dionisis1960a Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μετά από 5-6 ώρες λειτουργίας μου σβήνει η οθόνη και άνοιξα το κουτί και άρχισα να ψάχνω. Μου έκανε εντύπωση ένα σύστημα υδρόψυξης που έχει με ψυγείο και σωληνάκια που πάνε στη μητρική. Ξεβίδωσα το ψυγείο και το κούνησα και ακούγεται να έχει μικρή πσσότητα υγρού. Απορώ πως θα ελεγξω την ποσότητα, δεν βλέπω δοχείο και δεύτερον μορώ να συμπληρώσω με απεσταγμένο νερό;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 51 λεπτά πριν, dionisis1960a είπε Μετά από 5-6 ώρες λειτουργίας μου σβήνει η οθόνη και άνοιξα το κουτί και άρχισα να ψάχνω. Μου έκανε εντύπωση ένα σύστημα υδρόψυξης που έχει με ψυγείο και σωληνάκια που πάνε στη μητρική. Ξεβίδωσα το ψυγείο και το κούνησα και ακούγεται να έχει μικρή πσσότητα υγρού. Απορώ πως θα ελεγξω την ποσότητα, δεν βλέπω δοχείο και δεύτερον μορώ να συμπληρώσω με απεσταγμένο νερό; Το ότι βλέπεις πρώτη φορά υδρόψυξη, δε σημαίνει ότι οφείλεται αυτή για το πρόβλημα σου. Δυο ερωτήσεις. α.) Έχει ανεμιστήρα αυτό το ψυγείο της υδρόψυξης πίσω του ή όχι; β.) Όταν σβήνει η οθόνη σου, αν αποσυνδέσεις το καλώδιο της από τον υπολογιστή και μετά το ξανασυνδέσεις, επανέρχεται η εικόνα ή όχι; 1
dionisis1960a Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος. έχω δύο οθόνες συνδεδεμένες σε μια πρόσθετη κάρτα γραφικών AΜD Radeon HD 7700 που έχει δικό της ανεμιστήρα. Την έβγαλα και την καθάρισα φυσώντας αέρα. Επίσης ξαναέβαλα τους οδηγούς και περιμένω να δω. Όταν μου σβήνουν οι οθόνες (εξακολουθουν να λειτουργούν αλλά δεν πάιρνουν σήμα), δεν επανέρχονται όταν βγάλω και ξαναβάλω τα βύσματα. Επανέρχονται άμεσα σε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Δεν σχετίζεται μάλλον άμεσα το πρόβλημα με την υδρόψυξη, γιατί η υδρόψυξη πάει στη μητρική που έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και δε χρησιμοποιείται, αλλά είπα να το ψάξω. Το ψυγείο έχει ανεμιστήρα από πίσω. Τα καθάρισα όλα με πεπιεσμένο αέρα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2023 από dionisis1960a 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 29 λεπτά πριν, dionisis1960a είπε Την έβγαλα και την καθάρισα φυσώντας αέρα. 29 λεπτά πριν, dionisis1960a είπε Τα καθάρισα όλα με πεπιεσμένο αέρα. O ίδιος ο καθαρισμός με πεπιεσμένο αέρα μπορεί να προκαλέσει βλάβη, λόγω του ότι οι ανεμιστήρες έχουν πηνίο και μέσω αντι-Η.Ε.Δ. μπορούν να βραχυκυκλώσουν την πλακέτα που τους ελέγχει και τροφοδοτεί. Όταν δε γνωρίζουμε αν η συγκεκριμμένη πλακέτα έχει την αντίστοιχη προστασία, πρέπει να αποσυνδέουμε τους ανεμιστήρες αυτούς. Πρώτα και κύρια του τροφοδοτικού, αλλά όσο απίθανο, σε παλιό εξοπλισμό θα μπορούσε να προκληθεί βραχυκύκλωμα ακόμα και σε κάποια φτηνή μητρική ή φτηνή παλιά κάρτα γραφικών. Το πρόβλήμα με τις οθόνες που σβήνουν το είχες από πριν από τον καθαρισμό με πεπιεσμένο; Σε κάθε περίπτωση δείχνει για πρόβλημα της κάρτας γραφικών σου ή αν είσαι τυχερός, του driver της. Υπάρχουν κάποιες άλλες αρκετά απίθανες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να εξηγούν το πρόβλημά σου, αλλά είμαι σίγουρος ότι πρέπει να ξεκινήσεις από την επανεγκατάσταση του driver της κάρτας γραφικών σου, όπως άλλωστε γράφεις και εσύ: 49 λεπτά πριν, dionisis1960a είπε Επίσης ξαναέβαλα τους οδηγούς και περιμένω να δω. Κατ' αρχάς HD7700, είναι σειρά καρτών που περιλαμβάνει την 7750, 7770 GHz edition και την 7790. Η υποστήριξη της AMD για αυτές της κάρτες έχει λήξει εδώ και ενάμιση χρόνο και πολύ συχνά τα windows 10, τους βάζουν ασύμβατους drivers της επιλογής τους. Πρέπει δεις ποια κάρτα έχεις και να κατεβάσεις τον αντίστοιχο driver από το site της AMD. Επιπλέον η επανεγκατάσταση πρέπει να γίνει με συγκεκριμμένο τρόπο, διαφορετικά δεν καθαρίζει πλήρως ο παλιός driver και δε θα βγάλεις συμπέρασμα. Ο σωστός τρόπος είναι ο εξής: α.) Αν τυχόν έχεις εγκατεστημένο οποιοδήποτε πρόγραμμα κατασκευαστών καρτών γραφικών ή μητρικών ή κουτιών (asus, msi, gigabyte, corsair, nzxt κλπ), κάνεις backup τις ρυθμίσεις τους και απεγκαθιστάς. β.) Απεγκαθιστάς τον παλιό driver, με το DDU μέσω safe mode. Οδηγίες για το πως αυτό γίνεται θα βρεις σε αυτό το νήμα: γ.) Βάζεις τον καινούριο driver από το site της amd, όπως γράφω παραπάνω. Ή γράψε ποιο λειτουργικό σύστημα και ποια κάρτα ακριβώς έχεις, για να σου δώσω link. δ.) Κατά την εγκατάσταση του καινούριου driver, επιλέγεις "driver only" για να σιγουρευτείς ότι το πρόβλημα δεν προκαλείται από μαλακισμένες ρυθμίσεις του adrenalin. Αν το χρειάζεσαι το εγκαθιστάς σε δεύτερο χρόνο, αφού έχεις σιγουρευτεί ότι η κάρτα σου δεν είναι χαλασμένη. ε.) Αμέσως μετά την εγκατάσταση πρέπει να εξαιρέσεις την κάρτα γραφικών από το να της κάνει update τους drivers αυτόματα το windows 10 (αν έχεις 10άρια) ή να κλείσεις τα αυτόματα update για όλους τους drivers. Για να μην έχεις κάθε τόσο τα ίδια. Δες αν λύνεται το πρόβλημα με την επανεγκατάσταση όπως την έκανες, αν όχι δοκίμασε με τον τρόπο που σου γράφω. Αν ούτε έτσι λυθεί. Δανίσου μια κάρτα γραφικών ότι να ναι από φίλο και δοκίμασε να δεις αν με άλλη κάρτα κάνει τα ίδια. 1 1
dionisis1960a Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Φίλε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα τα ακολουθήσω προσεκτικά. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, dionisis1960a είπε Φίλε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα τα ακολουθήσω προσεκτικά. Δες τα με την ησυχία σου και εδώ θα είμαστε και αύριο, μεθαύριο. Όπου κολλήσεις ή έχεις αμφιβολία, γράψε.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Βγάζεις άκρη; Αρκετή δουλίτσα, είναι το ξέρω, αλλά θα το βρεις μπροστά σου να μάθεις να απεγκαθιστάς σωστά το driver της κάρτας γραφικών. Η παραπάνω μέθοδος είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να γλυτώσει κανείς το format αν έχει μπει λάθος driver, αν αναβαθμίσει την κάρτα ή του χαλάσει. Γράψε μου αν θες που βρίσκεσαι, μήπως μπορώ να σε βοηθήσω. 1
