niko13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Arkin είπε Τοσο με γραφει στο hwinfo ναι σε idle δεν σου δινει τοσο και η 4080? Σε idle βλεπω 14 την 4080 και 18 την 4070ti οπως και η 4090 στα 22 ενω εγραφε 40 στον herald. Ίσως γιατί έχω σκαλίσει το nvcontrol panel? και δε το κοίταξα πριν ποσταρω.Η επειδή έχω ένα extra μικρό screen που δείχνει stats μέσω του aida 64.Μακαρι να ξερα φιλος...Για τον herald δεν ξέρω ,μπορεί να έχει βρει τρόπο να κάνει divert την κατανάλωση του cpu σε gpu😁.Περα από την πλάκα ότι πιο κοντά σε αξιόπιστη μέτρηση για μενα έκανε ο Κοstas και χαράς το κουράγιου του του παιδιού.Μεγαλο μπράβο.Απο εκεί κ πέρα καταλαβαίνω και τον άλλο που θα πει εμένα με νοιάζει τι τραβάει από μπριζα αλλά στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος άμεσης συγκρισης του efficiency των cpu με power meters k hwinfo, για τους λόγους που έχουν χιλιοειπωθει. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από niko13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, niko13 είπε Ίσως γιατί έχω σκαλίσει το nvcontrol panel? και δε το κοίταξα πριν ποσταρω.Η επειδή έχω ένα extra μικρό screen που δείχνει stats μέσω του aida 64.Μακαρι να ξερα φιλος...Για τον herald δεν ξέρω ,μπορεί να έχει βρει τρόπο να κάνει divert την κατανάλωση του cpu σε gpu😁.Περα από την πλάκα ότι πιο κοντά σε αξιόπιστη μέτρηση για μενα έκανε ο Κοstas και χαράς το κουράγιου του του παιδιού.Μεγαλο μπράβο.Απο εκεί κ πέρα καταλαβαίνω και τον άλλο που θα πει εμένα με νοιάζει τι τραβάει από μπριζα αλλά στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος άμεσης συγκρισης του efficiency των cpu με power meters για τους λόγους που έχουν χιλιοειπωθει. Δεν εχω ιδεα ισως παιζει ρολο και αυτο με το nvcontrol panel κανα high performance plan ισως? Σιγουρα η πριζα νοιαζει τους περισσοτερους εγω μονο με τον 8700κ μπορω να συγκρινω ιδιο συστημα πρακτικα ιδια καταναλωση μια πλατφορμα με την αλλη σε idle απο πριζα απλα η μετρηση ειναι διαφορετικη πχ στο ενα στο package εχει μεσα και vrms κτλ και στο αλλο δεν εχει διαφορετικη μετρηση δηλαδη γιατι ιδια νουμερα βλεπουμε και απο μεγαλα site του χωρου. Το σιγουρο ειναι οτι ειναι ανεφικτο να καψει ενας cpu 2.5watt οπως και ειναι ανεφικτο να τραβαει 50watt σε idle. Καπου στα 20-25 παιζουν ολοι μονο ετσι βγαινουν τα 55-60 στην πριζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Άρα kostas μέγα αποτυχία το τέστ. Σαλάτα τα έκανες, πως μέτρησες 6.5w στον Intel? 20-25 καίει, κάθεσαι και μας δουλεύεις 6 λεπτά idle, αλλά πάμε να συγκρίνουμε διαφορετικά συστήματα Και πάμε να δούμε και το techpowerup που το εμπιστεύομαστε Στους Intel έβαλε αυτή τη μητρική Στους AMD αυτή την μητρική Πιστεύω δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στο αποτέλεσμα, το ίδιο πράμα που λέμε Συμπέρασμα, τα amd καίνει μαζούτ χωρίς να κάνουν τίποτα Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 34 λεπτά πριν, Herald είπε 6 λεπτά idle, αλλά πάμε να συγκρίνουμε διαφορετικά συστήματα Ωραία. Τουλάχιστον έτσι ξέρεις ότι τα 27W σε idle δεν τα γλυτώνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Just