Προς το περιεχόμενο

Εσωτερική ηλιοπροστασία αυτοκινήτου

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 25/06/2023 at 13:51, Γιάννης Platano said:

Υπάρχει κάτι για από μέσα του παρμπρίζ; 

Όσες έχω δοκιμάσει με βεντούζες ξεκολλάνε και βαράει και ο συναγερμός. 

Έχω δει κάτι σαν κουρτινακια που πουλάνε στην τηλεόραση από τη μια μεριά στην άλλη αλλά κι αυτά με βεντούζα είναι. 

εχω 4 χρονια κατι σαν ομπρελλα (αναποδι) που την βαζεις και τελος

https://www.skroutz.gr/c/2901/ilioprostasies-aytokiniton.html?keyphrase=ομπρελα&o=ομπρελα+αυτοκινητου

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, Black Demis είπε

εχω 4 χρονια κατι σαν ομπρελλα (αναποδι) που την βαζεις και τελος

https://www.skroutz.gr/c/2901/ilioprostasies-aytokiniton.html?keyphrase=ομπρελα&o=ομπρελα+αυτοκινητου

Άντεξε η ίδια 4 χρόνια;

23 minutes ago, atrigane said:

Άντεξε η ίδια 4 χρόνια;

εμφανισιακά δεν έπαθε κάτι (ο σκελετός βέβαια άρχισε να μαλακώνει που σημάνει σε λίγο θα σπάσει κάπου) από την άλλη σχεδόν 4 χρονια θα μου πεις ειναι overkill για κάθε καλοκαίρι

το πήρα απο το aliexpress τοτε θυμαμαι

• Thanks 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 29/6/2023 στις 10:16 ΠΜ, vamvakoolas είπε

η πιο δοκιμασμενη και αποτελεσματικη λυση (σε νησι που επιανε μεχρι 45αρια) ειναι ηλιοπροστασια με συρματα:

ειναι ευκαμπτο καλυμα πλαστικο με επισης ευκαμπτο σιδερενιο σκελετο που μαλιστα μαζευεται. Πιανει ευκολα το παμπριζ γιατι εχει "αυτακια" να βγαινουν απο πορτα/τζαμι. Παλια τα εδινε η shell αλλα τα βρισκεις και απο aliexpress ή καταστημα με αξεσουαρ. Eιχα δοκιμασει επισης καλλημα σα κουκουλα (ιδιο υλικο) που απλωνεται εξωτερικα στο παμπριζ αλλα μετα απο μερικες εβδομαδες αρχιζε να ξερενεται και ειχε γινει ...τσιγαροχαρτο

Double-Ring-Circle-Folding-Car-Front-Windshield-Sun-Shade-with-Pouch-for-Customized-Logo.jpg

Έψαξα για κάτι τέτοιο αλλά δεν βρήκα. Έχω την κάρτα της Shell με πόντους αλλά ούτε εκεί την βρήκα στην εφαρμογή. 

16 ώρες πριν, lordvec είπε

Και μπαγκαζιέρα κάνει καλή δουλειά. Κινητό στέγαστρο σα να λέμε  :-D

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Σε παλιό μαύρο (ότι πρέπει για το καλοκαίρι :P) αυτοκίνητο, χωρίς a/c, σε καλοκαιρινά πολύωρα ταξίδια είδα μεγάλη διαφορά μέσα στην καμπίνα στο με/χωρίς μπαγκαζιέρα. Ειδικά σε κάτι αναμονές σε σύνορα όπου είναι τελείως flat χωρίς την όποια σκιά και συνήθως (το καλοκαίρι) άπνοια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο για εσωτερική ηλιοπροστασία, κατέληξα τελικά εδώ:

Windshield Sun Shades, Car Window Shades and Car Window Covers by HeatShield: The Original Windshield Sun Shade (heatshieldstore.com)

Στα θετικά:
-άριστη εφαρμογή στο εκάστοτε τζάμι
-ευκολία στη χρήση σε σχέση με την εξωτερική (μαζεύεται ελάχιστα πιο αργά από μία απλή ασημένια ηλιοπροστασία)
-εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
-δεν χρειάζεται suction cups καθώς στηρίζεται στις εσοχές τις οροφής πρακτικά (τα σκιάδια δεν τα κατεβάζω συνήθως καθώς στηρίζεται μια χαρά χωρίς αυτά)
-εξαιρετική επικοινωνία με mail
-βγάζουν ηλιοπροστασία για όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου (αν θυμάμαι καλά όμως μόνο αυτή του παρπρίζ είναι χωρίς suction cups)

Στα αρνητικά:
-παραγγελία από Αμερική = τελωνείο
-το δικό μου Corsa D δεν το είχε στη λίστα τους οπότε μου έστειλαν οδηγίες για να μετρήσω το παρπρίζ και μου το φτιάξανε μετά (γενικά βλέπω να μην έχουν αρκετά δημοφιλή Ευρωπαϊκά μοντέλα αλλά από την άλλη, το ότι το φτιάχνουν αν τους στείλεις τις μετρήσεις είναι θετικό)
-γενικά ακριβή παραγγελία καθώς και τα μεταφορικά είναι υψηλά ενώ δεν στέλνουν για παραγγελίες κάτω των 150 δολλαρίων αν θυμάμαι καλά

Πάντως, έχοντας πάρει συνολικά 4 τεμάχια για παρπρίζ (2 ασημένια και 2 χρυσά για τα 2 αυτοκίνητα), δεν το μετανιώνω. Άριστη εφαρμογή και αισθητή μείωση της θερμοκρασίας σε σχέση με την απλή ασημένια που είχα πριν.

Επεξ/σία από icsd08063

icsd08063 αυτα τα λεφτα ειναι λιγο παρανοικα για κατι που μοιραια δεν μπορει να προστατευσει ολο το αυτοκινητο.

Εγω πηρα μια "αναποδη ομπρελα" που ειπαν και οι προηγουμενοι,μια χαρα ειναι και δεν τρωει χρονο το βαλε-βγαλε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...