dionisis1960a Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Ευχαριστώ και πάλι. Η κάρτα γραφικών είναι η AMD 7790. Έχω Win 10. Απεγκατέστησα τον παλιό driver, με το DDU μέσω safe mode. Κατ'εβασα πρώτα τους οδηγούς Enterprice αλλά δεν τους εγκαθιστoύσε ('εβγαζε error) και μετά κατέβασα τους Adreline και εγκατεστησα μόνο το βασικό οδηγό. Με παίδεψε λίγο γιατί το Device Manager αρχικά έβαζε για την κάρτα γραφικών ένα generic οδηγό και σε λίγο έβρισκε και εγκαθιστούσε τους οδηγούς που 'ηταν αποθηκευμένοι στο σύστημα για την AMD. Έβγαλα το ιντερνετ και νομίζω ότι πήρε σωστα την εγκατ'ασταση. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, σβήνουν σπανιότερα οι οθόνες (έχω 2) αλλά κάποιες φορές παγώνει για λίγο η οθόνη και βγάζει ένα bug (συνημμένο). Το επόμενο που λέω να κάνω να καθαρίσω τελείως το σύστημα από οδηγούς και να επαναλάβω τη διαδικασία. 1
Aris_ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 σβήσιμο οθόνης black screen και time out ο driver κακά μαντάτα παρε μια καινούργια καρτα αυτή τα έφαγε τα ψωμιά της τόσα χρόνια 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, dionisis1960a είπε Το επόμενο που λέω να κάνω να καθαρίσω τελείως το σύστημα από οδηγούς και να επαναλάβω τη διαδικασία. Αν εννοείς αυτό, ναι μπορείς να πάρεις backup και να βγάλεις όλους τους drivers με το sysprep. Αν θες δοκίμασε κάτι απλούστερο πρώτα. 4 ώρες πριν, dionisis1960a είπε Η κάρτα γραφικών είναι η AMD 7790. Έχω Win 10. Απεγκατέστησα τον παλιό driver, με το DDU μέσω safe mode. Κατ'εβασα πρώτα τους οδηγούς Enterprice αλλά δεν τους εγκαθιστoύσε ('εβγαζε error) και μετά κατέβασα τους Adreline και εγκατεστησα μόνο το βασικό οδηγό. Ωραίος. Το πήρες το κολάι τώρα. Πολύ καλά τα έκανες, αλλά αν έβαλες πιο καινούριο driver, του '22 ή του '23, κάνε ένα κόπο και επανέλαβε τη διαδικασία. Για 64μπιτα windows 10, βάλε αυτόν τον driver: https://drivers.amd.com/drivers/radeon-software-adrenalin-2020-21.5.2-win10-64bit-legacyasics-june21-legacy.exe (Αν μία στο εκατομμύριο έχεις 32μπιτα windows 10, βάλε αυτόν: https://www2.ati.com/drivers/beta/win10-32bit-radeon-software-adrenalin-edition-18.9.2-sept19.exe) 14 ώρες πριν, dionisis1960a είπε Με παίδεψε λίγο γιατί το Device Manager αρχικά έβαζε για την κάρτα γραφικών ένα generic οδηγό και σε λίγο έβρισκε και εγκαθιστούσε τους οδηγούς που 'ηταν αποθηκευμένοι στο σύστημα για την AMD. Έβγαλα το ιντερνετ και νομίζω ότι πήρε σωστα την εγκατ'ασταση. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, σβήνουν σπανιότερα οι οθόνες (έχω 2) αλλά κάποιες φορές παγώνει για λίγο η οθόνη και βγάζει ένα bug (συνημμένο). Συνεχίζει να σου βάζει άλλους driver, μόλις ξαναμπαίνει το ίντερνετ. Δες αυτόν τον οδηγό και ακολούθησέ τον πρωτού ξανασυνδεθείς, για να σταματήσει αυτές τις γελοιότητες το 10άρι: https://pureinfotech.com/stop-windows-10-installing-drivers-automatically/ Σου δίνει τρεις τρόπους, διάλεξε όποιον προτιμάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα