kkatzos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Herald είπε Και μια ερώτηση, με τα 6.6w που βλέπεις στον 11500, είναι δυνατά τα κάτω από 5w (ή τα 2 που βλέπω εγώ) σε 12th και 13th gen? Οι Skylake based και στα reviews με EPS που λέγαμε τα πήγαιναν καλά. Στις πρώτες θέσεις ήταν. Οι AL/RL ήταν στις τελευταίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, AlexandrosKle είπε Κώστα τσάμπα ο κόπος σου, τι απόφοιτος ΗΜΜΥ, εργαλεία, μετρήσεις και ιστορίες τώρα. Ότι πει το μηχανάκι το power meter. Επίσης το ότι ο Χέραλντ έχει κάτι γομάρια ανεμιστήρες ανοιχτούς, πόσους δίσκους, ram στον θεό, μπορεί να έχει πόσα usb συνδεδεμένα δεν παίζει κανένα ρόλο έτσι. Τσάμπα λειτουργούν όλα αυτά. Τραβάει 60W idle ο 12900Κ στο χαλαρό. Μούφα το HWinfo. Το power meter από το Μπανανιστάν είναι το σωστό. Ότι πει το μηχανάκι. Το επιβεβαιώνει και ο Τάκης από το Βαγγελιστάν, κάτοχος Athlon II. Και ο Yevgen από την Μπρατισλάβα, με τον Phenom II του. Ανεβάζει ο Ταμπάς κοντά 50 βαθμούς κελσίου στον 3D, σε idle, με θερμόμετρο ότι έχει 24 στο δωμάτιο. Και παίρνει απάντηση "Ε με 30+ ambient δεν είναι και απίθανο". Ενώ μόλις έδειξε ότι έχει 24. Πάμε μωρή αρρώστια. Μονο στο τελευταιο θα μεινω για τη θερμοκρασια ανεβασε ο ταμπας απο τον 3d 50 βαθμους σε idle με 24 ambient ανεβασα και εγω με 35 βαθμους σε idle με 30 ambient δωματιου. Συν οτι ο herald εγραψε οτι εχει 105 watt με κλειστα fans με ανοιχτα ειπε παει 140 στο power meter. Εγω με κλειστα fans του κουτιου κλειστη οθονη σε idle παιζει απο 55 μεχρι 60watt στην πριζα. Εχω 2nvme 1ssd sata 32gb ram 3600 και τα κλασικα ποντικι με 3500dpi πληκτρολογιο μηχανικο rgb και τα 2 και εξωτερικο wifi tp link. Συν gold τροφοδοτικο. Με ανοιχτα fans κουτιου ειμαι 5watt παραπανω σε πριζα καπου 2 και κατι καταναλωνουν και τα 2 ενα 140αρι και ενα 120αρι Corsair ML σειρα με φωτισμο συν την 4070ti που την βλεπω στα 6-7watt στο hwinfo. Ιδια μετρηση πηρα και απο το ρολοι της ΔΕΗ ψηφιακο λεει καταναλωση στιγμιαια και πχ ειμαι στα 0.300watt ολο το σπιτι οταν εχω pc σε idle παει 360 τα 60 δηλαδη που λεει το power meter. Απο εκει και περα ο καθενας μπορει να παρει ως 100% σωστη μετρηση οτι αυτος πιστευει και θελει δεν χαλαμε τη ζαχαρενια μας για τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Herald είπε Aνοιχτή / κλειστή, κανενός η γνώμη δεν άλλαξε. Ούτε 1 δεν έπεισες!! Ναι γιατί επειδή έφαγαν Χ στις μετρήσεις στο EPS που τις είχανε σημαία, τώρα πήγανε στην πρίζα και στο τι μετράει από πρίζα και αν είναι λάθος και γιατί είναι λάθος, ενώ το έχω γράψει 5-6 φορές ότι οι μετρήσεις εκεί είναι ενδεικτικές 😅 Μην με κάνετε να πάρω Power Analyzer... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 minute ago, kkatzos said: Οι Skylake based και στα reviews με EPS που λέγαμε τα πήγαιναν καλά. Στις πρώτες θέσεις ήταν. Οι AL/RL ήταν στις τελευταίες. Nτάξει παιδιά, τα παρατάω. Καίνε λιγότερο τα ryzen και είναι μούφα οι sensors. Έχασα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε μέσα σε δωμάτιο είναι το pc με ανοιχτό air condition στο 24 η κάρτα στους 45 είναι με τα φανακια της κλειστά... η αρχιτεκτονική του chip φαίνεται να είναι ανάλογη αυτής του υποβρυχιου που πήγε στον τιτανικό... ούτε η arctic liquid freezer ii 280 την κάνει καλά ούτε η Noctua NH-u12A Πες τα αυτά στον @chrisde (αν δεν κάνω λάθος) που έχει ωραίες ωραίες θερμοκρασίες στον 3D του. Κάτι άλλο φταίει, τα έχουμε ξαναπει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 minute ago, kostas_anes said: Ναι γιατί επειδή έφαγαν Χ στις μετρήσεις στο EPS που τις