να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Βγαίνει ο 7900 non X, τσουπ να τα τα reviews και οι διθύραμβοι για το efficiency. Ρε αθεοφόβοι reviewers, επί χρόνια κυκλοφορεί η Intel τα non k και τα T series CPU, δεν τολμάει κανείς να τα κάνει review. Αίμα τους πάει, γυάλινος ο πύργος που έχει φτιάξει η amd με το efficiency. H παραμύθα καλά κρατάει, να είναι καλά και οι αντικειμενικοί χρήστες των forums που προσπαθούν να μας πασάρουν την παραμύθα λες και είμαστε βλάκες

Inefficient λέει ο άλλος ο 12900k. Του ανεβάζω score στα 77w που για να τα φτάσει ο δικός του θέλει 500w και ln2 canisters αλλά εκεί, δεν ιδρώνει το αυτί του. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...