sdikr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 47 minutes ago, 1comment said: Βασικά μέχρι το 14 ήταν υποχρεωτικό να πληρωθούν. Το ανέφερα στο πρώτο ποστ περί εφορίας γιατί το γράφει στο ειδοποιητήριο. Η ερώτηση είναι απλή, παραμένεις μέλος;
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 39 minutes ago, Basilhs23___ said: Αν επιτρέπεται ασφαλιζοταν στον ΟΠΑΔ η στο ΤΣΜΕΔΕ; Αν ήταν στο ΤΣΜΕΔΕ, εκεί τα είχαν κάνει πλακάκια με το ΤΕΕ και ζητούσαν εξόφληση συνδρομών. Φυσικά. ΤΣΜΕΔΕ και Δημοσίου. Εμείς έχουμε επιπλέον, επικουρικο και εφάπαξ.
1comment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, sdikr είπε Η ερώτηση είναι απλή, παραμένεις μέλος; Σου την απάντησα αλλά το αγνόησες. Δεν γίνεται να διαγραφείς από μέλος εφόσον έχεις ενεργή επιχείρηση. Λοιπόν, νεότερα επί του θέματος γιατί είμαι σίγουρος ότι αφορά πολλούς. Το θέμα μου θα περάσει από διοικητική επιτροπή και θα λάβω απάντηση για διαγραφή της συνδρομής. Τους είχα στείλει μεηλ ότι δεν θέλω τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους κλπ. Απ' ότι κατάλαβα, αν από μόνοι μας δεν το πούμε αυτό, η συνδρομή θα βγαίνει κάθε χρόνο και θα φανεί ως προσωπικό χρέος σε περίπτωση που χρειαστούμε το οτιδήποτε από το επιμελητήριο. Πολλοί το πληρώνουν νομίζοντας ότι είναι υποχρεωτικό (και λόγω ότι είναι μικρό το ποσό) και άλλοι το αφήνουν. Οι δεύτεροι θα το βρουν μπροστά τους, όπως είπαν κι άλλοι. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από 1comment
The_Judas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ σταμάτησα να πληρώνω από το 2015 στο επαγγελματικό επιμελητήριο. Μου έστελναν έγγραφα για πληρωμη μέχρι που τους έστειλα ένα αίτημα προς την διοίκησή τους ότι δεν είμαι υπόχρεος. Δεν μου απάντησαν ποτέ, αλλά από τότε και μετά σταμάτησαν να μου στέλνουν έντυπο οφειλών εδώ και χρόνια. Εγώ ούτε στο ΓΕΜΗ έχω πληρώσει ποτέ, δεν μου έχει έρθει ποτέ ειδοποίηση. Επίσης απ' ότι θυμάμαι ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος δεν έχει εμπορική ιδιότητα δεν γράφεται στο ΓΕΜΗ. Εχει αλλάξει κάτι; Θυμάμαι μια περίοδο κατά το 2022, που είχαν πει ότι γίνεται αυτόματη εγγραφή μέσω ΚΑΔ σε όσους πρέπει να είναι. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από The_Judas
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 7 minutes ago, The_Judas said: Επίσης απ' ότι θυμάμαι ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος δεν έχει εμπορική ιδιότητα δεν γράφεται στο ΓΕΜΗ. Εχει αλλάξει κάτι; Σωστά. Έτσι είναι ακόμα.