είχανε σημαία, τώρα πήγανε στην πρίζα και στο τι μετράει από πρίζα και αν είναι λάθος και γιατί είναι λάθος, ενώ το έχω γράψει 5-6 φορές ότι οι μετρήσεις εκεί είναι ενδεικτικές 😅 Μην με κάνετε να πάρω Power Analyzer... Εγώ την γνώμη σου ρωτάω, έτσι από περιέργεια. Αν στις μετρήσεις σου τα ryzen είχαν 2w idle και τα Intel 50, θα είχαν πειστεί πιστεύεις? Θέλω να πώ, δεν έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη τους σαν άτομο ή απλά δεν τους αρέσουν τα ευρήματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, kkatzos είπε Πες τα αυτά στον @chrisde (αν δεν κάνω λάθος) που έχει ωραίες ωραίες θερμοκρασίες στον 3D του. Κάτι άλλο φταίει, τα έχουμε ξαναπει. Σκεφτηκα μηπως λαθος μεθοδο repaste και οχι καλη κατανομη της παστας πανω στο cpu. Γιατι αντε πες 5 βαθμοι πανω απο τους απλους ναι αλλα οχι 25 βαθμοι πανω απο ambient ειναι παρα πολυ αυτο. 3-4 βαθμοι πανω ειμαστε απο ambient σε idle οποτε στους 10 να ειναι ενας 3D οπως ειναι του chrisde. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε απόφοιτος ΗΜΜΥ Για να ακριβολογούμε, έχουμε έναν χρόνο ακόμα αδερφέ, βέβαια δεδομένου του ότι δουλεύω full time σε θέση R&D σε εταιρεία και παράλληλα είμαι και σε ερευνητικό εργαστήριο στην σχολή, νομίζω πως το skill το κατέ'ω 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 22 λεπτά πριν, Herald είπε Κατά πάσα πιθανότητα σε z790 θα μείνουμε το γνωρίζω αλλα είπα μπας και βγάλουν και κάνα καινούργιο M/B να δουλεύουν καλύτερα τα refresh ίσως μεγαλύτερα ρολόγια για ram καλύτερα vrms κτλπ 22 λεπτά πριν, Arkin είπε Τελος 24 arrow lake + μνημες 8000 η 7800 + καποιο z890 mobo. Για την ωρα γιατι να αλλαξεις να παρεις ποσο ενα 10% καλυτερα fps με διπλασια καταναλωση? Ο 5800x3d ειναι ηδη μεσα στα καλυτερα cpu για gaming δεν εχει νοημα. Ενας 7800x3d θα σου εδινε ενα 20% πανω σε fps αλλα αξιζει? παρόλο που δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε συνδυασμό με τη 4090 αν βγάλει η intelα καλά cpus έστω και refresh θα κάνω τη μετάβαση περισσότεροι πυρήνες καλύτερο support με windows μετάβαση σε ddr5 και αν φιλοτιμηθεί το λιζάκι αργότερα να βγάλει κάνα τούμπανο 8950x3D με όλα τα ccd 3D πάμε εκεί για το απόλυτο 💪 (σε 7800x3D δε πάω λόγο 8 πυρήνων) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 minute ago, kostas_anes said: Για να ακριβολογούμε, έχουμε έναν χρόνο ακόμα αδερφέ, βέβαια δεδομένου του ότι δουλεύω full time σε θέση R&D σε εταιρεία και παράλληλα είμαι και σε ερευνητικό εργαστήριο στην σχολή, νομίζω πως το skill το κατέ'ω 😛 Άσχετο, τα 108w που βλέπω από μπρίζα στον 3700x με σβηστή κάρτα στέκουν ή είναι εντελώς για πέταμα ο μετρητής? Μιλάμε για άδειο κουτί, 1 fan έχει μεσα και 0 rgb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Tambas91 είπε το γνωρίζω αλλα είπα μπας και βγάλουν και κάνα καινούργιο M/B να δουλεύουν καλύτερα τα refresh ίσως μεγαλύτερα ρολόγια για ram καλύτερα vrms κτλπ παρόλο που δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε συνδυασμό με τη 4090 αν βγάλει η intelα καλά cpus έστω και refresh θα κάνω τη μετάβαση περισσότεροι πυρήνες καλύτερο support με windows μετάβαση σε ddr5 και αν φιλοτιμηθεί το λιζάκι αργότερα να βγάλει κάνα τούμπανο 8950x3D με όλα τα ccd 3D πάμε εκεί για το απόλυτο 💪 (σε 7800x3D δε πάω λόγο 8 πυρήνων) Διαβαζω παντου οτι στους arrow θα δουμε τρελα πραγματα κατι για 30+% ipc κατι για 50%+ efficiency πανω συγκριτικα με 13th gen και εχω ετοιμο το χιλιαρικακι να τα χωσω για κανα 15700k σε κανα χρονο οταν βγουν. Τωρα αν οντως θες multicore εκει πας σε 13700k και σου μενουν