now, kkatzos said: Ωραία. Τουλάχιστον έτσι ξέρεις ότι τα 27W σε idle δεν τα γλυτώνεις. Πώς το ξέρω? Μπορεί να τραβάει 80. Αφού οι σένσορες είναι λάθος δεν λέμε τόση ώρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 35 λεπτά πριν, Herald είπε Πιστεύω δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στο αποτέλεσμα, το ίδιο πράμα που λέμε Τα λαμπάκια/φανάκια/σκατουλάκια παίρνουν ρεύμα από το ATX connector, όχι από το EPS. Κατά τα άλλα προφανώς δε γίνεται εύκολα σύγκριση με εντελώς διαφορετικές μητρικές. Μόλις τώρα, Herald είπε Πώς το ξέρω? Μπορεί να τραβάει 80. Αφού οι σένσορες είναι λάθος δεν λέμε τόση ώρα? Στις CPUs σε idle σίγουρα δε μετράνε σωστά. Στις Nvidia GPUs δεν ξέρουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, kkatzos said: Τα λαμπάκια/φανάκια/σκατουλάκια παίρνουν ρεύμα από το ATX connector, όχι από το EPS. Κατά τα άλλα προφανώς δε γίνεται εύκολα σύγκριση με εντελώς διαφορετικές μητρικές. Μα το techpowerrup που ανέβηκε προ ολίγου δεν μέρτησε EPS, system power μέτρησε. Και ενώ εσύ τόση ώρα μας λες ότι τα αποτελέσματα τους ταιριάζουν με του kosta, εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Έχει τα 11th gen να τραβάνε παραπάνω από τα zen 3 9 minutes ago, kkatzos said: Στις CPUs σε idle σίγουρα δε μετράνε σωστά. Στις Nvidia GPUs δεν ξέρουμε. Το δεν μετράει σωστά σχετικό είναι. Όταν δείχνει πχ. 10w το hwinfo - μπορεί το CPU να τραβάει 5 ή 15, (συμφωνούμε, όπως σου είχα πεί και εγώ τότε και επιβεβαίωσε και ο κώστας, κάνει estimate τον imc),, αλλά σίγουρα δεν θα γράφει 10 και θα τραβάει 50. Εσύ εξισώνεις το ότι δεν είνια απόλυτα ορθοί οι σένσορες σε idle με το "άρα όταν γράφει 2w το hwinfo μπορεί το CPU να τραβάει 40" γιατί αυτό σε βολεύει, αλλά είναι εντελώς λάθος κάτι τέτοιο Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, Tambas91 είπε μέσα σε δωμάτιο είναι το pc με ανοιχτό air condition στο 24 η κάρτα στους 45 είναι με τα φανακια της κλειστά... η αρχιτεκτονική του chip φαίνεται να είναι ανάλογη αυτής του υποβρυχιου που πήγε στον τιτανικό... ούτε η arctic liquid freezer ii 280 την κάνει καλά ούτε η Noctua NH-u12A 12 ώρες πριν, Tambas91 είπε στην αρχή νόμιζα ότι έχω ελαττωματικό cpu αλλα μετά από ψάξιμο είδα ότι έτσι δουλεύουν... σίγουρα στους non 3D τα πράγματα θα είναι καλύτερα αλλα εδώ επαληθεύεται αυτό που λένε και τα παιδιά ότι έχει μεγάλη idle κατανάλωση και ανεβάζει θερμοκρασίες Έχεις φάει κόλλημα με εντελώς λάθος πράγμα. https://www.anandtech.com/show/17337/the-amd-ryzen-7-5800x3d-review-96-mb-of-l3-3d-v-cache-designed-for-gamers Η 3δ cache δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο επεξεργαστή (όπως γίνεται συνήθως), είναι κυριολεκτικά από πάνω του, εκεί που θα υπήρχε κανονικά το όποιο θερμοαγώγιμο υλικό που θα γεφύρωνε το κενό μεταξύ chip(lets) και heatspreader/μεταλλικο καπάκι. Υπάρχει, προφανώς, και κάποιο θερμοαγώγιμο πάνω από αυτή, προς το καπάκι. Η 3δ, λοιπόν, στην ουσία λειτουργεί ως μονωτικό για τον επεξεργαστή, αφού όλη η παραγόμενη θερμότητά του που θα πήγαινε προς το καπάκι τώρα περνά διαμέσου της 3δ και μαζί και με την παραγόμενη από τη λειτουργία της 3δ, πάει προς το καπάκι τελικά, αλλά πιο αργά/δύσκολα. Για το λόγο αυτό, η ΑΜΔ μείωσε τη μέγιστη συχνότητα λειτουργίας στους 3δ , γιατί δεν είναι τόσο αποτελεσματική η απαγωγή θερμότητας οπότε ανεβαίνει η θερμοκρασία του chip, αλλά και γιατί η 3δ έχει λίγο μικρότερο όριο μέγιστης θερμοκρασίας στην οποία μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Μια χαρά φυσιολογικά είναι αυτά που βλέπεις. Είναι που είναι εύκολο να ανεβάσουν θερμοκρασία τα chiplets των Zen3 λόγω πολύ μικρής επιφάνειας του καθενός, είναι πια και πιο δύσκολο να απομακρυνθεί η θερμότητα από αυτά λόγω της "μόνωσης". Άλλαξέ του τα φώτα σε uv ή ρύθμιση του CO (ή παίξε με edc/tdc/ppt, αν το έχεις σε τέτοια μικρορύθμιση) και σταμάτα να αγχώνεσαι για τέτοιες χαζομάρες. Α, βάλε (αν βολεύει το κουτί) ένα φουρφούρι ακριβώς πίσω από το socket, να του κάνει αέρα στα @@ να βελτιώνει από εκεί την κατάσταση. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Herald είπε Μα το techpowerrup που ανέβηκε προ ολίγου δεν μέρτησε EPS, system power μέτρησε. Σωστά. Δεν το πρόσεξα. 8 λεπτά πριν, Herald είπε Και ενώ εσύ τόση ώρα μας λες ότι τα αποτελέσματα τους ταιριάζουν με του kosta, εγγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Έχει τα 11th gen να τραβάνε παραπάνω από τα zen 3 Εντελώς διαφορετικές μητρικές είχε εκείνο. Αυτό όμως έχει σε όλες ίδιας κλάσης και μάρκας μητρικές. Σε όλα τα συστήματα. https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-7800x3d/23.html Δεν έχει idle, έχει mp3 encode. Τώρα πως έβγαλε τόσο χαμηλά νούμερα σε κάποιους... 🤣 Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από kkatzos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 1 minute ago, kkatzos said: Σωστά. Δεν το πρόσεξα. Εντελώς διαφορετικές μητρικές είχε εκείνο. Αυτό όμως έχει σε όλες ίδιας κλάσης και μάρκας μητρικές. Σε όλα τα συστήματα. https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-7800x3d/23.html Έχει idle? Δεν το βρίσκω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Herald είπε Έχει idle? Δεν το βρίσκω Και σχολιάζει ο W1zard: All power measurements on this page are based on a physical measurement of the voltage, current and power flowing through the 12-pin CPU power connector(s), which makes them "CPU only," not "full system." We're not using the software sensors inside the processor, as these can be quite inaccurate and will vary between manufacturers. αλλά εσύ συνέχισε να βασίζεσαι στα software readings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, kkatzos said: Και σχολιάζει ο W1zard: All power measurements on this page are based on a physical measurement of the voltage, current and power flowing through the 12-pin CPU power connector(s), which makes them "CPU only," not "full system." We're not using the software sensors inside the processor, as these can be quite inaccurate and will vary between manufacturers. αλλά εσύ συνέχισε να βασίζεσαι στα software readings Συνεχίζεις να εξισώνεις το "δεν μετράει σωστά" με το "μπορεί να γράφει 2w και να τραβάει 30". Είσαι λάθος, μην επιμένεις. Και αφού το γράφει ο w1zard που έβγαλε το παρακάτω, πιο πολύ εμπιστεύομαι το userbenchmark - και δεν το λέω για πλάκα. Στοκ out of the box 3 άτομα με 3 διαφορετικούς 12900k σε 4 διαφορετικές μητρικές βγάζουμε από 40 έως 80% παραπάνω score στα διάφορα power limits που τέσταρε. Οπότε ντάξει, αμά το γράφει ο w1zard, προσκυνάω Spoiler Έκανε τρομερη εφεύρεση ο w1zard, γραμική απόδοση / κατανάλωση από τα 75 έως τα 125w. Μιλάμε legit 11 minutes ago, kkatzos said: Δεν έχει idle, έχει mp3 encode. Τώρα πως έβγαλε τόσο χαμηλά νούμερα σε κάποιους... 🤣 Αμά τραβάει 11w ο 13400f σε single threaded load πάω να πάρω 16. Θα έχω 1 πυρήνα ανοιχτό στον καθένα, 160w με 16 aldedrlake P cores σε full load. Φωτιά οι επιδόσεις. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 44 λεπτά πριν, kkatzos είπε Και σχολιάζει ο W1zard: All power measurements on this page are based on a physical measurement of the voltage, current and power flowing through the 12-pin CPU power connector(s), which makes them "CPU only," not "full system." We're not using the software sensors inside the processor, as these can be quite inaccurate and will vary between manufacturers. αλλά εσύ συνέχισε να βασίζεσαι στα software readings Nα πούμε εδώ βέβαια πως δεν ξέρουμε με τι σύστημα μετράει ακριβώς ο W1zzard. Ο Steve από GN πχ μετράει με current clamp, το οποίο βάζει σημαντικό περιθώριο λάθους σε σχέση με shunt, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και επαναληψημότητα μετρήσεων. Τα clamps κυρίως προσφέρουν ευκολία, γιατί μπορούν να μπουν παντού στο κύκλωμα, όχι μόνο σε συγκεκριμένους κόμβους. Επίσης αρκετά σημαντικό, το οποίο προσέχτε το αν δείτε βίντεο/εικόνες από measurement, πρέπει το οποιοδήποτε όργανο να είναι συνδεδεμένο στο 12V, όχι στο GND, γιατί το GND είναι κοινό σε όλο το board και το ρεύμα επιστρέφει από παντού, όχι μόνο από το EPS. Το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, όταν διάβαζα κάτι αδύνατα νούμερα υπό φορτίο. Παράλληλα πχ, όταν ο W1zzard μου βγάζει Blender 125W τον 5800Χ, ενώ στον δικό μου είμαι 15W πάνω, με κάνει να αμφιβάλω πολύ για το τι μέτρηση έχει πάρει. H αντίστοιχα ότι με single thread φορτίο, είναι στα 29W, ενώ στα 29W είναι εμένα με το HWinfo σε idle και με single thread ανεβαίνει στα 40+ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Έχεις φάει κόλλημα με εντελώς λάθος πράγμα. Το έχω τονίσει και άλλες φορές ότι αυτό είναι δικό μου κόλλημα καλώς η κακός θέλω το hardware να λειτουργεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες …ο 5820κ σε παιχνίδια ήταν στους 65 βαθμούς τώρα βλέπω το 3D στους 85 και μου κακοφαίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Το έχω τονίσει και άλλες φορές ότι αυτό είναι δικό μου κόλλημα καλώς η κακός θέλω το hardware να λειτουργεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες …ο 5820κ σε παιχνίδια ήταν στους 65 βαθμούς τώρα βλέπω το 3D στους 85 και μου κακοφαίνεται E, undervolt/CO, τότε. Θα έχεις αποτέλεσμα, σε τί βαθμό κανείς δε μπορεί να στο εγγυηθεί. Λάθος επιλογή επεξεργαστή (όλη η Zen3 γενιά), πάντως, με αυτά σου τα κριτήρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα