dimoskoutr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Τα κουτιά που παίρνουν μέχρι micro ATX τα κατατάσσω στα μικρά. Εγώ πάντως όταν θα βάλω την mini itx μητρική μου μέσα θα μου φανεί ψιλό άδειο. 😂
prefuse Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Γνώμη μου, δεν έχει και πολυ νόημα να πειραματίζεστε με κουτιά που δεν έχουν γίνει μετρήσεις για airflow (ειδικά αν δεν είναι κάτω από τα ίδια τέστ). Με λίγα ακόμα παραπάνω ευρώ (ή και λιγότερα στην περίπτωση των lian LI) παίρνετε το torrent compact που είναι top σε airflow και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για πολλά χρόνια. Bonus και ότι είναι και ένα αντικειμενικά σχετικά απλό και όμορφο κουτί. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από prefuse
dimoskoutr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, prefuse είπε Γνώμη μου, δεν έχει και πολυ νόημα να πειραματίζεστε με κουτιά που δεν έχουν γίνει μετρήσεις για airflow (ειδικά αν δεν είναι κάτω από τα ίδια τέστ). Με λίγα ακόμα παραπάνω ευρώ (ή και λιγότερα στην περίπτωση των lian LI) παίρνετε το torrent compact που είναι top σε airflow και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για πολλά χρόνια. Bonus και ότι είναι και ένα αντικειμενικά σχετικά απλό και όμορφο κουτί. Α εσύ είσαι άρχοντας large ε. 200 ευρώ προτείνεις για κουτί, κατά τα άλλα να μην πειραματιζόμαστε με κουτιά. Μήπως λιγάκι να το σκεφτείς περισσότερο αυτό που λες; Οκ λογικά λίγα κουτιά θα είναι καλύτερα από αυτό που προτείνεις αλλά υπάρχουν άπειροι τρόποι θα βελτιώσεις το airflow σε ένα κουτί και φαντάζομαι αρκετοί πιο φθηνοί από την πρότασή σου.πχ το υπάρχων κουτί μου είναι ένα thermaltake core v1 που μπροστά σαν intake έχει έναν noctua 200mm. Ε αν σκεφτείς ότι σε φουλ ταχύτητα σηκώνει τυφώνα χωρίς να είναι ελικόπτερο σε θόρυβο και ότι μαζί με το κουτί έκανε 65-70 ευρώ τότε που τα πήρα, τι σχέση έχουν τα 200 ευρώ που προτείνεις εσυ; Την διαφορά κάποιος την δίνει σε cpu, gpu κλπ. Τέλος για κάποιους έχει νόημα και ο πειραματισμός σε στήσιμο υπολογιστή. Εγώ ξαναλέω έριξα παραγγελία το asus prime ap201 όχι λόγω έλλειψης airflow από το δικό μου αλλά γιατί intake bottom, outtake top μου κάνει ενδιαφέρον για να μετακομίσω το pc μου. 😂 Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από dimoskoutr
prefuse Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, dimoskoutr said: Α εσύ είσαι άρχοντας large ε. 200 ευρώ προτείνεις για κουτί, κατά τα άλλα να μην πειραματιζόμαστε με κουτιά. Μήπως λιγάκι να το σκεφτείς περισσότερο αυτό που λες; Οκ λογικά λίγα κουτιά θα είναι καλύτερα από αυτό που προτείνεις αλλά υπάρχουν άπειροι τρόποι θα βελτιώσεις το airflow σε ένα κουτί και φαντάζομαι αρκετοί πιο φθηνοί από την πρότασή σου.πχ το υπάρχων κουτί μου είναι ένα thermaltake core v1 που μπροστά σαν intake έχει έναν noctua 200mm. Ε αν σκεφτείς ότι σε φουλ ταχύτητα σηκώνει τυφώνα χωρίς να είναι ελικόπτερο σε θόρυβο και ότι μαζί με το κουτί έκανε 65-70 ευρώ τότε που τα πήρα, τι σχέση έχουν τα 200 ευρώ που προτείνεις εσυ; Την διαφορά κάποιος την δίνει σε cpu, gpu κλπ. Τέλος για κάποιους έχει νόημα και ο πειραματισμός σε στήσιμο υπολογιστή. Εγώ ξαναλέω έριξα παραγγελία το asus prime ap201 όχι λόγω έλλειψης airflow από το δικό μου αλλά γιατί intake bottom, outtake top μου κάνει ενδιαφέρον για να μετακομίσω το pc μου. 😂 Αν ήσουν λιγο πιο προσεκτικός σε αυτά που έγραψα και έψαχνες λιγάκι, δεν θα χρειαζόταν να μπεις στο κόπο να γράψεις όλο το παραπάνω κείμενο. 1) πρότεινα και Lian li 2) πρότεινα το torrent compact όχι το μεγαλύτερο torrent που στους περισσότερους δεν χρειάζεται. Τα lian li κοστίζουν πάνω κάτω 100€, ενώ το torrent compact 124-150€. Και δεν χρειάζεται να χάνεις χρόνο με το να ψάχνεις πως θα κάνεις ένα κουτί να έχει καλύτερο airflow. Αν πάλι είναι χόμπι, σου αρέσει να παιδεύεσαι και διαθέτεις χρόνο και χρήματα, σίγουρα με T30 ανεμιστήρες, καλύτερες Aio, air-coolers και ειδικές thermal paste, θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Spoiler https://www.bestprice.gr/item/2157752777/fractal-design-torrent-compact-solid-black.html?bpref=share https://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=torrent+compact&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/36304423/Lian-Li-Lancool-II-Mesh-RGB-type-C-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Black.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_sharehttps://www.skroutz.gr/s/36304194/Lian-Li-Lancool-II-Mesh-RGB-type-C-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Snow.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/25192870/Lian-Li-Lancool-215-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από prefuse
dimoskoutr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, prefuse είπε Αν ήσουν λιγο πιο προσεκτικός σε αυτά που έγραψα και έψαχνες λιγάκι, δεν θα χρειαζόταν να μπεις στο κόπο να γράψεις όλο το παραπάνω κείμενο. 1) πρότεινα και Lian li 2) πρότεινα το torrent compact όχι το μεγαλύτερο torrent που στους περισσότερους δεν χρειάζεται. Τα lian li κοστίζουν πάνω κάτω 100€, ενώ το torrent compact 124-150€. Και δεν χρειάζεται να χάνεις χρόνο με το να ψάχνεις πως θα κάνεις ένα κουτί να έχει καλύτερο airflow. Αν πάλι είναι χόμπι, σου αρέσει να παιδεύεσαι και διαθέτεις χρόνο και χρήματα, σίγουρα με T30 ανεμιστήρες, καλύτερες Aio, air-coolers και ειδικές thermal paste, θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Απόκρυψη περιεχομένων https://www.bestprice.gr/item/2157752777/fractal-design-torrent-compact-solid-black.html?bpref=share https://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=torrent+compact&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/36304423/Lian-Li-Lancool-II-Mesh-RGB-type-C-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Black.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_sharehttps://www.skroutz.gr/s/36304194/Lian-Li-Lancool-II-Mesh-RGB-type-C-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Snow.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/25192870/Lian-Li-Lancool-215-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Εκτός από τα πρώτα μαγαζιά σε skroutz και best price από τα οποία δεν θα παραλάβεις ποτέ, το compact κάτω από 160 μαζί με μεταφορικά εκτός Αθηνών δεν έχει. Επίσης δεν μίλησες μόνο για Lian Li. Γενικά μίλησες για κουτιά, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Τέλος δεν είπα ούτε για Aios, ούτε για ιδιαίτερες πάστες ούτε για τον T30 που είναι ιδιαίτερος ανεμιστήρας λόγω πάχους και δεν μπαίνει παντού. Για ένα φθηνό κουτάκι μίλησα και για έναν σχετικά ακριβό ανεμιστήρα 200mm. Δεν τα λες εξεζητημένα. Ακόμη βασικό στο airflow είναι το αν δημιουργείς θετική ή αρνητική πιεση μέσα στο κουτί ή αν υπάρχει ουδετερότητα ας το πούμε έτσι. Αυτό επιτυγχάνεται ρυθμίζοντας ανεμιστήρες στροφές κλπ. Χωρίς να ξοδευτεί κάποιος. Τέλος από την ενασχόληση μου αυτά τα χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχει κάποιος τραγικό airflow σε κουτί εκτός από τα extra small με ελάχιστα λίτρα όγκο πχ από 15 λίτρα και κάτω. Επομένως θεωρώ άσκοπη την αγορά ενός πολύ ακριβού κουτιού. Αν ντε και καλά πάμε σε ακριβό η fractal design έχει φοβερά κουτιά όντως. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από dimoskoutr
prefuse Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, dimoskoutr said: Εκτός από τα πρώτα μαγαζιά σε skroutz και best price από τα οποία δεν θα παραλάβεις ποτέ, το compact κάτω από 160 μαζί με μεταφορικά εκτός Αθηνών δεν έχει. Επίσης δεν μίλησες μόνο για Lian Li. Γενικά μίλησες για κουτιά, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Τέλος δεν είπα ούτε για Aios, ούτε για ιδιαίτερες πάστες ούτε για τον T30 που είναι ιδιαίτερος ανεμιστήρας λόγω πάχους και δεν μπαίνει παντού. Για ένα φθηνό κουτάκι μίλησα και για έναν σχετικά ακριβό ανεμιστήρα 200mm. Δεν τα λες εξεζητημένα. Ακόμη βασικό στο airflow είναι το αν δημιουργείς θετική ή αρνητική πιεση μέσα στο κουτί ή αν υπάρχει ουδετερότητα ας το πούμε έτσι. Αυτό επιτυγχάνεται ρυθμίζοντας ανεμιστήρες στροφές κλπ. Χωρίς να ξοδευτεί κάποιος. Τέλος από την ενασχόληση μου αυτά τα χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχει κάποιος τραγικό airflow σε κουτί εκτός από τα extra small με ελάχιστα λίτρα όγκο πχ από 15 λίτρα και κάτω. Επομένως θεωρώ άσκοπη την αγορά ενός πολύ ακριβού κουτιού. Αν ντε και καλά πάμε σε ακριβό η fractal design έχει φοβερά κουτιά όντως. Μια χαρά παραλαμβάνεις, από το jmtech, πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις ή κακές εμπειρίες. Τώρα αν θεωρεις τα 100€ ακριβό που ζητάει το Lian LI mesh II, ή το λίγο ακριβότερο torrent compact ή οποιοδήποτε καλό κουτί που η τιμή του είναι εκεί γύρω οκ πάσο. Η "ένσταση" αν θέλεις, είναι γιατί να μην πάει κάποιος σε δοκιμασμένες λύσεις... Και να χρειάζεται να ξανά ανακαλύψει τον τροχό. Όπως έγραψα και παραπάνω, αν είναι χόμπι δεκτό, αλλά ότι νομίζει ότι κερδίζει κάποιος με πειράματα που παίρνουν χρόνο και πολλές φορές καταλήγει και σε λάθος συμπεράσματα (καθώς η μεθοδολογία των τεστ του είναι μεταβλητή, σε αντίθεση με μετρήσεις σοβαρών review) είναι λάθος σκεπτικό καθώς θα μπορούσε αυτές τις ώρες που ξόδεψε στο να βγάλει τα 40-50€ παραπάνω που ζητάει ένα καλό κουτί out of the box που δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσει και που θα το κρατήσει πολλά χρόνια. Τέλος με ένα καλό κουτί πέρα από καλύτερες επιδόσεις (αφού θα κρατάει χαμηλότερες θερμοκρασίες) συνήθως έχουμε και λιγότερο θόρυβο, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από prefuse
dimoskoutr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, prefuse είπε Μια χαρά παραλαμβάνεις, από το jmtech, πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις ή κακές εμπειρίες. Τώρα αν θεωρεις τα 100€ ακριβό που ζητάει το Lian LI mesh II, ή το λίγο ακριβότερο torrent compact ή οποιοδήποτε καλό κουτί που η τιμή του είναι εκεί γύρω οκ πάσο. Η "ένσταση" αν θέλεις, είναι γιατί να μην πάει κάποιος σε δοκιμασμένες λύσεις... Και να χρειάζεται να ξανά ανακαλύψει τον τροχό. Όπως έγραψα και παραπάνω, αν είναι χόμπι δεκτό, αλλά ότι νομίζει ότι κερδίζει κάποιος με πειράματα που παίρνουν χρόνο και πολλές φορές καταλήγει και σε λάθος συμπεράσματα (καθώς η μεθοδολογία των τεστ του είναι μεταβλητή, σε αντίθεση με μετρήσεις σοβαρών review) είναι λάθος σκεπτικό καθώς θα μπορούσε αυτές τις ώρες που ξόδεψε στο να βγάλει τα 40-50€ παραπάνω που ζητάει ένα καλό κουτί out of the box που δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσει και που θα το κρατήσει πολλά χρόνια. Τέλος με ένα καλό κουτί πέρα από καλύτερες επιδόσεις (αφού θα κρατάει χαμηλότερες θερμοκρασίες) συνήθως έχουμε και λιγότερο θόρυβο, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό. Λιγότερο θόρυβο έχουμε με καλούς ανεμιστήρες φίλτατε. Στον θόρυβο είμαι πολύ ευαίσθητος, γι αυτό άλλωστε και ο 200αρης noctua. Εγώ στο jmtech τόσα χρήματα δεν εμπιστεύομαι, ακόμη και από τις τόσες αρνητικές που έχει. Εγώ πάντως για να στήσω το δικό μου δεν έφαγα ούτε ώρες για βελτιστοποίηση του airflow ούτε τίποτα. Μια χαρά παρόμοιο χρόνο θα έκανα να στήσω σε ένα πιο ακριβό. Τεσπα διαφορά απόψεων. Πηγή συζήτησης!🙂 Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από dimoskoutr
venuets Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Απορία από φίλο που του έστειλα τις δυο που μου έχετε προτείνει ! Έχει i7 13 γενιάς και καλύτερη μητρική από έμενα. Ανάμεσα σε Thermalright Peerless Assassin 120 και σε Deepcool AG620 πια είναι καλύτερη ;
duffyduck Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 44 minutes ago, venuets said: Απορία από φίλο που του έστειλα τις δυο που μου έχετε προτείνει ! Έχει i7 13 γενιάς και καλύτερη μητρική από έμενα. Ανάμεσα σε Thermalright Peerless Assassin 120 και σε Deepcool AG620 πια είναι καλύτερη ;
venuets Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 η Μια εχει 60€ απο amazon η αλλη 67 απο σκρουτζ θα του πω για την assasin
evkar Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Σε κουτί , αν βρείτε το LIAN LI 216 χτυπήστε το αβλεπί. Στα 110-120 δεν έχει αντίπαλο . Απίστευτο airflow, το mesh καθαρίζει εύκολα , πρέπει να έχει να κάνει με το χρώμα που χρησιμοποιούν , αλλά οδηγίες (manual που λέμε στο χωριό) κατηγορίας Γ.Τ.Π. (δεν το αναλύω γιατί θα κοπεί) .Για τη χρήση του hub , συνδεσμολογία κλπ τίποτα , με το φανάρι ψάχνεις ποιο πάει που . 1
RTW4ever Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 On 24/07/2023 at 05:37, dimoskoutr said: Εγώ στο jmtech τόσα χρήματα δεν εμπιστεύομαι, ακόμη και από τις τόσες αρνητικές που έχει. Έχω αγοράσει αμέτρητες φορές από το συγκεκριμένο κατάστημα, εδώ και χρόνια, πάντα μέσω καλαθιού σκρουτζ. Όλες οι παραγγελίες εκτελέστηκαν κανονικά.
pip1908 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Παίδες τα φώτα σας, έχω την εν λόγω skythe mugean max (ψυκτρα) για έναν 13700k ταιριάζει;
duffyduck Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, pip1908 said: Παίδες τα φώτα σας, έχω την εν λόγω skythe mugean max (ψυκτρα) για έναν 13700k ταιριάζει; https://www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/lga1700-mounting-kit.html δεν φαινεται να είναι συμβατό με το lga1700 kit Κάνε μια ερώτηση στην Scythe για να είσαι σιγουρος Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από duffyduck 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα