Aten-Ra Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 10 minutes ago, Herald said: Προφανώς έχω άλλα πράματα στο σύστημα που τραβάνε παραπάνω (πχ, την 4090) Κάπου στα 10W παραπάνω είναι η 4090 από την 3060 σε Idle. 35W παραπάνω τι έχεις και καίει τόσο ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Κάπου στα 10W παραπάνω είναι η 4090 από την 3060 σε Idle. 35W παραπάνω τι έχεις και καίει τόσο ? Δεν καινε οι ada καθολου οχι. 4watt gpu power και 8watt output power. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αρα χωρις ακριβως το ιδιο hardware, βγαζεις τα ευρηματα σου ακυρα. Μαλιστα. Διάβασε τον τίτλο, διάβασε την Εισαγωγή και έλα πες μου που είδες ότι το πείραμα αφορά μέτρηση κατανάλωσης από πρίζα και σύγκριση αυτών των δύο. Η μόνη αναφορά που γίνεται σε κατανάλωση από πρίζα είναι ως υποσημείωση στο power meter και μάλιστα αναφέρεται ως "ενδεικτική" (6η φορά και συνεχίζουμε 🎉). Άρα φίλε Νικ δύο τα τεινά: Eίτε δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι έκανα και γιατί. Είτε δεν θέλετε να αποδεχτείτε τα αποτελέσματα. Θεωρώ (και τείνω να πέφτω μέσα όπως απέδειξα και με το σημερινό), πως μάλλον το 2ο ισχύει. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlexandrosKle Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Κάπου στα 10W παραπάνω είναι η 4090 από την 3060 σε Idle. 35W παραπάνω τι έχεις και καίει τόσο ? Έχεις 4090 και το ξέρεις από πρώτο χέρι ε; Ατιμούτσικο... Μας καυλαντίζεις όλους τόσο καιρό. Έλα, βγάλε και τον 13700Κ στη φόρα💪 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 8 minutes ago, SabotazNic said: Μα, ειναι 3% καλυτερο το Plat Αρα χωρις ακριβως το ιδιο hardware, βγαζεις τα ευρηματα σου ακυρα. Μαλιστα. Ρε συ, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ξαναπάρτο απτην αρχή το θέμα. Διάβασε ακριβώς τι τεστάρι, πριν βγάλεις κάτι άκυρο επειδή δεν σου αρέσουν τα αποτελέσματα, κοίτα πρώτα να καταλάβεις τι μέτρησε. Η κατανάλωση από τον τοίχο είναι το τελευταίο που μας απασχολεί εδώ 7 minutes ago, Aten-Ra said: Κάπου στα 10W παραπάνω είναι η 4090 από την 3060 σε Idle. 35W παραπάνω τι έχεις και καίει τόσο ? Την έχεις και ξέρεις; 32w γράφει το hwinfo. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niko13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 12700k ( 4080) γυρισμενος σε stock σε case με custom loop που σημαίνει extra αντλία,6 fans,ολα γυρναγανε στα min rpm.Σε idle.Μιας και βγάλαμε τους μετρητές μας έξω βραδιάτικα... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από niko13 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, kkatzos είπε Πες τα αυτά στον @chrisde (αν δεν κάνω λάθος) που έχει ωραίες ωραίες θερμοκρασίες στον 3D του. Κάτι άλλο φταίει, τα έχουμε ξαναπει. στο internet πάντως που έψαξα αρκετά είδα ότι είναι πολύ που παίζουν έτσι, ίσως είναι και ανάλογα το κομμάτι επίσης δεν έχω κάνει CO είναι τελείως stock εκτος μονο από το XMP που έχω βάλει... δοκιμασμένο σε 2 αρκετά καλές μητρικές (asrock b550m steel legend και msi mag x570s tomahawk max wifi) 11 λεπτά πριν, Arkin είπε Σκεφτηκα μηπως λαθος μεθοδο repaste και