Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Αυτο λες. Δεν σημαινει οτι ισχυει κι ολας (ειλικρινα αναρωτιέμαι απο που το εβγαλες κι ολας). Κανενα απο τα δυο CPU δεν μετραει board στο package, και ξαναλεω, αν μετραγε, θα ηταν γελοια λαθος.

Έτσι είναι δεν εξηγείται αλλιώς η κατανάλωση από πρίζα. Στο ενα λέει 2.5 τραβάει 105 πρίζα στον άλλο λέει 28 τραβάει 60 πρίζα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα Κώστα όπως και αν τα κανεις. 

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε πρόχειρα μαθηματικά που έκανα 280€ τον χρόνο απτην ΔΕΗ γλυτώνω. 

600w το δικό σου 77w το δικό μου για ίδιες επιδόσεις = 523w διαφορά

Τρέχω σε full load 5 ώρες την ημέρα, άρα 5*523 = 2,6kwh την ημέρα, πάνω από 900kwh τον χρόνο. Βέβαια τον χειμώνα δεν θα χρειάζομαι θέρμανση, θα αφήνω τον 5700x σε idle και σάουνα το δωμάτιο 

8 minutes ago, Arkin said:

Έτσι είναι δεν εξηγείται αλλιώς η κατανάλωση από πρίζα. Στο ενα λέει 2.5 τραβάει 105 πρίζα στον άλλο λέει 28 τραβάει 60 πρίζα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα Κώστα όπως και αν τα κανεις. 

Και στον amd τραβάει 130 από πρίζα ;) H λεπτομέρεια που συνέχεια σου ξεφεύγει για να σου βγεί το παραμύθι

Spoiler

7qn5wk.jpg

Spoiler

7qn60v.jpg

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Στα λόγια μου έρχεσαι, πάνω σου έγραψα ακριβώς ότι θα ήταν κακός ο σχεδιασμός αν οδηγούσε σε καμένα CPU, εφόσον δεν προκύπτει από κάπου ότι συμβαίνει αυτό, μόλις αναίρεσες το επιχείρημά σου 😅

πως το αναίρεσα? το pc δε το έχω ανοιχτό 24/7 να τρέχει games σε αντίθεση με το devolo που δούλευε ασταμάτητα είμαι σίγουρος ότι άμα το κάνω αυτό σε κάποια φάση θα φάει throtle το cpu

Το τι είναι σωστό για εσένα, δεν πάει να πει πως είναι σωστό από άποψη μηχανικής. Καταρχάς ποιός είσαι εσύ που θα ορίσεις τι είναι σωστό ή όχι; Αν είναι να κάνουμε μια κριτική ρε παίδες, να βασίζεται κάπου και να έχει αντικειμενικά στοιχεία ή εμπειρία με το αντικείμενο. 

εγώ δεν ορίζω τίποτα είμαι ένας απλός αγοραστής τα βάζω κάτω και βλέπω ότι κάτι δε μου βγαίνει με τα νουμεράκια και παραθέτω την άποψη μου

Γενικά προσπαθήστε να μην έχετε άποψη για πράγματα τα οποία δεν έχετε καμία επαφή, διότι καταλήγετε σε εντελώς λάθος συμπεράσματα (χώρια το ότι μου έρχονται στο μυαλό εικόνες 60φεύγα μπαστουνόβλαχων που "αυτοί ξέρουν καλύτερα").

Ειδικός στο σύγχρονο CPU design δεν είμαι ούτε εγώ, αλλά μία επαφή με τον χώρο την έχω και πάλι με βλέπεις σε ότι γράφω να είμαι φουλ προσεκτικός και να αφήνω πολλά περιθώρια λάθους. Μη τα κάνουμε όλα γης μαδιάμ και αρχίζουμε να το παίζουμε ειδικοί σε πράγματα που δεν έχουμε ούτε καν τις βάσεις για να τα καταλάβουμε!