1comment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εγώ σταμάτησα να πληρώνω από το 2015 στο επαγγελματικό επιμελητήριο. Μου έστελναν έγγραφα για πληρωμη μέχρι που τους έστειλα ένα αίτημα προς την διοίκησή τους ότι δεν είμαι υπόχρεος. Δεν μου απάντησαν ποτέ, αλλά από τότε και μετά σταμάτησαν να μου στέλνουν έντυπο οφειλών εδώ και χρόνια. Εγώ ούτε στο ΓΕΜΗ έχω πληρώσει ποτέ, δεν μου έχει έρθει ποτέ ειδοποίηση. Επίσης απ' ότι θυμάμαι ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος δεν έχει εμπορική ιδιότητα δεν γράφεται στο ΓΕΜΗ. Εχει αλλάξει κάτι; Θυμάμαι μια περίοδο που είχαν πει ότι γίνεται αυτόματη εγγραφή μέσω ΚΑΔ σε όσους πρέπει να είναι. Υπάρχει κάπου που μπορώ να ελέγξω, μήπως με έχουν εγγράψει; Εγώ είμαι έμπορος και στο ΓΕΜΗ έπρεπε να γίνει εγγραφή και το πληρώνω. Ταυτόχρονα έγινε και στο επιμεληρήτιο. Υπάρχει μια σελίδα που φαίνονται τα ΓΕΜΗ και ό,τι χρέος υπάρχει. Θα σου τη γράψω μόλις τη βρω. Φαντάζομαι ότι θα λάμβανες και μεηλ. Εμένα σε μεηλ ήρθαν. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από 1comment
Vagosman Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο), αν πάμε για σύνταξη (το αποκλείω) δεν θα μπορείς αν δεν εχεις εξοφλήσει τις υποχρεώσεις σου. Νταβατζίδες με το νόμο για μια υπηρεσία άχρηστη για την πλειοψηφία πλέον των μηχανικών. 1
sdikr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 1 hour ago, 1comment said: Σου την απάντησα αλλά το αγνόησες. Δεν γίνεται να διαγραφείς από μέλος εφόσον έχεις ενεργή επιχείρηση. Λοιπόν, νεότερα επί του θέματος γιατί είμαι σίγουρος ότι αφορά πολλούς. Το θέμα μου θα περάσει από διοικητική επιτροπή και θα λάβω απάντηση για διαγραφή της συνδρομής. Τους είχα στείλει μεηλ ότι δεν θέλω τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους κλπ. Απ' ότι κατάλαβα, αν από μόνοι μας δεν το πούμε αυτό, η συνδρομή θα βγαίνει κάθε χρόνο και θα φανεί ως προσωπικό χρέος σε περίπτωση που χρειαστούμε το οτιδήποτε από το επιμελητήριο. Πολλοί το πληρώνουν νομίζοντας ότι είναι υποχρεωτικό (και λόγω ότι είναι μικρό το ποσό) και άλλοι το αφήνουν. Οι δεύτεροι θα το βρουν μπροστά τους, όπως είπαν κι άλλοι. Γράφω πιο πίσω για τις υπηρεσίες που παρέχουν, τις ανταποδοτικές, αυτές πληρώνεις με την συνδρομή και όχι το ότι είσαι μέλος, θα έπρεπε ίσως να το γράψω και στο δεύτερο μήνυμα https://www.ebeth.gr/articles/36425
MariosX Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά επειδή με καίει και εμένα, μπορείτε να μου πείτε ακριβώς τι παίζει; Είμαι Ελεύθερος Επαγγελματίας - Προγραμματιστής με Ατομική Επιχείρηση με δηλωμένη έδρα το σπίτι που ενοικιάζω. Δεν έχω εμπορικούς ΚΑΔ, παρά μόνο παροχή υπηρεσιών Παρόλα αυτά πληρώνω και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) Πλήρωσα Συνδρομές και στα δύο. Τις υπηρεσίες τους δεν τις χρειάζομαι μιας και εργάζομαι ως contractor σε εταιρίες. Τι μπορώ να κάνω γιατί δεν έχω πολύ καταλάβει. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2023 από MariosX
The_Judas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, MariosX είπε Καλησπέρα παιδιά επειδή με καίει και εμένα, μπορείτε να μου πείτε ακριβώς τι παίζει; Είμαι Ελεύθερος Επαγγελματίας - Προγραμματιστής με Ατομική Επιχείρηση με δηλωμένη έδρα το σπίτι που ενοικιάζω. Δεν έχω εμπορικούς ΚΑΔ, παρά μόνο παροχή υπηρεσιών Παρόλα αυτά πληρώνω και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) Πλήρωσα Συνδρομές και στα δύο. Τις υπηρεσίες τους δεν τις χρειάζομαι μιας και εργάζομαι ως contractor σε εταιρίες. Τι μπορώ να κάνω γιατί δεν έχω πολύ καταλάβει. Στο ΓΕΜΗ πως έκανες εγγραφή, σου ήρθε ειδοποίηση; Στείλε τους μέσω e-mail (σε ΓΕΜΗ και επιμελητήριο) ένα αίτημα για να διαγραφείς γιατί δεν ασκείς εμπορική δραστηριότητα.
MariosX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 On 06/07/2023 at 22:39, The_Judas said: Στο ΓΕΜΗ πως έκανες εγγραφή, σου ήρθε ειδοποίηση; Στείλε τους μέσω e-mail (σε ΓΕΜΗ και επιμελητήριο) ένα αίτημα για να διαγραφείς γιατί δεν ασκείς εμπορική δραστηριότητα. Κακή λογίστρια όταν είχα ξεκινήσει
1comment Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/7/2023 στις 10:39 ΜΜ, The_Judas είπε Στείλε τους μέσω e-mail (σε ΓΕΜΗ και επιμελητήριο) ένα αίτημα για να διαγραφείς γιατί δεν ασκείς εμπορική δραστηριότητα. @MariosX Εγώ πάντως ακόμα δεν έχω πάρει καμία απάντηση στο μεηλ. Και η ημερομηνία της πληρωμής έχει παρέλθει. Από βδομάδα θα τους στείλω και φαξ. Θα αναφέρω ότι αν τυχόν πάει το ποσό στη ΔΟΥ ενώ είναι μη υποχρεωτική η πληρωμή του και έχω αρνηθεί τις υπηρεσίες τους, θα στραφώ νομικά. Δεν θα τους αφήσω έτσι. Η φάση είναι ότι στο τηλ που πήρα για να διαμαρτυρηθώ, η υπάλληλος απόρησε που το κάνω θέμα και δεν θέλω να πληρώσω και μου είπε με ύφος ειρωνείας "για τα 10Ε μιλάμε τώρα;". Αν το θεωρούν τόσο ευτελές ποσό, τότε να μην μας το ξαναστείλουν για πληρωμή! Να το απορροφήσουν μόνοι τους! Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από 1comment 1
tonyz21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 καλησπέρα στην παρέα, πρόσφατα έκανα έναρξη σαν ΕΕ με μοναδικη δραστηριότητα "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ", χωρίς καμία εμπορική δραστηριότητα. Δουλεύω σαν contractor με εταιρία πληροφορικής. Μετά απο οδηγία της λογίστριας μου πλήρωσα την συνδρομή στο ΓΕΜΗ, ενώ για να μπορέσω να εγγραφώ στον ΕΦΚΑ μου ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση ότι όταν τελειώσω τη σχολή στην οποία σπουδάζω θα εγγραφώ στο ΤΕΕ και θα ενημερώσω την υπηρεσία (τον ΕΦΚΑ), προφανώς επειδή αν είμαι γραμμένος στο ΤΕΕ θα πρέπει να πληρώνω και παραπάνω εισφορά. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξης: 1) Ήταν όντως υποχρεωτική η εγγραφή μου στη ΓΕΜΗ; Αν οχι, υπάρχει τρόπος (και λόγος) να ζητήσω την απεγγραφή μου; 2) Η εγγραφή μου στο ΤΕΕ είναι υποχρεωτική ή οχι; Το ανέφερα στη λογίστρια και μου είπε: Αναφορά σε κείμενο Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας κι αφού λάβετε το πτυχίο σας , η εγγραφή στο ΤΕΕ λόγω κλάδου είναι υποχρεωτική προκειμένου να έχετε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να μπορείτε να ασκείτε το συγκεκριμένο επάγγελμα(ισχύει για απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών). Τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αν εχει αλλαξει κάτι και σας ενημερώνουν υπεύθυνα αποό το ΤΕΕ τότε ενεργείτε σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Επίσης με την εγγραφή σας στο ΤΕΕ υποχρεούστε και σε πληρωμή ενός επικουρικού ταμείου που θεωρητικά θα σας δώσει και προσαύξηση στην σύνταξη , όταν έρθει η ώρα, για αυτό είναι υποχρεωτική η δήλωσή του στον ΕΦΚΑ. Προφανώς δεν με ενδιαφέρει να εγγραφώ στο ΤΕΕ διότι πέρα απο νταβατζιλίκι δεν θεωρώ ότι μου προσφέρει κάτι άλλο. Επομένως, γνωρίζει κάποιος αν είναι ή όχι υποχρεωτική η εγγραφή; Και που μπορώ να βρω την απάντηση μου απο επίσημες πηγές; 3) Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, να κρατήσω τη λογίστρια ή θα με κάψει;
Dimitris156 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό, η συνδρομή μπορεί να περάσει στα έξοδα?
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, Dimitris156 said: Να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό, η συνδρομή μπορεί να περάσει στα έξοδα? Σαφώς, όλες οι συναφείς με το επάγγελμα συνδρομές, καταχωρούνται. Με το γραμματιο είσπραξης όμως. Αν πληρωθεί ηλεκτρονικά, στέλνετε email στο Επιμελητήριο, για να σας το αποστείλουν σκανναρισμένο. On 03/12/2023 at 23:40, tonyz21 said: Προφανώς δεν με ενδιαφέρει να εγγραφώ στο ΤΕΕ διότι πέρα απο νταβατζιλίκι δεν θεωρώ ότι μου προσφέρει κάτι άλλο. Χωρίς την εγγραφή, δεν έχετε άδεια άσκησης επαγγέλματος. Εάν εσείς κρίνετε ότι δεν σας χρειάζεται (δηλωνεστε ως απλός υπάλληλος γραφείου π.χ., εκεί όπου εργάζεστε), τότε μην εγγραφείτε. Η λογιστρια πολύ σωστά σας τα είπε. Αυτό ορίζει η Νομοθεσία. Ο ΚΑΔ που έχει δηλωθεί, είναι εμπορικός. Δείτε και εδώ (ΚΑΔ : 6201000). Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από MauroPaltoudias 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα