Προς το περιεχόμενο

Μετρήσεις Ισχύος σε επίπεδο Hardware - Πόσο λάθος είναι το HWInfo;

kostas_anes
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 927
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή το HWINFO δείχνει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ κατανάλωση στην AMD από την κανονική, ενώ στα Intel μεγαλύτερη (σε idle):P 

Κλαίω!

Και μια ερώτηση, με τα 6.6w που βλέπεις στον 11500, είναι δυνατά τα κάτω από 5w (ή τα 2 που βλέπω εγώ) σε 12th και 13th gen? 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Herald είπε

Δηλαδή το HWINFO δείχνει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ κατανάλωση στην AMD από την κανονική, ενώ στα Intel μεγαλύτερη (σε idle):P 

Εκείνο το "σχόλιο" δεξιά-δεξιά, απαρατήρητο πέρασε, ε?

Ωραία δουλίτσα, μακάρι να είχαν κι άλλοι την όρεξή σου @kostas_anes. "Λογικό" το εύρημα για το θέμα του IF.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/06/2023 at 17:57, Πέτρος said:

Κοίταξε δεν περιμένω κανείς να το αποδεχτεί, οπότε θα αφήσω αυτό για όποιον διαφωνεί και πάμε παρακάτω

Spoiler

294038703_.JPG.0c2c8abfd23250788c50c5a5fcded18c.JPG

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

14 λεπτά πριν, Herald είπε

Κλαίω!

Και μια ερώτηση, με τα 6.6w που βλέπεις στον 11500, είναι δυνατά τα κάτω από 5w (ή τα 2 που βλέπω εγώ) σε 12th και 13th gen? 

Το θέμα ειναι τι γίνεται και σε πρίζα είσαι στα 105 watt με 12900k σε idle και εγώ είμαι στα 65watt? 40 ολόκληρα watt. Και με κλειστα fans εγώ αν τα κλείσω αυτά του κουτιού πάω στα 60 από πρίζα. 

Just now, Arkin said:

Το θέμα ειναι τι γίνεται και σε πρίζα είσαι στα 105 watt με 12900k σε idle και εγώ είμαι στα 65watt? 40 ολόκληρα watt. Και με κλειστα fans εγώ αν τα κλείσω αυτά του κουτιού πάω στα 60 από πρίζα. 

Ναι ντάξει έγινε. Ο άνθρωπος μέτρησε απτά καλώδια και σου λέει καίνε μαζούτ τα amd χωρίς να κάνουν τίποτα

Στο είπα εγώ κώστα, τζάμπα κόπος, κανείς δεν θα πειστεί :P 

• Like 4

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Ποιό σχόλιο,  με το HWinfo ανοιχτό τράβαει κάτω απτά μισά το Intel 14nm (rocket lake που ήταν φλογοβόλα παρακάλω) από AMD με το hwinfo κλειστό. 

Κοίταξε δεν περιμένω κανείς να το αποδεχτεί, οπότε θα αφήσω αυτό για όποιον διαφωνεί και πάμε παρακάτω

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

234609229_.JPG.ea756309213de84f1f5622243d0548bc.JPG

Συνεχίζεις να απαντάς άλλα αντί άλλων. Οι σένσορες όντως άλλο δείχνουν από αυτό που ισχύει, σε idle, και όντως δημιουργείται θέμα από το Polling (γράφτηκε κάτι 10δες φορές).

Υπάρχει διαφορά, όντως, αλλά όχι τόσο μεγάλη (40, γκουχγκουχγκουχ, ότι και να γίνει, γκουχ).

Τα νούμερα που βλέπεις αφορούν σε αυτά τα συστήματα. Τί σχέση έχει αν είναι ψηστιέρες όταν τραβάνε οι 11ρηδες? Το idle είναι idle. Αν έχει καταφέρει και έχει κάνει ακόμα καλύτερη διαχείριση η Ι στους 12/13, μπράβο της.

Just now, Πέτρος said:

Συνεχίζεις να απαντάς άλλα αντί άλλων. Οι σένσορες όντως άλλο δείχνουν από αυτό που ισχύει, σε idle, και όντως δημιουργείται θέμα από το Polling (γράφτηκε κάτι 10δες φορές).

Υπάρχει διαφορά, όντως, αλλά όχι τόσο μεγάλη (40, γκουχγκουχγκουχ, ότι και να γίνει, γκουχ).

Τα νούμερα που βλέπεις αφορούν σε αυτά τα συστήματα. Τί σχέση έχει αν είναι ψηστιέρες όταν τραβάνε οι 11ρηδες? Το idle είναι idle. Αν έχει καταφέρει και έχει κάνει ακόμα καλύτερη διαχείριση η Ι στους 12/13, μπράβο της.

Eίναι δεδομένο ότι τα 10nm θα τραβάνε λιγότερο, και ότι τα 3d cache ή  τα μεγαλύτερα CPU (πχ. 5950x) θα τραβάνε περισσότερο. 