εδώ μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενα μου φυσικά και δεν είμαι ειδικός ούτε το παίζω κιόλας αλίμονο... όπως έγραψα και στον φίλο πέτρο πιο πίσω αυτή είναι μια λόξα δικη μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ελαττωματικό ή κακό το προϊόν...η γνώμη μου όμως είναι αυτή ότι και η θερμοκρασίες είναι μια παράμετρος που επιδέχεται βελτιώσεις και γι αυτό δίνουμε και ένα σκασμό λεφτά σε καλύτερες ψύκτρες από ένα cpu που δούλευε idle 26 βαθμούς και load 65 πέρασα σε ένα που δουλεύει 50 και 85 αντίστοιχα sorry αλλα εγώ αυτό το λέω πισωγύρισμα σε αυτόν τον τομέα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Tambas91 said:

πως το αναίρεσα? το pc δε το έχω ανοιχτό 24/7 να τρέχει games σε αντίθεση με το devolo που δούλευε ασταμάτητα είμαι σίγουρος ότι άμα το κάνω αυτό σε κάποια φάση θα φάει throtle το cpu

εγώ δεν ορίζω τίποτα είμαι ένας απλός αγοραστής τα βάζω κάτω και βλέπω ότι κάτι δε μου βγαίνει με τα νουμεράκια και παραθέτω την άποψη μου

εδώ μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενα μου φυσικά και δεν είμαι ειδικός ούτε το παίζω κιόλας αλίμονο... όπως έγραψα και στον φίλο πέτρο πιο πίσω αυτή είναι μια λόξα δικη μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ελαττωματικό ή κακό το προϊόν...η γνώμη μου όμως είναι αυτή ότι και η θερμοκρασίες είναι μια παράμετρος που επιδέχεται βελτιώσεις και γι αυτό δίνουμε και ένα σκασμό λεφτά σε καλύτερες ψύκτρες από ένα cpu που δούλευε idle 26 βαθμούς και load 65 πέρασα σε ένα που δουλεύει 50 και 85 αντίστοιχα sorry αλλα εγώ αυτό το λέω πισωγύρισμα σε αυτόν τον τομέα

Στα σοβαρά τώρα, το 50 σε idle πέρα από δικιά σου λόξα δεν δημιουργεί  θέμα. Το 85c σε load πάλι δύσκολο, μιλάμε για electromigration το οποίο επιταχύνεται μεν από την θερμοκρασία, αλλά κυρίως από τα ρεύματα, οπότε πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα για όλη την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του προιόντος. Και τώρα επειδή πολύ στα σοβαρά έγραψα

Spoiler

7qn67j.jpg

Spoiler

7qn6x9.jpg

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Tambas κάτι συμβαίνει σίγουρα στείλε ένα πμ τον chris έχει τον ίδιο και ειναι πολύ πιο κρύος σε idle αλλά και Gaming. Να είναι άλλο revision και να διαχέει αλλιώς τη θερμοκρασία η cache? Γιατι δεν ξερω τι άλλο να υποθέσω εφόσον έκανες κομπλέ repaste. 

επειδή το είχα ψάξει παρα πολύ έτσι δουλεύει το cpu... σε κάποιους ίσως τύχει καλύτερο κομμάτι και δουλεύει πιο χαμηλά

5800X3D Temps, is it normal ? - AMD Community

Normal temps for a 5800X3D? - CPUs, Motherboards, and Memory - Linus Tech Tips

ορίστε κάνα 2-3 που βρήκα πρόχειρα έχει άπειρα άμα θες να ψάξεις

Επεξ/σία από Tambas91
Δημοσ.

Αν και απορω γιατι ασχολειστε με 10 και 20 watt διαφορες να αναφερω τι βλεπω και γω με 5800x3d , x470 prime pro , 4 στικ ddr4 3600 , 2 HDD , 2SSD , 2 NVME  , μια liquid freezer ii 280 + 4case ανεμιστηρακια και την RTX 4090

Το ups γραφει γυρω στα 80 watt καταναλωση σε idle , απο αυτα 25watt ειναι ο x3d και αλλα 20watt η rtx 4090. 

To τροφοδοτικο corsair rmx gold . Σε αυτον τον φορτο γυρω στα 90% αποδοτικοτητα εχει . 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Mε πρόχειρα μαθηματικά που έκανα 280€ τον χρόνο απτην ΔΕΗ γλυτώνω. 

600w το δικό σου 77w το δικό μου για ίδιες επιδόσεις = 523w διαφορά

Τρέχω σε full load 5 ώρες την ημέρα, άρα 5*523 = 2,6kwh την ημέρα, πάνω από 900kwh τον χρόνο. Βέβαια τον χειμώνα δεν θα χρειάζομαι θέρμανση, θα αφήνω τον 5700x σε idle και σάουνα το δωμάτιο 

Και στον amd τραβάει 130 από πρίζα ;) H λεπτομέρεια που συνέχεια σου ξεφεύγει για να σου βγεί το παραμύθι

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

7qn5wk.jpg

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

7qn60v.jpg

26 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

επειδή το είχα ψάξει παρα πολύ έτσι δουλεύει το cpu... σε κάποιους ίσως τύχει καλύτερο κομμάτι και δουλεύει πιο χαμηλά

5800X3D Temps, is it normal ? - AMD Community

Normal temps for a 5800X3D? - CPUs, Motherboards, and Memory - Linus Tech Tips

ορίστε κάνα 2-3 που βρήκα πρόχειρα έχει άπειρα άμα θες να ψάξεις

Περισσότερο σε gaming που είπες ότι είσαι στα 75 85 μου φάνηκε αρκετο γιατί δεν καίει τίποτα σε gaming. Αλλά αν δουλεύει έτσι η cache πάσο. Δεν σε ενοχλεί αν καίει 45 και έχεις 75 βαθμούς καλοκαίρι εφόσον έτσι δουλεύει η 3d cache. Τον έχεις με αρνητικό curve? 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αν και απορω γιατι ασχολειστε με 10 και 20 watt διαφορες να αναφερω τι βλεπω και γω με 5800x3d , x470 prime pro , 4 στικ ddr4 3600 , 2 HDD , 2SSD , 2 NVME  , μια liquid freezer ii 280 + 4case ανεμιστηρακια και την RTX 4090

Το ups γραφει γυρω στα 80 watt καταναλωση σε idle , απο αυτα 25watt ειναι ο x3d και αλλα 20watt η rtx 4090. 

To τροφοδοτικο corsair rmx gold . Σε αυτον τον φορτο γυρω στα 90% αποδοτικοτητα εχει . 

Επειδή πολλά reviews που μέτρησαν σε EPS (στα καλώδια) έβγαζαν πολύ χαμηλή κατανάλωση στον 5800Χ3D κάνε, αν μπορείς, μια δοκιμή. Το ίδιο idle τεστ με κλειστή οθόνη, χωρίς HWInfo, κλειστα όλα τα background tasks ώστε να δείχνει 0% CPU load και άφησε το έτσι κάνα 5λεπτο ώστε να μπουν και οι HDD σε standby.

Και τότε μέτρα την κατανάλωση στο UPS.

Δημοσ.
Just now, Aten-Ra said:

Έλα δεν το πιστεύω…..

E λογικό δεν είνια? O άλλος νομίζει περνάει 12900k ενώ θέλει 600w για να φτάσει τα 20k που τα βγάζει ο δικός μου σβηστός. Ε δεν του λέτε και εσείς τίποτα, επειδή έχει amd πλάτες, να γράφει ότι του έρθει. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Περισσότερο σε gaming που είπες ότι είσαι στα 75 85 μου φάνηκε αρκετο γιατί δεν καίει τίποτα σε gaming. Αλλά αν δουλεύει έτσι η cache πάσο. Δεν σε ενοχλεί αν καίει 45 και έχεις 75 βαθμούς καλοκαίρι εφόσον έτσι δουλεύει η 3d cache. Τον έχεις με αρνητικό curve? 

σαν κατανάλωση το cpu δεν είναι ότι τρώει πολύ... περίπου 80 watt είναι με την 4090 σε οσα παιχνίδια έχω δοκιμάσει εκτος κάτι άκυρα τύπου tlou ή άμα βάλω να παίζω σε 1080p που εκεί φτάνει 110 ο μονος τρόπος να τον τιθασεύσω είναι να βάλω CO -40 για να πέσει στους 70 και κρατάει 4,4 στα ρολόγια...

(εδώ για να διευκρινίσω και κάτι γι αυτό που λέγαμε πριν με τον κώστα)

το θέμα όμως ξέρεις πιο είναι? εγώ έχω βάλει πάνω μια από τις καλύτερες αερόψυξης (ή όταν είχα πάνω την arctic με την οποια btw έχει καλύτερη συμπεριφορά @Herald) και έχω σχεδόν πάντα κλιματισμό... αυτός ο κακόμοιρος που θα πάρει τον επεξεργαστή δε βάλει top ψύκτρα πάνω δεν γνωρίζει πως να κάνει CO και δε βάλει κλιματιστικό ξέρεις τι θα πάθει με το συγκεκριμένο cpu? άμα θες μπορώ να σου ανεβάσω κάνα video με το throttle που θα φάει και θα φτάσουν τα ρολόγια 3ghz να μη πάει 1000 βαθμούς

νομίζω δε χρειάζεται ούτε engineer να είμαι ούτε αστροναύτης για να καταλάβω ότι το chip που δε κάνει καλή απαγωγή θερμότητας στα 80 watt έχει χειρότερη αρχιτεκτονική- desing από ένα που δουλεύει στα 150 watt στους 60 βαθμούς

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, Tambas91 said:

σαν κατανάλωση το cpu δεν είναι ότι τρώει πολύ... περίπου 80 watt είναι με την 4090 σε οσα παιχνίδια έχω δοκιμάσει εκτος κάτι άκυρα τύπου tlou ή άμα βάλω να παίζω σε 1080p που εκεί φτάνει 110 ο μονος τρόπος να τον τιθασεύσω είναι να βάλω CO -40 για να πέσει στους 70 και κρατάει 4,4 στα ρολόγια...

(εδώ για να διευκρινίσω και κάτι γι αυτό που λέγαμε πριν με τον κώστα)

το θέμα όμως ξέρεις πιο είναι? εγώ έχω βάλει πάνω μια από τις καλύτερες αερόψυξης (ή όταν είχα πάνω την arctic με την οποια btw έχει καλύτερη συμπεριφορά @Herald) και έχω σχεδόν πάντα κλιματισμό... αυτός ο κακόμοιρος που θα πάρει τον επεξεργαστή δε βάλει top ψύκτρα πάνω δεν γνωρίζει πως να κάνει CO και δε βάλει κλιματιστικό ξέρεις τι θα πάθει με το συγκεκριμένο cpu? άμα θες μπορώ να σου ανεβάσω κάνα video με το throttle που θα φάει και θα φτάσουν τα ρολόγια 3ghz να μη πάει 1000 βαθμούς

νομίζω δε χρειάζεται ούτε engineer να είμαι ούτε αστροναύτης για να καταλάβω ότι το chip που δε κάνει καλή απαγωγή θερμότητας στα 80 watt έχει χειρότερη αρχιτεκτονική- desing από ένα που δουλεύει στα 150 watt στους 60 βαθμούς

Μπορεί να είναι καλύτερη η arctic δεν ξέρω, δεν έχω amd για να με απασχολούν τα cooler. Συμβουλές για ψύκτες από τους amd χρήστες που τις χρειάζονται κιόλας. Τα cooler reviews από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνονται σε Ryzen CPU να κάθεται idle, αμά μπορούν να χειριστούν τόσα watt περνάνε το τέστ :P 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Μπορεί να είναι καλύτερη η arctic δεν ξέρω, δεν έχω amd για να με απασχολούν τα cooler. Συμβουλές για ψύκτες από τους amd χρήστες που τις χρειάζονται κιόλας. Τα cooler reviews από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνονται σε Ryzen CPU να κάθεται idle, αμά μπορούν να χειριστούν τόσα watt περνάνε το τέστ :P 

ρε μιλάμε άμα το αφήσω stock χωρίς air condition όπως θα το έπαιρνε ένας χριστιανός από το μαγαζί να το βάλει να παίξει χωρίς να κάνει τον hacker και να ψάχνει στα forum πως να κάνει CO και αλλα τέτοια ωραία παίζει με 90c στα 4ghz και θα αναρωτιέται τι γίνετε (οποιος θέλει του τραβάω video με κινητό τα πάντα)

λογικά αυτός που σχεδίασε αυτό το chip να δουλεύει έτσι δεν ήταν κάπως έτσι ρε

Drunk On One GIF

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, Tambas91 said:

ρε μιλάμε άμα το αφήσω stock χωρίς air condition όπως θα το έπαιρνε ένας χριστιανός από το μαγαζί να το βάλει να παίξει χωρίς να κάνει τον hacker και να ψάχνει στα forum πως να κάνει CO και αλλα τέτοια ωραία παίζει με 90c στα 4ghz και θα αναρωτιέται τι γίνετε (οποιος θέλει του τραβάω video με κινητό τα πάντα)

λογικά αυτός που σχεδίασε αυτό το chip να δουλεύει έτσι δεν ήταν κάπως έτσι ρε

Drunk On One GIF

Την άποψη μου στην έχω πεί. Και οι κατανάλωσεις που έχεις στο game, τόσες εχώ και εγώ με 12900k. Τίγκα προπαγάνδα η φάση, "efficiency" και καλά. Πως παρασύρθηκες και εσύ και πήρες αυτό το πράμα ρε μαν, θυμάμαι άλλαξες 2 AMD cpu σε 1 μήνα, ε δεν έμαθες και ππήγες για το 3 στα 3? :P 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...