ρεστα η 7900x επισης εξαιρετικη τιμη αλλα χανεις σε gaming λιγο. Να κανεις μεταβαση αλλα να αξιζει 100% να δεις οντως διαφορες μεγαλες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, Tambas91 said: το γνωρίζω αλλα είπα μπας και βγάλουν και κάνα καινούργιο M/B να δουλεύουν καλύτερα τα refresh ίσως μεγαλύτερα ρολόγια για ram καλύτερα vrms κτλπ παρόλο που δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε συνδυασμό με τη 4090 αν βγάλει η intelα καλά cpus έστω και refresh θα κάνω τη μετάβαση περισσότεροι πυρήνες καλύτερο support με windows μετάβαση σε ddr5 και αν φιλοτιμηθεί το λιζάκι αργότερα να βγάλει κάνα τούμπανο 8950x3D με όλα τα ccd 3D πάμε εκεί για το απόλυτο 💪 (σε 7800x3D δε πάω λόγο 8 πυρήνων) 5700x να πάρεις. Εξαιρετικό efficiency, στα 200w φτάνει intel στα 35 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Herald είπε Που το ξέρεις ότι είναι 3%? Και 3% να είναι η διαφορά αν φλιπαρεις τα τροφοδοτικά αυξάνεται η διαφορά κατά 5w Μα, ειναι 3% καλυτερο το Plat 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Ναι, οχι, γιατι μιλαμε για <10% φορτιο και στα δυο. Εσυ ο ιδιος παρεθεσες το σχολιο που αναφερω οτι το V1000 εχει αρκετα καλυτερη συμπεριφορα σε τοσο χαμηλα φορτια. Γενικα αμα δεις σε <10% τα τροφοδοτικα πεφτουν ακομα και σε κατι 70% efficiency Αρα χωρις ακριβως το ιδιο hardware, βγαζεις τα ευρηματα σου ακυρα. Μαλιστα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Herald είπε 5700x να πάρεις. Εξαιρετικό efficiency, στα 200w φτάνει intel στα 35 Πλακα πλακα για τα λεφτα που βγηκε ολο το board cpu ram mobo εκανα αναβαθμισαρα με ενα 100αρικο απο τον 8700k του 2017 και τρελο efficiency και εξαιρετικες θερμοκρασιες και γενικα για τα 100fps που θελω ειναι λουκουμακι λαχταριστο. Τετοιο efficiency σε gaming που με ενδιαφερει στο 99% δεν θα πιστευα ποτε οτι θα εχω + 4070ti με undervolt απο τα 280 στα 150. Να παιζεις 3-4 ωρες καλοκαιρι χωρις κλιμα και να νιωθεις δροσερο το δωματιο. Απλα μπραβο θα πω εγω για το τρελο efficiency του οπως και των ada καρτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ε, μας μπέρδεψες τώρα. Κλειστή οθόνη ώστε να δούμε μόνο του συστήματος, να μπει και η GPU σε deep sleep. Όχι, εσείς μπερδεύεστε μόνοι σας και όχι επειδή σας λείπει νιονιό. Σκοπός μου δεν ήταν ποτέ να μετρήσω κατανάλωση όλου του συστήματος (5η φορά το αναφέρω), σκοπός ήταν να συγκρίνω καταναλώσεις hwinfo/actual και να πάρουμε μία ιδέα για το τι τραβάει σε idle η κάθε αρχιτεκτονική. Με κλειστές οθόνες φήμες λένε το τρίτο μάτι δεν το έχω αναπτύξει ακόμα, ούτε έχω καμιά σειριακή κάτω από την μασχάλη να κομπώσω για να πάρω τα δεδομένα που διαβάζει το hwinfo. Να μπει η GPU σε deep sleep και πράσιν άλογα, λες και άμα η 1030 από 5W σε idle θα πέσει στο 1W, θα γυρίσουν τα 20W διαφορά του 5800X και θα γίνουν 2 ή ότι δεν θα φανεί σχεδόν η ίδια διαφορά στο κάθε σύστημα, αφού και στα δύο χρησιμοποίησα την ίδια κάρτα. 14 λεπτά πριν, kkatzos είπε Εκτός και αν έχεις καμιά 32άρα 4Κ οθόνη έχουμε μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση στην πρίζα αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και GT 1030 το δικό σου. LG 1080P 22' IPS με VGA, πάμε παρακάτω. 15 λεπτά πριν, kkatzos είπε Στο 89W είναι μέσα και το HWinfo που, όπως είπαμε, ξυπνάει τη CPU; Όλες οι μετρήσεις που αναγράφονται στο έρμο το εξέλ με το HWInfo ανοιχτό είναι, τα σχόλια τα έγραψα για να σημειωθούν ακριβώς οι παρατηρήσεις που έγιναν όταν αυτό ήταν κλειστό, εφόσον τις θεώρησα αξιόλογες αναφοράς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα