michael150583 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Την άλλη εβδομάδα θα πάω Βουδαπέστη αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να κάνω συνάλλαγμα από ευρώ σε forint. Εχω revolut αλλά πιστεύω πως θα χρειαστω και μετρητά λογικά. Κάποια γνώμη η συμβουλή από καποιον που έχει πάει Βουδαπέστη; Ευχαριστώ!
SabotazNic Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, michael150583 είπε Καλησπέρα σε όλους! Την άλλη εβδομάδα θα πάω Βουδαπέστη αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να κάνω συνάλλαγμα από ευρώ σε forint. Εχω revolut αλλά πιστεύω πως θα χρειαστω και μετρητά λογικά. Κάποια γνώμη η συμβουλή από καποιον που έχει πάει Βουδαπέστη; Ευχαριστώ! Θα κανεις ενα μικρο ποσο στο αεροδρομιο για να κινηθεις, εκτος αν εχεις ηδη κλεισει μεταφορα προς το σπιτι/ξενοδοχειο. Απο εκει και περα, ολες οι βολτες σου θα περνουν λιγο πολυ απο την Οκτογκον οπου εχει και αρκετα ανταλλακτηρια για να διαλεξεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2023 από SabotazNic
Kostas _mp Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Ήμουν τα Χριστούγεννα Βουδαπέστη. Δεν χρειάστηκα πουθενά μετρητά και όλες τις συναλλαγές μου τις έκανα με revolut. Δεν χρειάστηκε να κάνω συνάλλαγμα. 2 1
spooker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 12 hours ago, michael150583 said: Καλησπέρα σε όλους! Την άλλη εβδομάδα θα πάω Βουδαπέστη αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να κάνω συνάλλαγμα από ευρώ σε forint. Εχω revolut αλλά πιστεύω πως θα χρειαστω και μετρητά λογικά. Κάποια γνώμη η συμβουλή από καποιον που έχει πάει Βουδαπέστη; Ευχαριστώ! πέρα από tips σε εστιατόρια μάλλον δεν θα χρειαστείς μετρητά. Παντού δέχονται κάρτα. 1
Kostas _mp Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Το tip στην Ουγγαρια βγαίνει με βάση την κατανάλωση και περιλαμβάνεται στον λογαριασμό 1 1
spooker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Kostas _mp said: Το tip στην Ουγγαρια βγαίνει με βάση την κατανάλωση και περιλαμβάνεται στον λογαριασμό Ναι αυτό είναι αλήθεια και ομολογώ πως το είχα ξεχάσει κιόλας. Είναι μάλιστα και αρκετά υψηλό σε πολλά εστιατόρια. 1
michael150583 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Σας ευχαριστώ όλους! Revolut και πάει το άγχος!
epp Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) ειλικρινα δεν καταλαβαινω οταν ανοιγουν καποιοι τετοια θεματα τυπου παω Ουγγαρια, παω Σουηδια, πως να αλλαξω καποια μετρητα λες και μιλαμε για καποιο υποπτο ή εξωτικο μερος που αντε να βρεις ακρη. -> πανε σε ΑΤΜ νορμαλ τραπεζας (οχι ανταλλακτηριου στο αεροδρομιο) και σηκωσε ενα ποσο να εχεις σε μετρητα αν χρειαστεις, ιδανικα με ρεβολουτ. Αν ειναι να βγαλεις 50-100 ευρω σαν καβατζα για οπου δεν δεχονται καρτα, η διαφορα σε κρατησεις αντε να ειναι 2 ευρω. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από epp 1