Οι σένσορες όντως άλλα δείχνουν, δείχνουν περισσότερα στην Intel από ότι τραβάνε πραγματικά, και λιγότερα στην AMD. Τόσες μέρες kkatzos / nickolis / atenra/ leros χλευάζαν. Τι να λέμε τώρα, έπεσε επική χαστούκα. Τέσπα, δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο, νομίζω ότι ήδη το γνώριζαν ότι είναι λάθος και απλά προσπαθούσαν να πουσάρουν τον άλλον τον άνθρωπο που ζήταγε συμβουλές να πετάξει τα λεφτά του στο brand της καρδιάς τους. Ντροπή απλά. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι ντάξει έγινε. Ο άνθρωπος μέτρησε απτά καλώδια και σου λέει καίνε μαζούτ τα amd χωρίς να κάνουν τίποτα

Στο είπα εγώ κώστα, τζάμπα κόπος, κανείς δεν θα πειστεί :P 

Μέτρησε 5700x από πρίζα? Δεν είδα κάτι τέτοιο. Μέτρησε 12900k? Δεν είδα κάτι τέτοιο. Το θέμα ειναι πρίζα έχεις 105 εγώ 60 με fans κλειστά. 45 watt σε idle από που είναι αυτά? Χαλασμένοι μετρητές? 

Just now, Arkin said:

Μέτρησε 5700x από πρίζα? Δεν είδα κάτι τέτοιο. Μέτρησε 12900k? Δεν είδα κάτι τέτοιο. Το θέμα ειναι πρίζα έχεις 105 εγώ 60 με fans κλειστά. 45 watt σε idle από που είναι αυτά? Χαλασμένοι μετρητές? 

Έχεις δίκιο, τραβάνε λιγότερο τα amd και οι σένσορες είναι λάθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Herald είπε

Nαι και ο λόγος που υποθέτω ότι γίνεται αυτό είναι επειδή ούτε τα ίδια τα AMD CPU έχουν καλή ιδέα για το πόσο τραβάνε (ζητάνε καταναλώσεις από VRM Controller), ενώ τα Intel μετράνε εντός του τσιπ. Το HWInfo παράλληλα στα Intel κάνει estimate αρκετά από τα εσωτερικά rails, το οποίο υπό φορτίο φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αλλά σε idle είναι εντελώς off. 

26 λεπτά πριν, Herald είπε

Με αρκετή σιγουριά θα έλεγα. Η αλλαγή σε node πιστεύω σίγουρα θα μπορούσε να τα ρίξει στα 5W, παράλληλα όμως με την εισαγωγή των E-Cores πιστεύω είναι δυνατό να δούμε καταναλώσεις <5W. Για 2W δεν ξέρω, πλέον δεν το θεωρώ απίθανο όμως.

20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ωραία δουλίτσα, μακάρι να είχαν κι άλλοι την όρεξή σου @kostas_anes. "Λογικό" το εύρημα για το θέμα του IF.

Αν εννοείς για την στιγμιαία κατανάλωση του 5800Χ, το αναφέρω πιο πολύ για την τιμή των όπλων. Την μέση κατανάλωση εντός 200ms καταγράφω και ο 5800X τα 17.9W τα κρατάει για λιγότερο από το 1/10 αυτού του χρόνου. Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια!

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 3

8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η πρίζα επηρεάζει όλο το σύστημα. Νομίζω πως το OP και ο τίτλος του θέματος κάνει αρκετά ξεκάθαρο τι πείραμα έγινε και με ποιόν σκοπό. Με βάση τα δεδομένα που έχω, από τις πλατφόρμες που ανέφερα, το Intel σύστημα φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο ενεργοβώρο σε χαμηλή χρήση. Προσπάθησα τα συστήματα επίσης να είναι πανομοιότυπα για να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση στην πρίζα. 

• Like 1

2 minutes ago, Arkin said:

Οι μετρητές είναι λάθος? Και οι 2 που έχουμε? Αυτό ρωτάω. 

Έχουμε διαφορετικά PC, έχω 4090, έχω 7000mhz  ram, έχω 180αριδες ανεμιστήρες, έχω 38mm ανεμιστήρες, έχω διαφορετικό τροφοδοτικό. Ο 3700x δίπλα τράβηξε 108w με σβηστή την κάρτα, αυτό μόνο και τίποτα άλλο, μην συνεχίζεις, από καλώδια μέτρησε ο άνθρωπος. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οι μετρητές είναι λάθος? Και οι 2 που έχουμε? Αυτό ρωτάω. 

Ο δικός μου πχ είναι σίγουρα λάθος. Δεν τον χρησιμοποιώ για την απόλυτη μέτρηση όμως, αλλά για να φανεί η διαφορά μεταξύ συστημάτων (ίδιο λάθος και στα 2 συστήματα) και να υπάρχει κάποια εικόνα στο πως μεταφράζεται σε πρίζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...