οχι καλη κατανομη της παστας πανω στο cpu. Γιατι αντε πες 5 βαθμοι πανω απο τους απλους ναι αλλα οχι 25 βαθμοι πανω απο ambient ειναι παρα πολυ αυτο. 3-4 βαθμοι πανω ειμαστε απο ambient σε idle οποτε στους 10 να ειναι ενας 3D οπως ειναι του chrisde. κοίτα να δεις δεν αποκλείω τίποτα εγώ αλλά... τα pc τα συναρμολογώ από 12 χρονών όταν πήρα το πρώτο μου pentium 4 το μακρινό 2003 μια πάστα ξέρω να τη βάζω τώρα να είναι ελαττωματικό κομμάτι δε μου φαίνεται λογικό αλλιώς θα σερνόταν σε gaming ή θα έκανε αλλα κουλά... αύριο αν βρω χρόνο μπορώ να σας βρω και σελίδες στο redit και αλλου που λένε ακριβώς τα ίδια για θερμοκρασίες κτλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, AlexandrosKle said: Έχεις 4090 και το ξέρεις από πρώτο χέρι ε; Ατιμούτσικο... Μας καυλαντίζεις όλους τόσο καιρό. Έλα, βγάλε και τον 13700Κ στη φόρα💪 Του cherrypicking το κάγκελο. Τα 105w στον 12900k του κανανε και τα κρατάει, τα 126w στον 3700x κάνει ότι δεν τα είδε. Με κλειστές τις κάρτες 67w βλέπω στον 12900k, 105-108 στον 3700x. Είτε θα αποδεχτούμε ότι τα αποτέλεσματα μου είναι εντελώς λάθος γιατί ο μετρητής είναι άκυρος, είτε ότι τα ρύζια καίνε τον θεό τους. Δεν γίνεται να κρατάμε το αποτέλεσμα που μας βολεύει και να αγνοούμε το άλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 17 λεπτά πριν, Herald είπε Εγώ την γνώμη σου ρωτάω, έτσι από περιέργεια. Αν στις μετρήσεις σου τα ryzen είχαν 2w idle και τα Intel 50, θα είχαν πειστεί πιστεύεις? Θέλω να πώ, δεν έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη τους σαν άτομο ή απλά δεν τους αρέσουν τα ευρήματα? Banner/Υπογραφή και κατεβατό κυκλοαυνανισμού σε κάθε σχετικό θρεντ με μπηχτές τύπου Λεβέντη "κάποια ζώα δεν με πιστεύανε" και βάζω και λεφτά σε αυτό. Παράληλλα ηρωοποίσή μου ως ο "Κώστας ο Εντζινήρης, ο Μάγκας, ο Σατράπης, ο Μέγαc Ριβιούερ" κτλ κτλ. Σαν άτομο την έχω κερδίσει όλων την εμπιστοσύνη θαρρώ. Well βασικά και να μην την έχω, κανένας δεν έχει τις γνώσεις και τον εξοπλισμό για να με βγάλει παπατζή, οπότε δεν το λέει ανοιχτά. Το θέμα είναι κυρίως εγωισμού, το να παραδεχτείς ότι ναι φίλε έκανα λάθος, πράγμα το οποίο γενικά με ώθησε και στο να ξαναγίνω lurker εδώ μέσα από ενεργό μέλος. Παλιότερα ήταν μέσο ενημέρωσης για tech και όντως κατέληγαν κάπου οι διαφωνίες και οι συζητήσεις. Πλέον απλώς την μετράτε ποιός την έχει μεγαλύτερη (ή μικρότερη) και αντί να πείτε "Ω μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα!", όταν γίνονται effort posts, αρχίζετε τα "ναι μεν αλλά"... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Tambas91 είπε επίσης δεν έχω κάνει CO είναι τελείως stock Αυτό είναι το πρόβλημα. Το co κάνει μεγάλη διαφορά. Επίσης μπορείς να παίξεις και με edc για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Παρεμπιπτόντως αυτή τη στιγμή, χωρίς a/c με θερμοκρασία 30c σε idle ειμαι 42c. Λογικό νομίζω. Το έχω ξαναπεί, σε σύγκριση με τον 5800x τον απλό που είχα επίσης με - 30co, ο 3d ειναι πολυ πιο δροσερός και efficient. Βέβαια ο απλός boostαρε υψηλότερα λογω pbo. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από chrisde 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 23 λεπτά πριν, Herald είπε Άσχετο, τα 108w που βλέπω από μπρίζα στον 3700x με σβηστή κάρτα στέκουν ή είναι εντελώς για πέταμα ο μετρητής? Μιλάμε για άδειο κουτί, 1 fan έχει μεσα και 0 rgb Νομίζω είσαι πολύ off. Με X470 Gaming Pro Carbon και 5700ΧΤ θυμάμαι να είμαι γύρω στα 60-70 σε idle. ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΘΟΝΗ ΕΤΣΙ, ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑΟΥΜΕ Κάτσε πάω να μετρήσω στην αδερφή μου, τον έχω χώσει εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, kostas_anes said: Banner/Υπογραφή και κατεβατό κυκλοαυνανισμού σε κάθε σχετικό θρεντ με μπηχτές τύπου Λεβέντη "κάποια ζώα δεν με πιστεύανε" και βάζω και λεφτά σε αυτό. Παράληλλα ηρωοποίσή μου ως ο "Κώστας ο Εντζινήρης, ο Μάγκας, ο Σατράπης, ο Μέγαc Ριβιούερ" κτλ κτλ. Σαν άτομο την έχω κερδίσει όλων την εμπιστοσύνη θαρρώ. Well βασικά και να μην την έχω, κανένας δεν έχει τις γνώσεις και τον εξοπλισμό για να με βγάλει παπατζή, οπότε δεν το λέει ανοιχτά. Το θέμα είναι κυρίως εγωισμού, το να παραδεχτείς ότι ναι φίλε έκανα λάθος, πράγμα το οποίο γενικά με ώθησε και στο να ξαναγίνω lurker εδώ μέσα από ενεργό μέλος. Παλιότερα ήταν μέσο ενημέρωσης για tech και όντως κατέληγαν κάπου οι διαφωνίες και οι συζητήσεις. Πλέον απλώς την μετράτε ποιός την έχει μεγαλύτερη (ή μικρότερη) και αντί να πείτε "Ω μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα!", όταν γίνονται effort posts, αρχίζετε τα "ναι μεν αλλά"... Προσωπικά δεν έμαθα κάτι καινούργιο Το είχα δεδομένο ότι οι σένσορες είναι γενικά σωστοί και ότι τα ρύζια τραβάνε τον θεό τους σε idle. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω παίξει με 30 διαφορετικά CPU, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσεις τι παίζει, λίγο ο εγκέφαλος να λειτουργεί. Αλλά να σου πώ και κάτι ρε φίλε? Καλές οι μετρήσεις αλλά από μπρίζα που μέτρησε ο 5700x του ark.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlexandrosKle Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε Κάτσε πάω να μετρήσω στην αδερφή μου, τον έχω χώσει εκεί. Ωραίος ο παίχτης💪 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 minute ago, kostas_anes said: Νομίζω είσαι πολύ off. Με X470 Gaming Pro Carbon και 5700ΧΤ θυμάμαι να είμαι γύρω στα 60-70 σε idle. ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΘΟΝΗ ΕΤΣΙ, ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑΟΥΜΕ Κάτσε πάω να μετρήσω στην αδερφή μου, τον έχω χώσει εκεί. Ε άρα μετρητής από LIDL. 67 δείχνει ο 12900k, 108 ο 3700x. Just now, AlexandrosKle said: Ωραίος ο παίχτης💪 Με πέθανες πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, Herald είπε Ρε συ, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ξαναπάρτο απτην αρχή το θέμα. Ρε συ, κανε μια χαρη στον εαυτο σου και ξαναπαρε απτην αρχη το quote thread. Απαντησε σε καποιον που σχολιασε την συνολικη καταναλωση, οποτε ετσι συνεχιστηκε το θεμα 3 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε Ωραίος ο παίχτης💪 What are you doing step sister Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα