Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, kostas_anes said: Με αρκετή σιγουριά θα έλεγα. Η αλλαγή σε node πιστεύω σίγουρα θα μπορούσε να τα ρίξει στα 5W, παράλληλα όμως με την εισαγωγή των E-Cores πιστεύω είναι δυνατό να δούμε καταναλώσεις <5W. Για 2W δεν ξέρω, πλέον δεν το θεωρώ απίθανο όμως. Εντάξει, θα το βάλω υπογραφή. Επική χαστούκα όμως. Για το estimate στα rails το ξέρω, κυρίως τον IMC κάνει από ότι καταλαβαίνω, αλλά προφανώς σε idle όπως φαίνεται και από τις μετρήσεις σου δεν τραβάει τίποτα ΥΓ1. Τώρα θα αλλάξει η συζήτηση. Δεν μας νοιάζει το idle power draw. Γιαυτό επί 2 μήνες αμφισβητούν το αυτονόητο, γιατί δεν τους ένοιαζε Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Herald είπε Εντάξει, θα το βάλω υπογραφή. Επική χαστούκα όμως. Για το estimate στα rails το ξέρω, κυρίως τον IMC κάνει από ότι καταλαβαίνω, αλλά προφανώς σε idle όπως φαίνεται και από τις μετρήσεις σου δεν τραβάει τίποτα Εμένα περισσότερη εντύπωση μου έκανε το βάρος που βάζει το hwinfo. Το υπέθετα ότι έριχνε κάτι παραπάνω λόγω polling, αλλά όχι τόσα πολλά. Spoiler Και αντικειμενικά μιλώντας, είναι τέρμα κατεστραμμένο το γεγονός ότι θες 2-3W τουλάχιστον για να πάρεις ΜΙΑ τιμή από έναν register και να την πας σε κάποιον άλλον... Φάση που έχουμε φτάσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 5 minutes ago, kostas_anes said: Ο δικός μου πχ είναι σίγουρα λάθος. Δεν τον χρησιμοποιώ για την απόλυτη μέτρηση όμως, αλλά για να φανεί η διαφορά μεταξύ συστημάτων (ίδιο λάθος και στα 2 συστήματα) και να υπάρχει κάποια εικόνα στο πως μεταφράζεται σε πρίζα. Eπειδή τώρα κοιτάω πιο αναλυτικά΄τα νούμερα, το hwinfo φαίνεται να κάνει καλύτερη δουλειά από το power meter. Πολύ off η κατανάλωση από μπρίζα. Με φορτίο +25w δείχνει +41 η μπρίζα. 2 minutes ago, kostas_anes said: Εμένα περισσότερη εντύπωση μου έκανε το βάρος που βάζει το hwinfo. Το υπέθετα ότι έριχνε κάτι παραπάνω λόγω polling, αλλά όχι τόσα πολλά. Hide contents Και αντικειμενικά μιλώντας, είναι τέρμα κατεστραμμένο το γεγονός ότι θες 2-3W τουλάχιστον για να πάρεις ΜΙΑ τιμή από έναν register και να την πας σε κάποιον άλλον... Φάση που έχουμε φτάσει. Πως το είχες το hwinfo? Έκανε poll τα πάντα ή μόνο το power? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Herald είπε Έχουμε διαφορετικά PC, έχω 4090, έχω 7000mhz ram, έχω 180αριδες ανεμιστήρες, έχω 38mm ανεμιστήρες, έχω διαφορετικό τροφοδοτικό. Ο 3700x δίπλα τράβηξε 108w με σβηστή την κάρτα, αυτό μόνο και τίποτα άλλο, μην συνεχίζεις, από καλώδια μέτρησε ο άνθρωπος. Μα η 4090 έχει ίδιο idle με 4070ti. Τα fans είπες τα έχεις κλειστά και βγάζεις 105 άρα βγαίνουν από την εξίσωση. Μιλάω για 5700x όχι 3700x. Τώρα είπαμε 2 χαλασμένοι μετρητές πρίζα για να βγάλουμε τον 12900k efficient. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από Arkin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Herald είπε Eπειδή τώρα κοιτάω πιο αναλυτικά΄τα νούμερα, το hwinfo φαίνεται να κάνει καλύτερη δουλειά από το power meter. Πολύ off η κατανάλωση από μπρίζα. Με φορτίο +25w δείχνει +41 η μπρίζα Καλά γενικά είχαν και διαφορές τα συστήματα με λεντάκια, pumps, ανεμιστήρες κτλ. Το κυριότερο όμως είναι ότι το V1000 είναι Platinum και έχει αρκετά καλύτερο efficiency σε <10% load, ενώ το Segotep είναι Gold και δεν τα πάει και τόσο καλά σε <10%. Επίσης είναι και τα δύο ντουγάνια 1000W+ έτσι; Sorry not sorry πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να άρχιζα να ξηλώνω LED από το 24/7 case μου ή να κάνω μεταμοσχεύσεις τροφοδοτικά, δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτό. Γι αυτό λέω το από πρίζα είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από kostas_anes 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 minute ago, Arkin said: Μα η 4090 έχει ίδιο idle με 4070ti. Τα fans είπες τα έχεις κλειστά και βγάζεις 105 άρα βγαίνουν από την εξίσωση. Μιλάω για 5700x όχι 3700x. Εντάξει τότε είναι λάθος οι μετρήσεις του kosta. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Λύση Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Herald είπε Εντάξει τότε είναι λάθος οι μετρήσεις του kosta. Δεν το αποκλείω, ο πάπας δεν είμαι τελευταία φορά που κοίταξα 😛 Αλλά το καλό που του θέλω του μάγκα που θα το ισχυριστεί, να έχει τα νούμερα και την μεθοδολογία για να το αποδείξει (ή να βρει κάποια τρύπα στην δικιά μου). Μέχρι τότε αυτά ισχύουν και δεν δέχομαι κουβέντα για το αντίθετο. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από kostas_anes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Arkin said: Μα η 4090 έχει ίδιο idle με 4070ti. Τα fans είπες τα έχεις κλειστά και βγάζεις 105 άρα βγαίνουν από την εξίσωση. Μιλάω για 5700x όχι 3700x. Τώρα είπαμε 2 χαλασμένοι μετρητές πρίζα για να βγάλουμε τον 12900k efficient. Κοίτα τελευταία φορά που σου απαντάω, αν συνεχίζεις να αμφισβητείς τις μετρήσεις από εδώ και πέρα θα βάζω τα gifakia. Για την 4090 σου είπα 18 φορές ότι κάνει idle στα 27 έως 32w. Από hwinfo το νούμερο. Τα fans τα είχα "κλειστά" αλλά φαντάζομαι γνωρίζεις δεν έχουν όλα τα fans 0 rpm. Έχω 2x180αρια (παρακάτω στο link) και 3x140 που δεν σβήνουν ποτέ, δεν έχουν 0rpm, μόνο της ψύκτρα σβήνουν. Spoiler https://www.fractal-design.com/products/fans/dynamic/dynamic-x2-gp-18-pwm/black/ https://www.silverstonetek.com/en/product/info/fans/FHP141/ To power meter που έχω δεν ξέρω αν μετράει σωστά σαν νούμερο, εγώ τις διαφορές κοιτάω μεταξύ του 3700x και του 12900k. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύεις ότι ο 5700x σου τραβάει λιγότερα από τον 3700x - και ακόμα και αν το κάνει οι διαφορές θα είναι μικρές. TLDR, αν έτσι όπως είναι το σύστημα σου βάλεις Intel CPU πάνω θα τραβάει λιγότερα. Τέλος, από εκεί και πέρα όπως σου έχω γράψει περίπου 280 φορές δεν γίνεται να μετράς system power με εντελώς διαφορετικά συστήματα και να καταλήγεις για το πόσο τραβάει το CPU. Αν είναι να συγκρίνουμε και πόσα τραβάει η κάρτα ήχου με μετρήσεις από μπρίζα τότε. Απλά ΔΕΝ γίνεται. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Herald είπε Εντάξει τότε είναι λάθος οι μετρήσεις του kosta. Ισως ναι αλλά δεν μέτρησε 5700x ούτε 12900k. Προσωπικά έχω μετρήσει όλο το σπίτι με τον μετρητή αυτό οπότε ξέρω ότι είναι 100% σωστός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, Herald είπε Πως το είχες το hwinfo? Έκανε poll τα πάντα ή μόνο το power? Το παρέλειψα, το HWInfo ήταν στοκ από την μάνα του όπως κατέβηκε -> sensors only. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα άλλο, ακόμα και το polling είναι ανά 2000ms. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 minute ago, Arkin said: Ισως ναι αλλά δεν μέτρησε 5700x ούτε 12900k. Προσωπικά έχω μετρήσει όλο το σπίτι με τον μετρητή αυτό οπότε ξέρω ότι είναι 100% σωστός. Το σχόλιο σου από μόνο του είναι τύπου τετράγωνη λογική. Πως ακριβώς ξέρεις ότι είναι σωστός? Το ότι μέτρησες όλο το σπίτι δεν σημαίνει ότι είναι σωστός ο μετρητής. Για να καταλήξεις ότι είναι σωστός θα πρέπει να αντιπαραβάλεις τα νούμερα σου με 5 μετρητέρς ξερώ γώ, αλλιώς απλά νομίζεις ότι είναι σωστός αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Ισως ναι αλλά δεν μέτρησε 5700x Μπορώ άμα θες να επαναλάβω τις μετρήσεις με τα power limits του 5700Χ (στο λέω από τώρα δεν θα αλλάξει κάτι, είναι το ίδιο CPU). 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Προσωπικά έχω μετρήσει όλο το σπίτι με τον μετρητή αυτό οπότε ξέρω ότι είναι 100% σωστός. Αυτό το 100% σιγουριά σας έχει φάει και έχω ήδη αποδείξει στους "100% σίγουρους" ότι ήταν 100% λάθος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, Herald είπε Το σχόλιο σου από μόνο του είναι τύπου τετράγωνη λογική. Πως ακριβώς ξέρεις ότι είναι σωστός? Το ότι μέτρησες όλο το σπίτι δεν σημαίνει ότι είναι σωστός ο μετρητής. Για να καταλήξεις ότι είναι σωστός θα πρέπει να αντιπαραβάλεις τα νούμερα σου με 5 μετρητέρς ξερώ γώ, αλλιώς απλά νομίζεις ότι είναι σωστός αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσεις. Κοίτα μέτρησα από τοστιέρα μέχρι κλιματιστικό. Έχω ψηφιακό μετρητή από δεη που λέει στιγμιαία κατανάλωση οπότε συγκρινα και με αυτό και ειναι 100% αξιόπιστος. Δοκίμασε άλλο μετρητή μήπως αυτός δεν μετράει σωστά γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα με τίποτα να έχουμε 45 watt διαφορά σε idle. 5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Μπορώ άμα θες να επαναλάβω τις μετρήσεις με τα power limits του 5700Χ (στο λέω από τώρα δεν θα αλλάξει κάτι, είναι το ίδιο CPU). Αυτό το 100% σιγουριά σας έχει φάει και έχω ήδη αποδείξει στους "100% σίγουρους" ότι ήταν 100% λάθος. Αρα πιστεύεις ότι μετράει λάθος και το ρολόι της ΔΕΗ που με έχουν βάλει? Αν είναι έτσι πάσο ας τα βγάλουμε όλα λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 10 minutes ago, kostas_anes said: Μπορώ άμα θες να επαναλάβω τις μετρήσεις με τα power limits του 5700Χ (στο λέω από τώρα δεν θα αλλάξει κάτι, είναι το ίδιο CPU). Ναι αλλά του arkin ο 5700x.... @Arkin Αν θες μου δίνεις λογαριασμό και σου πληρωνώ τα σταλτικά να στείλεις τον δικό σου 5700x στον kostas να τον μετρήσει. Στείλε και το power meter σου μαζί. Αν δεν σε καλύπτει αυτό μπορώ να βάλω τα χρήματα και να αγοράσει ο kostas έναν 5700x και να τον τεστάρι, αλλά αν δεί και εκεί τα ίδια αποτελέσματα μου στέλνεις τα χρήματα. Μετά μην αρχίσεις όμως "είναι σάπιος ο 5700x του kosta ενώ ο δικός μου..." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Herald είπε Ναι αλλά του arkin ο 5700x.... @Arkin Αν θες μου δίνεις λογαριασμό και σου πληρωνώ τα σταλτικά να στείλεις τον δικό σου 5700x στον kostas να τον μετρήσει. Στείλε και το power meter σου μαζί. Αν δεν σε καλύπτει αυτό μπορώ να βάλω τα χρήματα και να αγοράσει ο kostas έναν 5700x και να τον τεστάρι, αλλά αν δεί και εκεί τα ίδια αποτελέσματα μου στέλνεις τα χρήματα. Μετά μην αρχίσεις όμως "είναι σάπιος ο 5700x του kosta ενώ ο δικός μου..." Βρε είπαμε βγάζουμε λάθος μετρητές πρίζας μετρητές δεης όλα λάθος λέμε. Δοκίμασε άλλο μετρητή να δούμε μήπως. Για την ώρα είσαι 45watt πάνω σε idle με κλειστα fans. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από Arkin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα