Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Σε PC δεκαετίας που τρέχει Mint XFCE 64-bit, ενώ μέχρι χθες όλα δούλευαν κανονικά, σήμερα με το που μπουτάρισε το μηχάνημα, στο πρώτο λεπτό φριζάρισε και αναγκάστηκα να κάνω reset από το κουμπί. Έκτοτε, δεν έχω καθόλου εικόνα ενώ η οθόνη δουλεύει. Για να τσεκάρω αν είναι θέμα οθόνης, μάλιστα, δοκίμασα μια άλλη που έχει και HDMI αλλά και πάλι τίποτα. Να εξηγήσω πως το PC δεν έχει κάρτα γραφικών on-board αλλά μια NVidia GT 630  με θύρα RGB, DVI και HDMI. Έβγαλα και επανατοποθέτησα τη RAM, ξεβίδωσα τη βάση της κάρτας και έβαλα καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα, επανασύνδεσα, αλλά τίποτα. Έβαλα πάνω μια άλλη κάρτα που είχα πρόχειρη (NVIDIA GeForce GT 610) αλλά και πάλι τίποτα. Αρχίζω να πιστεύω πως έχει θέμα η μητρική στη διεπαφή της κάρτας.

Απόψεις;

Επεξ/σία από sdim
  • Λύση
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sdim είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σε PC δεκαετίας που τρέχει Mint XFCE 64-bit, ενώ μέχρι χθες όλα δούλευαν κανονικά, σήμερα με το που μπουτάρισε το μηχάνημα, στο πρώτο λεπτό φριζάρισε και αναγκάστηκα να κάνω reset από το κουμπί. Έκτοτε, δεν έχω καθόλου εικόνα ενώ η οθόνη δουλεύει. Για να τσεκάρω αν είναι θέμα οθόνης, μάλιστα, δοκίμασα μια άλλη που έχει και HDMI αλλά και πάλι τίποτα. Να εξηγήσω πως το PC δεν έχει κάρτα γραφικών on-board αλλά μια NVidia GT 630  με θύρα RGB, DVI και HDMI. Έβγαλα και επανατοποθέτησα τη RAM, ξεβίδωσα τη βάση της κάρτας και έβαλα καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα, επανασύνδεσα, αλλά τίποτα. Έβαλα πάνω μια άλλη κάρτα που είχα πρόχειρη (NVIDIA GeForce GT 610) αλλά και πάλι τίποτα. Αρχίζω να πιστεύω πως έχει θέμα η μητρική στη διεπαφή της κάρτας.

Απόψεις;

Άλλη ram έχεις να δοκιμάσεις ; το num lock ανάβει ; η λογική λέει μητρική , αν έχεις άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις θα ήταν καλό.

• Like 1
Δημοσ.

Και τα τέσσερα φωτάκια μέσα στη μητρική ανάβουν. Το num lock γιατί να ανάβει; Όχι, δεν έχω άλλο τροφοδοτικό. Μόνο αν βγάλω από ένα ακόμα πιο παλιό pc. Ούτε μνήμες. Σχετικά με αυτό, θα μπορούσα να μπω με το live USB stick του Mint που έχει memtest, αλλά το θέμα είναι ότι ούτε BIOS δεν μπαίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να έιναι θεμα τροφοδοτικου, καρτας γραφικών,μητρικής ή ακομα και μνημων.Αρχιζεις να αλλάζεις ενα ενα με οτι εχεις διαθεσιμο και πιο ευκολο και τσεκαρεις.Εγω θα αρχιζα απο την καρτα γραφικών ,δευτερον τις μνημες και υστερα τροφοδοτικο (και συνδιασμους αυτών).

Επεξ/σία από Crybal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, ξεκίνησα με την μπαταρία του BIOS, η οποία είναι ΟΚ.

Το επόμενο που πάντα υποψιάζομαι κι εγώ είναι η RAM, καθώς θυμάμαι ότι όταν το πήγα για καθαρισμό πριν δύο χρόνια και επέκταση RAM, κάτι είπαν ότι δύσκολα βρήκαν τα slots όπου έπαιζαν καλά τα δύο στικάκια RAM. Έβαλα κι έβγαλα τις RAM μέχρι που είδα ότι η μία έπαιζε καλά στο 3ο slot. Το μηχάνημα μπούταρε και είπα να δοκιμάσω να προσθέσω και την άλλη, μήπως... Στην αρχή κάτι δούλεψε, αλλά τη δεύτερη φορά που μπούταρε το μηχάνημα, δεν είχα εικόνα. Άλλαξα συνδυάζοντας τα slots, αλλά το μόνο που φαίνεται να δουλεύει απρόσκοπτα είναι το 3ο slot, οπότε και το άφησα μόνο του. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το PC έχει 4GB RAM, αλλά τουλάχιστον παίζει, αφού κατά μέσο όρο το Mint XFCE δεν θέλει κατά μέσο όρο πάνω από 2GB. Δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω όλη τη RAM που είχα, αλλά τουλάχιστον παίζει το PC. Ευχαριστώ άπαντες για τη βοήθεια.

Επεξ/σία από sdim
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...