csontheline Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 On 26/06/2023 at 16:23, epp said: ειλικρινα δεν καταλαβαινω οταν ανοιγουν καποιοι τετοια θεματα τυπου παω Ουγγαρια, παω Σουηδια, πως να αλλαξω καποια μετρητα λες και μιλαμε για καποιο υποπτο ή εξωτικο μερος που αντε να βρεις ακρη. -> πανε σε ΑΤΜ νορμαλ τραπεζας (οχι ανταλλακτηριου στο αεροδρομιο) και σηκωσε ενα ποσο να εχεις σε μετρητα αν χρειαστεις, ιδανικα με ρεβολουτ. Αν ειναι να βγαλεις 50-100 ευρω σαν καβατζα για οπου δεν δεχονται καρτα, η διαφορα σε κρατησεις αντε να ειναι 2 ευρω. Αν κάποιος δεν το γνωρίζει, δεν το έχει ξανακάνει, μπορεί να μην έχει ξαναβγεί καν από την χώρα, λογικό δεν είναι να θέλει να γνωρίζει αυτή την παράμετρο του ταξιδιού του; Λογικά πάει για αναψυχή, γιατί να ανακαλύπτει τελευταία στιγμή όλα τα παλαβά που μπορεί να πετύχει; Άσε που πέρα από την ερώτηση που παραθέτει, μπορεί να του δώσει κάποιος μια άλλη χρήσιμη πληροφορία. Επίσης, θα μπορούσε πολύ πιο απλά να ψάξει στην google. @michael150583 έχε υπόψιν σου ότι η Revolut χρεώνει το συνάλλαγμα τα σαββατοκύριακα. Μικρό ποσοστό για να θεωρηθεί εκτροχιαστικό έξοδο, αλλά υπαρκτό. Μία λύση είναι να κάνεις συνάλλαγμα ένα ποσό, που πιστεύεις ότι θα χρειαστείς το σκ, από την Παρασκευή και αν περισσέψει κάτι, το ανταλλάσσεις την Δευτέρα. Όταν κάνεις μία αγορά σε ένα νόμισμα, πρώτα τραβάει από τον λογαριασμό εκείνου του νομίσματος και μετά πάει στον κύριο. 1
Haldol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφόσον έχεις Revolut, η λύση είναι πολύ απλή. Κάνεις ανάληψη από οποιοδήποτε ΑΤΜ από τράπεζα (όχι από τα «τουριστικά» φυσικά). Δες πες είναι οι βασικές τράπεζες της χώρας και μόλις βρεις ένα ΑΤΜ δικό τους, πάρε από τη Revolut. Ό,τι και να γίνει θα'χεις μικρότερο κόστος με αυτό τον τρόπο απ' ότι στα ανταλλακτήρια. Editάρω. Σημαντικό. Κάνε ανάληψη κατευθείαν σε φιορίνι, μην αφήσεις το τοπικό ΑΤΜ να κάνει μετατροπή, εφόσον σου ζητήσει. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2023 από Haldol 1
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 On 24/06/2023 at 23:30, SabotazNic said: Θα κανεις ενα μικρο ποσο στο αεροδρομιο για να κινηθεις, εκτος αν εχεις ηδη κλεισει μεταφορα προς το σπιτι/ξενοδοχειο. Απο εκει και περα, ολες οι βολτες σου θα περνουν λιγο πολυ απο την Οκτογκον οπου εχει και αρκετα ανταλλακτηρια για να διαλεξεις. οχι απο airport. δινουν το μικροτερο exchange rate επειδη ας πουμε σε πιανουν στην αναγκη 2
SabotazNic Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, poulinos είπε οχι απο airport. δινουν το μικροτερο exchange rate επειδη ας πουμε σε πιανουν στην αναγκη Για αυτο ειπα ενα μικρο ποσο, εκτος αν εχει ηδη κλεισει μεταφορικο μεσο 1
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 9 minutes ago, SabotazNic said: Για αυτο ειπα ενα μικρο ποσο, εκτος αν εχει ηδη κλεισει μεταφορικο μεσο καλα ναι σε 20 30 ευρω who cares για την διαφορα.εγω τα κανω εδω αθηνα αν και εξωτερικο εχει καλο exchange rate εκτος αεροδρομιου
vs_skg Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Η revolut 1% χρεώνει τα ΣΚ, αν φτάσεις στο σημείο σε ταξίδι να αλλάξεις το πρόγραμμα σου λόγω αυτού καλύτερα κάτσε σπίτι σου αφού δεν βγαίνεις για ταξίδι οικονομικά έτσι κι αλλιώς.
KaTia08 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 όταν είχα πάει σε άλλη χώρα που έπρεπε να κάνω συνάλλαγμα πήγα σε τράπεζα εδώ. Έκανα ένα μικρό ποσό 100 για ταξί, νερό κτλ ευρώ και ότι αγόραζα έβαζα κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα