Προς το περιεχόμενο

Mesh Wi-Fi σε 5οροφη κατοικία.

Papayou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ήδη εγκατεστημένο το covr1863 της Dlink στο 2° όροφο όπου 

εχω το Speedport plus σαν μόντεμ και το πρώτο Dlink σαν ρουτερ.
Το 2° Dlink βρίσκεται στην άλλη άκρη του ίδιου ορόφου.

Το 3° βρίσκεται στον πρώτο και η κάλυψη του χώρου είναι επαρκής και στο ισόγειο.

Προσφατα ολοκληρώθηκε και ο τρίτος και τέταρτος όροφος.

εχω περάσει εξωτερική γραμμή στο δώμα της ταράτσας (5° όροφο) όπου υπάρχει ένα ZTE1600 σαν access point.

Η ερώτηση μου :

1.μπορώ να επεκτείνω το mesh με περισσότερες συσκευές  και πόσες το ανώτερο;

Μάλλον χρειάζομαι 2 ή 3 το μέγιστο ακόμα.

2.πρέπει να είναι ίδια μάρκα και ίδιο μοντέλο; 

3. Είναι σωστό το στήσιμο ή μπορεί να γίνει κάτι καλλίτερο;

ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Papayou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σωστό στήσιμο απαιτεί πρίζες Ethernet σε κάθε όροφο (εκεί που θες να μπουν τα access points) και όλες να κουμπώνουν σε ένα κεντρικό POE switch.

Μετά σε κάθε πρίζα κουμπώνεις από ένα Grandstream και είσαι έτοιμος

Επεξ/σία από somt

9 ώρες πριν, somt είπε

Το σωστό στήσιμο απαιτεί πρίζες Ethernet σε κάθε όροφο (εκεί που θες να μπουν τα access points) και όλες να κουμπώνουν σε ένα κεντρικό POE switch.

Μετά σε κάθε πρίζα κουμπώνεις από ένα Grandstream και καθάρισες. Mesh σε όλο το οίκημα

Ναι σίγουρα , αυτό όμως δεν φαίνεται εφικτό στη φάση αυτή (το πέρασμα καλωδίων) και σκεφτόμουν μήπως κάνω δουλειά με δυο-τρία  mesh ακόμα 

θα το ψάξω όμως, 

To Mesh παίζει αποκλειστικά με συμβατές συσκευές του ίδιου κατασκευαστή και όχι άλλων. Με απλά λόγια τον παντρευόμαστε και γι' αυτό θέλει σκέψη πριν προχωρήσουμε στον γάμο.

Το Grandstream φαίνεται πιο σωστο αλλά με μεγαλύτερο κόστος γιατί θα χρειαστώ 5 νέες συσκευές Χ126=630 ευρώ, αλλά και τη διαδικασία για πέρασμα των καλωδίων.

Αν επεκτείνω το mesh θα κοστίσει κάτω από 200.

-Αξιζει τη διαφορά το αποτέλεσμα ;

-Μπορω να έχω 6 συσκευές ίδιες,  σε mesh Wi-Fi και να λειτουργούν σωστά;

ευχαριστώ

Όσες θες μπορείς να έχεις, δεν υπάρχει θέμα σε αυτό (ένα από τα καλά του Mesh). Αρκεί να είναι του ίδιου κατασκευαστή και συμβατές μεταξύ τους (αν δεν είναι το ίδιο μοντέλο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Papayou είπε

Το Grandstream φαίνεται πιο σωστο αλλά με μεγαλύτερο κόστος γιατί θα χρειαστώ 5 νέες συσκευές Χ126=630 ευρώ, αλλά και τη διαδικασία για πέρασμα των καλωδίων.

Αν επεκτείνω το mesh θα κοστίσει κάτω από 200.

-Αξιζει τη διαφορά το αποτέλεσμα ;

-Μπορω να έχω 6 συσκευές ίδιες,  σε mesh Wi-Fi και να λειτουργούν σωστά;

ευχαριστώ

Το πρόβλημα με τα Dlink που έχεις είναι ότι συνδέονται μεταξύ τους "σε σειρά". Δηλαδή το ένα δίνει στο επόμενο-->στο επόμενο-->στο επόμενο κοκ και καλύπτουν έτσι τον χώρο. Και μάλιστα αυτό το κάνουν ασύρματα που δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Νομίζω έχουν και τρόπο να συνδεθούν και με καλώδιο μεταξύ τους, αλλά πάλι σε σειρά από το πρώτο μέχρι να φτάσεις στο τελευταίο. Αν θες να μείνεις με τα Dlink και να προσθέσεις ίδια, τουλάχιστον καν' το με καλώδιο μεταξυ τους αν έχεις τη δυνατότητα.

Τα προτεινόμενα Grandstream διατηρούν αυτόνομη σύνδεση το καθένα με το κεντρικό poe switch που θα στήσεις κάπου. Οπότε στα έξοδα βάζεις και ένα poe switch

Επεξ/σία από somt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...